Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Tak, bo dwie łazienki dla 3 osób to za duzo, jedno wc na dole i jedna na gorze łazienka moim zdaniem wystarczy
    To ja mam absolutnie inne doświadczenie. Jedna wanna z prysznicem dla mnie, męża i Mikołaja w poprzednim mieszkaniu to był koszmar i te kolejki kto się myje pierwszy... Teraz mam 2 prysznice osobne i wannę i jest optymalnie. ;) A idealnie chciałabym mieć 3 łazienki: dla mnie, osobna dla męża i osobna dla dzieciaków. 🤣

Ounai lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Meggi fajny dom ale salon z kuchnią to..🤩🤩
    Ja bym też zostawiła 2 łazienki, przyszłościowo. Na bank się przydadzą. Potem ciężko zrobić remont. Jedna z prysznicem a druga z wanną 🛀
    Piszesz, że nie ma żadnych szans na kolejne dziecko. Jakieś nowe wieści od lekarza, badania?

Nie udaje się ciągle, a teraz jeszcze polipa endometrialnego mam i znowu do szpitala muszę iść. Moj okres trwa 1dzien, ja juz chyba wchodzę w menopauzę

preg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, mam nadzieję, że los was pozytywnie zaskoczy jeszcze.

Dmg, a co u Ciebie?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotowoltaika na nowych zasadach niestety się już tak nie opłaca jak kiedyś, jesienią i zimą jak się używa pompy i tak trzeba opłacić prąd bo fotowoltaika tyle nie wytworzy na bieżąco a magazynować już nie można...

6cs
    11.04 II kreski ❤️
    14.07 będzie dziewczynka ❤️
    08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej nie mogę się doczekać etapu wykańczania 🤣

Wszystko zalezy od parametrów domu i typu ogrzewania (najtaniej wychodzi wszędzie podłogowe, tzw.niskotemperaturowej), dobrze wyliczona instalacja przez kogoś kto się zna i nie powinno być dużych opłat :) choć tak na prawde w tym momencie ciężko coś wybrać bo wszystko jest drogie 🤣

🔸28 lat

Wysłany: 7 października 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj wróciliśmy z krótkich wakacji w UK.

IMG-3888.jpg IMG-7449.jpg IMG-3839.jpg IMG-3783.jpg

Było fajnie, oderwać się od codzienności i posiedzieć ze znajomymi :)

kiniusia270, Iryska, KarolinaMaria, Zulugula, Lalia, Nowastaraczka, Annia, Ladyo, emdar, Maniaaa., Wik89, Ewa88 , Ounai lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 7 października 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostały także zaksięgowane rozliczenia na subkoncie Malwiny. Wystarczy na 1 turnus, wiec super. Na przyszły rok mamy zaplanowane 3 turnusy i wymiana ortez.
    Bardzo Wam dziękuje za wsparcie Malwinki swoim 1,5% 🤩❤️

Lalia, Nowastaraczka, MoTyLeK🦋, Ladyo, emdar, Maniaaa., Meggi110818, Ewa88 , Ounai lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 7 października 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 21:54

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, zazdroszczę Londynu 😍 byłam 10 lat temu, a jakby to było wczoraj...🤭

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym domu co wybraliśmy to właśnie jest pompa ciepła i ogrzewanie podłogowe.

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Enigva, zazdroszczę Londynu 😍 byłam 10 lat temu, a jakby to było wczoraj...🤭

Ja Londyn lubię ale na jeden dzień. Zawsze wyjeżdżam poszkodowana przez te tłumy 🤣

Ale seven sisters klify to było nasze niespełnione marzenie :) Malwina teraz na każdy wielki zegar mówi „ooo big ben!” 🤣

🔸28 lat

Wysłany: 7 października 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    W tym domu co wybraliśmy to właśnie jest pompa ciepła i ogrzewanie podłogowe.

Najbardziej ekonomiczne połączenie :) w poprzednim domu przez to ze był parter i piętro, a hydraulik kładł równo (co 10cm rurki) był problem i ogrzewanie było mniej energooszczędne niż powinno (ale wina nie do udowodnienia bo technicznie zgodnie ze sztuka pod gaz i pelety niemniej nie działało to do końca prawidłowo i próbował nam wcisnąć elektrykę żeby to wyrównać - z elektryka nie byłoby to wcale widoczne prawie). Tym razem postawiliśmy na pompę ale gruntowa, z pełna dokumentacja techniczna i bez fotowoltaiki ale z rekuperacja :) zobaczymy :)

🔸28 lat

Wysłany: 7 października 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nie mogę się wbić w Wasze tematy.

W pracy po prostu kończy się mój projekt, ale zaproponowali mi na odchodne inny. Gorszy, cięższy, ale pociągnę, bo i kasa ciut lepsza i nadal praca zdalna.

Natomiast prywatnie… cóż. Prawdopodobnie zostanę sama z 3 dzieci… mówiąc w skrócie: mój mąż woli się rozejść, zamiast doprowadzić do porządku swoją była żonę.

Mało mnie tu ostatnio, dużo się dzieje. Mam takie lepsze chwile, ale jednak więcej tych dni mam przeplakanych.

Nie wiem co dalej, nie wiem jak sobie poradzę. Nie wiem nic…

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, ale co robi była twojego męża? Z tego co pamiętam ona miała nowego partnera i malutkie dziecko, prawda? Może spróbowalibyście terapii dla par?

Maniaaa. lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Najbardziej ekonomiczne połączenie :) w poprzednim domu przez to ze był parter i piętro, a hydraulik kładł równo (co 10cm rurki) był problem i ogrzewanie było mniej energooszczędne niż powinno (ale wina nie do udowodnienia bo technicznie zgodnie ze sztuka pod gaz i pelety niemniej nie działało to do końca prawidłowo i próbował nam wcisnąć elektrykę żeby to wyrównać - z elektryka nie byłoby to wcale widoczne prawie). Tym razem postawiliśmy na pompę ale gruntowa, z pełna dokumentacja techniczna i bez fotowoltaiki ale z rekuperacja :) zobaczymy :)

Tutaj też ma być właśnie pompa, podłogówka sama i rekuperacja. Ale ja dziecko kotła węglowego więc ciężko mi się przestawić 🙈

preg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Jak długo masz juz tego polipa? Kiedy Ci go wyłapali? Może on też miał swój negatywny wpływ. Tak było u mnie po pierwszym poronieniu. Staraliśmy się i nic, potem gin znalazł ten polip, w grudniu mialam histero a w lutym zaszłam w ciążę z T. Mam nadzieję, że Was jeszcze zaskoczy ciąża

Chyba około miesiąca, więc nie łudzę się ze on jest problemem. W lutym miałam łaparo, histero wraz z biobsja i bylo ok. Miesiąc temu byłam na monitoringu tyle ze u innego lekarza i nic nie było. A tutaj tylko sąde włożył i od razu o tym powiedział.

preg.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🥰 ciężko nadrobić Was 😅

Ounai widziałam że kupiliście dom 😁 gratulacje ❤️ oby Wam się cudownie mieszkało

Enigvaa super wycieczka 😁 i cudowne wieści ,że udało Wam się z turnusem dla Malwinki 🥰

Motylku może tak jak Ania pisze , spróbujcie terapii dla par , z tego co pamiętam to Twój mąż ma bardzo trudny charakter i zawsze w waszym życiu przeplatała się jego była . Ale może terapia Wam pomoże . Może on ma jakieś nieprzepracowane emocje i nie potrafi sobie z nimi poradzić . Wiadomo jak to faceci , nie lubią się otwierać . Więc może terapia by mu w tym pomogła .

Zulugula jak się czujesz ? Widzę że młodemu zapowiada się super prezent na urodziny 🥰

My podjęliśmy starania o kolejnego maluszka 😊 narazie idzie ciężko 🙄 bo bez rezultatów , ale mam nadzieję że się uda i wszystko będzie dobrze . Ciężko mi było podjąć kolejną próbę 😔

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
    20.11.24 wydarzył się cud
    Mamy serduszko ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Tutaj też ma być właśnie pompa, podłogówka sama i rekuperacja. Ale ja dziecko kotła węglowego więc ciężko mi się przestawić 🙈

Nie ma nic gorszego niż palenie w piecu. Brrr… nie zdecydowałbym się na dom bez technologii… to czekanie zima aż zrobi się ciepło albo na ciepła wodę 😬

Ladyo, Ounai lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 8 października 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Nie ma nic gorszego niż palenie w piecu. Brrr… nie zdecydowałbym się na dom bez technologii… to czekanie zima aż zrobi się ciepło albo na ciepła wodę 😬

Teraz nawet babcia ma juz gazowe. Ja od 6 lat w bloku mieszkam i do tej pory nie zastanawiałam się co jest lepsze...

preg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaa, kciuki za starania, oby jak najszybciej na teście 2 kreseczki wyskoczyły! Wy nadal mieszkacie w DE?

Irysko,jak twoje samopoczucie? Kiedy następna wizyta?

Maniaaa. lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 5678 5679 5680 5681 5682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ