Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Ounai te okna bezprogowa są strasznie drogie… my mamy jedno takie tarasowe 330cmx230cm i kosztuje 20tys 😬 zreszta wszystko jest chyba drogie 🤣
-
Ounai wrote:No wiem, dlatego w standardzie deweloper daje zwykłe, a jak chcemy bezprogowe musimy dopłacić 10tys netto. Z resztą właśnie skończyłam remont u mamy, zaczynam u teściowej i mogę powiedzieć jedno- wszystko jest strasznie drogie i ceny w 5 lat poszły okropnie do góry. Myślę że spokojnie 30-40% ceny są wyższe od tych sprzed 5 lat.
Oj tak… poprzedni dom budowaliśmy 2020-2022 i wyjdzie podobnie cenowo a roznica prawie 100m2 i na działce 200m2, bez fotowoltaiki tym razem i bez dużego garażu… 🫣 masakra jakaś… No ale jak to mowia, taniej to już było 😅🔸28 lat
Enigvaa wrote:Oj tak… poprzedni dom budowaliśmy 2020-2022 i wyjdzie podobnie cenowo a roznica prawie 100m2 i na działce 200m2, bez fotowoltaiki tym razem i bez dużego garażu… 🫣 masakra jakaś… No ale jak to mowia, taniej to już było 😅
-
Tak, to prawda, udało nam się z ceną. Myśle ze taki pełny stan deweloperski (z podłogówka) byłby za 600 tys. Jestem pewna ze w przyszłym roku taki dom kosztowałby co najmniej 700 tys dlatego bardzo się cieszę ze udało się nam go kupić teraz. Tym bardziej ze mieszkanie sprzedaliśmy za 500 tys, wiec dopłacilismy tylko 50. Karola zdecydowanie Gdyby nie ciąża na pewno nie szukalibyśmy domu teraz, dopiero pewnie za kilka lat. To była nasza motywacja, w tygodniu w którym zrobiłam test to zaczęliśmy szukać domu. Po drodze jeden mały niewypał (i bardzo dobrze- jak zaczęliśmy sprawdzać szczegóły to okazało się ze wszystko jest zrobione nie tak) i oto jest nasz wymarzony dom! Ounai wiadomo, ze za takie rzeczy trzeba dopłacać dlatego myśle ze my klime itp zrobimy za jakiś czas, tzn są rzeczy które mogą poczekać marzymy o fajnym tarasie, ale najważniejsze to wprowadzić się przed porodem. To jest miejsce gdzie chcemy mieszkać do końca życia wiec mamy czas żeby wprowadzać ulepszenia Motyl zostanie samemu z trojka dzieci jest trudne. Ale trudniejsze jest bycie z trojka dzieci i dodatkowym obciążeniem w postaci faceta który nie wspiera i podcina skrzydła. Trzymam kciuki aby wszysyko skończyło się najlepiej dla Was.
-
Ounai wrote:Dokładnie, natomiast z plusów- wczoraj byłam zamawiać z mamą zlew w takim sklepie z armaturą itd i Pan powiedzieć mi, że ceny od niedawna się zatrzymały na stałym poziomie. Jedynie boję się, że to może być chwilowe, ze względu na wybory i od nowego roku ruszy.
Mysle ze szaleństwo minęło bo to samo nam powiedział kierownik naszej firmy budowlanej. Ze ceny się zatrzymały🔸28 lat
P.S. Wyprowadzki są najgorsze!!! Nasza tak mnie wykończyła psychicznie ze śmieje się do męża, ze następna dopiero byłaby dopiero przy rozwodzie. Ale tak źle wspominam to pakowanie itp ze wole męczyć się w nieszczęśliwym małżeństwie niż znowu to przezywać!
-
Hahaha Ladyo, ja mowie do męża, że musimy się dowiedzieć czy to problem ze wklad własny jest z mojego majątku, a mój mąż na to "zbieraj faktury, teraz to nieważne ale będziesz musiała to udowodnić przy rozwodzie".
W ogóle jutro do nas przyjeżdżają doradcy finansowi i mniej więcej wytłumaczyłam to Tymkowi. A on dzisiaj zasuwa, sprząta salon i mówi do męża "ja chcę posprzątać bo bardzo chcę mieć ten nowy dom. I nawet mogę Wam dać na ten nowy dom te 100zł od babci, to Wam będzie mniej brakować". Mąż jak to usłyszał, powiedział że do tej pory nie był przekonany, ale Tymek stopił jego serce i już jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 18:52
-
Ladyo, popieram. Dla mnie przeprowadzka to był KOSZMAR.
Dzisiaj z Adasiem zaliczyliśmy wreszcie neurologopedę po tym podcięciu co miał jako noworodek. No i jest ideolo. 😎
Mówiłam, że szczepiliśmy Mikołaja na grypę i nawet nie zapłakał?
Jak tak u Was nastrój w pierwszy prawdziwie jesienny dzień? U mnie 6.5 stopnia, wiatr i pada. 🥴 ciężko być dzisiaj jesieniarą! 🤣Lalia, emdar, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iryska, wspaniała wiadomość!
Annia ta pogoda dzisiaj jest koszmarna. Poszłam w bluzie,takiej grubej i zmarzlam niesamowicie. Niech wróci słoneczko...
Meggi, stan deweloperski stanowi deweloperskiemu nie jest równy. Trzeba sprawdzić całą specyfikację techniczną budynku żeby móc porównać. Choćby sam dach- jed3n budynek pokryty jest blachą, a inny dachówką ceramiczną. Niby jeden i drugi ma dach a roznica w cenie kosmiczna. Albo klimatyzacja. Można mieć dom w stanie deweloperskim bez klimatyzacji, z jedną jednostką i z dwoma. Niby niewielka różnica a koszt pomiędzy skrajnymi rozwiązaniami to 15 tyś. -
Iryska wrote:TP wypada na 21.05. Nie mam przeczuć, w sumie to wolałabym braciszka dla Michałka ale zobaczymy jak będzie 🙂
Ounai, gratulacje! Trochę wam współczuję bo wykańczanie domu to ciężka praca ale warto się poświęcić 🙂