Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai te okna bezprogowa są strasznie drogie… my mamy jedno takie tarasowe 330cmx230cm i kosztuje 20tys 😬 zreszta wszystko jest chyba drogie 🤣

🔸28 lat

Wysłany: 8 października 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ounai te okna bezprogowa są strasznie drogie… my mamy jedno takie tarasowe 330cmx230cm i kosztuje 20tys 😬 zreszta wszystko jest chyba drogie 🤣
    No wiem, dlatego w standardzie deweloper daje zwykłe, a jak chcemy bezprogowe musimy dopłacić 10tys netto. Z resztą właśnie skończyłam remont u mamy, zaczynam u teściowej i mogę powiedzieć jedno- wszystko jest strasznie drogie i ceny w 5 lat poszły okropnie do góry. Myślę że spokojnie 30-40% ceny są wyższe od tych sprzed 5 lat.

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No wiem, dlatego w standardzie deweloper daje zwykłe, a jak chcemy bezprogowe musimy dopłacić 10tys netto. Z resztą właśnie skończyłam remont u mamy, zaczynam u teściowej i mogę powiedzieć jedno- wszystko jest strasznie drogie i ceny w 5 lat poszły okropnie do góry. Myślę że spokojnie 30-40% ceny są wyższe od tych sprzed 5 lat.

Oj tak… poprzedni dom budowaliśmy 2020-2022 i wyjdzie podobnie cenowo a roznica prawie 100m2 i na działce 200m2, bez fotowoltaiki tym razem i bez dużego garażu… 🫣 masakra jakaś… No ale jak to mowia, taniej to już było 😅

🔸28 lat

Wysłany: 8 października 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Oj tak… poprzedni dom budowaliśmy 2020-2022 i wyjdzie podobnie cenowo a roznica prawie 100m2 i na działce 200m2, bez fotowoltaiki tym razem i bez dużego garażu… 🫣 masakra jakaś… No ale jak to mowia, taniej to już było 😅
    Dokładnie, natomiast z plusów- wczoraj byłam zamawiać z mamą zlew w takim sklepie z armaturą itd i Pan powiedzieć mi, że ceny od niedawna się zatrzymały na stałym poziomie. Jedynie boję się, że to może być chwilowe, ze względu na wybory i od nowego roku ruszy.

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to prawda, udało nam się z ceną. Myśle ze taki pełny stan deweloperski (z podłogówka) byłby za 600 tys. Jestem pewna ze w przyszłym roku taki dom kosztowałby co najmniej 700 tys dlatego bardzo się cieszę ze udało się nam go kupić teraz. Tym bardziej ze mieszkanie sprzedaliśmy za 500 tys, wiec dopłacilismy tylko 50. Karola zdecydowanie :) Gdyby nie ciąża na pewno nie szukalibyśmy domu teraz, dopiero pewnie za kilka lat. To była nasza motywacja, w tygodniu w którym zrobiłam test to zaczęliśmy szukać domu. Po drodze jeden mały niewypał (i bardzo dobrze- jak zaczęliśmy sprawdzać szczegóły to okazało się ze wszystko jest zrobione nie tak) i oto jest nasz wymarzony dom! Ounai wiadomo, ze za takie rzeczy trzeba dopłacać :) dlatego myśle ze my klime itp zrobimy za jakiś czas, tzn są rzeczy które mogą poczekać :) marzymy o fajnym tarasie, ale najważniejsze to wprowadzić się przed porodem. To jest miejsce gdzie chcemy mieszkać do końca życia wiec mamy czas żeby wprowadzać ulepszenia :) Motyl zostanie samemu z trojka dzieci jest trudne. Ale trudniejsze jest bycie z trojka dzieci i dodatkowym obciążeniem w postaci faceta który nie wspiera i podcina skrzydła. Trzymam kciuki aby wszysyko skończyło się najlepiej dla Was.

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dokładnie, natomiast z plusów- wczoraj byłam zamawiać z mamą zlew w takim sklepie z armaturą itd i Pan powiedzieć mi, że ceny od niedawna się zatrzymały na stałym poziomie. Jedynie boję się, że to może być chwilowe, ze względu na wybory i od nowego roku ruszy.

Mysle ze szaleństwo minęło bo to samo nam powiedział kierownik naszej firmy budowlanej. Ze ceny się zatrzymały :)

🔸28 lat

Wysłany: 8 października 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Wyprowadzki są najgorsze!!! Nasza tak mnie wykończyła psychicznie ze śmieje się do męża, ze następna dopiero byłaby dopiero przy rozwodzie. Ale tak źle wspominam to pakowanie itp ze wole męczyć się w nieszczęśliwym małżeństwie niż znowu to przezywać!

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ladyo, ja mowie do męża, że musimy się dowiedzieć czy to problem ze wklad własny jest z mojego majątku, a mój mąż na to "zbieraj faktury, teraz to nieważne ale będziesz musiała to udowodnić przy rozwodzie".

W ogóle jutro do nas przyjeżdżają doradcy finansowi i mniej więcej wytłumaczyłam to Tymkowi. A on dzisiaj zasuwa, sprząta salon i mówi do męża "ja chcę posprzątać bo bardzo chcę mieć ten nowy dom. I nawet mogę Wam dać na ten nowy dom te 100zł od babci, to Wam będzie mniej brakować". Mąż jak to usłyszał, powiedział że do tej pory nie był przekonany, ale Tymek stopił jego serce i już jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 18:52

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai moje serducho tez się roztopiło 🥹

🔸28 lat

Wysłany: 9 października 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ounai moje serducho tez się roztopiło 🥹
    On jest mega kochany, naprawdę mam cudowne dziecko 😍

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, popieram. Dla mnie przeprowadzka to był KOSZMAR.

Dzisiaj z Adasiem zaliczyliśmy wreszcie neurologopedę po tym podcięciu co miał jako noworodek. No i jest ideolo. 😎

Mówiłam, że szczepiliśmy Mikołaja na grypę i nawet nie zapłakał? :D

Jak tak u Was nastrój w pierwszy prawdziwie jesienny dzień? U mnie 6.5 stopnia, wiatr i pada. 🥴 ciężko być dzisiaj jesieniarą! 🤣

Lalia, emdar, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:37

Ounai, KarolinaMaria, Lalia, Annia, Ladyo, Enigvaa, Wik89, Zulugula, Suszarka, Ewa88 , Ania81, MoTyLeK🦋, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska, wspaniała wiadomość!

Annia ta pogoda dzisiaj jest koszmarna. Poszłam w bluzie,takiej grubej i zmarzlam niesamowicie. Niech wróci słoneczko...

Meggi, stan deweloperski stanowi deweloperskiemu nie jest równy. Trzeba sprawdzić całą specyfikację techniczną budynku żeby móc porównać. Choćby sam dach- jed3n budynek pokryty jest blachą, a inny dachówką ceramiczną. Niby jeden i drugi ma dach a roznica w cenie kosmiczna. Albo klimatyzacja. Można mieć dom w stanie deweloperskim bez klimatyzacji, z jedną jednostką i z dwoma. Niby niewielka różnica a koszt pomiędzy skrajnymi rozwiązaniami to 15 tyś.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamy zdolnosc kredytową na ten dom 😍😍😍

Annia, Enigvaa, Ania81, Suszarka, Wik89, Ewa88 , MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, super! Na kiedy TP wyliczony? Masz przeczucie/preferencje co do płci?

Ounai, świetne wieści! Czekamy na parapetówę. :D

Iryska lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, gratulacje 💗
    Michałek bedzie starszym bratem 🥳

Iryska lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:37

Ladyo, Ounai, Annia, KarolinaMaria, Ania81, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 21:55

Iryska lubi tę wiadomość

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    TP wypada na 21.05. Nie mam przeczuć, w sumie to wolałabym braciszka dla Michałka ale zobaczymy jak będzie 🙂
    Ounai, gratulacje! Trochę wam współczuję bo wykańczanie domu to ciężka praca ale warto się poświęcić 🙂
    Niestety wiem, 5 lat temu wykanczalismy mieszkanie, a tu będzie ponad 2x taki metraż. Dlatego dość mocno rozważamy opcję "pod klucz". No ale dalej trzeba to zaprojektować, wybrać płytki, meble no wszystko. Oj ciężki rok przed nami ale wiem, że będzie warto. Tymek był taki niesamowicie szczęśliwy jak usłyszał, że mama i tata na tyle dużo zarabiają, że bank pożyczy im pieniądze, że nawet nie jestem w stanie tego opisać. Ale dzisiaj to chyba obydwoje z mężem jesteśmy mocno zestresowani. Tym razem nawet ja nie naciskałam męża na rozmowę o spotkaniu. Oczywiście moja umowa jest problemem i musimy złożyć wniosek o kredyt do końca listopada, później już może być tak, że bank zignoruje moje dochody.

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, spokojnej ciąży! Ja przeczuwam brata dla Michałka 👬

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
‹‹ 5680 5681 5682 5683 5684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ