Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My u siebie jesteśmy na etapie robienia ogrzewania podłogowego, ogólnie ogrzewanie na gaz. Pamietam jak zawsze mówiło się ze gaz jest tani i się opłaca, a teraz sytuacja się totalnie zmieniła. Jakbyśmy mieli kupę kasy to na pewno poszlibyśmy w pompę ciepła itp ale wiadomo - najpierw zakup domu, potem jego wykończenie to jest dosłownie studnia bez dna i pieniędzy idzie masa. Na pewno w życiu bym się nie zdecydowała na palenie w piecu, pamietam to z dzieciństwa/młodości i nigdy więcej!

Ounai lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, co do tych inhalacji:

https://zapodaj.net/plik-y2uMOUE5qY

KarolinaMaria, Ounai lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moti, ja jestem zdania, że jedyną osobą, z którą będziesz do końca życia jesteś Ty sama. Dlatego masz myśleć przede wszystkim o sobie, Ty masz się czuć dobrze, masz się czuć szanowana, a nie nieustannie walczyć z wiatrakami i uszczęśliwiać innych. Czasem nie warto ciągnąć za sobą ciężaru, żeby tylko zachowywać pozory pełnej rodziny. Dzieci potrzebują szczęśliwej i spokojnej mamy, a z tego co widzę w obecnym układzie taka nie jesteś.

Cokolwiek się stanie jestem pewna, że sobie poradzisz. Jesteś bardzo ogarnięta życiowo, świetnie sobie radzisz ze swoją gromadką, jeszcze praca, treningi. Ja nie mam w sobie nawet połowy Twojej energii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 10:33

Iryska, emdar, MoTyLeK🦋, Annia, Ladyo, patrycja92, Nowastaraczka, Wik89, Suszarka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    My u siebie jesteśmy na etapie robienia ogrzewania podłogowego, ogólnie ogrzewanie na gaz. Pamietam jak zawsze mówiło się ze gaz jest tani i się opłaca, a teraz sytuacja się totalnie zmieniła. Jakbyśmy mieli kupę kasy to na pewno poszlibyśmy w pompę ciepła itp ale wiadomo - najpierw zakup domu, potem jego wykończenie to jest dosłownie studnia bez dna i pieniędzy idzie masa. Na pewno w życiu bym się nie zdecydowała na palenie w piecu, pamietam to z dzieciństwa/młodości i nigdy więcej!

U nas gdzie musimy kupić butle na własność, z dotacja do pomp ciepła nie opłaca się robić gazu 😅 cenowo wychodzi podobnie 🙈

Ladyo lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 8 października 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:37

Maniaaa., Annia, Wik89 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaka trzymam kciuki za starania :)

Maniaaa. lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 8 października 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Maniaa, kciuki za starania, oby jak najszybciej na teście 2 kreseczki wyskoczyły! Wy nadal mieszkacie w DE?

Irysko,jak twoje samopoczucie? Kiedy następna wizyta?

Nie , nie wróciliśmy do PL 😊 jak wszystko dobrze pójdzie to na wiosnę ,zaczynamy budowę swojego 🏡 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 10:51

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
    20.11.24 wydarzył się cud
    Mamy serduszko ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:

A w stanie deweloperskim nie masz juz w cenie pakietu ogrzewania i podłogówki?

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Najbardziej ekonomiczne połączenie :) w poprzednim domu przez to ze był parter i piętro, a hydraulik kładł równo (co 10cm rurki) był problem i ogrzewanie było mniej energooszczędne niż powinno (ale wina nie do udowodnienia bo technicznie zgodnie ze sztuka pod gaz i pelety niemniej nie działało to do końca prawidłowo i próbował nam wcisnąć elektrykę żeby to wyrównać - z elektryka nie byłoby to wcale widoczne prawie). Tym razem postawiliśmy na pompę ale gruntowa, z pełna dokumentacja techniczna i bez fotowoltaiki ale z rekuperacja :) zobaczymy :)
    Właśnie my możemy dobrać też rekuperację ale w tej kwestii jeszcze nie podjęliśmy decyzji. Na pewno od razu klimatyzacja, żeby odprowadzenia ukryć w scianach a nie ciągnąć peszle za zasłonami tak jak mam teraz i na pewno multisplit do wszystkich pomieszczeń z osobną regulacją w każdym. Chcemy też zbiornik na deszczówkę i rolety zewnętrzne.

Mąż miał jeszcze lekkie opory, ale wczoraj już pokazaliśmy osiedle mojej mamie no i ja i dzieci już w głowie meblujemy wnętrza więc chyba nie ma nic do gadania . Jutro przychodzi doradca finansowy przegadać z nami nasza sytuację. Muszę też umówić się z Panem żeby przedstawił nam już pełną ofertę.

Meggi ja też wychowałam się z kotłem weglowym i nigdy w życiu bym się nie zgodziła na to. Jeśli mam możliwość podłogówki to biorę w ciemno. Raz że mniej energii zużywasz z 2 powodów. Po pierwsze silniej nagrzewa się dom, a po drugie nasz organizm myśli że jest cieplej jesli grzejesz mu pod stopami. A drugi powód to łatwiej zagospodarować przestrzeń bo nie musisz się zastanawiać gdzie będzie kaloryfer. No i reż ren cały kurz i brud nie zbiera się w kaloryferach.

Mania, jeszcze nie kupiliśmy, ale zamierzamy już tak na pewno. Już umawiamy wszystko żeby to sfinalizować.

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, ja się w 1000%zgadzam z moją "zaginioną siostrą" czyli Karoliną:) Warto walczyć o rodzinę to na pewno, ale nie kosztem siebie samej. Jesteś mega silną babeczką,poradzisz sobie ze wszystkim, wierzę w to.

Ladyo, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, kciuki za starania ❤️✊️.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Ounai, co do tych inhalacji:

https://zapodaj.net/plik-y2uMOUE5qY
    Ja tego nie sprawdzałam, rzuciłam takie hasło bo znalazłam takie opinie trudno mi się wypowiedzieć, trzeba by pewnie jakiś rzetelnych badań poszukać.

Ladyo, ja na szczęście nie musiałam dokładać bo w tej wiosce w której jest nasz być może przyszły dom nie ma w ogóle gazu więc muszą dawać pompy ciepła bo raczej nikt nie chciałby mieć wkopanej w ziemię butli z gazem. Czyli taka sytuacja jak u Enigvy. Ale oglądaliśmy też takie domy gdzie za pompę była dopłata. Za to muszę np dopłacić za okna hst, za zbiornik na deszczówkę, za rolety zewnętrzne, klimatyzację itd. Myślę że z 790tys zrobi się spokojnie 850 jak nie wiecej. Plus wykończeniówka. Obstawiam że z 300tys będzie dodatkowo. Na szczęście dowiedziałam się ze mogę wziąć za swoje mieszkanie 3tys odstępnego więc przynajmniej kredyt się czesciowo spłaci.

Mania, mam nadzieję, że szybko zaskoczy i nie będziesz długo czekać na swoje szczęście 😍

Iryska ja tak miałam z ciążami hak Ty. Z Tymkiem do momentu cholestazy bezobjawowo a z Martą fatalnie od samego początku. Życzę Ci żeby to trwało max 3 miesiące .

Motylku kupiłam wczoraj wyprawkę biegową w decathlonie. Buty mam saucony, słuchawki ukradłam mezowi bo moje za bardzo tłumią otoczenie, biustonosz mam panache, koszulki jakieś tam stare trochę z action, trochę z lidla i jakiś innych marek. Opaska kalenji, skarpetki kiprun trojpak, legginsy lidl, podkoszulek termiczny z decathlon ok 150zl, koszulka z ociepleniem z decathlonu 60zl. Myślę że obskoczę do końca listopada, a potem dokupię czapkę i jeszcze jedną wartswe na górę i może ocieplane legginsy. W sumie za te ocieplane rzeczy i skarpetki dałam 250zl

MoTyLeK🦋, Maniaaa. lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Właśnie my możemy dobrać też rekuperację ale w tej kwestii jeszcze nie podjęliśmy decyzji. Na pewno od razu klimatyzacja, żeby odprowadzenia ukryć w scianach a nie ciągnąć peszle za zasłonami tak jak mam teraz i na pewno multisplit do wszystkich pomieszczeń z osobną regulacją w każdym. Chcemy też zbiornik na deszczówkę i rolety zewnętrzne.

Mieliśmy w poprzednim domu. Dla mnie to must have. Tyle syfu ile w rok się zebrało w filtrach to masakra. W domu mało kurzu, kurze ścierałam 2x w miesiącu, okna nie parują, nawet przy gorącym prysznicu w łazience lustro czyste (a ja jestem baaardzo ciepłolubna) :)

Ounai lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 8 października 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A w stanie deweloperskim nie masz juz w cenie pakietu ogrzewania i podłogówki?
    Nie, tzn mamy doprowadzony gaz do budynku. Musimy dokupić piec gazowy i zrobić podłogówkę, co właśnie się robi, do środy maja skończyć, w czwartek wchodzi pan od wylewek. Co region to obyczaj- w niektórych jest to w standardzie, w innych nie. Nasz dom był wystawiony za 600 tys, kupiliśmy za 550 plus myśle ze 250 musimy włożyć w wykończenie. I tak myśle ze jest to przystępny koszt patrząc jak to wyglada w innych regionach Polski :)

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Nie, tzn mamy doprowadzony gaz do budynku. Musimy dokupić piec gazowy i zrobić podłogówkę, co właśnie się robi, do środy maja skończyć, w czwartek wchodzi pan od wylewek. Co region to obyczaj- w niektórych jest to w standardzie, w innych nie. Nasz dom był wystawiony za 600 tys, kupiliśmy za 550 plus myśle ze 250 musimy włożyć w wykończenie. I tak myśle ze jest to przystępny koszt patrząc jak to wyglada w innych regionach Polski :)
    To baaaardzo przystępny koszt jeśli mówimy o stanie deweloperskim. Ja mam 790tys za stan deweloperski ale... okna hst +10tys netto, utwardzanie podjazdu extra, zbiornik na deszczówkę 6tys netto, rolety zewnętrzne 25tys netto, odgromienie 9tys netto itak się zbiera potem. Pewnie wyjdzie jakieś 850-900 tys stan deweloperski i z 300tys dodatkowe pod klucz czyli 1 200 000 żeby się wprowadzić nie mówiąc nawet o zagospodarowaniu ogrodu

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo za tyle to u nas dużego mieszkania nie kupisz. ;P Bardzo korzystna cena.

Irysko, niechcący polubiłam. Mam nadzieję, że gorsze samopoczucie szybko minie.

Iryska lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    To baaaardzo przystępny koszt jeśli mówimy o stanie deweloperskim. Ja mam 790tys za stan deweloperski ale... okna hst +10tys netto, utwardzanie podjazdu extra, zbiornik na deszczówkę 6tys netto, rolety zewnętrzne 25tys netto, odgromienie 9tys netto itak się zbiera potem. Pewnie wyjdzie jakieś 850-900 tys stan deweloperski i z 300tys dodatkowe pod klucz czyli 1 200 000 żeby się wprowadzić nie mówiąc nawet o zagospodarowaniu ogrodu

Ja 1mln mam stan deweloperski juz z posadzona trawą. Tyle żeby w środku sie urządzić. Tak jak stam deweloperski jak mieszkanie się kupuje

preg.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, super cena i nie dziwię, że poszliście w dom spodziewając się trzeciego dziecka. Idziecie jak burza z wykończeniem! 😁

Irysko, oby dobre samopoczucie wróciło jak najszybciej.

Ladyo lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, ja Ci nie będę doradzać. Wiem jedno, w związku muszą pracować dwie osoby i obydwie muszą nad sobą pracować. Wina zawsze jest gdzieś w środku. Ja mogę od siebie polecić książkę Gottmanna "7 zasad udanego małżeństwa". Autor jest psychologiem i na bazie jego teorii pracuje większość psychologów par. Nas jego książka a raczej podejście uratowało od rozwodu. Natomiast wymaga to ogromnej pracy nad sobą i związkiem.

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja 1mln mam stan deweloperski juz z posadzona trawą. Tyle żeby w środku sie urządzić. Tak jak stam deweloperski jak mieszkanie się kupuje
    U nas też stan deweloperski, ale tak jak mówię, okna są z progiem, nie ma zbiornika na deszczówkę, klimatyzacji i rolet zewnatrznych. Czyli stan deweloperski wychodzi 790k, a stan deweloperski podwyzszony ok 900k. Są też u nas domy w w wyższej cenie ale już w mieście. Natomiast już chyba wolę dojeżdżać te 7km i zaoszczędzić 200k. Tym bardziej że Tymek będzie mieć spod domu bezposredni autobus do szkoły, a w mieście miałby bliżej, ale już z przesiadkami. No i u nas w mieście działki mają po 300m2 a tam 700m2. Tak czy siak po 2 latach poszukiwań wreszcie wiem, że to jest to 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 14:21

age.png

age.png
‹‹ 5679 5680 5681 5682 5683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ