Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Irysko gratulacje ♥️ ale super z ta wycieczką 😍 Zazdroszczę!
Ounai gratuluję decyzji z zakupem domu. My mamy działkę już prawie 3 lata i zaczekamy ze startem budowy pewnie jeszcze 2 🙈 Teraz jest na tapecie kupno większego auta 🙈 Mężowi się nie spieszy z wyprowadzka za miasto i z budowa, jeszcze w 4 się zmieścimy w mieszkaniu i wszystko teraz jest pod nosem a ja rzuciłam deadline, ze chce się wybudować j przeprowadzić zanim Staszko pójdzie do podstawówki. Projekt wymarzonego domu już jest pytanie czy warunki zabudowy na niego pozwolą i czy nam się coś nie zmieni 😅
Zulu udanej sesji jutro 😍 Na pewno wyglądasz pięknie 🤭🥰 My zrobiliśmy w sierpniu bo się obawiałam swoich rozmiarów i chciałam jeszcze mieć w letnim plenerze 🤭😅
Dzisiaj mam wizytę kontrolna, trzymajcie kciuki za moja szyjkę… tyle co teraz odpoczywam to się dziwię, że odleżyn nie mam 🙈
Iryska, Zulugula lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Dziewczyny, szukam na prezent dla Mikołaja dużej, pięknie ilustrowanej książki z bajkami/baśniami. Może być droga. Macie coś do polecenia?
Ja siebie w ciąży nie lubiłam, chyba jestem jedyną osobą w moim środowisku co nie miała sesji ciążowej.😅Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, a ja szukam jakiejś książki o świętach, takiej, w której będzie szopka, dzieciątko itd. Lalia, pamiętam, że Ty kiedyś pisałaś o jakiejś książce, w której było trochę religii.
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny, a ja szukam jakiejś książki o świętach, takiej, w której będzie szopka, dzieciątko itd. Lalia, pamiętam, że Ty kiedyś pisałaś o jakiejś książce, w której było trochę religii.
Karolina, ta książka to "Boże Narodzenie z Manią i Tyniem" 🙂 to duża, solidna kartonówka (coś jak Pucio) z okienkami i ruchomymi elementami i są naprawdę ciekawe 👌 tekstu na pewno więcej niż np. w Jadzi Pętelce,.ale dla 3 latków myślę, że spokojnie, ona jest w ogóle bardzo intuicyjna i dużo można opowiadać na podstawie ilustracji ❤️ jeśli chodzi o treść, to tam chyba na początku jest wzmianka że Boże Narodzenie obchodzimy na pamiątkę narodzin Pana Jezusa, a na samym końcu dzieci idą (chyba na rynek) oglądać żywą szopkę, jest motyw ubierania choinki, gotowania świątecznych potraw, kolacji wigilijnej, szukania prezentów pod choinką, więc jak dla mnie wszystko co najważniejsze 🙂
Wiem, że z tej serii jest jeszcze "Góralskie święta z Mania i Tyniem ' jako pokazanie świat poza domem (przepiękna w środku) i teraz chyba wyszła jeszcze "Wyjątkowe święta Manii i Tynia" o tym co jest w święta najważniejsze, ponoć bardzo ciepła książka.
"Manie i Tynia" polecam 🙂KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Dziewczyny, szukam na prezent dla Mikołaja dużej, pięknie ilustrowanej książki z bajkami/baśniami. Może być droga. Macie coś do polecenia?
Ja siebie w ciąży nie lubiłam, chyba jestem jedyną osobą w moim środowisku co nie miała sesji ciążowej.😅
Annia, a chcesz jakiekolwiek bajki czy właśnie tradycyjne baśnie, ale trochę jednak zmodyfikowane pod obecne czasy? 😅 pytam, bo ja jestem na FB w grupie Aktywne czytanie i tam właśnie różnie rodzice szukają 😊 ja mam w domu Baśnie i bajki z mojego dzieciństwa i jak kiedyś przeglądałam to się dziwiłam jakim cudem z bratem na psycho/socjopatów nie wyrośliśmy 🤣 w Sinobrodym normalnie na ilustracji wiszą ciała jego żon a podłoga zalana jest krwią 🙈KarolinaMaria, kiniusia270, Nowastaraczka, Zulugula, Annia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Lalia, Matylda dostała kiedyś od moich teściów baśnie (jakieś marketowe wydanie, nie miała wtedy nawet roku) i też przeżyłam grozę jak zaczęłam to przeglądać 😂😂 na razie leżą wysoko na półce, kiedyś przyjdzie na nie pora. Może jak już Mati będzie sama czytać.
W ogóle to mi się przypomniało, że są z dedykacją, że dla ukochanej wnuczki blablabla, a wiecie ile razy widzieli ją w tym roku? Całe 2! Do tej dedykacji można byłoby dodać memowy podpis 'wpisy, które się źle zestarzały' 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2023, 21:00
Wik89 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
W temacie Baśni, kupowałam nie raz na stronie murrano z pięknymi dedykacjami na okładce na chrzciny czy roczki. Później dopiero zajrzałam do treści i włos się jeżył jakie tam teksty są 🙈
Szyjka 1,52 cm, czyli bez traficznycg zmian 😅🙈 mam brać jeszcze przez tydzień progesteron bo do 35 tc ponoć tylko działa na szyjkę. Baśka ma już około 2300 g. Mam dalej się nie przemęczać i się nie stresować. Nawet gdyby miało się zacząć prędzej to nie będzie zle ale dobrze by było jeszcze wytrzymać te 3-4 tygodnie. Za 2 tygodnie kolejna wizyta 😎
Przeszłam dzisiaj z 300m i mam taki ból pachwiny i promieniowanie na lędźwie, ze nie mogę z bólu 🙈😭Wik89 lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Zulu jak dobrze ze weszlam na forum 😁 dziekuje za unboxing ! Fajowe, mysle ze te moje dojda to tez wrzuce łupy urodzinkowe 🫣
Widze że łaczy nas jeszcze wiecej niz Krk i dzieciako z 2020, tez bralismy slub w 2018 tylko ze sierpień wiec nasza 5rocznica za nami już :d
Ciekawe kiedy zdjecia z sesji pojawia sie na pudelku 💥👸🤰Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Annia, a chcesz jakiekolwiek bajki czy właśnie tradycyjne baśnie, ale trochę jednak zmodyfikowane pod obecne czasy? 😅 pytam, bo ja jestem na FB w grupie Aktywne czytanie i tam właśnie różnie rodzice szukają 😊 ja mam w domu Baśnie i bajki z mojego dzieciństwa i jak kiedyś przeglądałam to się dziwiłam jakim cudem z bratem na psycho/socjopatów nie wyrośliśmy 🤣 w Sinobrodym normalnie na ilustracji wiszą ciała jego żon a podłoga zalana jest krwią 🙈
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nawet pomijajac ilustracje to te najpopularniejsze bajki typu Krolewna Sniezka czy Czerwony Kapturek są w sumie straszne, wszedzie ktos kogoś chce zjeśc/zabić/porwać/wrzucic do pieca 😬😅
Opowiadajac je zawsze staram sie je troche modyfikowac, zeby bylo mniej strasznie
Lalia, KarolinaMaria, Zulugula, Annia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023