Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Wik a dzielicie się jakoś kto np kąpie które dziecko, kto co kiedy ogarnia, czy to naturalnie wychodzi? Dotarliście się już w takim nowym rytmie dnia?
Dzielimy sie i ustalamy tak z dnia na dzien, tzn np jedzac kolacje ustalamy kto kogo kapie, czy juz Gucia kierowac w strone wanny czy jeszcze chwile
Staramy sie ich kapac w tym samym momencie
Rano Gucia ogarnia moj maz przed przedszkolem, ale ja czesto, jesli akurat nie karmie, wstaje i troche w tym pomagam, czasem zjemy razem sniadanie
Zulugula lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulu, dzisiaj mieliśmy kontrolę i jest poprawa, czyli stopniowo schodzimy z leków i inhalacji 👍 ale to "stopniowo" tak się odbywa, że jeszcze cały następny tydzień będzie na lekach i miał inhalacje z soli.
Samopoczucie i apetyt wracają, jedynie czasem mu z nosa pocieknie i kilka razy dziennie ma taki krótki atak mokrego kaszlu. Myślę, że do poniedziałku mu przejdzie i w poniedziałek wróci do przedszkola. Ciekawa jestem w jakim nastroju po dwóch tygodniach przerwy 😵
Kacperek też "poszkodowany", bo po sugestii chirurga i konsultacji z neurologopedą, zdecydowaliśmy się i wczoraj miał podcinane wędzidełko podjęzykowe. Przeszedł to duuuużo lepiej niż ja sobie wyobrażałam (a wyobrażałam sobie chyba rzeź 🤣) więc prosimy o kciuki żeby wszystko się ładnie wygoiło. Jutro mam wysłać zdjęcie rany do neurologopedy a w poniedziałek mamy u niej kontrolę.
Co do domu/mieszkania: ja 24 lata mieszkałam na wsi, od 5 lat mieszkam w bloku w małym mieście. W życiu bym nie chciała domu typu mój dom rodzinny: wielki dom na wielkiej działce, którą albo trzeba godzinami kosić, albo godzinami odśnieżać żeby móc wyjechać.
Ale niesamowicie brakuje mi kawałka trawy i za tym bardzo tęsknię. Raz, w temacie dzieci, że mogę ich wypuścić i patrzeć przez okno. Niezależnie od pory dnia. Ale też jeśli chodzi o mnie, nawet o głupie pranie. Ja mam 5metrowy balkon o szerokości 1 metra, więc jak wystawie suszarkę to nie da rady przejść, a że drzwi balkonowe są wąskie, to wniesienie tej suszarki z powieszonym praniem do mieszkania jest misją samobójczą..
Jak dla mnie dom, taki do 100m2, z działką tak małą żeby ten dom mógł tam legalnie stać (chyba po 4m wokół domu?) to szczyt marzeń, drugie miejsce ma szeregówka lub bliźniak (prywatność mnie nie powstrzymuje bo w bloku też dokładnie wiem co się dzieje u sąsiadów a po ogródku nie mam zamiaru latać na golasa) i ostateczna wersja, to mieszkanie ok.75 m (żeby chłopcy mieli swoje pokoje a my sypialnię) plus ogródek i na tą trzecią opcję mam nadzieję, że się kiedyś doczekamy ❤️Zulugula, KarolinaMaria, veritaa lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Wiesz co, ja rozumiem stolica i wszystkie pierdy z tym związane, ale tu nadal mieszkają też normalnie zarabiajacy ludzie( naprawdę nie każdy zarabia w Wawie po 20 czy nawet 10 tys). Jak młodzi ludzie zaczynający pracę ( no niechby nawet w korpo,za powiedzmy 7-8 tysięcy) mają sobie kupić 50 metrowe mieszkanie za prawie 1 milion? A umówmy się, 50 metrów to nie jest jakieś mega Wow. Chore jest to wszystko, i naprawdę zastanawiam się w jakim to idzie kierunku wszystko; w sensie jakie życie w Polsce będą miały nasze dzieci.
Nowastaraczka, Mikołaj dzisiaj zrobił kupę do toalety!Iryska, Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
emdar wrote:Wiesz co, ja rozumiem stolica i wszystkie pierdy z tym związane, ale tu nadal mieszkają też normalnie zarabiajacy ludzie( naprawdę nie każdy zarabia w Wawie po 20 czy nawet 10 tys). Jak młodzi ludzie zaczynający pracę ( no niechby nawet w korpo,za powiedzmy 7-8 tysięcy) mają sobie kupić 50 metrowe mieszkanie za prawie 1 milion? A umówmy się, 50 metrów to nie jest jakieś mega Wow. Chore jest to wszystko, i naprawdę zastanawiam się w jakim to idzie kierunku wszystko; w sensie jakie życie w Polsce będą miały nasze dzieci.
-
Ja to mam taki zawód gdzie właśnie w małych mieścinach zarabia się więcej bo są niedobory kadrowe a w dużych płaca najmniej 🤣🤣🤣 moje koleżanki w powiatowych szpitalach nie narzekają, nie ma bitwy o dyżury jak we Wro 🤣🤣
Wydaje mi się ze 7 w korpo to dużo a 4 brutto to z kolei mało. U mnie znajomi co w korpo pracują to zaczynali koło 4500-5000 zł ale netto. A teraz to nie wiem . Zależy chyba tez jaka to korpo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 19:33
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Ja to mam taki zawód gdzie właśnie w małych mieścinach zarabia się więcej bo są niedobory kadrowe a w dużych płaca najmniej 🤣🤣🤣 moje koleżanki w powiatowych szpitalach nie narzekają, nie ma bitwy o dyżury jak we Wro 🤣🤣
Wydaje mi się ze 7 w korpo to dużo a 4 brutto to z kolei mało. U mnie znajomi co w korpo pracują to zaczynali koło 4500-5000 zł ale netto. A teraz to nie wiem . Zależy chyba tez jaka to korpo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 19:58
-
Ounai wrote:W jakiej branży dają takie wysokie pensje bez doswiadczenia? Bo w automotive na pewno nie. Można powalczyć o 5tys ale brutto i to jak się jest naprawdę dobrym, średnia to 4Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:W jakiej branży dają takie wysokie pensje bez doswiadczenia? Bo w automotive na pewno nie. Można powalczyć o 5tys ale brutto i to jak się jest naprawdę dobrym, średnia to 4
Moj mąż 7 lat temu szukał pracy i w Korpo powiedzmy na poziomie Nokii ale to nie była Nokia tylko trochę gorzej dostał pensje 3600 zł netto. 7 lat temu.Chyba ze piszesz o zarobkach kilka lat temu. Moj mąż nie mial wtedy nic wspólnego z IT i nadal zreszta nie ma. Moja super koleżanka poszła teraz 4 miesiące temu do Korpo bo miała dość swojej pracy i dostała na początek 5800 zł netto na 3 miesiące. Później więcej. Nie skończyła nic z IT a jej stanowisko to jest właśnie cos w stylu zarządzanie zespołem IT.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 20:54
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Moj mąż 7 lat temu szukał pracy i w Korpo powiedzmy na poziomie Nokii ale to nie była Nokia tylko trochę gorzej dostał pensje 3600 zł netto. 7 lat temu.Chyba ze piszesz o zarobkach kilka lat temu. Moj mąż nie mial wtedy nic wspólnego z IT i nadal zreszta nie ma. Moja super koleżanka poszła teraz 4 miesiące temu do Korpo bo miała dość swojej pracy i dostała na początek 5800 zł netto na 3 miesiące. Później więcej. Nie skończyła nic z IT a jej stanowisko to jest właśnie cos w stylu zarządzanie zespołem IT.
-
Ounai, koleżanka wererynarz, jako tester w Nokii, pierwsza praca, 2019/20 rok, dostała 7 tys brutto. Pierwsza praca w IT jak się przebranżowiała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 03:38
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023