Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Wam powiem, z perspektywy matki 4 dzieci… ze jest ciu*****owo. Nie mam czasu dla siebie, mój mąż ma zmiany 12h. Wszystko jest na mojej głowie. Gdyby nie praca zdalna, to nie byłoby to do ogarnięcia. Mówię poważnie. Natomiast od grudnia prawdopodobnie będę bez pracy i nie wiem jak sobie poradzić z tym wszystkim. Nie wiem co dalej z praca, życie rodzinne tez się mocno posypało. No nie jest wesoło.
-
Wik89 wrote:Emilka, w sobote jest noc (ale w praktyce i dzień) bibliotek w Warszawie, sprawdzcie moze sa jakies wydarzenia fajne w Waszej biblio
U nas jest cos dla dzieci, zamierzamy iśćWik89 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ojej Motylku, przykro mi z powodu pracy:( Wierzę,że szybko znajdziesz coś innego. Mam też nadzieję ,że rodzinnie da się wszystko poskładać jakoś. Jesteś super babką, nie zapominaj o tym ❤️.
MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Moje przeziębienie przerodziło się w jakieś fatalne zapalenie krtani. Od wtorku wieczorem miałam chrypkę, a dziś od rana nie mogę zupełnie z siebie zupełnie wydobyć głosu. W nocy miałam też napady kaszlu. Dziś jestem żoną idealną, milczę cały czas 🤣 byłam u lekarza rano. Dobrze że dziewczyny w placówkach bo bym ich nie ogarnęła bez fonii 🤣
Motylku, rozumiem zmiany 12h, no ale przecież jak mąż chodzi na noc, to wraca załóżmy do domu o 8 rano. I ja sobie to wyobrażam tak że idzie spać i pewnie wstaje koło 15. To jeszcze jest całkiem sporo czasu do kolejnego wyjścia do pracy aby coś ogarnąć. O pracę bym się nie martwiła na Twoim miejscu, z tego co pamiętam świetnie znasz niemiecki - sama teraz szukam pracy, i dużo ofert zdalnych/hybrydowych widzę z językiem niemieckim. Możesz się już zacząć rozglądać, rekrutacje zazwyczaj trochę trwają, lepiej mieć coś w zanadrzu.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam ale widzę, że temat ogarniania życia więc znalazłam chwilę czasu
Ja naprawdę podziwiam mamy dwójki i więcej dzieci, dla mnie jesteście bohaterkami!
Ja czasami przy Poli ledwo żyję, a co dopiero ogarniać większą ekipę. Tylko w tym wszystkim Pola wydaje mi się wymagająca pod kątem spędzania czasu, bo w domu z nią trzeba robić ciągle coś, bajki są jedynym ratunkiem a nie chce jej puszczać ich dużo.
Latem spędzaliśmy większość dnia po mojej pracy na zewnątrz, odwiedzamy wszystkie okoliczne place zabaw, jeździmy dużo na rowerze. Właściwie my codziennie jeździmy na rowerze, wsadzam ją w fotelik i jedziemy w różne ciekawe dla niej miejsca, dzięki temu pół dnia nam mija, i nie trzeba wznosic się na wyżyny kreatywności w domu
Ale ja autentycznie nie wyobrażam sobie na te chwile drugiego dziecka, wiem że już byłoby dużo trudniej chociażby z takim wyjściem na rower. Wydaje mi się, że jestem zbyt wygodna.
Ja mam to szczęście, że moja praca pozwala mi na HO na zrobienie wszystkiego, więc gdy idę po Pole mam już wysprzątane i ugotowany obiad, natomiast gdyby nie to to myślę, że nie dałabym sobie rady że wszystkim bo i tak jestem mocno przemęczona, czasami to sobie myślę, że jestem jakąś miękką kichą bo inne mamy ogarniają więcej niż jedno dziecko a mi jest ciężko z jednym.Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Poza tym u nas wszystko dobrze. Polcia fajnie zaadaptowała się w przedszkolu. My z przedszkola również jesteśmy zadowoleni. Z chorobami też na razie nie jest najgorszej. Pola jest fajną, rezolutną dziewczynką. Wg Pań rządzi całym przedszkolem, nie daje sobie w kasze dmuchać i będzie z niej artystka gdyby tylko noce przesypiała....
My cały czas jesteśmy w niewiadomej co zrobić z domem, czy się budować, czy kupić coś pod wrocławiem. Dodatkowo moja spółka jest w restrukturyzacji więc zdolności raczej na te chwile nie mam.
Trochę mam takie poczucie, że znajomi idą do przodu a my cały czas stoimy w miejscu, mając duże możliwości i brak kredytu. -
Suszarka wrote:Dziś jestem żoną idealną, milczę cały czas 🤣 byłam u lekarza rano. Dobrze że dziewczyny w placówkach bo bym ich nie ogarnęła bez fonii 🤣
Moj maz tez sie ucieszyl, jak wrocilam w poniedzialek od lekarza (zapalenie gardła) z zaleceniem, ze mam jak najmniej mowic 🤪
Zdrowia!Zulugula lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Suszarko zdrowia
Motylku na pewno cos znajdziesz, tym bardziej ze umiesz niemiecki powodzenia !
Anetka ale Ty nie patrz na znajomych, jak tak sobie teraz pomyślałam to 85 % moich znajomych ma własne domy pod Wrocławiem a my jako jedyni marne 70 metrów w bloku i chów klatkowy przecież stosujemy 🤣🤣🤣
Fajnie ze Pola się zaklimatyzowala w przedszkolu
Przyjedź kiedyś tym rowerem na Ksieze i odwiedź nas na działce
Zapraszamy
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dziewczyny zdrowia dla Was!
Ja się melduje jeszcze ze szpitala.. mały spadał mi z wagi a później doszła dość wysoka żółtaczka wiec wjechały naświetlenia. Mieliśmy dzisiaj wychodzić bo maluszek już kwalifikuje się do wypisu ale oczywiście wczoraj zapytałam się położnej, czy i ile ma doskwierać dolegliwość bólu palców który został mi po ciąży. Zlecono nimi badania i oczywiście większość z nich ponad normę 🤦♀️ i brak możliwości wyjścia 🤦♀️ nie dość ze kisze się tutaj już tydzień czasu to jeszcze w dniu wypisu zlecili mi badania i zatrzymali. Wkurzylam sie i dzisiejsza noc zostaje aby na rano sprawdzili jeszcze raz badania i po obchodzie wypisze sie na własne żądanie..
Mamy powiedzcie mi jeszcze czy zawieszalyscie albo macie w planach zawieszenie żłobka/przedszkola jak się się drugie urodziło? Wczoraj teściowa powiedziała ze powinnismy nie puszczać małego do przedszkola tylko odczekać tydzien dwa albo i miesiąc. Ja osobiście sobie tego nie wyobrażam tzn jestem świadoma ze będą choroby ale jak będa to się wtedy będę martwić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 17:35
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Patrycja, Tymek chodził cały czas. Ja nie rezygnowałam.
Motylku, rozglądasz się już za czymś nowym?
Ja przeszłam 1 etap rekrutacji do Tesli. U mnie w pracy atmosfera tragiczna. Ten chlopak z którym pracuję chyba ma jakieś zaburzenia bo nie wierzę zr można ot tak się zachowywać. Jednego dnia wychwala mnie, wszystko tłumaczy, podpowiada, a nastepnego donosi, wysyła maile z podsumowaniem tego czego nie zrobiłam. Mam 2 kolezanki którym się żalę, ale naprawdę, jest słabo. To nie jest atmosfera, w której da się pracować. -
Patrycja zależy na co możesz sobie pozwolić, czy będziesz miała pomoc. Ale trzeba mieć świadomość, że niemal każda infekcja u noworodka to równa się szpital. Ja gdybym miała jakieś wsparcie to bym przeczekała okres noworodkowy.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iryska wrote:Patrycja, ja o ile miałabym możliwości to pewnie zostawiłabym starszego w domu przez miesiąc. Tym bardziej, że teraz okres infekcyjny , a byle katar u noworodka może ciężko przebiegać .
Ounai, fajny domek, ale te schody 😬 U mnie w rodzinnym domu były schody, teraz mam domek parterowy i wygoda jest dużo większa jak nie trzeba biegać po schodach:-D A to gdzieś pod Tychami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 20:28
-
Ounai wrote:Tak, w Nowych Bojszowach, rzut beretem dosłownie. Nie mam czasu z 2 dzieci daleko dojeżdżać. Choć mój mąż już zaczyna mieć wątpliwości więc nie wiem co finalnie z tego wyjdzie.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nowastaraczka wrote:Laski jak te wasze zamowienia z temu? Przyszly? W drodze? Leo chce urodziny dinozaurowe i dosc fajne rzeczy ale czy mi to dojdzie 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 20:46
Zulugula, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dziewczyny, taka ciekawostka właśnie na Panu Tabletce przeczytałam, że pulmunolog zakazał wielu osobom robienia inhalacji przy katarze- bakterie z rozrzedzonego kataru spływają do gardła, potem i infekcja zamiast trwać krócej wydłuża się, a niejednokrotnie przechodzi w inną, ostrzejszą. Każdy oczywiście musi sam podjąć decyzję, ale takie info do przemyślenia.