Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, z perspektywy matki 4 dzieci… ze jest ciu*****owo. Nie mam czasu dla siebie, mój mąż ma zmiany 12h. Wszystko jest na mojej głowie. Gdyby nie praca zdalna, to nie byłoby to do ogarnięcia. Mówię poważnie. Natomiast od grudnia prawdopodobnie będę bez pracy i nie wiem jak sobie poradzić z tym wszystkim. Nie wiem co dalej z praca, życie rodzinne tez się mocno posypało. No nie jest wesoło.

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Emilka, w sobote jest noc (ale w praktyce i dzień;)) bibliotek w Warszawie, sprawdzcie moze sa jakies wydarzenia fajne w Waszej biblio
    U nas jest cos dla dzieci, zamierzamy iść
    Ooo, dzięki za info! Sprawdzę:)

Wik89 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Motylku, przykro mi z powodu pracy:( Wierzę,że szybko znajdziesz coś innego. Mam też nadzieję ,że rodzinnie da się wszystko poskładać jakoś. Jesteś super babką, nie zapominaj o tym ❤️.

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje przeziębienie przerodziło się w jakieś fatalne zapalenie krtani. Od wtorku wieczorem miałam chrypkę, a dziś od rana nie mogę zupełnie z siebie zupełnie wydobyć głosu. W nocy miałam też napady kaszlu. Dziś jestem żoną idealną, milczę cały czas 🤣 byłam u lekarza rano. Dobrze że dziewczyny w placówkach bo bym ich nie ogarnęła bez fonii 🤣

Motylku, rozumiem zmiany 12h, no ale przecież jak mąż chodzi na noc, to wraca załóżmy do domu o 8 rano. I ja sobie to wyobrażam tak że idzie spać i pewnie wstaje koło 15. To jeszcze jest całkiem sporo czasu do kolejnego wyjścia do pracy aby coś ogarnąć. O pracę bym się nie martwiła na Twoim miejscu, z tego co pamiętam świetnie znasz niemiecki - sama teraz szukam pracy, i dużo ofert zdalnych/hybrydowych widzę z językiem niemieckim. Możesz się już zacząć rozglądać, rekrutacje zazwyczaj trochę trwają, lepiej mieć coś w zanadrzu.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam ale widzę, że temat ogarniania życia więc znalazłam chwilę czasu :D

Ja naprawdę podziwiam mamy dwójki i więcej dzieci, dla mnie jesteście bohaterkami!

Ja czasami przy Poli ledwo żyję, a co dopiero ogarniać większą ekipę. Tylko w tym wszystkim Pola wydaje mi się wymagająca pod kątem spędzania czasu, bo w domu z nią trzeba robić ciągle coś, bajki są jedynym ratunkiem a nie chce jej puszczać ich dużo.
    Latem spędzaliśmy większość dnia po mojej pracy na zewnątrz, odwiedzamy wszystkie okoliczne place zabaw, jeździmy dużo na rowerze. Właściwie my codziennie jeździmy na rowerze, wsadzam ją w fotelik i jedziemy w różne ciekawe dla niej miejsca, dzięki temu pół dnia nam mija, i nie trzeba wznosic się na wyżyny kreatywności w domu :D

Ale ja autentycznie nie wyobrażam sobie na te chwile drugiego dziecka, wiem że już byłoby dużo trudniej chociażby z takim wyjściem na rower. Wydaje mi się, że jestem zbyt wygodna.

Ja mam to szczęście, że moja praca pozwala mi na HO na zrobienie wszystkiego, więc gdy idę po Pole mam już wysprzątane i ugotowany obiad, natomiast gdyby nie to to myślę, że nie dałabym sobie rady że wszystkim bo i tak jestem mocno przemęczona, czasami to sobie myślę, że jestem jakąś miękką kichą bo inne mamy ogarniają więcej niż jedno dziecko a mi jest ciężko z jednym.

Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym u nas wszystko dobrze. Polcia fajnie zaadaptowała się w przedszkolu. My z przedszkola również jesteśmy zadowoleni. Z chorobami też na razie nie jest najgorszej. Pola jest fajną, rezolutną dziewczynką. Wg Pań rządzi całym przedszkolem, nie daje sobie w kasze dmuchać i będzie z niej artystka :D gdyby tylko noce przesypiała....

My cały czas jesteśmy w niewiadomej co zrobić z domem, czy się budować, czy kupić coś pod wrocławiem. Dodatkowo moja spółka jest w restrukturyzacji więc zdolności raczej na te chwile nie mam.
    Trochę mam takie poczucie, że znajomi idą do przodu a my cały czas stoimy w miejscu, mając duże możliwości i brak kredytu.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Dziś jestem żoną idealną, milczę cały czas 🤣 byłam u lekarza rano. Dobrze że dziewczyny w placówkach bo bym ich nie ogarnęła bez fonii 🤣

Moj maz tez sie ucieszyl, jak wrocilam w poniedzialek od lekarza (zapalenie gardła) z zaleceniem, ze mam jak najmniej mowic 🤪
    Zdrowia!

Zulugula lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko zdrowia

Motylku na pewno cos znajdziesz, tym bardziej ze umiesz niemiecki :) powodzenia !

Anetka ale Ty nie patrz na znajomych, jak tak sobie teraz pomyślałam to 85 % moich znajomych ma własne domy pod Wrocławiem a my jako jedyni marne 70 metrów w bloku i chów klatkowy przecież stosujemy 🤣🤣🤣
    Fajnie ze Pola się zaklimatyzowala w przedszkolu
    Przyjedź kiedyś tym rowerem na Ksieze i odwiedź nas na działce :)
    Zapraszamy :)

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, co się stało? :( Niedawno wróciłaś do siebie do pracy, prawda?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowia dla Was!
    Ja się melduje jeszcze ze szpitala.. mały spadał mi z wagi a później doszła dość wysoka żółtaczka wiec wjechały naświetlenia. Mieliśmy dzisiaj wychodzić bo maluszek już kwalifikuje się do wypisu ale oczywiście wczoraj zapytałam się położnej, czy i ile ma doskwierać dolegliwość bólu palców który został mi po ciąży. Zlecono nimi badania i oczywiście większość z nich ponad normę 🤦‍♀️ i brak możliwości wyjścia 🤦‍♀️ nie dość ze kisze się tutaj już tydzień czasu to jeszcze w dniu wypisu zlecili mi badania i zatrzymali. Wkurzylam sie i dzisiejsza noc zostaje aby na rano sprawdzili jeszcze raz badania i po obchodzie wypisze sie na własne żądanie..
    Mamy powiedzcie mi jeszcze czy zawieszalyscie albo macie w planach zawieszenie żłobka/przedszkola jak się się drugie urodziło? Wczoraj teściowa powiedziała ze powinnismy nie puszczać małego do przedszkola tylko odczekać tydzien dwa albo i miesiąc. Ja osobiście sobie tego nie wyobrażam tzn jestem świadoma ze będą choroby ale jak będa to się wtedy będę martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 17:35

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, Tymek chodził cały czas. Ja nie rezygnowałam.

Motylku, rozglądasz się już za czymś nowym?

Ja przeszłam 1 etap rekrutacji do Tesli. U mnie w pracy atmosfera tragiczna. Ten chlopak z którym pracuję chyba ma jakieś zaburzenia bo nie wierzę zr można ot tak się zachowywać. Jednego dnia wychwala mnie, wszystko tłumaczy, podpowiada, a nastepnego donosi, wysyła maile z podsumowaniem tego czego nie zrobiłam. Mam 2 kolezanki którym się żalę, ale naprawdę, jest słabo. To nie jest atmosfera, w której da się pracować.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, taki układ. Obok domu jest przystanek z bezpośrednim autobusem do szkoły Tymka. Miałby 30 min autobusem. My do pracy ok 10km (15min samochodem). Obok jest też płać zabaw i las.

Screenshot-20231004-211959-Messenger.jpg

Screenshot-20231004-211939-Messenger.jpg

Iryska, Wik89, KarolinaMaria, Annia, edka85 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 21:54

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:36

Annia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja zależy na co możesz sobie pozwolić, czy będziesz miała pomoc. Ale trzeba mieć świadomość, że niemal każda infekcja u noworodka to równa się szpital. Ja gdybym miała jakieś wsparcie to bym przeczekała okres noworodkowy.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Patrycja, ja o ile miałabym możliwości to pewnie zostawiłabym starszego w domu przez miesiąc. Tym bardziej, że teraz okres infekcyjny , a byle katar u noworodka może ciężko przebiegać .
    Ounai, fajny domek, ale te schody 😬 U mnie w rodzinnym domu były schody, teraz mam domek parterowy i wygoda jest dużo większa jak nie trzeba biegać po schodach:⁠-⁠D A to gdzieś pod Tychami?
    Tak, w Nowych Bojszowach, rzut beretem dosłownie. Nie mam czasu z 2 dzieci daleko dojeżdżać. Choć mój mąż już zaczyna mieć wątpliwości więc nie wiem co finalnie z tego wyjdzie. Co do parterówek to niestety obecnie nie ma w naszej okolicy praktycznie nic. Ale mi schody nie przeszkadzają, a też miałam w domu rodzinnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 20:28

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tak, w Nowych Bojszowach, rzut beretem dosłownie. Nie mam czasu z 2 dzieci daleko dojeżdżać. Choć mój mąż już zaczyna mieć wątpliwości więc nie wiem co finalnie z tego wyjdzie.
    A co mężowi się nie podoba? Czy kwestia finansowa go martwi?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 21:54

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Laski jak te wasze zamowienia z temu? Przyszly? W drodze? Leo chce urodziny dinozaurowe i dosc fajne rzeczy ale czy mi to dojdzie 🙃
    To jest takie fajne, że 3latki już tak świadomie obchodzą urodziny 🥹 Matylda ma książeczkę, w której miś ma urodziny, pompuje balony, ma tort, dostaje prezent itd. I strasznie nakręciła się na temat urodzin, mówi, że będzie mieć urodziny, będzie dmuchać świeczki i takie tam. Tłumaczyłam jej już parę razy, że do jej urodzin jeszcze trochę, ale ja niedługo mam swoje. Siedzimy wczoraj wieczorem przy zasypianiu i Mati zaczyna mi opowiadać, że mama bedzie mieć urodziny, że 'będzie tolt, będą świeczki', ona będzie dmuchać (!!!) i ona.... dostanie 'plezent' 😂😂😂 szybko jej wybiłam z głowy ten plan, co to za obyczaje, matce dojdzie kolejny rok, nowe zmarszczki, a dziecko dostanie prezent 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 20:46

Zulugula, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, taka ciekawostka właśnie na Panu Tabletce przeczytałam, że pulmunolog zakazał wielu osobom robienia inhalacji przy katarze- bakterie z rozrzedzonego kataru spływają do gardła, potem i infekcja zamiast trwać krócej wydłuża się, a niejednokrotnie przechodzi w inną, ostrzejszą. Każdy oczywiście musi sam podjąć decyzję, ale takie info do przemyślenia.

age.png

age.png
‹‹ 5674 5675 5676 5677 5678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ