Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Czytam te Wasze opowieści i czuję się jak zła matka (nie no żart, tak serio to zero wyrzutów sumienia), ale zastanawiam się jak Wy macie na to czas? A kiedy zrobić zakupy, zadanie domowe, posprzątać, nakarmić, wykapac, spędzić czas z chłopem, znaleźć jakiś czas na hobby? Jak Wy to godzicie wszystko?
Ounai zakupy robi mąż raz w tygodniu po pracy. Spożywcze tylko bo każde inne robię przez internet . Sprzatanie codziennie 15 minut cos , w sobotę tylko wycieram podłogi , gotuje duże ilości zazwyczaj 2 razy w tygodniu w nocy jak spia, czas z chłopem hmmm jest ta godzina wieczorem jak dzieci spia albo w weekend zazwyczaj posiedzimy dłużej razem, hobby na razie nie mam na to czasu raz po raz jak jeździłam komunikacja miejska to czytałam w tramwaju teraz slucham ciekawych podcastów w drodze do pracy na Spotify. W sumie tyle . Najwiecej rzeczy robię w 1,5h jak dzieci spia od 21.30 . Staram się kłaść koło 23.30 najpóźniej . Nie ma jeszcze u nas na szczęście tematu lekcji .
Bajkę oglądają 45 minut dziennie po kąpieli wiec w tym czasie tez cos robię często.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 17:19
Nowastaraczka, KarolinaMaria, emdar, Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:Raz nam się udało, T prosto wsiada do auta, wsiada do fotelika i nagle "jeszcze do kościoła ". Akurat obok stała jakas starsza pani, wyobraźcie sobie jej minę jak zobaczyła że taki brzdąc woła do kościoła 😂
-
Fajnie się czyta wasze plany dnia. Ja przyznaję, że długo nie lubiłam wychodzić sama z Matyldą, bo ona nienawidziła wózka i potem musiałam ją nosić. Nawet spacery z gondolą wspominamy delikatnie mówiąc źle. Teraz jest lepiej, zrozumiała, że wózek to przyjaciel, że jest już duża i mama nie ma siły jej nosić. Ale nadal nie wychodzimy codziennie.
Zulu, to jest mój cel, żeby za jakiś czas mieć regularnie panią od gruntownych porządków. Tak właśnie raz w miesiącu. Wiem, że sporo nam to ułatwi i ściągnie że mnie presję, że coś jest nieposprzątane. Już wam kiedyś pisałam, że staramy się ogarniać mieszkanie w tygodniu i dzięki temu weekend jest dla rodziny. A nawet jak nie sprzątniemy to nic się nie stanie.Zulugula lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai wrote:Czytam te Wasze opowieści i czuję się jak zła matka (nie no żart, tak serio to zero wyrzutów sumienia), ale zastanawiam się jak Wy macie na to czas? A kiedy zrobić zakupy, zadanie domowe, posprzątać, nakarmić, wykapac, spędzić czas z chłopem, znaleźć jakiś czas na hobby? Jak Wy to godzicie wszystko?
-
Jezu gdybym nie musiała gotować ( chociaż to akurat jedna z czynności które naprawdę lubię tylko może nie o 22 - pozdro zza garow , pomidorówka się robi 😁) to życie byłoby całkiem piękne 🤭
Naprawdę rzadko zdarza mi się wziąć obiad z cateringu ode mnie z pracy dla nas . Obydwoje cierpimy na dziwna przypadłość ze lubimy jedzenie które przygotowujemy w domu i ja znam sposób przygotowania . To chyba fobia i może nadaje się na terapie 🤣
Jak widać na forum tez mam czas wiec wcale nie jest tak złe z tym brakiem czasu 😆emdar lubi tę wiadomość
Synek styczeń 2021 -
Nowastaraczka, jest info że wygenerowany numer przesyłki i rozdzielili mi to na dwie paczki 😅
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Wiadomo, w tygodniu zawsze czasu na cos brakuje, ale u nas tez jest spacer codziennie, bo szczerze mowiac latwiej okielznac naszego trzylatka na spacerze niz w domu
Zawsze jest to fajny sposob spedzenia czasu, na placu zabaw kogos sie spotka itp (choc tez nie mamy takiej stalej ekipy na placu zabaw, mamy kilka placow w okolicy i czasem uda sie nam umowic/spotkac sasiada, kogos z przedszkola czy ze zlobka, ale czesto idziemy sami). W domu mi troche brakuje kreatywnosci czy energii na kolejna zabawe w akcje strazakow, bajki staram sie puszczac max 20 min dziennie i raczej nie dzien w dzien, wiec taki spacer dobrze wypelnia czas
Niestety, jesien i zima beda trudniejsze pod tym wzgledem. Ja np nie przepadam za salami zabaw
KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
My tez raczej nie chodzimy na sale zabaw. W ubiegłym roku mi osobiscie zdarzyło się iść z nimi raz. Wolimy zdecydowanie spacery, zawsze znajdziemy jakiś cel wczoraj np szukaliśmy kasztanowca 😁😁
https://zapodaj.net/plik-q9jV9ytAoi
https://zapodaj.net/plik-wHc0dsBm0X
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 09:14
emdar, Zulugula, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
Synek styczeń 2021 -
Veritaa, to my tak samo zawsze znajdujemy jakiś cel albo zadanie ( np. szukamy 5 żółtych samochodów). Dziś np. idziemy do biblioteki wymienić książki( przy okazji można jeden przystanek podjechać tramwajem i już jest przeżyw 😂).
Zulugula, veritaa lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Mi jest ciężej pracujac bo nie mogę wstawić prania , czy zrobić obiadu. Musze to zrobić po południu jak wracam.
Z drugiej strony prace mam na tyle spoko ze mogę sobie opłacić rachunki , zrobić zakupy przez neta itp itd 🙈 bo na to nie mam czasu w domu 😆
Wiec jak wszystko są plusy i minusy
Moje dzieciaki się już naprawdę super bawia razem wiec będąc w domu ja mam często już 40 minut spokoju kiedy oni cos robią w pokoju są tez krzyki i bicie ale z wielu konfliktów wychodzą sami. Trochę Ania zmusza Bartka do przeprosin ale co zrobić 🤣 „ powiedz przepraszam i mnie przytul to Ci dam zabawkę „ 🤭 i Bartek jak taki zbity pies idzie do niej, łapie ja w pas , przytula i przeprasza 😅edka85, emdar, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:
Ale podoba mi się Twoja perspektywa- lepsze z dwójką jak z czwórką, trzeba zawsze znaleźć plusy sytuacji 😄Zulugula lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Veritaa, to my tak samo zawsze znajdujemy jakiś cel albo zadanie ( np. szukamy 5 żółtych samochodów). Dziś np. idziemy do biblioteki wymienić książki( przy okazji można jeden przystanek podjechać tramwajem i już jest przeżyw 😂).
Emilka, w sobote jest noc (ale w praktyce i dzień) bibliotek w Warszawie, sprawdzcie moze sa jakies wydarzenia fajne w Waszej biblio
U nas jest cos dla dzieci, zamierzamy iśćveritaa, emdar lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023