Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas w szpitalu tez COVID chyba 12 pacjentów na jakies 25 ma covid, a ja codziennie chodze po tym oddziale i zastanawiam się kiedy się zarazę… na razie odpukać nic.
Dzieciaki tez zdrowe , od września poza wakacjami na których byliśmy opuścili 4 dni i to w zasadzie Ania miała wtedy jakiegoś wirusa a Bartek jest caly czas zdrowy .
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulu dziękuję że pytasz czuję się całkiem dobrze, chociaż od kilku dni wjechały bóle kręgosłupa i nog, które podejrzewam z doświadczenia że zostaną ze mną do końca ciąży 🤦♀️ plus zaostrzenie astmy, wczoraj już byłam u pulmonologa. Ale poza tym wszystko ok 😂 mama była w Krakowie w szpitalu, ale niestety stan jest poważniejszy dlatego operację będzie miała we Wrocławiu za około 2 tygodnie (tylko dwa szpitale w Polsce ją wykonują). Ale nie chce się zamartwiać na zapas i o tym myśleć. Suszi opowiadaj jak tam w pracy, trzymam kciuki!!!
-
KarolinaMaria my też mieliśmy wszyscy covida 2 tyg temu. Mnie tylko drapało w gardle, dzieciaki 2 dni gorączki, mąż trochę rozbicie, moja mama tradycyjnie nic, ale np moja tesciowa i niania przeszły to ciężko, jak mocną infekcję.
Irysko, ale chyba jeszcze jest czas na uniesienie się łożyska? Rozumiem twój stres, bo każda z nas pewnie by się martwiła, a co ginekolog na tą sytuację? Też się niepokoi czy każe obserwować?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziękuję za wszystkie kciuki! Było bardzo fajnie, na razie jestem bardzo bardzo zadowolona i pełna optymizmu. W poprzedniej pracy np miałam mieszane uczucia już od początku, z jednej strony było spoko, a z drugiej czuć było że coś tam jest dziwnie i nie tak... W poniedziałek jadę do biura poznać resztę zespołu i zobaczyć jak się funkcjonuje na open space 🤣
KarolinaMaria, Ounai, Zulugula, Iryska, Lalia, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Nas wczoraj odwiedził Mikołaj 🤶 wcześniej, bo chciałam sprawdzić reakcję Igi, w tygodniu mają Mikołaja w przedszkolu a w ubiegłym roku się bardzo bała. Poza tym w ten sposób mają cały weekend na zabawę 😃 hitem wśród prezentów okazały się pieski w torebkach (chyba firma Our generation czy jakoś tak), polecam gorąco na prezent dla dziewczynki w okolicach 2-3 lata. Moje dziewczyny spały z tymi psami a dziś też się nimi od rana bawią. Tam jest wszystko czego może chcieć mała dziewczynka, jest piesek, można się nim opiekować, no i jest torebka - nosidełko w której można go nosić. Poza tym w zestawie smycz, zabawkowa miseczka z wodą i karmą, mini piłeczka, smaczki i szczoteczka 😃 polecam, ciocia Suszi 😅
kiniusia270, Ounai, veritaa, KarolinaMaria, Ewa88 , Zulugula lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu my też mamy wesołą naukę, Stasiu dostał na urodziny. Nawet nie wiem kiedy nauczył się 2 pierwszych piosenek, które lecą zapętlone 😂
Co do święcenia nie zwróciłam uwagi… mamy założone etui na pióro 😅
Wczoraj odebraliśmy Stasia od dziadków, wrócił stęskniony, otworzył 2 pudełka z kalendarza był cukierek i zadanie ubieramy choinkę a dzisiaj zimowy spacer i poszliśmy na sanki 😊
Ounai, Ladyo, Nowastaraczka, veritaa, KarolinaMaria, Ewa88 , Zulugula, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Suszi, Marta ma kotka w torebce ale ta torebka leży. Kotka lubi bardzo. Ma też swinke na smyczy (ona ja chciała), do tej swinki była butelka do karmienia i butelkę zlewa na maksa, czasami poprowadzi ta swinke na tej smyczy.
U nas dziś pieczenie ciastek. Oczywiście dzieci w połowie się znudziły i matka musiała kończyć sama.
kiniusia270, Ladyo, Nowastaraczka, Iryska, veritaa, KarolinaMaria, Zulugula, Annia, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Zulu nam pióro miga tylko jak czas ładować. Inaczej nic nie miga.
Jej tak pięknie jest na zewnątrz ❤️ taka prawdziwa zima.
My mamy super weekend we dwoje z mężem, dzieci są u dziadków, wczoraj piekli pierniczki i dziadkowie zabrali na sale zabaw a dzisiaj byli na sankach
My z mężem wczoraj wieczorkiem byliśmy na spacerze w lesie obok nas i dzisiaj po śniadaniu tez. Ekstra czas. Byliśmy tez na kebabie w takiej typowej budzie ale kebab ekstra Baterie naładowane do kolejnego takiego weekendu 😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2023, 15:48
kiniusia270, KarolinaMaria, Iryska, Zulugula, Annia, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulu, tak, Tymuś już jest taki strasznie duży, już widzę czasami oczami wyobraźni jak staje się nastolatkiem. Już nie chce się tak tulić jak kiedyś, potrzebuje czasami czasu tylko dla siebie.
A jednocześnie jest już takim fajnym, odpowiedzialnym synkiem i bratem. Kiedyś Marta go uderzyła, powiedział mi o tym, poprosiłam Martę żeby go przeprosiła, bo Tymkowi jest przykro. Rozmawiałyśmy o tym, że to trudne żeby przepraszać a Tymek podszedł do niej i mówi "Martusiu, wiem, że chciałabyś mnie przeprosić, ale to trudne? Przytul mnie po prostu ". I przeprosiła go.
Ostatnio też bardzo mocno pracowaliśmy z wybiorczoscia pokarmową. Przeprowadziłam rozmowę z wychowawcą i panią intendent w szkole. Obydwie wspierały nas bardzo, chwaliły Tymka, Pani intendent poprosiła kucharki aby nie komentowały ile dzieci jedzą. I efekt jest taki, że Tymek próbuje. Nie zawsze wszystkiego ale już się nie boi a wcześniej się bał w ogóle skosztować. Musiałam też z mężem porozmawiać bo on ma często takie stare podejście. Tak czy siak zjadł i zupę ogórkowa i zupę ryżową i tosty z serem i szynką i sam poprosił, żeby mu posypać makaron bolognese serem, a wcześniej sera w ogóle nie jadł. Jestem z niego i całej naszej rodziny ogromnie dumna że tak to ogarnelismy. Wiem, że gdybyśmy nie podeszli do tego mądrze to pewnie zamknąłby sie w sobie i jadł tylko chleb z szynką i pomidorową przez najbliższe kilka latZulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Zulu, dzięki, że pytasz. Jakoś ciężko mi się wbić w temat. Ano coviduję, mam straszny katar i ciągle pod 38 st., ale dramatu nie ma. Na razie mam L4 do środy, jak się lepiej poczuję to planuję trochę posprzątać przed świętami 😂 (typowa Halina na urlopie/wolnym). Matylda i Lucek póki co zdrowi i mam nadzieję, że tak zostanie. Wydaje mi się, że ona w żłobku przeszła już nie jeden covid i moja biurowa odmiana jej nie rusza 🤪 Śmiejemy się z ludźmi z pracy, że nieźle nas wszystkich wzięło i jutro w pracy będzie jedna osoba 😁 co do prezentów, to Matylda dostanie od Mikołaja takie miękkie nosidełko a'la łóżeczko dla lali. Wkręca się w dziewczęce zabawy. Ustaliliśmy z nią, że jak sprzedamy domek dumel i arkę innym dzidziusiom to kupimy domek dla lalek z lidla. Po chwili namysłu się zgodziła. Domek i arka stoją i się kurzą, niech się przydadzą innym dzieciom, a potrzebujemy takiej wymiany, bo jej pokój nie jest z gumy.
Co pieczecie/gotujecie na święta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2023, 20:22
Wik89 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm