Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, ja dawałam chłopakom esputicon i on ma jakieś śmiesznie małe dawkowanie, 2-3 kropelki? Już nie pamiętam dokładnie, ale ja chyba dawałam 1-2 kropelki więcej niż zalecane i robiłam tak że Bio Gaia raz dziennie, Delicol do każdego karmienia a Esputicon trzy razy dziennie. U nas pomagała suszarka i spanie na mnie na brzuchu 😘 super też pomagały takie ćwiczenia na brzuszek, że robisz rowerek nóżkami a później przyginasz nóżki do brzuszka, już szukam link z YT:
https://youtu.be/OAe1C-kAliU?si=CM7QGiRhyKlFizWK
O to to! Normalnie chłopcy strzelali po tym jak z armaty 🙈
Irysko, ale Michaś ma uroczą urodę, jak taki herubinek 😍😍😍
Inga, u nas też będzie kosmiczna imprezka 🚀🛸ja zamawiałam wszystko na Temu 😁 dodatkowo kupiliśmy też Olkowi projektor gwiazd, zachwyt jest ogromny 🤭
A na allegro domówiłam paterę, serwetki, talerzyki na torta i pojemniczki na przekąski 😁
Ale u nas motyw kosmosu wszedł tak mocno, że nie tylko mamy książeczki, pościel i piżamki z układem słonecznym, ale zamiast bajek to każe sobie włączać na Netflixie programy dokumentalne o wszechświecie 🙈🙈🙈Iryska, kiniusia270, Inga28, Zulugula, Wik89, Nowastaraczka, veritaa lubią tę wiadomość
-
Lalia ja też zamawiałam na Temu 😅
Ja kupiłam ten stolik i kinkiet na AliExpress, do nowego pokoju Gucia 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2023, 13:07
Lalia, Zulugula, Wik89, kiniusia270, Ounai, dmg111, Nowastaraczka, veritaa lubią tę wiadomość
-
U nas tez taka faza, wiec byly na urodziny dekoracje z motywem kosmosu, tzn serwetki i kubeczki plus rakieta na torcie 😀
Ma tez posciel w kosmos w przedszkolu, jego marzenie to zestaw lego duplo z promem kosmicznym itp 😁Zulugula, kiniusia270, Lalia, Nowastaraczka, veritaa lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:Lalia jak dawkowalas espumisan? Pamietam jak mówiłaś, że trzeba przedawkować. Kajcia wczoraj pol dnia się męczyła i poplakiwala ale sama nie wiem czy to gazy czy bardziej refluks utajony,bo robiła kupki a jakby ulgi nie było za wielkiej. Natomiast niby chciala piers ale pojadla trochę i wypluwala i się wiła
Zulugula lubi tę wiadomość
-
Zulu u nas Gaja ma różne etapy, obecnie w dzień to ma jakieś turbo drzemki po 40 minut, chyba że na spacerze to śpi z 2h. Tylko ostatnio nam się coś przestawiła i chodziła na sen nocny spać już o 18 co skutkuje pobudką o 5 rano… dzisiaj udało mi się ją położyć o 19
W nocy sama budzi się jak z zegarkiem w ręku co 3h, zazwyczaj zje i śpi dalej. Więc miła odmiana po śnie Gucia 🤡
Tak, za miesiąc zaczynamy rd! Jestem ciekawa jak będzie sobie radziła i czy będzie takim łasuchem jak Gucio 😊
A jak w ogóle Tomuś odnajduje się w nowej sytuacji? 😊
kiniusia270, Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Inga, piękne te rzeczy znalazłaś 😍
Też mi się bardzo podobają 😊 tapetę zamówiłam z polskiego sklepu, a uchwyty z Zary 😊 jestem ciekawa jak przyjdzie ten stolik czy będzie dobrze wyglądał, chce mu go postawić obok łóżka, bo G. musi mieć zawsze na noc swój bidon bo on sporo pije wody w nocyLalia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Zulu mam wrażenie, że u nas jeszcze Meksyk 🙈 Noce w porządku śpi około 3h ale karmienie potrafi trwać od 10 minut do czasem godziny dwóch 😅 W ciągu dnia przysypia przy piersi niby ja próbuje obudzić ale to też się ciągnie. Dzisiaj w ciągu dnia miała okno 3h i już myślałam, że nie zaśnie. Baśka na razie jest średnio odkładalna… co ja przenoszę do Chicco to po 5 minutach stęka i najlepiej spi się na mnie 🙈 za dużo w mieszkaniu nie zrobię. Laktacyjna mnie przestrzega przed byciem smoczkiem i niewolnikiem dziecka ale z drugiej strony Baśka nie ma 2 tygodni 🧐 9 miesięcy w brzuchu to chyba możemy sobie pozwolić na bliskość jak tego potrzebuje
Zulugula lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Zulu Adaś ma turbodrzemki w dzień 20/40 minut dłużej śpi tylko ma spacerze i w aucie. Noce przesypia calusieńkie od ok. 21 do 7 rano. Sporadycznie kolo 5 już się obudzi na jedzenie. 🙊
Jak tam, zaliczone sanki w tym roku już?Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nas ostro przysypało a ze ta dzielnica Wrocławia to jak wies to mąż od wczoraj jasnie Państwo wozi sankami do przedszkola 😁 ma ostry trening z rana z 15 minut truchtem biegnie i ich ciągnie .
Dzisiaj ja ich odebrałam i nie biegłam tak szybko jak on a Bartek do mnie - No gazu mama gazu gazu 😁😁😁
Radocha z tego sniegu niesamowita.
Dzisiaj tez dostaliśmy zdjęcia z przedszkola i zjeżdżali z górki na sankach, a ciocie woziły dzieciaki po wałach 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2023, 21:54
Lalia lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Irysko, jakbym sama nie miała takiego dziecka, to bym nie uwierzyła, że takie dzieci istnieją. Jeśli chodzi o spanie Adaś jest idealnym dzieckiem. Nie dziwię się też, że mało śpi w dzień... Bo jak ma spać, skoro w nocy się wyśpi? Generalnie dla mnie to jest dowód, że wszystko zależy od dziecka, a nie od tego co my jako mamy robimy. Mam dwójkę totalnie różnych dzieci, właściwie Adaś jako półroczniak śpi lepiej niż Mikołaj, który ma 3 z hakiem.
Suszarka lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Noce przesypia calusieńkie od ok. 21 do 7 rano. Sporadycznie kolo 5 już się obudzi na jedzenie. 🙊
Whaaat? No wspanialy egzemplarz Ci się trafił 😍
Czyli takie dzieci istnieja!
Zulu, u nas w miare dooobrze, Lucja ma 2,5 miesiaca juz! Karmienie piersia zabiera raz wiecej raz mniej czasu, w nocy jak byla mniejsza to sie budzila co 3 h, a teraz juz sie zaczynaja takie czeste pobudki nie wiadomo dlaczego, na ktore smoczek nie dzisla i tylko piers, ssie chwile i zasypia i za 45 min znowu wiec musze troche z tym powalczyc, tzn sprobuje ja nakarmic z obu piersi przy pierwszej nocnej pobudce i moze to sprawi, ze pospi troche lepiej przez dalsza czesc nocy
Ale moze nie uda mi sie z tym nic zrobic i po prostu tak bedzie, nie wykluczam 🤣
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023