Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Kiniusia, dużo zdrowia dla Was wszystkich. Wszystko będzie dobrze. Od tego tu jesteśmy, żeby się dzielić swoimi lękami, także śmiało dawaj upust swoim hormonom i pisz. Jak dziś Staszek i Baśka?
Dziękuję za wsparcie 🥺♥️
Dzisiaj jestem trochę spokojniejsza.
Stasiowi robimy inhalacje nebbudem i dajemy neosine plus higiena noska. Tak mu się odrywa flegma że jak dzisiaj psiknął to ze stołu sprzątałam 🙈 Jedzie jednak do babci a jak będą dramaty to wróci. Wczoraj zajarany się pakował i postawił walizę przy drzwiach 😅 On do końca nie łączy kropek, że ja jestem w domu z małą bo się pytał czy idę do pracy z tatą jak on będzie u babci. Już go nie wyprowadzaliśmy z błędu, żeby właśnie nie było mu przykro.
Basi robię inhalacje z soli fizjologicznej bo słychać, że coś jej tam zalega. Na razie na szczęście więcej objawów nie ma…. Tylko jakaś spokojniejsza się zrobiła od wczoraj 🙈 wcześniej się o wszystko piekliła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2023, 12:14
Ounai, dmg111, Ona34 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
U nas w przedszkolu dzisiaj ponoć jakaś 2 dzieciaków przyszła reszta rsv, zapalenie oskrzeli i inne.
Dziękuję, że pytasz Mi został mokry kaszel.
Basi rano wyciągnęłam zieloną wydzielinę z nosa ale robię inhalacje i już nie słyszę tego charczenia 🙏 mam nadzieję, że jeszcze dzień dwa i wszystko będzie dobrze. Trafiło mi się chyba dziecko cycek 🙈 Nie mogę jej od 13 odłożyć na dłużej 😅 Co zasypia i odkładam to zaraz się budzi albo robi kupę albo chce jeszcze dojeść i tak w kółko. Piersi jej nie odmawiam bo nie miała ostatnio przyrostu ale już się gubię do której piersi teraz przystawiać 😂
Stasiu wariuje u dziadków. Kaszle w ciągu dnia.
Nie mogę chyba dzwonić na kamerce bo dzisiaj w ogóle o mnie nie wspominał a zadzwoniłam zobaczył mnie, zaraz podkowa i że chce do mamy 😭☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 16:12
Zulugula lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
17.11.2023 Basia ♥️
U nas Jagoda zaczyna mówić pierwsze mini zdania 😍 w zeszłym tygodniu powiedziała "kaka am" (kaczka je), dziś "dziadzia bum bum" (dziadek jedzie autem) bo wracała z dziadkiem ze żłobka 😁 żeby nie było tak słodko, to wróciła ze żłobka dosłownie z potokiem ropy z oka, i tak jej spuchło że miała je dosłownie pół mniejsze od drugiego 😢 a rano nic jej nie było, bo bym jej w życiu nie posłała w takim stanie. Jak ją zobaczyłam to miałam straszne wyrzuty sumienia, trochę się dziwie że ciocie nie dzwoniły. Na szczęście zakropilam jej dwa razy i wieczorem było trochę lepiej. W tym miesiącu mamy już na koncie Bostonkę, jelitówkę i zapalenie spojówek. Kto da więcej? 🤣 Iga natomiast zazdrosna że Jagodę odbierają ze żłobka dziadkowie. Tak się nakręciła po południu że dosłownie wyła bez przerwy, a Jagoda się bała i też płakała i tak się nawzajem nakręcały. Do tego Iga się boi Mikolaja, w przyszłym tygodniu Mikołaj w przedszkolu 🙈 ona dokładnie pamięta że Mikołaj był rok temu, że przyniósł jej lalkę i klocki i że się go bardzo bała, dziś jej czytałam książkę o Mikołaju żeby oswoić strach to się na koniec popłakała " bo Mikołaj przyjdzie". Tymczasem w piątek mam pierwszy dzień pracy i to też będzie test dla nas wszystkich, q dla dzieci duża zmiana...mam nadzieję że zdamy ten egzamin jako rodzina 🙈
kiniusia270, Ounai, Zulugula, veritaa, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai, Marta przechorowała, bo nie była szczepiona, czy jako zaszczepiona jednak odchorowała?
Zulu, oby brzuszek się uregulował! W razie czego spróbuj z delicolem - u noworodzia pomaga. Gratuluję debiutu Pierwsze koty za płoty, więc następnym razem już bez obaw będziesz mogła zostać sama z dziećmi. Ja codziennie od 8 do 16 siedzę sama z dwójką, a od 16 do 20 już z czwórką. O 20 dopiero M wraca z pracy 😜Zulugula lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Mojemu dziecko wyplywa mleko nosem, balbina chyba nie zna umiaru😬
Zulu piona u Barbi też nie raz już poszło nosem 🙈
Czy to normalne, że ona potrafi wisieć na piersi od 20 do 23 z przerwami na kupę/siku/pierdki, odkładanie i rozbudzanie się? Stasia karmiłam butelka z odciągniętym mlekiem i tego nie przeżyłam 🤪🙈
Stasiu co ma bal i co kupuje strój, to zawsze jest chory 😵💫 Kupiłam na Vinted strój Chase’a. Mam nadzieję, że też przeniosą termin imprezy w przedszkoluWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2023, 08:39
’94
17.10.2020 Staś ♥️
17.11.2023 Basia ♥️
U nas odpukać Gustaw ostatni raz tak mocniej był chory w lipcu, i po drodze raz miał jednodniową jelitówke, zobaczymy jak resztę sezonu jesień/zima
U nas ostatnio też brak czasu na wszystko, bo ciągle coś z remontem trzeba ogarniać ale udało nam się załatwić, że w obecnym mieszkaniu możemy zostać do końca stycznia, więc na spokojnie powinniśmy się wyrobić 😊
W niedzielę robimy Gustawowi małe urodziny na sali zabaw, wybrał sobie motyw kosmiczny 🚀 bo w takim stylu będzie miał też urządzony nowy pokój 😊 ostatnio znalazłam super rzeczy na AliExpress 🤭
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Zulu super, że masz pierwszy pobyt z dziećmi sam na sam już za sobą, mimo, że mam czwórkę dzieci to zawsze bałam się tego momentu, teraz już przychodzi mi to z łatwością 😄
Wypracowałam sobie system działania (choć nie zawsze idzie zgodnie z planem 🤣) i jakoś nam to wychodzi lepiej lub gorzej, ale jeszcze wszyscy żyją 😄
Ps. Do Gabrysi odkąd się urodziła mówię Balbina 🤭 ona już nawet reaguje jak ktoś ją wola "Balbinka" 🙈kiniusia270, Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Ladyo, kiniusia270, Ounai, dmg111, Nowastaraczka, Annia, Suszarka, Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Edka, zaszczepiłam ją jak starszemu pokazała się wysypka. Najprawdopodobniej już vyla chora ale dzięki szczepieniu miała tylko 1 kropkę i 4 dni gorączki.
Dziewczyny, chwalę sie. Nie chciało mi się ale mąż mnie trochę wypchnął i wczoraj po 3 tyg choroby wyszłam pobiegać, mimo że był śnieg, -1°C, zimno i ciemno. Jestem z siebie dumna 💪💪💪kiniusia270, Inga28, Iryska, Annia, dmg111, Suszarka, KarolinaMaria, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Adaś dzisiaj skończył pół roku, świętowaliśmy to pierwszą marchewką i rozszerzaniem diety.
A ja wypoczęta, chyba nie nadrobię, w weekend byłam na cyklicznym wypadzie do spa z przyjaciółkami i resecie od dzieci. I wiecie co? Naprawdę, naprawdę po takim weekendzie mam więcej cierpliwości, siły, i takiego zen jak po raz setny słyszę jakąś awanturkę o nie ten kolor kropki na spodniach.dmg111, Suszarka, Zulugula, kiniusia270, Inga28, KarolinaMaria, Ladyo, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023