Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria dużo zdrowia życzę, ja już prawie 2 tygodnie od pierwszych objawów a kaszel jeszcze mnie ostro męczy. Wybór leków niestety ograniczony przy kp 🙈
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Ho ho ho 🎅
U nas też weekend mikołajkowy, bo chcieliśmy się nacieszyć na spokojnie, ale też dziadkowie mieli upominki plus mój brat przegrał się za Mikołaja więc sobota i niedziela to był idealny czas na takie akcje 😁
U nas niespodzianek prezentowych nie było, bo wszyscy dostali wytyczne co mają kupić, a raczej zapytali a ja im doradziłam 😅
Oluś dostał Pociąg parowy Duplo, zestaw torów kolejowych drewnianych ze stacją kosmiczną z Lidla , drewnianą szopkę z figurkami, autko zdalnie sterowane i piłkarzyki (dwa ostatnie to kaprysy babć 🤣) a Kacperek interaktywny warsztat z Action, Tosterek Vtech, ubranka i Ciasteczkowego Hipcia 😁💙
Prezenty naprawdę trafione, bo obaj bawią się wszystkim (oczywiście każdy inaczej 🤣) 💙
Ten Tosterek Vtech (12m+) to fajna sprawa, przypomina w działaniu trochę Betoniarkę (śpiewa, instruuje jakie śniadanie zrobić), ale też jest taki dość przyjemny dla ucha i np Kacpi 10,5 miesiąca sobie wkłada tosty i klika guziczki , odkręca i zakręca słoik z dżemem, a Olek 3 lata robi nam profeska śniadania 😁👍
KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Irysko Ladyo jak się czujecie?🤰
Ladyo jak mama?
Ula jestes? Co jest na topie u siedmiolatków?
Ostatnio nie zaglądałam, bo Gabi miała trzydniówkę i to tak na ostro weszło, że łącznie tydzień miałam totalnie zwalony..
Dla siedmiolatka hmm.. Chyba w tym wieku to już wchodzą bardzo konkretne zainteresowania. Jak sięgnę pamięcią to Olek jako 7latek uwielbiał bawić się Lego city lub Lego technic, w ogóle lubił budować z klocków jakieś swoje projekty, natomiast Felek jeszcze rok temu mega zajarany był Super Zingsami 😄 -
Podpatruję Wasze pomysły na prezenty, bo nie wiem co dokupić Julkowi pod choinkę..
Problem w tym, że on nie lubi typowych zabawek dziecięcych, dla niego najlepszą zabawką jest wkrętarka taty, śrubokręt, sprzęty domowe 🤣
Wielką kolejkę drewnianą ma, obecnie faza na Strażaka Sama i wozy strażackie więc dostanie Jupitera, lubi też Play-Doh - tutaj zestaw też czeka już kupiony i na tym kończą się moje pomysły 🫣
Tak samo Gabrysia.. Mam wrażenie, że ona jest znudzona swoimi maluszkowymi zabawkami, a najchętniej to by biegała za braćmi gdyby umiała i to by była największa atrakcja 😄
Co do Julka to jak zaczynam zastanawiać się nad zabawkami dla trochę starszych dzieci np przedział wiekowy 3-4 latka, to jakoś szybko rezygnuję, bo nie wiem czy by ogarnął. W tej chwili ma 2l3m i specyficzne zainteresowania 🤣
Wczoraj zamówiłam kilka fajnych książeczek w empiku, dostaną do buta 6 grudnia. -
Karo, zdrowia!
U nas dla Gucia Lego Duplo lot promem kosmicznym, transporter Hot Wheels, a pod poduszke skarpetki plus ksiazeczkaKarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Karo dużo zdrowia !!
W temacie świat i potraw ja pieke sernik z żurawina z thermomixa i orzechowca / miodownik oraz robię barszcz z uszkami. Moja mama ogarnia ryby, pierogi i inne chociaż w tym roku idziemy na łatwiznę i sporo zamawiamy jak to stwierdziliśmy do tego trzeba dojrzeć 🤣🤣
W temacie prezentów u nas w srode dzieciaki dostaną drobne upominki - Ania mini laleczkę lol 🙄a Bartek 3 pak hot wheelsow.
Pod choinkę Bartek transporter Hot Wheels i zestaw jakiś z Play Dogh a Ania camper Barbie i mini keybord Yamaha. Ania chodzi na indywidualne lekcje pianina i bardzo jej się podoba wiec chcielismy żeby jakaś namiastkę miała w domu.
To prezenty w połowie finansowane przez dziadkówKarolinaMaria, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ula, jak patrzę ile Gabi ma już miesięcy to jestem w szoku. Zaraz roczek 🤯
Verita, jak wyłapaliście, że Ania może mieć talent muzyczny? Ja nie mam za grosz talentu, ale w rodzinie męża trochę osób grało na instrumentach. Widzę, że Matylda lubi zajęcia muzyczne, lubi instrumenty, coś tam sobie wystukuje w rytm i się zastanawiam, czy to zwykła dziecięca zabawa, czy może rzeczywiście ma potencjał. Wiadomo, że my będziemy się wszystkim zachwycać i każdy jej wykon będzie genialny, ale może warto za parę lat pociągnąć to dalej dla zabawy.
Irysko, taka zima jest super, jak można siedzieć w domu. Też nie lubię jeździć w taką pogodę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 08:17
Ulaa lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karolina moj mąż wpadł na taki pomysł ( nie wiem czy dobrze czy nie ale przystałam na to ) ze Ania ma wypróbować najwiecej zajęć jak się da ( w przedszkolu maja bardzo dużo ) i zobaczymy co przede wszystkim jej się bwdzie podobało.
I po tych 3 miesiącach już wiemy ze Judo to nie to - ogólnie sport hmmm średnio z wyjatkiem basenu - za rok chcemy ja zapisać na zajęcia już konkretne pod naukę pływania.
Tance bardzo na tak ! - chodzi 2 razy w tygodniu.
Pianino bardzo jej się podoba a my byliśmy w szoku jak po 7 zajęciach nam Pani nagrała filmik jak Ania sobie radzi. Wg nauczycielki „ nadaje „ się , podoba jej się , chodzi tam chetnie.
Języki - chodzi na dodatkowy angielski i niemiecki w przedszkolu bo chce.
Ogólnie wydaje mi się ze fajnie jak dziecko dużo próbuje różnych skrajnych rzeczy, Ania już jest w takim wieku ze powie co jej się podoba. O Judo sama powiedziała po 2 miesiącach ze nie chce . Chodziła jeszcze 2 miesiące na balet i tez jej się podobało ale musieliśmy z czegoś zrezygnować ze względów finansowych i sama podjęła decyzje ze rezygnujemy z baletu.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ula, Gabi ciutke młodsza od Kacperka, ale jeśli mogę Ci polecić to Kacpi super ogarnia Domek Dumel (Olek dostał na roczek i długo miał w nosie, Kacpi od około miesiąca ma zajawkę i praktycznie codziennie sobie tam klika, były dni że potrafił przez pół godziny puszczać "Siadła ptaszyna przy oknie.." 🤣", ten Tosterek Vtech też naprawdę super sprawa bo on próbuje wkładać te tosty do dziurek, udaje że je, przyciska sobie guziczki, z takich prostych to jeszcze ten taki tor dla piłeczek i dla autek chociaż zaraz sprawdzę czy jakiś dziewczęcy odpowiednik 😅
O coś takiego!!!Wik89, Ulaa lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria, zobacz czy ma poczucie rytmu. Marta ma 3,5 roku, Tymek 8lat i Tymek nigdy nie miał poczucia rytmu i fałszuje, za to Marta ładnie śpiewa i czuję rytm.
Ale wydaje mi się, że najważniejsza żeby dziecko po prostu chciało coś robić. Jeśli ma być w czymś dobre musi to kochać. Mnie zmusili do nauki gdy na pianinie i jak tylko mogłam się uwolnić od tych zajęć to zrobiłam to. Za to na gitarze grałam z radością bo od początku marzyłam o tym. Byłam też przez kilkanaście lat wolontariuszką przedmedyczną bo zawsze marzyłam o czymś takim ale rodzice nie wspierali tych pasji. Kto wie, może gdyby potrafili wspierać to co sama wybierałam grałabym teraz naprawdę dobrze na gitarze, a tak z czasem porzuciłam to.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Zulu, Tymek miał kolki. Łatwo to rozpoznać bo nasilają się po południu, tak koło 15-16:00 i zadne krople ani espumisan, ani esputicon, ani sab simplexy niemieckie ani czeskie, ani masaże, dosłownienic nie pomaga. Przechodzą samoistnie po skonczonym 4 miesiącu. To wygląda tak, że dziecko po prostu po tej 16 prawie ciągle płacze i jedynie jakieś noszenie, bujanie przynosi ulgę.
-
Dzięki za polecajki 💪
Ten tor zjeżdżalnię dla autek mamy po Julku, ogólnie dużo zabawek Gabrysia ma po Julku, chyba nie ma dla niej w tej chwili znaczenia, że są chłopięce 🤣
Ten domek Dumel chciałam na roczek dla Gabi, bo ona jeszcze nie siedzi na tyle dobrze żeby bawić się dłuższą chwilę w tej pozycji.
Niestety mamy obniżone napięcie mięśniowe w obręczy barkowej i klatce piersiowej, a wzmożone w miednicy, późno odkryte, bo niestety cjpdozlismu do fizjo, który wciąż mówił, że wszystko jest ok, że Gabi to wcześniak i ma czas..
Także tak na poważnie to rehabilitujemy ją od października, już dużą poprawę widać, ale jednak nadal odstaje sporo od rówieśników jeśli chodzi o umiejętności fizyczne. Ale za to nadrabia ciągłym uśmiechem, gadaniem i aparycją 😄
KarolinaMaria ech.. Ja nie wiem jak to się stało, że za 2,5 miesiąca Gabryśka będzie miała rok 😑 nie mam pojęcia gdzie ten czas uciekł.. Ona zawsze dla mnie będzie małą pchełką 🙈
Zulugula, KarolinaMaria, kiniusia270, Annia, Lalia, Wik89, dmg111, Inga28, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Zulu ja tak miałam z Mikołajem, koło 18/19 się zaczynało, bez powodu, wył i darł się po 2 godziny. Aż go "zatykało". Nic nie pomagało, setki Espumisanów, Sab Simplexów, Delicolów, probiotyków. Jak Ounai pisze...na to tylko pomaga czas.
Jak czytam ile prezentów dostają wasze dzieci, to jestem w szoku. Adaś dostanie książeczki od Mikołaja a Mikołaj zestaw Duplo, co sobie upatrzył - remiza strażacka z helikopterem. My mieliśmy świąteczny weekend, ubraliśmy choinkę, byliśmy na sesji zdjęciowej, odliczamy Adwent a prezenty dostanie w środę, ale nie chodzi do przedszkola więc mamy w domu czas się tym "nacieszyć".Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iryska wrote:Annia, Michaś dostał tą remizę na urodziny, super jest. On oczywiście główną zabawę ma w rozkładaniu tego i składaniu z powrotem . Już prawie na pamięć umie 🙈
U nas też raczej mało prezentów kupujemy dla dzieci, na 6 grudnia to w sumie nic, jedynie składaliśmy się na prezent do przedszkola po 40 zł bo ma być Mikołaj z prezentami 😃 A pod choinkę to po jednej rzeczy dla każdego dziecka bo u nas na wigilii będzie całe stadko dzieci , więc każdemu coś kupić to się robi spory wydatek (łącznie 5)
W ogóle chciałam się pożalić, że ludzie to świnie. Ktoś kradnie mi jedzenie z cateringu i muszę zmienić opcje dostawy na do rąk własnych. Serio, czuję się taka rozczarowana co do ludzi.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ula, jak Ci się udaje zrobić Gabi zdjęcia miesięczne? 🙈 ja ostatnio robiłam Kacperkowi to na 10 miesięcy i płakać mi się chciało, poddałam się ze zdjęciem na leżąco i poszła seria na siedząco i to jeszcze...z lizakiem Olka 🙈 zaznaczam, że to tylko do zdjęcia!!! Kacper nie dostaje słodyczy 🤣🤣🤣
Wik89, Inga28, Nowastaraczka lubią tę wiadomość