Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, jedzenie zawsze nam zostawiają na wycieraczce przed drzwiami od mieszkania... Dzisiaj już wzięłam do rąk własnych, pan był parę minut po 6tej (akurat Adaś zjadł poranną porcję, więc spoko). Jutro ma być po 7mej z minutami.
My dzisiaj piekliśmy pierniczki, powiem Wam, że jestem zaskoczona, jak Mikołaj się wkręcił! Wszystko robił i nie znudził się całym procesem (mieszanie, wyrabiania ciasta, wałkowanie, wycinananie, ozdabianie). On jest bardzo aktywny i obstawiałam, że połowę będę robić sama jak się znudzi, a tu nie, 2godziny ze mną robił.
Mikołaj zna pojedyncze słówka z bajek, ale wszystko na luzie. Ja zaczęłam się uczyć w zerówce, a chodziłam do dwujęzycznego gimnazjum i liceum, więc zdąży ogarnąć. Gorzej z niemieckim, całe życie się go uczyłam, dużo rozumiem itp, ale z mówieniem dramat. Mam uraz do tego języka i chyba chciałabym Mikołaja uczyć hiszpańskiego jako drugiego języka.
Ounai, wytłumaczysz o co chodzi z tym zbieraniem godzin w pracy, bo nie za bardzo jestem w stanie to sobie wyobrazić?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Jął pracujesz w centrum technicznym to kazdy projekt nad którym pracujesz ma jakiś budżet. Ten budzet jest przeznaczony i policzony na różne aktywności- dewelopment/rozwój, podróże służbowe, materiały, godziny pracy, maszyny, komponenty itd. W mojej poprzedniej firmie dzialalo to tak, że menager liczyl sobie ile kasy potrzebuje dla swoich ludzi pod rozne projekty a my tylko raportowaliśmy ile czasu nad czym spędziliśmy. Natomiast tu kazdy gra na siebie. Ja zanim zgodzę się coś zrobić muszę policzyć ile czasu mi to zajmuje, napisać do właściciela budzetu że potrzebuję np 40h na to i on mi wysyła numer budzetu utworzonego na te potrzeby. Np dzisiaj dostałam prośbę o przygotowanie nowych danych i liczyłam ile godzin potrzebuję ja, ile koledzy którzy też będą nad tym pracowac itd Więc tu po prostu kwestia podejścia firmy, że jest taka polityka że przerzuca się to na ludzi. Strasznie to upierdliwe, takie proszenie się. A na koniec tygodnia wypelniamy taka aplikacje do której wpisujemy ile godzin na jaki budżet pracowaliśmy i czy to były normalne godziny czy nadgodziny.
-
Pozdrawiamy swiątecznie Nie cytujcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2023, 23:04
Inga28, patrycja92, Iryska, kiniusia270, Ulaa, Lalia, dmg111, Nowastaraczka, Wik89, emdar, Zulugula, Ounai, KarolinaMaria, Ewa88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, dmg111, kiniusia270, Lalia, Nowastaraczka, Wik89, emdar, KarolinaMaria, Inga28, Zulugula, Ounai, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Co do nauki ang, Leos ma w przedszkolu , mowi ze ciocia im mowi "sit down" 😆 a ja staram sie go zaznajamiac kupilam ostatnio ksiazeczki englishspeakingmum i slucha podcastow hellozos. Jak bajka jakas leci po angielsku to tez mu nie robi roznicy i oglada 🧐 wiec jak czasem sie tak mu wlaczy bo ja ogladam zazwyczaj tylko oryginalne audio plus napisy to juz mu nie przelaczam
-
Annia, brak słów na kradzież jedzenia 🤯🤯🤯. Ale słyszałam już nie raz o podkradaniu cateringu😪.
Ounai, to pewnie w praktyce nie jest jakieś total upierdliwe, ale z opisu brzmi trochę jak "korpo koszmar"🤪🤪🤪
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Gucio chcial obejrzec dzisiaj po przedszkolu Strazaka Sama (znooowu) i nie chcial sie zgodzic, zebysmy moze w koncu poszukali jakiejs nowej bajki, a jak wlaczylam Netflixa i okazalo sie, ze jest Kicia Kocia, to dal sie przekonac
Takze tez juz obejrzany jeden odcinek (dluuugie są)KarolinaMaria, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
emdar wrote:Annia, brak słów na kradzież jedzenia 🤯🤯🤯. Ale słyszałam już nie raz o podkradaniu cateringu😪.
Ounai, to pewnie w praktyce nie jest jakieś total upierdliwe, ale z opisu brzmi trochę jak "korpo koszmar"🤪🤪🤪
Dziewczyny, ale macie piękne zdjecia!Annia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:A czy znacie jakiś familiny film świąteczny taki dla Mikołaja odpowiedni?
Leoś lubi grincha xD ale nie wiem czy o taki vibe chodzi 🤣Zulugula, KarolinaMaria, Suszarka lubią tę wiadomość