X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai, brzmi jak korpokoszmar. W poprzedniej pracy też tak miałaś?

Emdar, jak tam po powrocie do pracy? :)
    Ja to tak odczuwam, jak koszmar. W poprzedniej pracy też byłam w centrum technicznym ale tam menagerowie się tym zajmowali. Ja kialam tylko zaraportować czym się zajmowalam ale nie musiałam sobie "załatwiać godzin ".

age.png

age.png
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai brzmi strasznie faktycznie.. ja w poprzedniej swojej pracy musiałam zaraportować każde swoje 15 min pracy bo pracowałam dla klienta/klientow i trzeba było wiedzieć ile się spedzialo nad danymi czynnościami dla niego. Nie powiem to był koszmar dla mnie bo raz tej pracy było więcej a raz mniej a 8h trzeba było rozpisać🤦‍♀️

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • emdar Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, cofam poprzednie słowa, faktycznie koszmar. A co jak nie uda Ci się "nazbierać'' w ciągu tygodnia 40h?

Annia, dzięki że pytasz ❤️. W pracy po powrocie bardzo spoko; na razie się jeszcze cały czas wdrażam, dostałam od szefostwa czas na dłuuuugi rozbieg, od 01.01 będę miała trochę więcej, ale będzie ok. Póki co to mam takie luzy,że aż wstyd opowiadać 😎( wczoraj np. siadłam do kompa koło 10:00, w międzyczasie zrobiłam obiad, listę rzeczy na Święta, ogarnęłam online resztę prezentów, i o 14:45 wyszłam z domu po Julka). Serio, takiego powrotu do pracy to życzę każdej z nas.

Wik89, KarolinaMaria, veritaa, Annia, Ewa88 , Suszarka lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ho ho ho 🎅🥰❤️😍

KarolinaMaria, Annia, emdar lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Leoś lubi grincha xD ale nie wiem czy o taki vibe chodzi 🤣
    Leo i Grinch rozwalili system 😂

Z krótkometrażowych filmów polecam na netflixie Gwiazdkę w Pagórkowie. Matylda jest fanką Autek w Pagórkowie, ciągle gada o Tosi i Tymku 🚙🚗 z tej bajki dowiedziała się, że należy zostawić Mikołajowi mleko i ciasteczka 😂
    Jeśli chodzi o dłuższe bajki to mam wrażenie, że w nich za dużo się dzieje i Mati jest jeszcze za mała na taki intensywny przekaz. Dlatego tak jak Annia, chętnie poczytam Wasze polecjaki, może znacie jakieś spokojniejsze długometrażowe filmy.

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, w zeszłym tygodniu koordynator oddał mi swoje, ale w tym tygodniu już muszę pisać do ludzi żeby coś sobie zorganizować. Myślę że gdyby się to jotoryczbie zdarzalo to po prostu stwierdziliby że ni3 nadaję się na to stanowisko.

Jutro mam rozmowę o pracę i dostałam też propozycję z poprzedniej firmy więc zobaczymy :)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, daliśmy dzieciom od Mikołaja jako wspólny prezent Cluedo Junior. Niby wersja podstawowa jest od 4 lat, ale Marta jest zachwycona, 2 rozgrywki dzisiaj zrobiłyśmy. Cieszyła się jak nie wiem kiedy okazało się, że to ona jest złodziejem. Jakby co polecam! Dla większości z Was to będzie taki prezent za rok ale jest super. Dostali też niedawno grę skaczące czapeczki (gra mojego dzieciństwa) I też mieli frajdy co niemiara!

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie próbowaliśmy z Olkiem, ale jak byłam w ciąży to oglądaliśmy na Netflixie mężem bajkę "Klaus" i jest naprawdę piękna 🤭❤️
    Olek podobnie jak Leo lubi Grincha (ku radości mamusi), oczywiście tego animowanego 😁 ja zdecydowanie wolę film 😅 tyle że Olek jak mu coś podpasuje to potrafi obejrzeć długometrażową bajkę kilka razy (oczywiście nie jednego dnia! 🤣) i tak np Wielką szóstkę obejrzeliśmy jakieś 6 razy w ciągu dwóch tygodni 🤣

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten Grinch nie jest straszny? Z dzieciństwa pamiętam, że ja się bałam Grincha i były filmy w stylu "Grinch, świąt nie będzie". Czy coś takiego.😬

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie w pracy na razie mega spoko, właśnie jadę do biura bo w tym tygodniu mamy iść dwa razy żeby się "zintegrować". Choć w sumie z integracją nie mamy problemów, jesteśmy w krakowskim biurze we 4, w tym 3 nowe, i jesteśmy w kontakcie cały czas. No ale mamy do odbioru paczki świąteczne i jest dziś fotobudka świąteczna to może być fajnie 😁 Na razie mamy głównie szkolenia, od przyszłego tygodnia mamy pomagać w sprawozdaniach finansowych. Moja menadżerka jest mega spoko, spokojna, ma super podejście do ludzi. W styczniu mam dwudniowe szkolenie w Łodzi, już przebieram nogami 😊 powiem Wam jeszcze że w ciągu tego tygodnia gdy wróciłam do pracy mam naprawdę więcej cierpliwości do dzieci i też znacznie bardziej doceniam wspólny czas. Iga niestety bardzo przeżywa mój powrót do pracy, wczoraj jak ciocia ją przyprowadziła z przedszkola to strasznie płakała że chce do mamy. Zeszłam do niej na chwilę ale niewiele to pomogło. Co lepsze mój mąż też zmienia teraz pracę od stycznia więc będzie ciekawie. Mam też info z pierwszej ręki że w mojej starej firmie nic się nie zmienilo, dziewczyna która przyszła pracować za mnie jak zaszłam w ciążę (czyli pracuje już 3 lata) ma przedłużać umowę, chciała podwyżkę, to powiedzieli jej że oczywiście dostanie podwyżkę bo płaca minimalna rośnie od stycznia i nie mogą dać jej mniej 👌 także dzięki Bogu że już nie mam z tym miejscem nic wspólnego.

Nowastaraczko przypomniałam sobie właśnie o Twojej wiadomości, bardzo przepraszam że tak długo nie odpisuję, postaram się później odzyskać hasło do of i odpisać, bo w apce się nie da :/

Ja z angielskim mam luzik i na razie o tym zbytnio nie myślę, niech się najpierw nauczą dobrze mówić po polsku. Ja w sumie zaczęłam się uczyć angielskiego w liceum dopiero (wcześniej miałam niemiecki). Przed maturą chodziłam do szkoły językowej przez rok, zdałam maturę blisko 100%, na studiach byłam praktycznie najlepsza w grupie. Teraz mam takie b2/c1, nie mam problemu z codzienną pracą po angielsku, seriale w oryginale też rozumiem bez przeszkód. Za to po niemiecku nie powiem ani słowa, a rozumiem jakieś pojedyncze wyrażenia. Myślę że na wszystko jest w życiu czas. W przedszkolu oczywiście jest angielski, nawet w żłobku coś tam robią, ale ja totalnie nie mam ciśnienia.

Przedwczoraj były Mikołajki w żłobku, wszystkie dzieci wystrojone świątecznie poza... moim. Ja Jagody obecnie nie odstawiam do żłobka ani nie odbieram więc nie wiedziałam, a nikt z rodziny nie zauważył wywieszki. Trudno, zdjęcia z tej uroczystości będą mi przypominać jak bardzo nawaliłam 🤣 a dziś Mikołajki w przedszkolu :)

Inga Gucio jest prześliczny, taki delikatny ❤️ a Iga w grupie ma Gucia i też jest takim kochanym blondaskiem jak Twój 😁 sto lat dla niego 🤩

Ula piękna sesja, wiem że 4 dzieci to ogrom pracy i obowiązków, ale nie ukrywam że z lekką zazdrością patrzę na takie duże rodziny :)

Zulu fajny pomysł z tymi sesjami, a te domowe czasem wychodzą nawet lepsze niż w studio 😉

U nas na szczęście z prezentami pod choinkę będzie już skromnie, tu gdzie mieszkam raczej na Mikołaja daje się większe prezenty. Chociaż dziewczyny dostały w sumie fajne rzeczy to i tak chyba w przyszłym roku będę prosiła rodzinę męża o to żebyśmy się składali na coś większego i kupowali jeden prezent. Tak robimy po mojej stronie i super się to sprawdza.

Miłego dnia wszystkim ❤️

veritaa, Zulugula, Wik89, KarolinaMaria, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko z Twojego postu aż bije szczęście i zadowolenie ! Cieszę się ze znalazłaś swoje miejsce 😁😁😁

Ja uważam ze mieć mega spoko prace i się otaczać w niej super ludźmi jest naprawdę bardzo ważne :)
    Ja mam tez ekstra prace, fajna ekipę, spoko szefowa . Do pracy chodze z przyjemnością .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 07:38

Suszarka, emdar lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021

Wysłany: 7 grudnia 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    A ten Grinch nie jest straszny? Z dzieciństwa pamiętam, że ja się bałam Grincha i były filmy w stylu "Grinch, świąt nie będzie". Czy coś takiego.😬
    Wersja animowana jest bardzo fajna ;)

Lalia, Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Wersja animowana jest bardzo fajna ;)
    Tak dokladnie o ta chodzi :)
    Tam nie ma sie czego bac.
    Leo w weekendy ma pozwalane "kino" czyli pelnometrazowa baja i pop corn :d lubi toystory np albo epoke lodowcowa, ale ciezko w sumie o bajki takie gdzie nie ma tej minuty akcji ze cos zlego sie dzieje xD

KarolinaMaria, Suszarka lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 21:58

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023

Wysłany: 7 grudnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, odpal, odpal! Świąteczny odcinek jest super i z przesłaniem. W ogóle cała bajka jest ok, nawet nas wciąga. W moim ulubionym odcinku mama zapomina o rocznicy ślubu 🤪 tata oczywiście pamiętał 😎

Lalia, Nowastaraczka, Zulugula lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też lubimy autka w Pagorkowie :) Do tego na YouTube polecam Buster, o autobusie :) Amelka uwielbia wszelkiego rodzaju pojazdy. Dzisiaj rano jedziemy do przedszkola a ona woła „o patrz mamo jaka fajna śmieciarka! Podoba Ci się?” 😂

Iryska, Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka moje dziecko też nie było wystrojone. Tzn poszło wystrojone ale na obiadek była zupa krem z batatów.... To nie mogło się skończyć dobrze. Więc na zdjęciu jest ubrany w koszulkę w piłeczki, bo tak go przebrała pani 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 19:47

Wik89 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Marcie zapomnialam dać, tyle se my mieszkamy obok przesszkola więc mogłam się wrócić szybko .

U nas temat kredytu chwilowo lezy bo moje swietne kadry dały złe zaświadczenie o dochodach.

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, o masakra :( Nie cierpię takich "niedoróbek".

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? Wszystkie już gotują na Święta? Bo okna to już chyba dawno umyte?🤣🤣🤣🤣( żart, mam nadzieję,ze żadna nie myje okien w taki ziąb🥶). My wczoraj ubraliśmy choinkę, więc ja już czuję się jak na Świętach 🌲🎅. Jutro idziemy na przyjacielskie spotkanie świąteczno-śledzikowe, na które robię...pieczone żeberka 😅. Dziś nasza wspólnota mieszkaniowa organizuje Mikołajki w osiedlowej pizzerii, po której przychodzi do nas Julka ukochany kolega na" oglądanie choinki i na spaghetti". A najchętniej to bym poleżała na kanapie i poparzyła się w spokoju na choinkę....
    Udanego weekendu wszystkim 😘

Lalia, Annia, Wik89 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 5734 5735 5736 5737 5738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ