Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia gratulacje ! Ciesze się się w końcu Oluś znalazł przedszkole na jakie zasługuje . Każde dziecko powinno mieć taką opiekę w przedszkolu.
Szkoda ze jest tak wiele przedszkoli jak to Wasze stare… No ale to już za WamiLalia lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ojjj, Przepraszam jeszcze raz dzisiaj, juz tu dzisiaj pisalam, pytalam o ciazy, i preejakulat.., i wspomnialam jeszcze, o tych sprawach meskich, o obrzezaniu mezczyzn i plodnosci, . Czy tu ktoras z was miala z tym kontakt, i cos o tym wie? Czy tu tylko ja znow taka zielona? tylko po swojej 40+ odkrylam sobie co to jest preejkaulat, i obrzezanie, po prostu trafilam na takiego partnera.., i nie zrozumialam po co to sie robi, choc i pytalam,.. i nie dostalam zadnej normalnej odpowiedzi,. po prostu tak ma i koniec.., bardzo to dziwnie, po co to sie robi i jaki to ma wplyw na plodnosc czy na cos jeszcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 15:15
-
Lalia z zapartym tchem czytałam o zmianie przedszkola ❤️ super, gratuluję!
Zulu Basia też ma co tydzień zakładane tejpy na brzuszek. Byliśmy już na 4 spotkaniach w piątek 5 i zobaczymy czy jeszcze musimy chodzić 🙈
Po podcięciu wędzidełka 3 tygodnie temu pięknie puściło napięcie w barkach, więc został tylko problem z brzuszkiem.
Jutro mamy szczepienie na rota i meningokoki, mam nadzieję, że nie będzie cierpieć po meningo 😏
Staśka w końcu zapisałam do dentysty i uwaga termin na 28 maja. Nie wiedziałam, że są takie kolejki 🙈 jak zapytałam o termin na popołudnie to Pani do mnie hasło to lipiec 😂
SzokLalia lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Zulu, Matylda też na tejpowany brzuch. Jeśli chodzi o uciekanie stóp do środka, to nie jest tak, że w tym wieku to jest trochę fizjologiczne? Przynajmniej koślawość kolan to norma, bo kości nóg rosną szybciej niż chrząstki, czy jakoś tak. Więc postawa 3latka może budzić zastrzeżenia. Natomiast dobrze mieć to pod kontrolą. Napięcie mięśniowe buduje się całe życie, nam neurolog i dwie fizjo też mówiły, żeby dbać o ruch, chodzić na tańce, balet, basen itp. Póki co chodzimu do fizjo, żeby zamknąć rozejście mięśni brzucha, ale ona sama mówi, że niedługo nie będzie miała już co robić i, żeby poszukać jakichś zajęć ogólnorozwojowych. Chodzimy niecałe 2 miesiące plus zabawy w domu i widzę efekty. Brzuch zdecydowanie mniej wystaje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 17:31
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu ten termin jest prywatnie 🙈😂 to chyba najpopularniejsza Pani stomatolog w Toruniu dla dzieci 🙈
Chodzimy mniej więcej co tydzień i właśnie nic nie mówiła żebyśmy sami tejpowali… w piątek zapytam
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Zulu, to jakas paranoja, ze w duzym miescie nie ma specjalisty, ktory sie tym moze zajac trzymam kciuki, zeby w koncu sie udalo!
Nie wiem, a dlaczego nie przeswietli, jaki jest argument?
Lucja miala rtg bioder jak miala 2,5 msc bez problemuII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Gustaw też ma słaby brzuch - czyli wychodzi na to, że większość dzieci ma… Gaja w sumie też, chociaż nasza fizjo mówiła że już jest dużo lepiej i ostatnio nie miała się do czego przyczepić, chce ją tylko zobaczyć jak już będzie siedzieć.
Lalia cudownie, że T. tak szybko odnalazł się w nowym przedszkolu ❤️Lalia lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o słaby brzuch to Oliwka też miała/ma. Teraz już nie wnikam 😋 jeden fizjo (co odblokował jej kręgi) mówił że normalne że małe dzieci mają słabszy brzuch, ale trzeba znaleźć balans między bardzo słabym a w normie. I nie miał małego dziecka z 4packiem. Więc on bardziej całościowo patrzy, na całą postawę.
-
Franek też ma słaby brzuszek i mamy ćwiczyć zabawami i aktywować go do podnoszenia nóżek, więc dużo bawimy się na macie bo narazie z obrotami słabo..
a czy Leoś ma słaby brzuszek to nie wiem za noworodzia byłam z nim u fizjo i było wszystko ok, a teraz to nie wiem ale nigdzie iść z nim nie planuje bo nie widzę takiej potrzeby.starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Laila cieszę się że jesteście już w nowym miejscu ❤️ a jak teraz mowa Olka?
Moje starsze dziecko jest w żłobku kochane, Panie tylko go zachwalają jaki jest grzeczny uśmiechnięty ładnie je słucha się no ideał nigdy nikt mi na niego nic złego nie powiedział, a w domu tylko próg minie i czar pryska.. ja już nie wiem co robić z tym małym łobuzem.. i czemu tam jest idealny że tylko słyszę że takich dzieci jak Leoś to nie ma w domu jest zmiana o 180 stopni 🙈starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Zulugula wrote:Tez o nim myslalam jeszcze. Serio odpisał na insta? 😃 napisze do niego też🤭
Tak odpisał. Sprawdziłam nawet, że jak drugi raz pisałam to też odpisał, a wtedy o zęby starego i jego podbródek pytałam 🙈😅
Daleko masz do niego? Ponoć maluszki mają pierwszeństwo w zapisachWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 10:14