Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wypuścili mnie do domu!!!! Jednak wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ❤️ Zulu a te zielone kupki się powtarzają? Może to chwilowe po czymś co zjadłaś, jak nie będzie się dłużej powtarzać to myślę że nie ma się czym martwić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 12:08
Ounai, emdar, Zulugula, KarolinaMaria, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Zulu a ja bym nie wykluczała że to probiotyk, bo na moje dzieci właśnie tak działał 🙈 ja bym na początek spróbowała odstawić probiotyk. Do pediatry nie szła, chyba że to byłaby taka fest biegunka że dziecko odmawia jedzenia i jest osowiałe, bo wtedy trzeba dożylnie nawadniać. A tak to i tak nic lekarz nie poradzi bo jelitowka to taka choroba że trzeba po prostu wydalić całego wirusa z organizmu. A tak to tylko częstsze karmienie można wprowadzić i tyle.
Zulugula lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:Szczepienie mielismy z 2tyg temu ale Tomek cały tydzień miał biegunkę, może chwyciła od niego wiruska🤔 ja tez sporo mleka piłam w tym tygodniu, do kawy, więc i jakaś nietolerancja też niewykluczona.
Po mm to wiem ale nie miała podawane.
Zaczęliśmy jej podawać probiotyk ale to wątpię żeby po tym. Najprędzej wirus Tomka bo jak od ndz poludnia do środy nie było w ogóle kupki tak od czwartku kilka dziennie.
Myślicie że to czas do lekarza? Daje się takiemu maluszkowi jakies elektrolity w ogole? Ja przy T nie swiruje z pediatrami i nie lecę z kaszelkiem czy byle gorączką a przy drugim to już całkiem 😂 -
Iryska wrote:Zulugula jeśli Tomek miał biegunkę to duża szansa że jednak Kaja złapała 😕
U nas weekend chorobowy, Michałek od piątku katar , kaszel i gorączka. Ma taki kaszel, zwłaszcza rano i w nocy, że aż wymiotuje... Dawno nie byl taki chory 😕 -
Iryska wrote:Nie wiem czy jest sens robić teraz test, bo te leki najlepiej dać chyba w ciągu pierwszych 48h...
Zobaczymy jak jutro będzie. ja bardziej obstawiam że to rsv, bo strasznie dużo flegmy mu się zbiera😐Iryska lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:
Śmiałam się, że przyzwyczailam się już trochę do bycia z dwójką naraz ale żeby tego nie psuć i żeby zostało dobre wspomnienie to niech już dziś idzie do przedszkola 😂
Dokladnie, dobry ruch 😀👍
To super, ze tak sie udalo! A dzis juz troche odpocznijZulugula lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:
Śmiałam się, że przyzwyczailam się już trochę do bycia z dwójką naraz ale żeby tego nie psuć i żeby zostało dobre wspomnienie to niech już dziś idzie do przedszkola 😂Zulugula lubi tę wiadomość
-
My właśnie dochodzimy do siebie po grypie … chorzy byliśmy wszyscy , ja jako jedyna zaszczepiona przeszłam chyba najgorzej z naszej 4. . Dwie doby temperatury po 42 -41 stopni. Trzeci dzień mega ból zatok i ogólnie całego ciała, czwarty dzień doszłam do siebie , tylko słabość mega mam jeszcze.
Bartek miał temperaturę nie wysoka ale jednak 7 dni. Wykańczało mnie to psychicznie już ze zbijam mu temp non stop i 7 doby dostał antybiotyk, nie wiedziałam co robić bo wg pediatry osluchowo ok, uszko troszkę czerwone , crp niskie , morfologia dobra ale daliśmy mu. Po drugiej dawce temperatura w końcu zniknęła.
Ania raz wymiotowała i 3 dni miała stan podgorączkowy
Mąż 1,5 doby miał temperaturę i koniec.
Wszyscy kaszlemy w podobny sposób ni to mokre ni to suche :0
Nie braliśmy przeciwwirusowych bo w momencie diagnozy już była prawie 4 doba i lekarka stwierdziła ze to bez sensu.
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Iryska wrote:Ounai, zrobiłam test i nic nie wyszło. To ja już nie wiem😕 jutro chyba w końcu do pediatry trzeba iść...
Notariuszka potwierdziła termin. W środę o 11:00 zostaniemy oficjalnie przyszłymi mieszkańcami podmiejskiej wsi 😁
W kwestii przedszkola Marta wczoraj się popłakała xe nie może iść 😂 -
Hej dziewczyny 😚
Czytam Was na bieżąco, ale nie mam kiedy napisać 😚
W piątek Olcio miał mini adaptację w nowym przedszkolu, a dzisiaj debiut 🥳 z racji tego, że są ferie oraz dużo dzieci choruje, to w piątek z Olkiem pojechaliśmy wszyscy: Kacperek, mąż i ja. Wszedł jak do siebie, poszedł z panią za rękę i się bawił, zostawiliśmy go na 10 min w sali, a po powrocie kazał nam wyjść 🤭🤣 Kacperek skradł serca pań i woziły go na takich plastikowych autkach 😂
Dzisiaj odprowadziłam Olcia na 8:15, to biegł do budynku, rozebrał się, wszedl do sali, wysłał mi całuska i został jakby chodził tam od zawsze 😅 przyjechałam po niego po 14, to usłyszałam że zjadł śniadanie, brał udział w zajęciach, zjadł drugie danie i spał na drzemce 🤯 jak go odbierałam to mi nie chciał do domu wracać 😆
Mam nadzieję, że już tak zostanie, bo aż nam serce rośnie 😍 podejście w tym przedszkolu to niebo a ziemia, wszyscy są tacy mili, o wszystko pytają, uspokają, jest tak, jak być powinno 🥰KarolinaMaria, kiniusia270, Zulugula, Ounai, Wik89, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość