X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ciągle nuci 'Witajcie w naszej bajce' z nowego Kleksa 😂 słucham tego w aucie i podłapała.

Zulugula, Wik89, Nowastaraczka, Suszarka, Ladyo lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 21:39

Wik89, Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Jedziemy teraz całym cyrkiem do dentysty 🤡

Hahah dobre okreslenie 😀
    Powodzenia! A ja sie ciagle nie zapisalam :/

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😚 mało się odzywam, bo dużo się dzieje 😵
    Trochę po znajomościach udało nam się umówić spotkanie z psychologiem w ppp na wczoraj, ale nie udało się przeprowadzić całego badania i dzisiaj musieliśmy jechać drugi raz. Ja kompletnie nie zdawałam sobie sprawy, że to badanie psychologiczne tak wygląda. Olek musiał normalnie siedzieć przy biurku i robić testy na inteligencję 🙈 odtwarzać sekwencje, wskazywać ilościowo, naśladować i inne cuda o to wszystko na określonym materiale, dlatego mu się szybko znudziło i nie chciał nam wczoraj współpracować więc dzisiaj dokończyliśmy, ale na szczęście się udało💪
    W końcu wszystko zaczyna się układać, jutro ma się zebrać zespół w ppp i najpóźniej za tydzień we wtorek będziemy mieć do odbioru orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego oraz opinię o potrzebie wwr ❤️
    Z jeszcze lepszych wiadomości, dzisiaj z mężem byliśmy na spotkaniu z dyrektorką tego nowego przedszkola (do tej pory rozmawialiśmy tylko przez telefon) i muszę się Wam przyznać, że się tam poryczałam 🫣 totalnie inne podejście, ciepło, wsparcie, zrozumienie, stawianie dobra dziecka na pierwszym miejscu, właśnie tak powinno wyglądać przedszkole 🥹 Olek zaczyna od poniedziałku i będzie chodzić cały tydzień "próbny", w tym czasie mamy podjąć decyzję i jeśli się zdecydujemy, to z dniem 12 lutego już formalnie go przeniesiemy. Stresuję się trochę, bo dla Olka to ogromna zmiana: miejsca, pań, dzieci, trochę planu dnia no i jeszcze będzie zostawać na drzemki, ale wszyscy wydają się tam tak troskliwi że ufam że zrobią wszystko żeby mu to ułatwić 🥰 nowe przedszkole realizuje zajęcia z logopedii, muzykoterapii, dogoterapii, treningu emocjonalno-spolecznego oraz rewalidację indywidulna. Jak do tego dołożymy jeszcze wwr I to co robimy teraz to myślę że będzie naprawdę dobrze 🤩

Muszę wspomnieć też o moim dzielnym Kacperku, gdyż od tygodnia odstawiliśmy dzienne kp 🥳 a co za tym idzie, zarówno na drzemki jak i nocne usypianie, zasypia bez piersi tylko z nami na łóżku telepany za pupe 🤣 Muszę też pochwalić męża, bo dzisiaj położył spać chłopców jednocześnie, w naszym łóżku 😁 to ile teraz mam wolności to szok!!! 🥳🥳🥳 zostały nam jeszcze nocne karmienia, ale z tym się wstrzymamy jeszcze z 2-3 tygodnie bo moje bimbałki muszą trochę ogarnąć że trzeba zmniejszyć produkcję🙈 późnym wieczorem mam piersi jak spod ręki chirurga 🤣 ale myślę że te nocne karmienia nie będą jakimś ogromnym wyzwaniem, bo skoro Kacpi najada się super w dzień plus nie potrzebuje piersi do zasypiania, to po prostu 2-3 noce mój mąż będzie z nim spał i go lulał zamiast ja karmić, ale to na spokojnie 😊

Karolina, pytałaś o odpieluchowanie: u nas bez zmian, Olek nie chce próbować, a my nie naciskaliśmy, bo wiedzilismy że w każdej chwili możemy zmienić mu przedszkole. Na ten moment skypiamy się na tym, a że w nowym przedszkolu nie mają z tym żadnego problemu to się wstrzymujemy z tematem 😉

Zulugula, Ladyo, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś sobie odebrałam nadgodziny i poszłam na shopping, fajnie było, obkupiłam siebie i całą resztę rodziny 😁 wracałam obładowana torbami jak cygan ale było warto. Niech żyją wyprzedaże 🤣 w robocie spoko, moja team liderka i menadżerka stanęły po naszej stronie, dziś chyba pierwszy raz poczułam prawdziwy team spirit 😎 Jeszcze mi się udało odwiedzić babcię, operacji w końcu nie było, ma być jutro - i mam nadzieję, że faktycznie tak będzie. Rozmawiała normalnie, pogoda ducha jej nie opuszcza, widać że tęskni za dziećmi i domem - mam nadzieję że wkrótce do nas wróci.

Lalia super wiadomości! Niech zmiana przedszkola pójdzie gładko 🤩 przedszkole do którego chodzi Iga to tak naprawdę zespół przedszkoli i dwie grupy są integracyjne, z dziećmi które mają właśnie różne trudności. Nasza pani dyrektor to wspaniała osoba, pełna ciepła, empatii, serca do dzieci. Właściwy człowiek na właściwym miejscu. Cieszę się, że u Was jest tak samo!

Ladyo faktycznie miałaś mega stresujący czas, teraz odpoczywaj bo zasłużyłaś ♥️

Zulugula, Lalia, Ladyo, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ja miałam chyba znieczulenie, ale w ciąży z Olkiem. Więc skoro może być w ciąży, to tym bardziej przy kp 🤔

Zulugula lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia lubi tę wiadomość

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 08:50

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Irysko, to Michałek brzmi jak totalne przeciwieństwo Olka 🤣 jak trzeci raz miał uderzyć klockiem o klocka trafiając we właściwy to załamany położył głowę na biurku 🤣

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu ja też miałam normalnie znieczulenie w czasie kp. Tzn uprzedzałam wcześniej dentystkę że karmię, nie wiem czy są różne znieczulenia czy nie. W każdym razie karmiłam później normalnie. W ciąży też miałam :)

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wyszło wszystko ok, najpierw T, potem Kajcia a na koniec ja skorzystałam i zrobilam zdjęcie zęba i jutro mam kanałowe 😃
    Z K musimy isc do chirurga, kogos kto bardziej ogarnia dziecko urodzone z zębem. Wg niej pewnie ząb do usunięcia ale trzeba wykonać zdjęcie. Widac nie ma ona doświadczenia w tym temacie i wolala pokierować do kogoś innego.

Czy Któraś z Was kp i miała znieczulenie u stomatologa? Nie wiem co z mlekiem. Różnie piszą, Różnie mówią. Jedna dentystka mówiła że odciągnąć i wylać, ta dziś mówiła, że w ulotce jest żeby raczej nie podawać ale wg niej nie ma przeciwskazań
    Ja miałam i mówiła że nie wpływa na kp ale nie wiem może są różne znieczulenia?

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka z pracy mi napisała, że nasza koleżanka złożyła wypowiedzenie ze względu na atmosferę w pracy i konflikty wewnętrzne. A dziewczyna z hr bez skrępowania rozmawiała o tym z jednym z kierowników w kąciku kawowym mówiąc ze to juz druga taka osoba no i może coś będzie trzeba z tym zrobić... Masakra co się u nas odwala 😞 Matko jak ja tej koleżance zazdroszczę że stąd odchodzi!

age.png

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wyszło wszystko ok, najpierw T, potem Kajcia a na koniec ja skorzystałam i zrobilam zdjęcie zęba i jutro mam kanałowe 😃
    Z K musimy isc do chirurga, kogos kto bardziej ogarnia dziecko urodzone z zębem. Wg niej pewnie ząb do usunięcia ale trzeba wykonać zdjęcie. Widac nie ma ona doświadczenia w tym temacie i wolala pokierować do kogoś innego.

Czy Któraś z Was kp i miała znieczulenie u stomatologa? Nie wiem co z mlekiem. Różnie piszą, Różnie mówią. Jedna dentystka mówiła że odciągnąć i wylać, ta dziś mówiła, że w ulotce jest żeby raczej nie podawać ale wg niej nie ma przeciwskazań

Ja miałam i to nie raz. Cały czas karmię Gabi piersią (6-7 karmień na dobę) a od września do stycznia miałam leczone i przygotowywane zęby pod aparat ortodontyczny. Miałam też dwa wyrywane, wszystko w znieczuleniu, po prostu mówiłam, że karmię i tyle. Dostosowywali do moich potrzeb znieczulenie. Po wizycie zawsze karmiłam Gabi normalnie

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam pościeli dla Oliwki, takiej na łóżko 90x180/80x180.
    Pościel żeby była antyalergiczna, poszewki tez z dobrego materiału. Skąd polecacie kupić /zamówić?
    Teraz mamy taką pościel antyalergiczna 2w1, bez zdejmowanej poszewki, ale juz mała się robi.

preg.png
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu ja też po ciazy też leczyłam zęby ze znieczuleniem i tylko informowałam że kp.
    Łączę się z Tobą z tymi nockami.. u nas dni są super a nocki dramat od północy to co godzinę a czasem to nawet częściej 🤦‍♀️ od 3 miesięcy jestem jak zombie ale już po takich nocach nie jestem zla chyba się przyzwyczaiłam 😅
    Mega gratulacje ❤️
    Laila bardzo się cieszę że ze Wasz proces ruszył i brawa dla Kacpiego 💪

Lalia lubi tę wiadomość

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia super, że wszystko ruszyło i Oluś będzie teraz w takim przedszkolu gdzie nie dość ze uzyska pomoc to jeszcze otoczony będzie czułością.

Lalia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Szukam pościeli dla Oliwki, takiej na łóżko 90x180/80x180.
    Pościel żeby była antyalergiczna, poszewki tez z dobrego materiału. Skąd polecacie kupić /zamówić?
    Teraz mamy taką pościel antyalergiczna 2w1, bez zdejmowanej poszewki, ale juz mała się robi.
    Ja mam w całym domu medical bo.mozna ja prac w 90°C. Raz na jakiś czas wrzucam do pralki właśnie na 90°C. Jedną mam już 20 lat i dalej śmiga, co prawda już jest jako zapasowa ale nic się nie uklepało (dostałam jako wiano po ślubie haha)

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również w czasie karmienia miałam znieczulenie, w ciąży chyba też, coś mi świta że wtedy dają znieczulenie bez adrenaliny? W każdym razie mnie zawsze dentysta pyta o ciążę/kp zanim zacznie przechodzić do rzeczy 🤣 ja też dziś idę do dentysty 🦷

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
‹‹ 5767 5768 5769 5770 5771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ