Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja, ja Ci powiem na pocieszenie, ze Marta to drama queen. U niej nie ma "Rozumiem mamusiu że nie mogę czekoladki". Ona jak mówię że za dużo wrzuciła do koszyka to jest pelne spektrum emocji. Jest tupanie nogą, płacz, histeria, istny dramat. Ona na każde "nie" przez 5 min jest najnieszczęśliwszym dzieckiem na świecie. Ale ona taka po prostu jest. Ona przeżywa tak każda trudną emocję. Czasem wrzeszczy 2 min a czasem 15. Ja olewam obcych ludzi. Mam gdzieś co sobie myślą, bo wiem, że Marta dopiero uczy się radzić sobie ze swoimi emocjami i nie będę zmieniać zdania tylko dlatego, że komuś obcemu to nie odpowiada. Wtedy stajemy i jak mantrę powtarzam lub staram się odwrócić jej uwagę. Czasami szybko się przekonuje a jak jest zmęczona to dramat trwa dłużej. Dzisiaj np stałyśmy sobie u tesciowej na klatce schodowej 20 min bo ona nie chciała wejść bez podstawki do kwiatka którą kupiłam sobie do domu a ja powiedziałam że nie wrócę do auta bo to nie jest podstawka dla babci i zostaje w aucie.
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Patrycja, no ale przecież nie chodzi o to, że masz kupować, tylko się skonfrontować i powiedzieć 'nie, dziś nie kupujemy'. Bez względu na to jaką dramę rozkręci. Jak nieraz już pisałam, że Matylda ma turbo problemy z zasypianiem. Czasem kilka dni z rzędu potrafi wieczorami godzinę, albo i dwie płakać jak obdzierana ze skóry, że ona nie idzie spać. Dawno przestałam przejmować się sąsiadami i tym, co sobie myślą. Raz jeden sąsiad rzucił do Matyldy, że jest syreną, a ja z uśmiechem odpowiedziałam 'fakt, jest'.
Suszarka, Wik89 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
I ja mam w domu królową dramatu, ma na imię Jagoda 😅 w sumie jedyne co mi przeszkadza to fakt że od tego krzyku jestem przebodzcowana. Codziennie jest rzucanie się na podłogę i awantura o byle co, na słowo NIE ona reaguje alergicznie, ale nie ustępuję bo nie o to chodzi. Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija Karo przybijam Ci piątkę, Jagoda się drze nieraz do wymiotów jak ma iść spać. O tyle dobrze że my mamy sąsiadów dopiero za płotem i jest nadzieja że tego nie słyszą.
KarolinaMaria, Wik89 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Cześć Dziewczynki 😚
Witam się z Wami urodzinowo 😁🥳3️⃣0️⃣🎂
Ostatnie 10 lat to było duuużo zmian i rewolucji🤩
Skończyłam studia, które nie były tylko papierkiem do teczki, ale moją prawdziwą pasją, zaczęłam pracę, która chociaż bardzo trudna i odpowiedzialna, to daje mi ogrom satysfakcji i spełnienia, wyszłam za mąż i wyprowadziłam się do innego miasta, a mimo naprawdę wielu trudności wierzę, że mój mąż jest moim człowiekiem, a co najważniejsze zostałam mamą moich dwóch wspaniałych chłopców, którzy są moim cudem i błogosławieństwem, są sensem mojego życia i uważam, że moim powołaniem jest być ich mamą 😍
Bardzo bym chciała żeby ta kolejna dekada to był czas rozwoju, działania i spełniania marzeń! Chciałabym wrócić do pracy i się rozwijać, tworzyć, wspierać moich uczniów i czerpać z tego radość, chciałabym tworzyć z chłopcami wspaniałą relację, coraz bardziej świadomą, poświęcać im czas i budować wspomnienia (za 10 lat będę mieć w domu już dwóch nastolatków 🤭), chciałabym pielęgnować swoje małżeństwo żebyśmy nie popadali w rutynę, żebyśmy się nie tylko kochali, ale też lubili, żebyśmy byli partnerami, chciałabym żeby udało nam się znaleźć nowe lokum, to takie już właściwe, na zawsze, chcę rozwinąć skrzydła i lecieć! 🪽🪽Ladyo, Zulugula, emdar, kiniusia270, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Niezle, Gucio jest ogolnie mega intensywny i czasem cos wymusza placzem, ale wlasnie nie mial jeszcze nigdy tskiej „ksiazkowej” akcji z tupaniem nogami i kladzeniem sie na ziemi, az czasem sobie mysle, ze chcialabym to zobaczyc 😅 tfu, tfu, oczywiscie, oby nie!
Ale z tego co piszecie to mam wrazenie, ze to czestsze u dziewczynek? Moze tak byc?
Ja tez pamietam z mojego dziecinstwa tego rodzaju akcje mojej mlodszej siostry (swoich nie pamietam, ale moze tez byly)II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Iryska wrote:My dziś po kontroli, zapalenie ucha schodzi, antybiotyk jeszcze do poniedziałku i mam nadzieję że już będzie wszystko ok.
Myślicie , że w poniedziałek może już pójść do przedszkola?
Nie wiem jak długo po takiej chorobie się trzyma w domu? Nigdy nie miałam dziecka na antybiotyku i nie wiem w sumie...
Irysko to oczywiście zależy moj Bartek ma ostatnia dawkę antybiotyku dziś a w przedszkolu był w czwartek.
Lalia sto lat ! 30 lat achhh kiedy to było 😁😁Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Wik89 wrote:Niezle, Gucio jest ogolnie mega intensywny i czasem cos wymusza placzem, ale wlasnie nie mial jeszcze nigdy tskiej „ksiazkowej” akcji z tupaniem nogami i kladzeniem sie na ziemi, az czasem sobie mysle, ze chcialabym to zobaczyc 😅 tfu, tfu, oczywiscie, oby nie!
Ale z tego co piszecie to mam wrazenie, ze to czestsze u dziewczynek? Moze tak byc?
Ja tez pamietam z mojego dziecinstwa tego rodzaju akcje mojej mlodszej siostry (swoich nie pamietam, ale moze tez byly)
My właśnie kończymy montaż kuchni u teściowej. Jutro przeprowadzka. Pochwalę się efektem jak będę mieć tego budżetowego remontu 😁Wik89 lubi tę wiadomość
-
My właśnie przeprowadzamy teściowa. Mówię Wam, masakra. Miała być spakowana - połowa rzeczy w szafkach. Załatwiliśmy auto dostawcze a ona nam mówi że pralka na razie zostaje a potem się przeniesie. Tylko wizja własnego ogródka jeszcze mnie trzyma resztkami sił przy tym remoncie.
-
Laila sto lat!! Piękne życzenia dla samej siebie ❤️
Lalia lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Ja dziś byłam na kontroli u gina i wyszło że mam mało wód. Norma jest do 5, a ja mam 4.5. Jutro mam się zgłosić do szpitala, zbadają dokładnie na innym sprzęcie i zobaczymy co dalej. Trochę mnie to zestresowało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 22:03