Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Tomek z konca listopada ma 95cm, w sumie to jak patrzę teraz to przez rok spadł z 50 na 25 percentyl. Też jest jednym z nizszych ale staram się nie porównywać z resztą, bo właśnie są np z początku roku. Poza tym on raczej wdał się we mnie, jest drobniutki, ja mam 161, mąż ok 185
Patrycja a ile wzrostu ma czy tak na oko?
Zulu nie wiem ile ma 🙈 ale dziś jak przyjedzie z przedszkola to go zmierzę z ciekawości. Ubrania ma różne 92-98 w zależności od marki to obstawiam że jest taki jak Tomus i też jest chudy ok 13kg waży🙈. Ale naprawdę aż się dziś zdziwiłam bo tam większość dzieci jest większa od niego conajmniej o pół głowy a niektóre chłopaki o głowę..starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
patrycja92 wrote:LadyO to ja Ci życzę szybkiego rozwiązania ☺️ ciąża już odnoszona więc zaraz mogłabyś się tulić z córcia ❤️
Mamy dzieci zimowo-jesiennych jakiego wzrostu są wasze dzieci? Właśnie wróciłam z przedstawienia z przedszkola i moje dziecko jest najmniejsze z grupy 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 17:43
-
Nie nic z tych rzeczy właśnie, tak napisałam bo wiem że taki przypadek był u znajomej mojej mamy. Niby w tej siatce centylowej jest w normie.. dzisiaj staremu też nagadałam o tym że L jest taki mały względem innych dzieci i przy odbieraniu małego pytał innych rodziców z którego miesiąca są ich dzieci 😀 i faktycznie tak jak Pani mówiła mi dziś że większość dzieci jest z pierwszej połowy roku. Więc może faktycznie wzrost względem wieku jest prawidłowy 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 21:07
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Patrycja, myślę, że Wasze dziecko jest całkowicie zdrowe. Teraz to już dzieci będą rosnąć swoim tempem. Np mój syn urodził soe w 95 centylu, ważył 4,5kg, miał 62cm, był ogromny. Jak rówieśnicy z grudniowych mamusiek nosili 98 to mój nosił 110. W fotelik przodem wsiadł mając 2 lata bo nam wyrosl z poprzednich 2 fotelikow. A w przedszkolu był średni. On zwolnił ze wzrostem, koledzy przyśpieszyli. Za to Marta urodziła się jako średniaczek i jest sredniaczkiem. Ma też kolegę w grupie z początku roku ktory jest o głowę wyższy od wszystkich dzieci. Ma bardzo wysokich rodziców i takie geny odziedziczył.
-
U mnie taka sama sytuacja jak u Ounai. Iga urodziła się 4010 i 58cm. Teraz nosi rozmiar 110, ze wzrostem zawsze na Bilansach jest ponad siatką centylową. Jest też "ubita", nie jest gruba ale na pewno nie jest szczypiorem. Jest najmłodsza w grupie i najwyższa, a ma tam dzieci nawet 1.5r starsze od siebie. Mój mąż, jego bracia, jego dziadek - wszyscy ok. 2m wzrostu. Za to Jagoda to taki kurdupelek, jest dość niska i chuda jak wiór, mimo że nieraz zjada więcej niż siostra. Ot, geny 🙈Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Inga28 wrote:Dziewczyny czy przy rsv długo może utrzymywać się gorączka? U nas leci 6 dzień, mamy przerwy po 12h niekiedy nawet więcej ale ciągle wraca 😫 wczoraj byliśmy u lekarza to osłuchowo okej, ale już mnie martwi tak długa gorączka
U nas przy rsv w ogóle nie było gorączki ani u Julka ani u Gabi, ledwo stan podgorączkowy.
Może są jakieś powikłania rsv np zapalenie ucha? Czasami też nie słychać zmian na oskrzelach/płucach osłuchowo, a mimo wszystko rozwija się tam stan zapalny.
Niestety rsv to cholerstwo jakich mało, toruje drogę dla innych infekcji perfekcyjnie. -
U nas było to samo przy grypie, w końcu w tej 8 dobie podaliśmy antybiotyk nie do końca były wskazania ale 8 dób temperatury to nie było na moje nerwy. Po drugiej dawce od razu temperatura zniknęła i już się nie pojawiła
Inga28 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Wczoraj lekarka sprawdzała jej uszy, mówiła że jedno lekko różowe i do obserwacji bo to jeszcze nie jest zapalenie. Zrobię jej jutro CRP bo przy samym rsv nie powinno być mocno podniesione i pewnie po południu pójdziemy z wynikami do lekarza
Ulaa lubi tę wiadomość
-
U nas też choróbska… Melcia taka biedna, wczoraj już dostała antybiotyk i mam nadzieję, że szybko jej pomoże. Więc Inga łączę się w bólu! Na szczęście jeszcze mnie dziś wypuścili ze szpitala, w czwartek mam przyjść do kontroli wód, więc dziś i jutro jestem cała dla mojego chorowitka. Paskudny jest ten sezon, Mele choroby męczą od miesiąca, co wyzdrowieje na 2/3 dni, to zaraz wraca kaszel. Jak rozmawiam ze znajomymi to każdy też mówi o takich długich infekcjach. Maskara jakaś!
-
A co do dużych dzieci. Moja Jagoda taka była, bardzo mi się kojarzy z Igusia Suszarki. Urodziła się z wagą 4200, zawsze była taka właśnie ubita, bo nie można powiedzieć że gruba. Zawsze też była najwyższa. A teraz ma 16 lat, nadal jest najwyższa, ale taka szczuplutka, taka z niej laska, że naprawdę jej zazdroszczę
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Zdrowka dla Gai!
My po grypie, na szczescie jest ten lek tamiflu i chyba faktycznie dziala
Julek 2 tygodnie temu też miał grypę, od razu przy pierwszym skoku temperatury zrobiłam test i wyszła grypa typu a, podałam tamiflu i po trzech dniach jakby choroby nigdy nie było.
Gabrysi dałam profilaktycznie i nie zaraziła się 💪Wik89 lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Dziewczyny czy przy rsv długo może utrzymywać się gorączka? U nas leci 6 dzień, mamy przerwy po 12h niekiedy nawet więcej ale ciągle wraca 😫 wczoraj byliśmy u lekarza to osłuchowo okej, ale już mnie martwi tak długa gorączka
Alex 3 dni gorączkował, doba przerwy i jednorazowo 38,5. Poszliśmy go osłuchać mimo iż wydawało się, że jest mega poprawa. Nic bardziej mylnego. Oskrzela tak zawalone, że dostaliśmy antybiotyk. 3 dni i po chorobie😌
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶