X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, kiedy będziesz miała wyniki kwalifikacji?

Inga, jak dziś Gaja? Jak jej uszko?

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 08:13

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

Poprzednia rozmowę miałam w zeszłym tygodniu więc do tygodnia będę wiedziała, a z tej raczej do końca miesiąca, bo jeśli przeciągną na marzec to okres wypowiedzenia się wydłuży o miesiąc więc jeśli nie odpowiedzą to wiadomo, że szukają kogoś innego

Tak, że trzymajcie kciuki bo baaaardzo ale to baaaardzo chciałabym się wyrwać z obecnej firmy a jeszcze bardziej chciałbym się dostać do tej w której miałam rozmowę wczoraj. Na tyle bardzo, że jestem gotowa zarabiać mniej niż teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 20:38

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, jak tam dzisiejsza kontrola?

Ladyo lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze, wody się troszeczkę podniosły, teraz jest 5,25 a norma jest od 5. Za tydzień znów kontrola. Jeśli nic się nie ruszy szybciej to 28.02 cc :) Już mam dość, ledwo żyję 🤦‍♀️ ale jeszcze w weekend ogarnę imprezę urodzinową Jagody, sweet sixteen, dziś zaliczyłam fryzjera, jutro kosmetyczka :) no i przede wszystkim Melusia już naprawdę zdrowieje, po antybiotyku widać mega poprawę!

KarolinaMaria, veritaa, Wik89, Zulugula, Iryska, Inga28, Ounai, Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, a jak u Ciebie w pracy? Dopiero co zaczynałaś, a to juz prawie 3 miesiące!

Ounai, pieniądze to nie wszystko (wiem, truzim). Wiadomo, że trzeba zarobić na podstawowe potrzeby, ale w pracy spędzamy 1/3 doby, musi nam być w niej dobrze. Trzymam kciuki!

Ladyo lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai trzymam kciuki .
    Ja 6 lat temu zmieniłam prace na gorzej płatna, wszyscy mi się dziwili , jedyna osoba która mnie dopingowała był moj mąż. Nikt tam nie chciał przyjść do pracy bo oferowali naprawdę najmniej na rynku. Nie jest to dla mnie żaden wstyd pamietam jeszcze ze jak byłam na macierzyńskim z Ania to dostawałam 1400 zl…. Ale ja widziałam w tej pracy duży potencjał i zdecydowanie największy rozwoj. Wiele się zmieniło przez ostatnie w zasadzie 4 lata.

W tym momencie zarabiam chyba najlepiej z moich koleżanek po fachu albo conajmniej w tej górnej granicy , mam super zespół, ekstra godziny pracy, kocham to co robię, nie pracuje w weekendy , zamykam drzwi pracy i o niej zapominam. Aktualnie nie zarabiam kokosów ale zarabiam wg mnie na tyle dobrze ze w razie czegokolwiek jestem w stanie sama się utrzymać i moja dwójkę dzieci.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

Dziękuję, już jest dobrze, po antybiotyku gorączka już nie wróciła, Gaja też w końcu uśmiechnięta i w sumie już wygląda na zdrową. Oczywiście ma jeszcze trochę kaszel i katar ale widać poprawę 😊

Mamy tylko taki problem że w ogóle nie chce pić mleka, zje kaszkę, obiad ale mleka nie ruszy… wypiła wczoraj jedną porcję w nocy i to wszystko… Pamiętam że Gustaw też szybko zrezygnował z mleka ale pił chociaż w nocy a ona jeszcze tydzień temu to co równe 3h budziła się na jedzenie… A jednak do 2 roku życia mówią że to mleko powinno być podstawą diety

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai trzymam w takim razie mocno kciuki! ❤️

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 08:14

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rd całkiem dobrze, na razie woli papki niż kawałki ale kawałki też mimo wszystko ładnie je 😊

Gaja już pełna, czworakuje i właśnie od kilku dni powoli siada, na razie na chwilę i zaraz wraca do czworaków ale te pewnie kwestia chwili jak zacznie dłużej i stabilnie siedzieć 😊 no i wspina się już do zabawek na kolanach 🤭 Byłam pewna, że usiądzie dużo szybciej bo ona z podporem to siada już ponad miesiąc, ale jakoś tego nie ogarnęła 😅 a też już bym się pozbyła gondoli 😜

7a1f89b4687a0.jpg

Zulugula, Iryska, KarolinaMaria, Ladyo, kiniusia270, Annia, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że juz lepiej z chorobami.
    U Oliwki po weekendowej gorączce był spokój 3 dni, a dzisiaj w nocy i od rana znowu prawie 39. W południe idziemy do lekarza, albo powołania po tej "3 dniówce" albo zdążyła w przedszkolu przez 2 dni coś nowego złapać... Ale cos6mi się wydaje, że antybiotyk wleci...

Inga jak będziesz sprzedawać ubranka po Gai, to dawaj linka. Ja musze wyprawkę na nowo składać. Do roku czasu wszystko wyprzedałam po Oliwce.

preg.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Dobrze, że juz lepiej z chorobami.
    U Oliwki po weekendowej gorączce był spokój 3 dni, a dzisiaj w nocy i od rana znowu prawie 39. W południe idziemy do lekarza, albo powołania po tej "3 dniówce" albo zdążyła w przedszkolu przez 2 dni coś nowego złapać... Ale cos6mi się wydaje, że antybiotyk wleci...

Inga jak będziesz sprzedawać ubranka po Gai, to dawaj linka. Ja musze wyprawkę na nowo składać. Do roku czasu wszystko wyprzedałam po Oliwce.

Właśnie mam cały worek do wystawienia, tylko wiecznie nie mam czasu 🤭 ale może w przyszłym tygodniu ogarnę to podeślę link do vinted 😊

Meggi110818 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie verita ja patrzę na perspektywę rozwoju. Teraz mogę ciut mniej zarabiać, bo aktualnie jestem inzynierem (nie młodszym ani nie starszym) a byłabym junior program menagerem. Więc po pierwsze to menager nawet jesli junior, po drugie mogę awansować na project managera, a potem mogę zostać senior project menagerem albo program menagerem. Możliwości jest multum, a program menagerowie mają już zarobki rzedu 20-50k 😍 ale tu to wiadomo, daleka droga jeszcze, zalezy na jakim projekcie. Tak, że please, trzymajcie kciuki bo ja chcę podążać tą drogą. Od dawna było to moje marzenie. Już dawno tak bardzo nie chciałam dostać się jak teraz 🥰🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 10:51

veritaa, Wik89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy anginę. Test dodatni, antybiotyk na 10 dni

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, widać, że Twoje dzieci to rodzeństwo ❤️

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga przez chwilę myślałam, że to stare zdjęcie Gucia. :D

U nas rd to dramat. Adaś po prostu woli mleko. Łyżką nie chce jeść, interesuje go głównie blw ale realnie to zje w ten sposób mało. Duży słoik idzie na 3 dni... Kaszek nie chce. :/ Dla mnie to nowość bo Miki nie czaił blw ale coś tam zjadał karmiony. Ruchowo: siedzi od dawna, raczkuje, wspina się, obecnie zaczyna stawać trzymając się. :)

KarolinaMaria, Zulugula, Iryska lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te drugie dzieci tak szybko rosna 😮

Lucji jeszcze nie rozszerzam diety, we wtorek skonczyla 5 miesiecy, pewnie od marca zaczne. Musze poczytac, bo juz nie pamietam jak to sie robilo 😄
    Lucja jest cycoholikiem, nie lubi mleka z butelki. Moja wina, bo powinnam byla jej raz na jakis czas podawac, jak byla malutka, moze by sie przyzwyczaila
    Tydzien temu zjadla po spacerze 90 ml z butelki, moj maz ja nakarmil, no a dzisiaj wyszlismy wieczorem i niestety nie zjadla od mojej mamy ani kropli. I darla sie naprawde dlugo, po 40 minutach byla kolejna proba i znowu ani kropli, wreszcie wrocilismy do domu i nakarmilam…
    Z Guciem takiego problemu nie bylo :P

No a poza tym ladnie chwyta raczkami wszystko, obraca sie z plecow na brzuch juz od paru tygodni, moze od miesiaca, a dzisiaj wlasnie ze 3 razy z brzucha na plecy sie obrocila. Chyba szybsza jest w tym rozwoju motorycznym niz brat

Inga, widze podobienstwo Gai do Gucia, ale jednak tez widze roznice, chyba wloski jasniejsze? 🥰

Zulugula lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, i jak z ząbkiem Tomka?

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Skakanka Znajoma

Wysłany: 17 lutego, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie, chciałam zachęcić i prosić o pomoc wszystkie kobiety, które są mamami, bądź chcą nimi zostać do wypełnienia poniższej ankiety, umożliwi mi to zebranie niezbędnych informacji do przeprowadzenia badań w swojej pracy dyplomowej. Celem przeprowadzenia badania jest ocena świadomości kobiet na temat wpływu karmienia piersią na matkę i dziecko. Ankieta jest w pełni anonimowa, a wyniki zostaną wykorzystane jedynie do celów naukowych.

Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi i poświęcony czas. 💔

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnMjKC4glU6BJ0JtT9cbVoO5-6jh8FxB8As9G1v8WmPWtKow/viewform?usp=sf_link

‹‹ 5775 5776 5777 5778 5779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ