Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, jak ktoś ma cierpliwość do czyszczenia to ok, bardzo proszę 😂 mnie się podobały teraz jedne geoxy, były w promocji, ale przez białą podeszwę biłam się z myślami i zdążyły się sprzedać 🫣 widać los tak chciał 😂 za to bardzo lubię takie podeszwy jak w nowych butach Marty od Ounai. Kolor kauczukowy jest bardzo wdzięczny w pielęgnacji.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Zulu, jak ktoś ma cierpliwość do czyszczenia to ok, bardzo proszę 😂 mnie się podobały teraz jedne geoxy, były w promocji, ale przez białą podeszwę biłam się z myślami i zdążyły się sprzedać 🫣 widać los tak chciał 😂 za to bardzo lubię takie podeszwy jak w nowych butach Marty od Ounai. Kolor kauczukowy jest bardzo wdzięczny w pielęgnacji.
A Tynek wybrał dziś czarne NB więc mam luzik z czyszczeniem wiosennych butów 😁 -
Ounai, kontaktowałam się kiedyś przez IG z Ewą Grzelak, to jest taka guru jeśli chodzi o afazje (apraksje) mowy. I ona mi napisała, że dużo zależy od dziecka, ale terapia potrafi przynieść naprawdę świetne efekty. Logopeda ze starego przedszkola powiedziała mi, że w przypadku dziecka z opóźnionym rozwojem mowy, nawet jeśli nie będzie w terapii, to do 5 roku mowy zacznie mówić, a w przypadku dziecka z afazja bez terapii, to nawet 7-10 lat. Więc teoretycznie powinno być tak, że w pewnym momencie Olek mową nie będzie kompletnie odstawał od rowniesnikow, może być tak że czasami nie będzie mógł sobie przypomnieć jakiegoś słowa (tzn będzie je miał w głowie ale nie będzie pamiętał jak je wypowiedzieć) albo je przekręci. U nas jest tyle dobrze, że Olek jest mały i ten mózg jest jeszcze plastyczny, plus ma sporo zajęć i fajne wsparcie w przedszkolu, więc ja wierzę (a przynajmniej staram się nie wątpić), że idąc do szkoły nie będzie miał większych trudności
Wik89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Lalia, to trzymam mocno kciuki, żeby nadgonił. Ja jak nie łykam wit D to też nie pamiętam niektórych prostych słów. Nie jest to komfortowe ale da się z tym żyć, na pewno Oluś wypracuje sobie swój własny sposób radzenia sobie z tym.
Dobrze że szybko trafil do tego nowego przedszkola, tam mu naprawdę bedxie dobrze. Już słychać jak Ty o tym piszesz. Ja Cię rozumiem, bo mam to samo z Tymkiem. Jego wychowawca ma swój sposób patrzenia na niego. Ona sobie wyrobiła obraz mojego dziecka na podstawie tego co ja jej powiedziałam, dopisała własne historie i nie da się jej przetłumaczyć. Niestety obawiam się że gdybym go przeniosła to znowu może trafić średnio a jeszcze straci przyjaciół. -
Hej dziewczyny ja przychodzę z takim problemem, może macie jakieś doświadczenia i się podzielicie.
Czy Wasze dzieci miały owsiki a jeśli tak to jak się objawiały ? Czy było widać robaki w kale bądź w fałdach odbytu ?
Tydzień temu jedna z mam z grupy Bartka zgłosiła ze u dziecka widziała owsiki w kupie.
Od tej wiadomości albo się doszukuje objawów u dzieci albo faktycznie je maja tylko ze w kupie nie ma, w fałdach odbytu tez nie , w badaniu kalu nic nie wyszło ale oni masakrycznie ostatnio spia. To tak od 2 tygodni .od 4 rano kręcą się po łóżku i zgrzyataja zebami. Lekarka twiedzi ze zgrzytanie zebami nie jest objawem ze to mit tylko ze oni nigdy tego nie robili a teraz tak.
Bartek się budzi po 5 i już nie chce spac.
Chce podac to pyrantelum tylko przeraza mnie pranie codziennie pościeli i wszystkiego wg ulotki.
Mam w razie czego opcje zabrać ten drugi lek na receptę, który od razu wybija tez jaja pasożytów i wg ulotki wystarczy zmiana pościeli raz na 4 dni.
Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?
Przepraszam do nikogo się nie odniosę bo jestem kilka stron do tylu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 06:30
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Inga28 wrote:Verita od mojej siostry syn miał, wiem że siostra sprawdzała mu w nocy jak spał, świeciła latarką i było je widać. Ale nie pamiętam dokładnie jakie on miał objawy. Jak dostał leki to musieli je brać wszyscy z domu, nawet moi rodzice 😊
Dzieki, No właśnie ja swiecilam latarkami i nic nie widać… sprawdzałam kilka razy już 🤣
Tak tak wiem ze cala rodzina musi przejść kuracjeCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Zulu - już jestem w szpitalu, w sumie tak od 4 rano mam skurcze. I tak miałam się dziś zgłosić bo jutro planowe cc. Ale skoro zaczęło się samo to powiedziałam że chce spróbować sn. I wszytsko byłoby ok gdyby nie to, że strasznie powoli się to rozkręca. Około 4 rano miałam skurcze co 12 minut, minęło tyle godzin a skurcze mam co 10 min… jak tak dalej pójdzie to będę się kręcić z tymi skurczami do jutra do cc…
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Verita, we wczesnym etapie owsicy nie widać jeszcze larw. Jak mój syn zaczął drapać się po pupie, kręcić w nocy i skarżyć, to mimo że nic nie zauważyłam, to podałam mu pyrantelum. Od razu pomogło i problem nie powrócił. Podałam tylko jemu (wiem że trzeba wszystkim ale jakoś nikt inny do tej pory nie skarżył się na podobne dolegliwości, więc chyba się nie zarazilismy).
-
edka85 wrote:Verita, we wczesnym etapie owsicy nie widać jeszcze larw. Jak mój syn zaczął drapać się po pupie, kręcić w nocy i skarżyć, to mimo że nic nie zauważyłam, to podałam mu pyrantelum. Od razu pomogło i problem nie powrócił. Podałam tylko jemu (wiem że trzeba wszystkim ale jakoś nikt inny do tej pory nie skarżył się na podobne dolegliwości, więc chyba się nie zarazilismy).
A pralas pościel, ręczniki itp codziennie ? 🙈🙈🙈 ja im tez dzisiaj podam, już w sumie decyzje podjelam … może pomoże a nie zaszkodzi …Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Iryska wrote:Od mojej siostry dzieci też miały, też sprawdzała latarką. I wierciły się strasznie w nocy w trakcie snu.. A to badanie z kupki robiłaś? Podobno jakieś wymazy są lepsze że się nakleja jakaś taśmę w okolice odbytu i z tego się robi badanie. Słyszałaś coś o tym?😃 Bo mi coś świta ale nie wiem czy nie mylę czegoś
Robiłam na pasożyty i nic nie wyszło ale wiem ze wyjść nie musi a może być i to nawet jest bardzo czeste.
Z ta taśma to tak samo mało czule jest to badanie.Iryska lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Ladyo, mega mega kciuki za Was
Veritta, moja przyjaciółka walczy teraz z wszawicą; to jest podobno takie dziadostwo że jest na granicy obłędu ( obie córki mają długie włosy). Już z 4 razy wszystko prała, prasowała itd... Nam jeszcze żadne "placówkowe" historie typu owsiki czy wszy się nie przytrafiły, ale podobno przy uczęszczaniu dziecka do przedszkola raczej to kwestia nie czy będą, a kiedy ( chyba wszystkie moje kolezanki mające dzieci w przedszkolu na jakimś etapie walczyły....).Ladyo lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙