Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, jak ktoś ma cierpliwość do czyszczenia to ok, bardzo proszę 😂 mnie się podobały teraz jedne geoxy, były w promocji, ale przez białą podeszwę biłam się z myślami i zdążyły się sprzedać 🫣 widać los tak chciał 😂 za to bardzo lubię takie podeszwy jak w nowych butach Marty od Ounai. Kolor kauczukowy jest bardzo wdzięczny w pielęgnacji.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Zulu, jak ktoś ma cierpliwość do czyszczenia to ok, bardzo proszę 😂 mnie się podobały teraz jedne geoxy, były w promocji, ale przez białą podeszwę biłam się z myślami i zdążyły się sprzedać 🫣 widać los tak chciał 😂 za to bardzo lubię takie podeszwy jak w nowych butach Marty od Ounai. Kolor kauczukowy jest bardzo wdzięczny w pielęgnacji.
A Tynek wybrał dziś czarne NB więc mam luzik z czyszczeniem wiosennych butów 😁 -
Ounai, kontaktowałam się kiedyś przez IG z Ewą Grzelak, to jest taka guru jeśli chodzi o afazje (apraksje) mowy. I ona mi napisała, że dużo zależy od dziecka, ale terapia potrafi przynieść naprawdę świetne efekty. Logopeda ze starego przedszkola powiedziała mi, że w przypadku dziecka z opóźnionym rozwojem mowy, nawet jeśli nie będzie w terapii, to do 5 roku mowy zacznie mówić, a w przypadku dziecka z afazja bez terapii, to nawet 7-10 lat. Więc teoretycznie powinno być tak, że w pewnym momencie Olek mową nie będzie kompletnie odstawał od rowniesnikow, może być tak że czasami nie będzie mógł sobie przypomnieć jakiegoś słowa (tzn będzie je miał w głowie ale nie będzie pamiętał jak je wypowiedzieć) albo je przekręci. U nas jest tyle dobrze, że Olek jest mały i ten mózg jest jeszcze plastyczny, plus ma sporo zajęć i fajne wsparcie w przedszkolu, więc ja wierzę (a przynajmniej staram się nie wątpić), że idąc do szkoły nie będzie miał większych trudności
Wik89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Lalia, to trzymam mocno kciuki, żeby nadgonił. Ja jak nie łykam wit D to też nie pamiętam niektórych prostych słów. Nie jest to komfortowe ale da się z tym żyć, na pewno Oluś wypracuje sobie swój własny sposób radzenia sobie z tym.
Dobrze że szybko trafil do tego nowego przedszkola, tam mu naprawdę bedxie dobrze. Już słychać jak Ty o tym piszesz. Ja Cię rozumiem, bo mam to samo z Tymkiem. Jego wychowawca ma swój sposób patrzenia na niego. Ona sobie wyrobiła obraz mojego dziecka na podstawie tego co ja jej powiedziałam, dopisała własne historie i nie da się jej przetłumaczyć. Niestety obawiam się że gdybym go przeniosła to znowu może trafić średnio a jeszcze straci przyjaciół. -
Hej dziewczyny ja przychodzę z takim problemem, może macie jakieś doświadczenia i się podzielicie.
Czy Wasze dzieci miały owsiki a jeśli tak to jak się objawiały ? Czy było widać robaki w kale bądź w fałdach odbytu ?
Tydzień temu jedna z mam z grupy Bartka zgłosiła ze u dziecka widziała owsiki w kupie.
Od tej wiadomości albo się doszukuje objawów u dzieci albo faktycznie je maja tylko ze w kupie nie ma, w fałdach odbytu tez nie , w badaniu kalu nic nie wyszło ale oni masakrycznie ostatnio spia. To tak od 2 tygodni .od 4 rano kręcą się po łóżku i zgrzyataja zebami. Lekarka twiedzi ze zgrzytanie zebami nie jest objawem ze to mit tylko ze oni nigdy tego nie robili a teraz tak.
Bartek się budzi po 5 i już nie chce spac.
Chce podac to pyrantelum tylko przeraza mnie pranie codziennie pościeli i wszystkiego wg ulotki.
Mam w razie czego opcje zabrać ten drugi lek na receptę, który od razu wybija tez jaja pasożytów i wg ulotki wystarczy zmiana pościeli raz na 4 dni.
Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?
Przepraszam do nikogo się nie odniosę bo jestem kilka stron do tylu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2024, 06:30
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Inga28 wrote:Verita od mojej siostry syn miał, wiem że siostra sprawdzała mu w nocy jak spał, świeciła latarką i było je widać. Ale nie pamiętam dokładnie jakie on miał objawy. Jak dostał leki to musieli je brać wszyscy z domu, nawet moi rodzice 😊
Dzieki, No właśnie ja swiecilam latarkami i nic nie widać… sprawdzałam kilka razy już 🤣
Tak tak wiem ze cala rodzina musi przejść kuracjeCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Zulu - już jestem w szpitalu, w sumie tak od 4 rano mam skurcze. I tak miałam się dziś zgłosić bo jutro planowe cc. Ale skoro zaczęło się samo to powiedziałam że chce spróbować sn. I wszytsko byłoby ok gdyby nie to, że strasznie powoli się to rozkręca. Około 4 rano miałam skurcze co 12 minut, minęło tyle godzin a skurcze mam co 10 min… jak tak dalej pójdzie to będę się kręcić z tymi skurczami do jutra do cc…
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Verita, we wczesnym etapie owsicy nie widać jeszcze larw. Jak mój syn zaczął drapać się po pupie, kręcić w nocy i skarżyć, to mimo że nic nie zauważyłam, to podałam mu pyrantelum. Od razu pomogło i problem nie powrócił. Podałam tylko jemu (wiem że trzeba wszystkim ale jakoś nikt inny do tej pory nie skarżył się na podobne dolegliwości, więc chyba się nie zarazilismy).4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:Verita, we wczesnym etapie owsicy nie widać jeszcze larw. Jak mój syn zaczął drapać się po pupie, kręcić w nocy i skarżyć, to mimo że nic nie zauważyłam, to podałam mu pyrantelum. Od razu pomogło i problem nie powrócił. Podałam tylko jemu (wiem że trzeba wszystkim ale jakoś nikt inny do tej pory nie skarżył się na podobne dolegliwości, więc chyba się nie zarazilismy).
A pralas pościel, ręczniki itp codziennie ? 🙈🙈🙈 ja im tez dzisiaj podam, już w sumie decyzje podjelam … może pomoże a nie zaszkodzi …Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Iryska wrote:Od mojej siostry dzieci też miały, też sprawdzała latarką. I wierciły się strasznie w nocy w trakcie snu.. A to badanie z kupki robiłaś? Podobno jakieś wymazy są lepsze że się nakleja jakaś taśmę w okolice odbytu i z tego się robi badanie. Słyszałaś coś o tym?😃 Bo mi coś świta ale nie wiem czy nie mylę czegoś
Robiłam na pasożyty i nic nie wyszło ale wiem ze wyjść nie musi a może być i to nawet jest bardzo czeste.
Z ta taśma to tak samo mało czule jest to badanie.Iryska lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Ladyo, mega mega kciuki za Was
Veritta, moja przyjaciółka walczy teraz z wszawicą; to jest podobno takie dziadostwo że jest na granicy obłędu ( obie córki mają długie włosy). Już z 4 razy wszystko prała, prasowała itd... Nam jeszcze żadne "placówkowe" historie typu owsiki czy wszy się nie przytrafiły, ale podobno przy uczęszczaniu dziecka do przedszkola raczej to kwestia nie czy będą, a kiedy ( chyba wszystkie moje kolezanki mające dzieci w przedszkolu na jakimś etapie walczyły....).Ladyo lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙