Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiedz jak było naprawdę! Po prostu Matylda dla Julka to małolata. Ona jeszcze na etapie Psiego patrolu, a Julek już z niego wyrósł i woli Strażaka Sama 😎 Nie było wspólnego tematu do rozmowy 😂emdar wrote:Otóż to!🤣🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 21:11
Ladyo, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Coś jakby pod klucz. Syn kierownika budowy robi nam wykończeniówkę. Rozliczamy się osobno, ale wejdzie w trakcie załatwiania odbiorów, więc jak podpiszemy akt to już będzie wszystko gotowe. Mój kuzyn meble. Stan deweloperski ma być na wrzesień / październik. Ale bezpiecznie nastawiam się na przeprowadzkę w lutym. Mamy pompę ciepła i wszedzie niskotemperaturowe podlogowe, nawet w garażu 😂 Zakładamy też fotowoltaike i robimy odprowadzenie do magazynu energii.Annia wrote:Ounai a na kiedy przewidywane jest zakończenie prac przy domu? Deweloper robi Wam pod klucz czy będziecie wykańczać sami? Jakie ogrzewanie macie?
Ale tak serio to mam wrazenie że jesteśmy z wszystkim w czarnej 🍑
My nawet nie umiemy podjąć decyzji czy chcemy w środku białe czy kolorowe okna, a w programie do projektowania udało mi się narysować zarysy zewnętrzne domu 🤣🙈 A tu w sierpniu już musimy drzwi zamawiać, lazienki we wrześniu więc czas zaczyna naprawdę naglićWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 13:43
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Tak, bo teraz już nie ma potrzeby zimowania domów jeśli są z odpowiednich bloczków i na klej a nie tak jak kiedyś się budowało na zaprawę. Pamiętam, że kiedyś to się czekało miesiąc aż ławy fundamentowe wyschną, a teraz już najnowsze wytyczne mówią że beton musi się związać i można murować ściany, czyli przy dobrej pogodzie kopia dziure, geodeta wyznacza ściany, leją ławy fundamentowe i po 3 dniach murują ściany. Potem chyba strop potrzebuje długo żeby wyschnąć i od więźby dachowej trzeba 2 tyg odczekać żeby robić dach. Ale jak są ekipy zgrane i jest kasa to w pół roku dom stoi. A że u nas kasę wypłaca bank, a deweloper przerzuca ekipę między sasiadami żeby mu robota nie stała to leci. Np teraz u sąsiada ławy schna a u nas wylewa. Jak u nas skonczy to pójdą murować do sasiada i u nas będzie akurat schloAnnia wrote:Ounai, stan deweloperski ma być na jesień tego roku?
Wow, MEGA szybko.
Annia lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Tak, bo teraz już nie ma potrzeby zimowania domów jeśli są z odpowiednich bloczków i na klej a nie tak jak kiedyś się budowało na zaprawę. Pamiętam, że kiedyś to się czekało miesiąc aż ławy fundamentowe wyschną, a teraz już najnowsze wytyczne mówią że beton musi się związać i można murować ściany, czyli przy dobrej pogodzie kopia dziure, geodeta wyznacza ściany, leją ławy fundamentowe i po 3 dniach murują ściany. Potem chyba strop potrzebuje długo żeby wyschnąć i od więźby dachowej trzeba 2 tyg odczekać żeby robić dach. Ale jak są ekipy zgrane i jest kasa to w pół roku dom stoi. A że u nas kasę wypłaca bank, a deweloper przerzuca ekipę między sasiadami żeby mu robota nie stała to leci. Np teraz u sąsiada ławy schna a u nas wylewa. Jak u nas skonczy to pójdą murować do sasiada i u nas będzie akurat schlo .Annia wrote:Ounai, stan deweloperski ma być na jesień tego roku?
Wow, MEGA szybko.SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ja już po, mam pełno leków przeciwbólowych a i tak rana boli.
Ale jest lepiej niż po pierwszym CC. Za chwilę będą mnie pionizować.
Dzidziuś zdrowy, waga 3500 g🥰I mówili, że urodzony w czepku😁 Będzie jednak Adaś 🙂
emdar, Ladyo, Annia, Ounai, Zulugula, kiniusia270, Meggi110818, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Tak, mógł być na sali obok i w czasie jak mnie zszywali to zanieśli małego do niego na kangurowanie🙂Annia wrote:Irsyko gratulacje! 💗
Odpoczywaj teraz dzielna mamo! :* Mąż mógł być z tobą przy CC?
Znowu był problem z znieczuleniem mnie, bardzo długo trwało zanim zaczęło działać .
Jestem teraz na sali pooperacyjnej, z jakąś panią która strasznie głośno chrapie 🙈 Chyba nie pośpię dziś 😬
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️