X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😁 Ja jeszcze tydzień do urlopu, ale już odliczam dni, bo atmosfera w pracy zrobiła się ostatnio ciężka przez pewną osobę 🙄 Ciężki to będzie tydzień, bo mi mąż ucieka jeszcze do Anglii na trzy dni w delegację, a później ma jeszcze trzydniową integrację z pracy, więc może być wesoło. Na szczęście moja mama ma urlop i zajmie się Olusiem, kiedy będę miała popołudniowa i nocną zmianę.

My w tym roku lecimy do Turcji na 5 dni. Od dwóch lat totalnie nie trafiamy z pogodą nad Bałtykiem, więc zdecydowaliśmy się na wczasy za granicą. Nie wiem jak będzie z Olkiem w samolocie, a ja nie cierpię latać i obawiam się, że to będzie prawdziwa katastrofa 🫣 Ale w moim mężu nadzieja, że mu się uda nas ogarnąć 🤣

Zulugula, KarolinaMaria, veritaa, Iryska lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Miałam wejść dzis a tu proszę akurat napisalyscie:)
    My kilka dni temu wróciliśmy po tygodniu w Bułgarii na zlotych piaskach na typowym AI🙈 ale było extra😄 bez zmartwień i obowiązków, tylko ten dylemat czy iść na plażę czy zostać na basenie 🤭 i za 2 tyg zaczynamy wakacje, ja biore 3tyg urlopu, będziemy na działce i u dziadkow i na Słowację jedziemy na 3-4dni.

Ja w pracy dostalam awans, trochę sztuczny, bo po prostu nie bylo juz mojego stanowiska, w sensie nazwy, więc mam wyższe. Obowiązki i tak te same ale tez dostalam sporą podwyżkę.

Dzieci rosną, K ma juz 1.5 r i jest o niebo łatwiej. Jest genialna, rezolutna i rozgadana 😃pięknie jest tego doswiadczyc, ona juz mówi wiecej niz T jak mial 2lata. Straszny łobuz jest nadal ale dobrze, poradzi sobie w życiu.
    Uwielbia dzieci i towarzystwo, zaczepia wszędzie i szuka kontaktu i zabawy, straszna jest społeczniara 😄
    T ma juz coraz wiecej swoich i kolegów spraw, ostatnio wozi się ze starszakami 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 09:55

Iryska, Ounai lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover spokojnie, taki 4l to juz na luzie lata. Lecial juz kiedys?
    Ja nie cierpię tez latać, teraz to w ogóle na maksa się bałam bo wracaliśmy kilka dni po tej katastrofie w indiach i każdy wstrząs to miałam pełno w gatkach 🤦‍♀️

💙
    💗
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, myślałam, że tylko ja niecierpię latać 🫣

Zulu, Złote Piastki brzmią dobrze, byłam za panieńskich czasów i miałam bardzo podobne dylematy, basen czy morze 🤪🏖 stosunek jakości do ceny idealny.
    Fajnie się czyta o Kai, tak właśnie myślałam ostatnio, że ona w tym roku skończy 2 lata 😱 na pewno Cię to uspokaja, że idzie jak burza i nie musisz się martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 21:20

Zulugula lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !

Wszystkim odpoczywającym życzę miłego odpoczynku i wakacji 😀

Zulu gratulacje z awansu ! Super że Kaja tak idzie do przodu :)

Karolina ja kocham nasz Bałtyk więc bardzo zazdroszczę !

Clover udanych wakacji. Olek to już duży chłopak, będzie super :)

My tydzień temu byliśmy na 5 dni w górach. Zaatakowaliśmy góry Izerskie i w szoku byłam jak Bartek sobie radził . Marudził ale bardzo mało, nawet minuty nie był na rękach. W sobotę zrobił na nogach jakieś 12 km z tego połowę pod górę.
    Ani podobało się mega , powiedziała że woli góry niż morze co było jak miód na moje uszy 😍😍mam nadzieję że uda nam się zaszczepić w nich miłość do wędrówek.
    W lipcu jedziemy do Miedzygorza na 4 dni też a w sierpniu nad Soline.
    W ogóle takie krótkie wyjazdy dają mi niesamowitego kopa, chyba wolę wyjeżdżać na krócej ale trochę częściej :)

Wczoraj mąż zabrał ich na Air Show, bardzo im się podobało.ja byłam w pracy , A dzisiaj są u dziadków a my z mężem strzeliliśmy ponad 30 km na rowerze , więc mimo że stacjonarnie to fajnie nam się udało spędzić ten weekend :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 18:19

Iryska, KarolinaMaria, Zulugula lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a robicie ADOS?

My urlop dopiero we wrześniu, mamy zarezerwowane na Krecie ale trochę się martwię, bo ta wojna Izrael Iran jest nieciekawa..
    My teraz byliśmy na "wakacjach" w Warszawie bo miałam tam miesięczny kurs z pracy.
    Pozwiedzaliśmy stolicę, dzieciom się podobało, nawet odpoczęliśmy trochę😀

Clover, myślę że takiego 4- latka można przygotować wcześniej do lotu, coś poopowiadać, wytłumaczyć jak to wszystko będzie wyglądać, pewnie jakieś książki dla dzieci są też o podróży samolotem

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, ze forum ruszyło.

Zulu, gratulacje!

Clover, polecam telefon z muzyla albo filmem/bajka i ogladac w trakcie startu, wtedy redukujesz wplyw zmiany cisnienia.

U nas bardzo duzo sie dzieje. W domu wlasnie ocieplaja, prad juz mamy, wode tez, jak skoncza elewacje to idziemy do notariusza. W srodku mamy juz sufity i drzwi, zanudowy gk w lazienkach, zamontowane wszystkie baterie podtynkowe i stelaze wc. We wtorek przyjezdzaja plytki, czeka nas 1,5 tony do przerzucenia, bedzie fitness

W pracy wczoraj zaczelam urlop wychowawczy i co sie okazalo? Ze od razu zablokowali mi konto. Zostalam z dnia na dzien bez komputera i dzisiaj wieczorem maz jechal mi kupic. Jaram sie jak pochodnia no pierwszy raz w życiu mam nowy komputer.

1 lipca lecimy na 10 dni na wakacje, do Egiptu (lub jak to slodko mowi Marta, do Ebigtu). Planujemy lezec, opalac sie i snurkowac na rafie.

Ja w koncu trafilam do dobrego endokrynologa. Stabilizujemy moja watrobe a potem walczymy z moim IO.

No i dlugo zastanawialam sie czy sie przyznawac czy nie, ale w sumie jestesmy na forum staraniowym, wiec co mi tam. Podjelismy decyzje i... odstawilismy antykoncepcje. Jak Bóg da to mam nadzieje ze juz nie wroce do pracy i zostaniemy rodzina wielodzietna. O dziwo, to ja sie tym razem bardziej boje niz moj maz. Jestem taka lekko rozbita. Serce mowi rob fasolkę, a rozum: kobito, czyś Ty zupełnie oszalała? Po co Ci to? Zle Ci bylo? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 22:09

Iryska, Zulugula lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020

Wysłany: 21 czerwca, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, zapomniałam pogratulować awansu! 👩‍💻

Verita, coś w tym jest, że takie krótkie wyjazdy lepiej ładują. Może nam się uda w tym roku jeszcze gdzieś wyskoczyć. Choćby do Warszawy na parę dni, bo Warszawę kocham od lat i tam zawsze jest co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 21:19

🦄 2021 r.

Wysłany: 21 czerwca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, zawsze gdzieś tam wspominałaś o trzecim dziecku i jestem pewna, że sobie świetnie poradzicie ❤️ trzymam mocno kciuki, żeby szybko się Wam udało!

Ounai lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ounai, zawsze gdzieś tam wspominałaś o trzecim dziecku i jestem pewna, że sobie świetnie poradzicie ❤️ trzymam mocno kciuki, żeby szybko się Wam udało!
    Tal, chyba obydwoje z mezem zawsze chcielismy miec 3. Ale teraz, jak wyszlismy z kryzysu malzenskiego, znamy swoje oczekiwania, leki itd to jest zupelnie inaczej. Jedynie boje sie troche ze juz tak nie bede miec sil jak kiedys. W tym roku koncze 40 lat, metryka daje o sobie znac. Akurat mam owulacje na wyjezdzie wiec kto wie, moze przywieziemy pamiatke z wakacji haha

Zulugula, veritaa lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai o wow! W takim razie powodzenia i czekamy na klasyczne staraniowe relacje 🤭 (p.s. dotarlo do mnie jak dawno to byl taki typowo staraniowy wątek)

KarolinaMaria, dużo siły w diagnozowaniu. Ados kto wykonuje? Psycholog, psychiatra?
    My ciągle czekamy w kolejce do psychiatry, Akurat zwolnilo się miejsce jak byliśmy na wakacjach wiec czekamy dalej.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ounai no to powodzenia, owocnych starań 🥰
    czy dwójka czy trójka to już nie taka duża różnica 😄 najwiekszy przeskok i taki szok myślę odczuwa się między jednym a dwójką dzieci.
    Nasza Gabi jest taką 'pamiątką z wakacji', w dodatku z podróży poślubnej haha 😅

My już po urlopie, byliśmy 1,5 tyg w Hiszpanii, super czas. Uważam, że już mam duże dzieci, bo urlop z nimi to czysta przyjemność. Trochę pozwiedzaliśmy, trochę poleniuchowaliśmy krążąc między basenem a plażą i morzem.
    Co do podróży samolotem to moje dzieciaki uwielbiają, nigdy nie było żadnych problemów czy niedogodności.

Długi weekend spędziliśmy na Kaszubach na naszej działce, wczoraj wybraliśmy się na wycieczkę rowerową, może nie jakoś daleko, ale 8km w jedną stronę, ale bylo ekstra i Julek jechał większość trasy samodzielnie na rowerze.

A przed nami pełne wyzwań pół roku, w środę podpisujemy akt notarialny domu, a 1 lipca wchodzimy z remontem 💪

Chciałabym wprowadzić się tam w grudniu i święta spędzić już w nowym domu 🤭

Ounai lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png

Wysłany: 22 czerwca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, u psychologa. Oczywiście z certyfikatem i dobrymi opiniami. A do psychiatry idziecie na NFZ, czy komercyjnie? Wiem, że komercyjnie też się długo czeka, muszę Mati wreszcie zapisać.

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, niestety nie planuje ani testow owulacyjnych, ani mierzenia temperatury, bo nie mam az takiego parcia. W moim przypadku to troche jak sie uda to bedzie, a jak nie to trudno. Ale cos tam pewnie posikam dla rozrywki na testy, w końcu to ostatnia taka szansa ;)
    Wczoraj dostalam okres więc jal to się mawiało... nowy cykl, nowe nadzieje czy jakoś tak ;)

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina az mi przypomnialas o adosie. Musze zadzwonic do ppp i dopytac dlaczego nafal nas nie zaprosili

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu gratuluję awansu 👍

Ounai trzymam kciuki i nie mogę doczekać jest jak wrzucić testy q poszukiwaniu drugiej kreski, pamiętam te emocje 😊

Też myślałam o trzecim, ale Zosia Spi 3h w nocy, a jak jak zombie więc podziękuję już.
    Zosia tez szybciej się rozwija, 9 miesiąc zaczęła chodzić, siedzieć koniec 5. Teraz 11 miesiąc i mówi około 10 słów już, kumata mocno.

Karolina a jakie zachowanie skłoniło Cie do diagnozy w tym kierunku?

U Nas Oliwka jest po diagnozie SI, ale zastanawiam się czy przetrwania słuchowego nie zrobić jej i mi. Ja od zawsze niedosłyszę a słuch ok, z ang ogromne problemy mam, nie słyszę.

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 22 czerwca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 21:19

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, my jesteśmy zapisani w tym centrum, do którego od początku chodzimy do logo i od tego roku realizujemy wwr, mamy w ramach wspomaganego możliwość takiej konsultacji. Kolejki są ale przy naszym nazwisku postawiono kropkę.. bo wwr konczy nam się z koncem sierpnia i dobrze byloby się wyrobić do tego czasu, bo jakby miało byc cos na rzeczy to będziemy starać się o nową opinię. Generalnie ani logo ani psycho nie widzą szczególnych niepokojących znaków, bardziej bierzemy uwage naszą całą historię, żeby po prostu nie przegapić niczego.

💙
    💗
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zgłosiłem Oliwke do ppp, ale w sumie chyba nie mam co liczyć na to, bo tak od małego było fizjo i logo, ale usłyszałam, że teraz już jest wyprowadzona to nie ma na co dać orzeczenia, a u nich nie ma SI, a wychodzi ze w tym kierunku potrzbuje wsparcia to i tak muszę prywatnie. I tyle..

Więc zazdroszczę Wam tych poradni/ centrów.

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to jakby przeciwieństwo Oliwki, ona jest głośna, jest wszędzie, w grupie gra pierwsze skrzypce, zero barier w nowym miejscu, zero strachu przed nowym, w sekundę adaptuje sie w nowym miejscu i znajduje ofiare, która ciąga za sobą i bawi się.
    Ale jest głośna, haotyczna, roztargnienie. Wierszyka nauczy się w 5 minut jak siadzie i się skupi, ale właśnie to skupienie jest słabe, bo ona ciągle w ruchu. Ja ruch nie męczy, a napędza. Jest kręcona a jej sie w głowie nie kręci, nie ma oczoplonsu. Błędnik źle odbiera bodźce.
    Też mam obawy że to może jej przeszkadzać później w szkole, nie w lawce nie usiedzi, że będzie uważana za tą podła, z adhd

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 5867 5868 5869 5870 5871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ