X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Karolina to jakby przeciwieństwo Oliwki, ona jest głośna, jest wszędzie, w grupie gra pierwsze skrzypce, zero barier w nowym miejscu, zero strachu przed nowym, w sekundę adaptuje sie w nowym miejscu i znajduje ofiare, która ciąga za sobą i bawi się.
    Ale jest głośna, haotyczna, roztargnienie. Wierszyka nauczy się w 5 minut jak siadzie i się skupi, ale właśnie to skupienie jest słabe, bo ona ciągle w ruchu. Ja ruch nie męczy, a napędza. Jest kręcona a jej sie w głowie nie kręci, nie ma oczoplonsu. Błędnik źle odbiera bodźce.
    Też mam obawy że to może jej przeszkadzać później w szkole, nie w lawce nie usiedzi, że będzie uważana za tą podła, z adhd
    A nie myślałas właśnie o diagnostyce w kierunku ADHD u niej? Bo takie objawy w sumie mogłyby być.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula , ja też ciągle myślę czy nie zrobić Michałkowi Adosu, wg mnie on nie jest do końca typowym dzieckiem (teraz nie sprawia większych problemów, jest raczej ugodowy , spokojny ale ma fiksacje na konkretne zabawy , takie dziwne np teraz ma fazę że buduje jakieś rury np z rolek po ręcznikach papierowych i puszcza nimi piłki ), nie ma też kolegów w przedszkolu mimo że chodzi już tam dwa lata :⁠-⁠|. Ale niestety mój mąż uważa że bez sensu to robic i się go czepiam. Ale wg mnie lepiej mieć diagnozę bo pewnie te terapie też są inne potem...
    Chociaż z drugiej strony ja też byłam takim dzieckiem, mogłam tylko układać klocki i towarzystwo nie było mi potrzebne :⁠-⁠D

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, my też chodzimy póki co prywatnie. Tzn. Jak będę mieć diagnozę to złożę papiery do PPP o WWR, a będziemy to realizować tam gdzie teraz chodzimy prywatnie. Pedagog z przedszkola sama nam powiedziała, że moja miejska PPP jest słaba... 😒 idziemy tam tylko po decyzję. Niemniej rzeczywiście u mnie na Śląsku te komercyjne poradnie dla dzieci wyrastają jak grzyby po deszczu i nie muszę szukać nigdzie daleko.

🦄 2021 r.
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    A nie myślałas właśnie o diagnostyce w kierunku ADHD u niej? Bo takie objawy w sumie mogłyby być.

Pytałam o to jak byłam w poprzednim oraz terapeutka od SI jest psychologiem klinicznym. W ppp jak dobrze pamiętam to mówiła że to od 6?7? roku?
    A ta prywatnie od SI mówiła że wg niej tylko SI wystarczy, rok terapii i będzie ok, że u niej do odczucie ruchu jest tylko problemem. Ale w sumie chyba dla spokoju pójdę w trzecie miejsce

O ❤️
    Z ❤️
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Pytałam o to jak byłam w poprzednim oraz terapeutka od SI jest psychologiem klinicznym. W ppp jak dobrze pamiętam to mówiła że to od 6?7? roku?
    A ta prywatnie od SI mówiła że wg niej tylko SI wystarczy, rok terapii i będzie ok, że u niej do odczucie ruchu jest tylko problemem. Ale w sumie chyba dla spokoju pójdę w trzecie miejsce

ADHD najwcześniej diagnozuje się u 6/7 latków. Mój najstarszy syn jest świeżo po diagnozie, ale pierwsze zauważalne dla mnie oznaki tego zaburzenia zauważyłam właśnie w pierwszej klasie szkoły podstawowej. Z wiekiem nasila się

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, życzę wam powodzenia w staraniach 🙂🙂
    A dajecie sobie jakieś ograniczenie czasowe do kiedy się staracie?
    Wolałabyś kolejną dziewczynkę czy chłopczyka?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) fajnie że się odezwałyście! My za niecałe dwa tygodnie lecimy całą rodzinką na Cypr. Nie ukrywam że też mam lekkie objawy związane z wojną… Ale tłumaczę sobie, że jakby było tam niebezpiecznie to MSZ by odradzał wyjazdy. Poza tym u nas jakoś leci. Amelka jest już taka fajna dziewczynka, można z nią porozmawiać na poważne tematy :) Zosia za to jest łobuziarą na maksa, wszędzie jej pełno. Ale przy tym jest mega urocza! Widzę że część z Was diagnozuje swoje dzieci i mocno trzymam za Was kciuki! Ja ostatnio przeszłam całą ścieżkę w ppp z moją Jagodą, zdiagnozowano u niej dyskalkulie i ma opinie o specjalnych potrzebach w szkole. Od razu jakoś mi klepki w głowie się ułożyły, ta opinia tak fajnie wytłumaczyła wiele jej problemów itp. Zulu gratuluję awansu! Awansowałaś z gwiazdy na supergwiazdę? Z influenserki na gwiazdę estrady? Ounai trzymam kciuki za owocne starania. Tylko uważaj - my jak postanowiliśmy że staramy się o 3 to udało się w pierwszym cyklu, zanim zdążyliśmy się zastanowić czy naprawdę tego chcemy 😂

KarolinaMaria, Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, byloby mi to na reke, nie mialabym czasu wycofac sie ze strachu ;) A przy okazji lepiej byłoby być na 100% płatnym L4 a nie bezpłatnym wychowawczym.

Co do wyjazdów wydaje mi się tak jak Tobie. Egiptu też ludzie się boją. A z drugiej strony przecież u nas ledwo za granicą kraju też toczy się wojna, spadają bomby i umierają ludzie.

Irysko, chłopcy są łatwiejsi w obsłudze, ale mam ubranka i wszystko dla dziewczynki. W dodatku wtedy dwie najmłodsze byłyby razem w pokoju więc czysto praktycznie lepiej byłoby mieć córkę. Ale tak szczerze to mam juz i jedno i drugie więc jest mi szczerze obojętne. Chcę po prostu mojego ostatniego, różowego bobaska. A czas? Na pewno poniżej roku. Ale jakoś się nie zastanawialiśmy nad tym.

Iryska lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, a jak obserwujesz teraz Adasia to widzisz dużą różnicę między nim, a Michałkiem w tym wieku? W sensie zachowania, nawiązywania kontaktu niewerbalnego, zabawy?

🦄 2021 r.
‹‹ 5866 5867 5868 5869 5870
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ