Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:Karolina to jakby przeciwieństwo Oliwki, ona jest głośna, jest wszędzie, w grupie gra pierwsze skrzypce, zero barier w nowym miejscu, zero strachu przed nowym, w sekundę adaptuje sie w nowym miejscu i znajduje ofiare, która ciąga za sobą i bawi się.
Ale jest głośna, haotyczna, roztargnienie. Wierszyka nauczy się w 5 minut jak siadzie i się skupi, ale właśnie to skupienie jest słabe, bo ona ciągle w ruchu. Ja ruch nie męczy, a napędza. Jest kręcona a jej sie w głowie nie kręci, nie ma oczoplonsu. Błędnik źle odbiera bodźce.
Też mam obawy że to może jej przeszkadzać później w szkole, nie w lawce nie usiedzi, że będzie uważana za tą podła, z adhd12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulugula , ja też ciągle myślę czy nie zrobić Michałkowi Adosu, wg mnie on nie jest do końca typowym dzieckiem (teraz nie sprawia większych problemów, jest raczej ugodowy , spokojny ale ma fiksacje na konkretne zabawy , takie dziwne np teraz ma fazę że buduje jakieś rury np z rolek po ręcznikach papierowych i puszcza nimi piłki ), nie ma też kolegów w przedszkolu mimo że chodzi już tam dwa lata :-|. Ale niestety mój mąż uważa że bez sensu to robic i się go czepiam. Ale wg mnie lepiej mieć diagnozę bo pewnie te terapie też są inne potem...
Chociaż z drugiej strony ja też byłam takim dzieckiem, mogłam tylko układać klocki i towarzystwo nie było mi potrzebne :-D12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Meggi, my też chodzimy póki co prywatnie. Tzn. Jak będę mieć diagnozę to złożę papiery do PPP o WWR, a będziemy to realizować tam gdzie teraz chodzimy prywatnie. Pedagog z przedszkola sama nam powiedziała, że moja miejska PPP jest słaba... 😒 idziemy tam tylko po decyzję. Niemniej rzeczywiście u mnie na Śląsku te komercyjne poradnie dla dzieci wyrastają jak grzyby po deszczu i nie muszę szukać nigdzie daleko.🦄 2021 r.
-
Iryska wrote:A nie myślałas właśnie o diagnostyce w kierunku ADHD u niej? Bo takie objawy w sumie mogłyby być.
Pytałam o to jak byłam w poprzednim oraz terapeutka od SI jest psychologiem klinicznym. W ppp jak dobrze pamiętam to mówiła że to od 6?7? roku?
A ta prywatnie od SI mówiła że wg niej tylko SI wystarczy, rok terapii i będzie ok, że u niej do odczucie ruchu jest tylko problemem. Ale w sumie chyba dla spokoju pójdę w trzecie miejsceO ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Pytałam o to jak byłam w poprzednim oraz terapeutka od SI jest psychologiem klinicznym. W ppp jak dobrze pamiętam to mówiła że to od 6?7? roku?
A ta prywatnie od SI mówiła że wg niej tylko SI wystarczy, rok terapii i będzie ok, że u niej do odczucie ruchu jest tylko problemem. Ale w sumie chyba dla spokoju pójdę w trzecie miejsce
ADHD najwcześniej diagnozuje się u 6/7 latków. Mój najstarszy syn jest świeżo po diagnozie, ale pierwsze zauważalne dla mnie oznaki tego zaburzenia zauważyłam właśnie w pierwszej klasie szkoły podstawowej. Z wiekiem nasila się -
Cześć dziewczynki
fajnie że się odezwałyście! My za niecałe dwa tygodnie lecimy całą rodzinką na Cypr. Nie ukrywam że też mam lekkie objawy związane z wojną… Ale tłumaczę sobie, że jakby było tam niebezpiecznie to MSZ by odradzał wyjazdy. Poza tym u nas jakoś leci. Amelka jest już taka fajna dziewczynka, można z nią porozmawiać na poważne tematy
Zosia za to jest łobuziarą na maksa, wszędzie jej pełno. Ale przy tym jest mega urocza! Widzę że część z Was diagnozuje swoje dzieci i mocno trzymam za Was kciuki! Ja ostatnio przeszłam całą ścieżkę w ppp z moją Jagodą, zdiagnozowano u niej dyskalkulie i ma opinie o specjalnych potrzebach w szkole. Od razu jakoś mi klepki w głowie się ułożyły, ta opinia tak fajnie wytłumaczyła wiele jej problemów itp. Zulu gratuluję awansu! Awansowałaś z gwiazdy na supergwiazdę? Z influenserki na gwiazdę estrady? Ounai trzymam kciuki za owocne starania. Tylko uważaj - my jak postanowiliśmy że staramy się o 3 to udało się w pierwszym cyklu, zanim zdążyliśmy się zastanowić czy naprawdę tego chcemy 😂
KarolinaMaria, Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Ladyo, byloby mi to na reke, nie mialabym czasu wycofac sie ze strachu
A przy okazji lepiej byłoby być na 100% płatnym L4 a nie bezpłatnym wychowawczym.
Co do wyjazdów wydaje mi się tak jak Tobie. Egiptu też ludzie się boją. A z drugiej strony przecież u nas ledwo za granicą kraju też toczy się wojna, spadają bomby i umierają ludzie.
Irysko, chłopcy są łatwiejsi w obsłudze, ale mam ubranka i wszystko dla dziewczynki. W dodatku wtedy dwie najmłodsze byłyby razem w pokoju więc czysto praktycznie lepiej byłoby mieć córkę. Ale tak szczerze to mam juz i jedno i drugie więc jest mi szczerze obojętne. Chcę po prostu mojego ostatniego, różowego bobaska. A czas? Na pewno poniżej roku. Ale jakoś się nie zastanawialiśmy nad tym.Iryska lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -