Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:Karolina to jakby przeciwieństwo Oliwki, ona jest głośna, jest wszędzie, w grupie gra pierwsze skrzypce, zero barier w nowym miejscu, zero strachu przed nowym, w sekundę adaptuje sie w nowym miejscu i znajduje ofiare, która ciąga za sobą i bawi się.
Ale jest głośna, haotyczna, roztargnienie. Wierszyka nauczy się w 5 minut jak siadzie i się skupi, ale właśnie to skupienie jest słabe, bo ona ciągle w ruchu. Ja ruch nie męczy, a napędza. Jest kręcona a jej sie w głowie nie kręci, nie ma oczoplonsu. Błędnik źle odbiera bodźce.
Też mam obawy że to może jej przeszkadzać później w szkole, nie w lawce nie usiedzi, że będzie uważana za tą podła, z adhd12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulugula , ja też ciągle myślę czy nie zrobić Michałkowi Adosu, wg mnie on nie jest do końca typowym dzieckiem (teraz nie sprawia większych problemów, jest raczej ugodowy , spokojny ale ma fiksacje na konkretne zabawy , takie dziwne np teraz ma fazę że buduje jakieś rury np z rolek po ręcznikach papierowych i puszcza nimi piłki ), nie ma też kolegów w przedszkolu mimo że chodzi już tam dwa lata :-|. Ale niestety mój mąż uważa że bez sensu to robic i się go czepiam. Ale wg mnie lepiej mieć diagnozę bo pewnie te terapie też są inne potem...
Chociaż z drugiej strony ja też byłam takim dzieckiem, mogłam tylko układać klocki i towarzystwo nie było mi potrzebne :-D12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Meggi, my też chodzimy póki co prywatnie. Tzn. Jak będę mieć diagnozę to złożę papiery do PPP o WWR, a będziemy to realizować tam gdzie teraz chodzimy prywatnie. Pedagog z przedszkola sama nam powiedziała, że moja miejska PPP jest słaba... 😒 idziemy tam tylko po decyzję. Niemniej rzeczywiście u mnie na Śląsku te komercyjne poradnie dla dzieci wyrastają jak grzyby po deszczu i nie muszę szukać nigdzie daleko.🦄 2021 r.
-
Iryska wrote:A nie myślałas właśnie o diagnostyce w kierunku ADHD u niej? Bo takie objawy w sumie mogłyby być.
Pytałam o to jak byłam w poprzednim oraz terapeutka od SI jest psychologiem klinicznym. W ppp jak dobrze pamiętam to mówiła że to od 6?7? roku?
A ta prywatnie od SI mówiła że wg niej tylko SI wystarczy, rok terapii i będzie ok, że u niej do odczucie ruchu jest tylko problemem. Ale w sumie chyba dla spokoju pójdę w trzecie miejsceO ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Pytałam o to jak byłam w poprzednim oraz terapeutka od SI jest psychologiem klinicznym. W ppp jak dobrze pamiętam to mówiła że to od 6?7? roku?
A ta prywatnie od SI mówiła że wg niej tylko SI wystarczy, rok terapii i będzie ok, że u niej do odczucie ruchu jest tylko problemem. Ale w sumie chyba dla spokoju pójdę w trzecie miejsce
ADHD najwcześniej diagnozuje się u 6/7 latków. Mój najstarszy syn jest świeżo po diagnozie, ale pierwsze zauważalne dla mnie oznaki tego zaburzenia zauważyłam właśnie w pierwszej klasie szkoły podstawowej. Z wiekiem nasila się -
Cześć dziewczynki
fajnie że się odezwałyście! My za niecałe dwa tygodnie lecimy całą rodzinką na Cypr. Nie ukrywam że też mam lekkie objawy związane z wojną… Ale tłumaczę sobie, że jakby było tam niebezpiecznie to MSZ by odradzał wyjazdy. Poza tym u nas jakoś leci. Amelka jest już taka fajna dziewczynka, można z nią porozmawiać na poważne tematy
Zosia za to jest łobuziarą na maksa, wszędzie jej pełno. Ale przy tym jest mega urocza! Widzę że część z Was diagnozuje swoje dzieci i mocno trzymam za Was kciuki! Ja ostatnio przeszłam całą ścieżkę w ppp z moją Jagodą, zdiagnozowano u niej dyskalkulie i ma opinie o specjalnych potrzebach w szkole. Od razu jakoś mi klepki w głowie się ułożyły, ta opinia tak fajnie wytłumaczyła wiele jej problemów itp. Zulu gratuluję awansu! Awansowałaś z gwiazdy na supergwiazdę? Z influenserki na gwiazdę estrady? Ounai trzymam kciuki za owocne starania. Tylko uważaj - my jak postanowiliśmy że staramy się o 3 to udało się w pierwszym cyklu, zanim zdążyliśmy się zastanowić czy naprawdę tego chcemy 😂
KarolinaMaria, Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Ladyo, byloby mi to na reke, nie mialabym czasu wycofac sie ze strachu
A przy okazji lepiej byłoby być na 100% płatnym L4 a nie bezpłatnym wychowawczym.
Co do wyjazdów wydaje mi się tak jak Tobie. Egiptu też ludzie się boją. A z drugiej strony przecież u nas ledwo za granicą kraju też toczy się wojna, spadają bomby i umierają ludzie.
Irysko, chłopcy są łatwiejsi w obsłudze, ale mam ubranka i wszystko dla dziewczynki. W dodatku wtedy dwie najmłodsze byłyby razem w pokoju więc czysto praktycznie lepiej byłoby mieć córkę. Ale tak szczerze to mam juz i jedno i drugie więc jest mi szczerze obojętne. Chcę po prostu mojego ostatniego, różowego bobaska. A czas? Na pewno poniżej roku. Ale jakoś się nie zastanawialiśmy nad tym.Iryska lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Pytam właśnie dlatego, że masz możliwość 'porównania'. Ja znam trochę dzieci i też widzę, że Matyldzia około roczku społecznie odstawała od innych dzieci. Nawet teraz jak jesteśmy na wakacjach to obserwuję takie dzieci w wieku 1-2 i widzę tę przepaść. Oczywiście to może być kwestia różnych charakterów, ale Matylda na 100% późno zaczęła robić papa itd.🦄 2021 r.
-
KarolinaMaria wrote:Pytam właśnie dlatego, że masz możliwość 'porównania'. Ja znam trochę dzieci i też widzę, że Matyldzia około roczku społecznie odstawała od innych dzieci. Nawet teraz jak jesteśmy na wakacjach to obserwuję takie dzieci w wieku 1-2 i widzę tę przepaść. Oczywiście to może być kwestia różnych charakterów, ale Matylda na 100% późno zaczęła robić papa itd.
On teraz jest już całkiem inny niż był nawet rok temu, zrobił się bardzo odważny , ruchliwy, chce chodzić na wszystkie dodatkowe zajęcia w przedszkolu,. Lubi dzieci, ale jest raczej obserwatorem i właśnie nie umie jakby dostosować się do nich i zawrzeć z kimś znajomość. Myślę , że też może nie ma się co doszukiwać bo każdy człowiek ma inny charakter, nie wszyscy muszą być otwarci i towarzyscy. Może po prostu on będzie taki jak ja- ja nie potrzebuje dużo znajomych, mam kilku dobrych i do szczęścia nie potrzebuje więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 21:32
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ounai powodzenia!!!✊🏽 już dawno na grupie nikt się nie chwalił dwoma kreskami, więc CZEKAMY! ❤️
U nas też jakoś życie po prostu leci, dni są tak szybkie, że ostatnio trochę doskwiera mi brak czasu dla siebie. Bo od 7 praca, potem odbieramy dzieci i zazwyczaj kończymy na placu zabaw, wrócimy zjemy obiad, chwilę się pobawimy i zaraz kąpanie kolacja i dzieciaki idą spać, a mi zostaje czas żeby posprzątać 🤡
I nie mogę uwierzyć ale moja mała dziewczynka kończy jutro już 2 lata! Daje nam tak niekiedy popalić że na prawdę jak by to było moje pierwsze dziecko to nie wiem czy zdecydowałabym się na drugie 😅 Ale przy tym wszystkim jest też taka wesoła i śmieszna że nie wyobrażam już sobie bez niej naszego życia. Też już mówi bardzo dużo, ale Gucio miał podobnie w tym wieku. Ostatnio super się razem bawią, i jest coraz mniej kłótni 😅 ale nie chce się bawić lalkami, tylko musimy kupować auta, dinozaury a teraz też pokemony - wszystko musi mieć to co brat 🤭
KarolinaMaria, Ounai, Iryska, Nowastaraczka, Zulugula, edka85, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Inga, ale twoja córka wygląda jak aniołek, nie wierzę że daje wam popalić :-D
Ale mojej siostry córka też taka jest, wygląda jak niewiniątko, brakuje tylko aureoli nad głową, a tak naprawdę jest diabełkiem, dzień bez afery to dzień stracony 😀😁Zulugula lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Opowiem Wam mega historię. Pojechaliśmy kupic maski do nurkowania do decathlonu. Marta pyta czy może iść na rowery. Mówimy "idź tylko się nie zgub". Po 10min przychodzi z rowerkiem i mówi zeby jej pomoc wsciasc. Mąż ją przytrzymał za kark nawet nie przyglądając się zbytnio. A ona... pojechała. 10 min później juz sama umiała ruszać i się zatrzymywać. Szok!
Iryska lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Ounai, gratuluję decyzji😁 Zresztą ja już tak czułam kiedyś, że jednak zdecydujesz się na kolejne. Pamiętam jak mi wtedy zaprzeczałaś i mówiłaś, że nie ma takiej opcji. Ale ja swoje wiedziałam 😉
Ounai lubi tę wiadomość
-
Edka, haha no chyba ciągle myśleliśmy o tym jednak. Choć im bliżej tym więcej mam wątpliwości. Mąz bardzo namawia a ja nie wiem czy to jednak dobra decyzja. Boję się tego jak to będzie. Właśnie jesteśmy na wakacjach, mieliśmy wylot w nocy i ja tą zarwaną noc odsypiałam 12h. I tak sobie pomyślałam jak ja mam wstawać do dziecka skoro ja ledwo dycham po jednej nocy. Tak, że szczerze mówiąc nie używamy antykoncepcji ale czy można to nazwać staraniami? Raczej sex na zasadzie co ma być to będzie. Myślę, że jak do około mojej 40 nie zaskoczy to sobie odpuścimy, czyli 4-6 miesiecy.BOY 2015
GIRL 2020 -
KarolinaMaria, kiedyś wspominałaś, że masz mały obwód pod biustem i spory biust. Gdzie kupujesz biustonosze?
Mi wyszedł wg esotiq 65D, z czego i tak mógłby być węższy. A 60 kilka sztuk, kończy się na D, a to za mała miseczka w tych 60. Mierząc tak 60 E/F ale nie mają takich.
W change wyszedł mi E/F 65. Sieciowki odpadają bo mają od 70, gdzie dwa razy mogę się opasać nim.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:KarolinaMaria, kiedyś wspominałaś, że masz mały obwód pod biustem i spory biust. Gdzie kupujesz biustonosze?
Mi wyszedł wg esotiq 65D, z czego i tak mógłby być węższy. A 60 kilka sztuk, kończy się na D, a to za mała miseczka w tych 60. Mierząc tak 60 E/F ale nie mają takich.
W change wyszedł mi E/F 65. Sieciowki odpadają bo mają od 70, gdzie dwa razy mogę się opasać nim.najlepiej w dobrych salonach braffitingowych
BOY 2015
GIRL 2020