X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dalia, Kris Line, Panache, Alles, Fantasie, Kinga, jest mnostwo marek :) najlepiej w dobrych salonach braffitingowych

O matko nawet nie znam ich😁
    Ciekawe czy w Lublinie w ogóle są sklepy z tymi firmami.

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, gorteks.pl 🥰🥰🥰

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, gorteks.pl 🥰🥰🥰
    Tak przez neta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 13:20

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej moim zdaniem szukac stacjonarnie. Ja kupilam 3 rozne z gorteksu bo tu dziewczyny zachwalaly i w zadnym nie moglam chodzic, takie rany mi sie od fiszbin robily. Najwygodniej mi w fantasie i ava. Panache tez mi siedzi, ale glownie sportowy. Sa co prawda drozsze niz gorteks ale pierwszy raz w zyciu nie czuje ze mam stanik. Piereszy kupowalam stacjonarnie a teraz zamawiam duzo taniej na allegro.

Ja bym zobaczyla tu, wyglada obiecujaci

KWESTIA BIUSTU Salon Bielizny

https://g.co/kgs/gJr21w6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 13:59

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Najlepiej moim zdaniem szukac stacjonarnie. Ja kupilam 3 rozne z gorteksu bo tu dziewczyny zachwalaly i w zadnym nie moglam chodzic, takie rany mi sie od fiszbin robily. Najwygodniej mi w fantasie i ava. Panache tez mi siedzi, ale glownie sportowy. Sa co prawda drozsze niz gorteks ale pierwszy raz w zyciu nie czuje ze mam stanik. Piereszy kupowalam stacjonarnie a teraz zamawiam duzo taniej na allegro.

Ja bym zobaczyla tu, wyglada obiecujaci

KWESTIA BIUSTU Salon Bielizny

https://g.co/kgs/gJr21w6

O widzę że bardziej ogarniasz moje tereny niż ja 😁
    Ja od kiedy przyszła pandemia to mało kiedy na miasto się zapuszczam, głównie online. Ale wcześniej miałam plecy zamiast biustu to nawet do takich sklepów nie wstępowałam, nawet nie odważyłabym się okiem rzucić 😄

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    O widzę że bardziej ogarniasz moje tereny niż ja 😁
    Ja od kiedy przyszła pandemia to mało kiedy na miasto się zapuszczam, głównie online. Ale wcześniej miałam plecy zamiast biustu to nawet do takich sklepów nie wstępowałam, nawet nie odważyłabym się okiem rzucić 😄
    Nie no w google wrzucilam haslo i widze ze ich profil na fb wyglada spoko, a juz troche profili takich braffitingowych mam za soba bo ja mam problematyczny biust. Nie dosc ze jedna piers jest wieksza od drugiej, po ciazach widza do pasa to jeszcze jak mam nieodpowiednio dobrany ramiaczka i fiszbiny wpijaja sie tak, ze mam posiniaczone cale okolice biustonosza.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ja zamawiam z gorteks.pl od studiów. Fakt, teraz po ciążach trochę trudniej online trafić bo mam o 2/3 mniejszy biust i bardziej "zrelaksowany" 🤣 ale po 1. Twój biust raczej nie będzie problematyczny 🤭 po 2. tam jest ogromny wybór i fasonów i typów usztywnienia, a po 3. z tego co pamiętam to zwrot za darmo, bo jak nie byłam pewna rozmiaru to brałam dwa sąsiednie i w domu mierzyłam 😊 dla mnie gorteks lepsza jakość niż esotiq 🫣

Ja polecam te modele:
    https://www.gorteks.com.pl/product-pol-155-G-246-biustonosz-usztywniany.html

https://www.gorteks.com.pl/product-pol-1673-Charlize-biustonosz-usztywniany.html

https://www.gorteks.com.pl/product-pol-141-Linda-biustonosz-usztywniany-koronka.html

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, ja zamawiam z gorteks.pl od studiów. Fakt, teraz po ciążach trochę trudniej online trafić bo mam o 2/3 mniejszy biust i bardziej "zrelaksowany" 🤣 ale po 1. Twój biust raczej nie będzie problematyczny 🤭 po 2. tam jest ogromny wybór i fasonów i typów usztywnienia, a po 3. z tego co pamiętam to zwrot za darmo, bo jak nie byłam pewna rozmiaru to brałam dwa sąsiednie i w domu mierzyłam 😊 dla mnie gorteks lepsza jakość niż esotiq 🫣

Ja polecam te modele:
    https://www.gorteks.com.pl/product-pol-155-G-246-biustonosz-usztywniany.html

https://www.gorteks.com.pl/product-pol-1673-Charlize-biustonosz-usztywniany.html

https://www.gorteks.com.pl/product-pol-141-Linda-biustonosz-usztywniany-koronka.html

O dzięki, widzę że są akurat wyprzedane, ale pewnie dlatego że w promocji bardzo dobrą cenę mają. Będę polować i jak zwrot za darmo to spróbuję zamówić .
    Stacjonarnie też się wybiorę w to miejsce co mi Ounai poleciła, znajdę tylko wolniejsze popołudnie

Ounai lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle jak Lalia, ze u Ciebie to wszystko pelne, nie wisi do pasa, cyce równe to nie będzie problemu z dobraniem.

Ja dzis 2dpo, czuje ze nie bede sie mogla doczekac sikania na test :P

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tez mysle jak Lalia, ze u Ciebie to wszystko pelne, nie wisi do pasa, cyce równe to nie będzie problemu z dobraniem.

Ogólnie to mogę chodzić bez 😆 ale te sutki tak sterczą 😅

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, a co u Was słychać?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ogólnie to mogę chodzić bez 😆 ale te sutki tak sterczą 😅
    To moze takie naklejki na sutki? Swoja droga ostatnio widzialam reklame stanika imitujacego sterczace sutki, czyli niektorym to sie podoba ;)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Meggi, taki obwód to rzeczywiście wyzwanie. Ja polecam te same marki, o których pisała Ounai. Kojarzę jeszcze Miss Fabio i Curvy Kate. Ja mam w mieście sklep stacjonarny Only Her i tylko tam kupuję. Oni mają też sklep internetowy. Zerknij tam. https://www.onlyher.pl/
    Ja kupuję zawsze stacjonarnie, muszę zmierzyć,bo zdarzyło mi się dopasować fajny w sklepie, a potem kupić taki sam model w innym kolorze przez neta i już tak nie leżał, bo z innej partii, koronka z innej dostawy itd. 😒 inaczej się naciągał, inaczej poddawał tej cięższej piersi i już wiecej nie ryzykuje. Tylko tak jak pisałam już milion razy, ja mam naprawdę problem, żeby coś dopasować, mały obwód, duża miska i asymetria to jest kombo. Pani z tego sklepu się zawsze śmieje, ze jestem wyzwaniem. Przed urlopem kupiłam sobie u niej górę od stroju w oczojebnym różowym kolorze w jakiś kwiatowy print, bo tylko ten na mnie pasowała 😂😂 świetnie leży, więc kolor przełknęłam, a i rabat dostałam, bo tego rozmiar to już raczej nikt nie kupi ;P marka to Fantasie, rozm. 65J 🫣

Ale Ty z Twoimi pięknymi, równymi cycusiami nie będziesz miała problemu coś dopasować 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 17:07

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Hehe, znam to uczucie 😁 Czyli udało się trafić w owu. Tak się nie martw o to, jak sobie poradzisz z nieprzespanymi nocami. Dałaś radę już dwukrotnie, to i trzeci raz ogarniesz.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Hehe, znam to uczucie 😁 Czyli udało się trafić w owu. Tak się nie martw o to, jak sobie poradzisz z nieprzespanymi nocami. Dałaś radę już dwukrotnie, to i trzeci raz ogarniesz.
    Raczej trafilismy choc nie staramy sie w typowym tego slowa znaczeniu. Po prostu "korzystamy z wakacji" i kochamy sie jak mamy ochote. A ze ja w dni plodne mam ogromna to coz...

W ogole pozamawialam lampy do domu i... wszystkie odbierala sasiadka bo nagle paczki z Chin poprzychodzily z 7 dni.

A dzis przelamalam swoj strach. Poszlismy na rafe koralowa, byla zolta flaga. Za pierwszym razrm nawet nie zeszlam z drabinki. Ma, mi tlumaczyl ze jak podplyne dalej to fale beda mniej bujac ale nie moglam sie przelamac widzac ta glebine gdzie juz bylo zupelnie czarno. No ale maz wszedl do wody pokazac mi ze nie jest zle. Mialam chwile paniki jak zaczely mnie rece bolec ze zmeczenia, ze fale mnie zabiora i nie bede miala sil doplynac do pomostu ale potem juz sie uspokoilam i bylo cudownie ogladac te ryby i koralowce.

Iryska lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Lalia, a co u Was słychać?

Hej Wam!

U nas ogólnie ok 😊 ja właśnie jestem na urlopie wypoczynkowym ("wakacje ") I w tym roku uważam, że jest w pełni zasłużony 🫣 miałam bardzo intensywny, pracowity i stresujący roku szkolny, ale myślę że udało mi się wypracować naprawdę dużo zarówno z uczniami jak i z rodzicami i jestem z siebie dumna 😊
    Lipiec mam dość intensywny bo mam jeszcze prawie tygodniowy kurs z pracy i dyżur na półkolonii i zaczynam trzytygodniową rehabilitację dzienną (codziennie po ok.2,5 h zabiegów na kręgosłup przez 3 tygodnie 😅) ale za tydzień jedziemy na 6 dni nad jezioro i już nie mogę się doczekać 🤩

Olek super się rozwija, to co nam społecznie poszedł do przodu to szok, jeśli chodzi o mowę to zakres słownictwa, składnia i wszystko już mega cacy, została nam "estetyka ", bo nie pionizuje języka i nadal kiepsko mówi l, t, d, więc mówi niewyraźnie, ale pracujemy nad tym. Coraz częściej nam pani logopeda czy panie z przedszkola mówią, ze są sceptyczne do tego podejrzenia zaburzeń spektrum autyzmu, ja też nabieram wątpliwości, bo im lepiej się komunikuje tym tych niepokojących zachowań mamy mniej, ale na pewno nie zrezygnujemy z diagnozy i w grudniu mamy wizytę u genetyka, a w następnym roku będę chciała przyspieszyć badanie w Poradni Autyzmu żeby jednak mieć 200% pewności 😊

Kacperek też mało mówi jak na swój wiek, ale jednak więcej niż Olek w jego wieku. Byliśmy na konsultacji logopedycznej w PPP z nim i pani logopeda powiedziała ze warto mu zrobić badanie słuchu, badanie psychologiczne i odbyć wizytę u neurologa żeby wykluczyć inne kwestie i potwierdzić ze to po prostu opóźniony rozwój mowy. U Kacpra nie obserwujemy niepokojących zachowań które były u Olka, ani w zakresie SI ani w społecznych, dlatego będziemy od września starali się ogarnąć dla niego logopedę prywatnie, bo wwr mu nie przysługuje na opóźniony rozwój mowy, a w poradni gdyby miał zajęcia to raz w miesiącu godzinę co jest żałosne 🫣
    Zapisaliśmy też Kacpra do Olka do przedszkola jako 2,5 latka, ale dopiero gdzieś w październiku się dowiemy czy jesienią będzie mógł zacząć, mamy nadzieję że się uda, bo widzimy w tym same korzyści 😊

Iryska, KarolinaMaria, Zulugula lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai no ciekawe 😄
    Ja tez zaczęłam urlop, 3tyg, jak przerwa T w pk. Teraz siedzę z 4dzieci (1.5, 4.5, 5 i 8l) i mam posprzątane ,ugotowaną zupe, drugie danie, przekąski , jest łatwiej niż z dwójką 🤣 to tak w ramach, że jakby co to dasz radę ;) Chyba rzeczywiście największy przeskok jest z 1na 2, a potem to juz z górki 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 13:36

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali super czytać, że Olek tak wyrównał💚
    A dlaczego Kacper nie może dostać wwr na orm?
    A jakby dostał po prostu skierowanie od pediatry do poradni logopedycznej? My tak długo działaliśmy zanim przeszliśmy na wwr.

Edit teraz doczytałam że u Was w poradni tylko 1h miesiecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 14:09

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai no ciekawe 😄
    Ja tez zaczęłam urlop, 3tyg, jak przerwa T w pk. Teraz siedzę z 4dzieci (1.5, 4.5, 5 i 8l) i mam posprzątane ,ugotowaną zupe, drugie danie, przekąski , jest łatwiej niż z dwójką 🤣 to tak w ramach, że jakby co to dasz radę ;) Chyba rzeczywiście największy przeskok jest z 1na 2, a potem to juz z górki 😆
    Ja raczek mam obawy mieszkaniowe. No wiesz, kupilismy dom dla wygodnego zycia 2+2. Jal trafi sie chlopiec to chwile pomieszka z Marta, ale za 5 lat ona bedzie juz chciala moec troxhe swojej przrstrzeni. A Tymek bedzie miec juz 15 lat. Wiadomo, moge zrezygnowac z biura i dac tam Tymka ale zamiast 15m2 bedzie.miec 8m2. Jakby mi ktos corke obiecal to bym ja dala do Marty i problem z glowy. Oj takie tam dylematy ludzi 1 świata ;)

Lalia poszulaj u siebie, u mnie Tymek moel 2 w tug logopede w centrum rehabilotacyjnym na nfz

Iryska, Zulugula lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, dużo się u Was dzieje. Gratuluję, że mimo tak trudnego roku szkoleknego, dałaś radę ;) kiedyś chciałam uczyć w szkole, ale w czasie studiów mi to przeszło. Podziwiam wszystkich, którzy pracują w oświacie, a w Twoim przypadku to już w ogóle to masz szczególnych podopiecznych.
    Dobry pomysł z tym przedszkolem dla Kacperka. Mati na tym etapie była wprawdzie jeszcze w żłobku, ale właśnie ten rok od 2,5 rż do 3,5 rż dużo jej dał, bardzo się wtedy rozwinęła, rozgadała, uspołeczniła na tyle na ile była stanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 07:26

🦄 2021 r.
‹‹ 5869 5870 5871 5872 5873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ