Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
casteam wrote:Ruda wybieralas juz kraamzorg??
Holandia 🇳🇱
13cs 🤰🏼
niedoczynność tarczycy
Euthyrox 88, wit. C1000, wit D3 1000 I.U., wit B12 500 ug, kwas foliowy 500 ug, -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Ja mam taką ochotę na rozjasnienue włosów, kiedyś często rozjaśniałam, później przestałam i rok temu przed ślubem zrobiłam takie ładne refleksy, aizyta kosztowała krocie ale bylo warto. Bardzo chciałabym znowu je zrobić bo nie mogę ostatnio na siebie patrzeć (serio dziewczyny ciąża mi nie służy) A nie mam gdzie, sama się nie odważę bo już nie raz narobiłam sobie problemu, a zanim otworzą salony fryzjerskie, zanim się dostanę to umrę z powodu kompleksu mojego wyglądu. 😀
Chata na błysk... Pachmaco, czysto. Uwielbiam ❤️Lalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a co myślicie o tym??
My mamy dość małą łazienkę i nie mamy wanny itd. I to mi się spodobało, bo ma kółka więc w dzień by mogło być w pokoju dzidziusia do jego przewijania, a wieczorem przejeżdżałabym do łazienki, nie trzeba nosić wody, a potem tylko wężyk do toalety albo umywalki i spuścic wodę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 12:59
-
nick nieaktualny
-
Iryska wrote:My mamy małe mieszkanie, salon i sypialnia malutka. Jak to jest z łóżeczkami, jeśli chciałabym takie normalne drewniane to są jakieś mniejsze niż takie standardowe? Czy nie ma wyboru w rozmiarach? Jestem całkowicie zielona w takich sprawach typu łóżeczka, wózki...😀
Ja też się nie znam, ale są chyba takie większe łóżeczka 140/70, te standardowe 120/60 i te dostawki co piszemy to chyba 80/40 ale to tylko mniej więcej do 6 miesiąca życia 😅Iryska lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Z dostawka czyli jakie? Że można dostawic sobie do łóżka? Hm może takie by było najlepsze. I tak planujemy kupić domek, w tym albo przyszłym roku bo ja to do życia w bloku i mieście nie nadaje się 😀
To jest dostawka, są różne firmy, różne ceny, niektóre tekstylne, niektóre drewniane 😉
https://dziecisawazne.pl/wp-content/uploads/2015/09/chicco_m.jpgIryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiecie, ja jakąś głupia jestem. Wiem, że może hormony mi wala na głowę... Dzisiaj była mojego P bierze ślub. I jest mi tak strasznie przykro, bo chwaliła mi się przygotowaniami, a ja tak strasznie czekałam na ten nasz ślub... Byłby już za miesiąc... A tu o... I nie wiem, jakaś taka wstałam zdolowana. Głupie to wiem 🤦♀️
-
Ounai wrote:Lalia, dziewczyny na wrześniowkach pisały, że po kąpieli bardzo ciężko jest w 1 ręce trzymać dziecko a druga otwierać przewijak. Choć ja akurat po kąpieli nie kładłam małego na przewijak tylko w ręcznik na łóżko i szybko się tulilismy.
Ja mam jeszcze pralkę w łazience 😅 więc mogę na pralce rozłożyć ręcznik, hop dzidzius z wanienka na ręcznik i zawijam 😁Iryska, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:A myślicie że dziecko musi spać w tym samym pokoju co my? Czy może spać w pokoju obok?(pokój przechodni).
Wiesz z doświadczenia na córce wiem, że nie ma z tym problemu, córka od tygodnia życia spala sama w swoim pokoju w swoim łóżeczku, o ile na początku wydawało mi się to ok, o tyle z perspektywy czasu /doświadczenia/wieku własnego wiem że to był strzał w kolano.
Córcia budziła się kazdej nocy do 2.5 rz. 6-8 razy każdej nocy. Byłam wycieńczona, zła na cały świat, wychudzona , nie miałam siły na nic.
A wystarczyła głupia dostawka do łóżka małżeńskiego i zrobienie ciiii, pogłaskanie główki, pobujanie dostawką, nakarmienie cyckiem, a nie urządzanie wycieczek pieszych nocnych przez kilka lat.Iryska, Lalia, Julik lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Dziewczyny, a co myślicie o tym??
My mamy dość małą łazienkę i nie mamy wanny itd. I to mi się spodobało, bo ma kółka więc w dzień by mogło być w pokoju dzidziusia do jego przewijania, a wieczorem przejeżdżałabym do łazienki, nie trzeba nosić wody, a potem tylko wężyk do toalety albo umywalki i spuścic wodę.
Lalia
zgadzam się z Ounai, coś takiego zupełnie Ci się nie sprawdzi.
U nas mył mąż, otulał córcię w ręcznik i szedł z nią na przewijak do jej pokoiku.
Możesz zawsze na pralkę (pisałaś że stoi w łazience) położyć recznik, pieluszkę i pajaca jeśli nie chcesz z bobasem przechodzić tylko w reczniku do pokoju.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Są albo łóżka standardowe 60x120
Albo dostawki doczepiane pasami do łóżka Chicco mext2me - wymiary po rozłożeniu: 66/81 x 92 x 68 cmLalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnyJa chce kupić albo kolysle, albo dostawę. A dopiero później przeniesiemy do łóżeczka. Najpierw maleństwo będzie u nas w pokoju, bo z dziećmi bez sensu bo płaczem będzie budzić, a po drugie chce karmić piersią więc wygodniej będzie mi je wyjąć i po prostu nakarmić cycusiem w łóżku z obojgiem tak właśnie robiłam i było ok. Specjalnych mebli też nie kupuje, bo mamy zrobione 2 pokoje dziecinne. Mamy farta bo mamy już i chłopaka i dziewczynki, więc pośrednio jesteśmy przygotowani. Zostaną duperele, ciuszki i wózek. Fajnie, że wiem co mi się przyda i kupię tylko konkretne rzeczy