Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, pisalam i pisalam rano i chyba przez przypadek skasowalam zamiast dodać wpis 😅
Dzieki za wyprawkowe listy, przyda sie! 💚
Ja jestem zielona zupelnie, wiem tylko, ze bede chciala miec przy lozku kosz Mojzesza na stojaku, dodatkowo plozy aby mogl byc kolyską, a poza tym zwykle drewniane lozeczko. Nic wiecej nie wiem😁 takze zapisuję sobie Wasze pomysly
Na pewno chcialabym troche rzeczy pożyczyć od rodziny/znajomych, ktorzy maja bobasy, aby wszystkiego nie kupowac, jestem minimalistka w sumie. Chociaz pytanie, czy to sie nie zmieni wraz z pojawieniem sie dziecka 😁II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziewczyny mam betę....1628
Ale glukoza 94...a na mamaginekolog piszą że w ciąży to max 92 i nic więcej to już cukrzyca?kkasia, Anet.kaa, Evelle28, SzalonaOna, Lalia, dmg111, Ounai, kar_oliv, Koteczka82, Wik89 lubią tę wiadomość
6cs
11.04 II kreski ❤️
14.07 będzie dziewczynka ❤️
08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️ -
Ewcia ja miałam 95 i lekarz dał mi skierowanie na krzywą cukrową 😊 to powinno już dac odpowiedź co dalej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 19:31
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Hmm , ja nie mialam na swojej wyprawce w planach, dostalam w prezecie poduche dla ciezarnej , byłam zachwycona, jak wygodnie sie z nią śpi, a potem super się przydaje do karmienia . To taki ala rogal ale duży ... Bardzo pomaga w ost miesiącach ciąży z bólami kręgosłupa.. bo można noga wyżej podnieś naprawdę chodz się nie spodziewałam mogę polecić.
Lalia, Martt95 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Jejku, chyba otworze dokument w Word i będę spisywać Wasze rady 🙏
kic83, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Jejku, chyba otworze dokument w Word i będę spisywać Wasze rady 🙏
Pytaj o wszystko, nawet o te wstydliwe tematy, jak np. wietrzenie krocza czy rodzenie łożyska
Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ewa 88 - ja też miałam pierwszy cukier za duży na czczo i dostałam skierowanie na krzywą cukrową. A teraz się bujam z cukrzycą ciążową ale plus jest taki, że jak na razie nie przybrałam nic jeśli chodzi o wagę (miałam trochę kg za dużo przed ciążą).Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
O właśnie Kic, jak to jest z tym rodzeniem łożyska, powiedzmy że mój będzie ze mną (w co wątpię) albo wejdzie zaraz jak mi położę dzidzie na klatę, to jak to później jest? Wezmą dzidzie i męża a ja zostanę rodzic łożysko, to się jakoś prze tak jak dziecko??
-
kic83 wrote:Pytaj o wszystko, nawet o te wstydliwe tematy, jak np. wietrzenie krocza czy rodzenie łożyskaMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Kic rodziłaś z mężem czy sama? Miałaś swoją położną opłaconą? Boję się, że będę totalnie sama, bez męża, bez prywatnej położnej i będę zdana na łaskę i niełaskę personelu.
Ania, moja kuzynka rodziła pierwsze dziecko w wieku 31 lat, jest wysoka, ponad 1,7 wzrostu, ale przed ciążą może 52 kg, taka typowa tyczka. Była przerażona porodem SN bo uważała ze ma niski prog bólu i była zdeklarowana na CC, w końcu położna namówiła ją żeby chociaż spróbowała SN bo to dużo lepsze, więc się zgodziła pod warunkiem znieczulenia lub wykonania CC jak nie da rady. Ostatecznie miała wykupioną swoją położna która tak ją poprowadziła ze urodziła SN, bez znieczulenia i bez nacięcia krocza, a godzinę po porodzie była sama się umyć itd bo się super czuła. Mówiła że będzie do końca życia wdzięczna tej kobiecie ze ja namówiła i tak poprowadziła. 😉Annia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ania, moja kuzynka rodziła pierwsze dziecko w wieku 31 lat, jest wysoka, ponad 1,7 wzrostu, ale przed ciążą może 52 kg, taka typowa tyczka. Była przerażona porodem SN bo uważała ze ma niski prog bólu i była zdeklarowana na CC, w końcu położna namówiła ją żeby chociaż spróbowała SN bo to dużo lepsze, więc się zgodziła pod warunkiem znieczulenia lub wykonania CC jak nie da rady. Ostatecznie miała wykupioną swoją położna która tak ją poprowadziła ze urodziła SN, bez znieczulenia i bez nacięcia krocza, a godzinę po porodzie była sama się umyć itd bo się super czuła. Mówiła że będzie do końca życia wdzięczna tej kobiecie ze ja namówiła i tak poprowadziła. 😉Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:O właśnie Kic, jak to jest z tym rodzeniem łożyska, powiedzmy że mój będzie ze mną (w co wątpię) albo wejdzie zaraz jak mi położę dzidzie na klatę, to jak to później jest? Wezmą dzidzie i męża a ja zostanę rodzic łożysko, to się jakoś prze tak jak dziecko??
Jak urodzisz dzidzie to ją zabierają, mierzą, ważą, wszystko sprawdzają
Ty w tym czasie rodzisz łożysko, tak przesz jak przy rodzeniu, to trwa chwila moment
Potem dostałam córcię na mnie, znalazła cycusia i miałyśmy dla siebie dwie godziny, mąż cały czas był ze mną, patrzył też jak w międzyczasie mnie zszywają (mimo niskiej masy urodzeniowej i moich treningów popękałam) 🙈 ale wciąż mnie kocha 😂Lalia, Zulugula, Julik lubią tę wiadomość
[/url]
Annia wrote:Kic rodziłaś z mężem czy sama? Miałaś swoją położną opłaconą? Boję się, że będę totalnie sama, bez męża, bez prywatnej położnej i będę zdana na łaskę i niełaskę personelu.
Nie oplacalam położnej bo moja Pani dr powiedziala, że w tym szpitalu każda położna ,która pracuje jest dobra, przeszkolona, ma doświadczenie kilku do kilkunastu lat, i że zna się na rzeczy ,że szkoda 2tys zł (u nas tyle biorą za poród).
Był ze mną mąż od początku do końca ,oglądał nawet moje łożysko i zszywaną cipkę 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 20:10
Lalia, Annia, Zulugula lubią tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Nie oplacalam położnej bo moja Pani dr powiedziala, że w tym szpitalu każda położna ,która pracuje jest dobra, przeszkolona, ma doświadczenie kilku do kilkunastu lat, i że zna się na rzeczy ,że szkoda 2tys zł (u nas tyle biorą za poród).
Był ze mną mąż od początku do końca ,oglądał nawet moje łożysko i zszywaną cipkę 🙈
A przy porodzie łożyska trzeba przeć? Czy ono samo wychodzi? Znieczulili Cię do szycia krocza?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kic, a po porodzie bzyki dalej tak fajne jak przed? Jak wchodzę za głęboko (z pytaniami) to daj w łeb i nie odpisuj 🤣
Stokrotka027 lubi tę wiadomość
-
Rozumiem natomiast chęć posiadania własnej położnej ,kogoś zaufanego, kto będzie przy Tobie.
Ja trafiłam na fantastyczną położną, bardzo cierpliwą, bardzo życzliwą, rodziłam w maseczce bo tętno mi i córce spadało (obwiązana była pępowiną na szyi i ciałku), dawała mi wskazówki, ani razu nie krzyczała (a słyszy się różne historie), nie była zniecierpliwiona.
Po porodzie poszła sama do kuchni zeby o 2 w nocy przynieść mi goracą zupę, herbatę z cukrem (przez dwa dni byłam tylko na kroplówce bez jedzenia bo miałam podawaną oksocytynę na jego wywołanie).
No poprostu kochana kobieta.
Wciąż jest w tym samym szpitalu i przyjmuje prywatnie jako lekarz, umówiłam się do niej poza LuxMedem na prowadzenie ciąży na za 2 tygodnie.
Mimo ciężkiego porody i naciętego krocza wstałam sama i się umyłam, dałam radę.
Nie ukrywam że mnie szwy ciągnęły dwa tygodnie, ale do przeżycia, naprawdę.
Potem wzięłam sobie za kasę prywatną sale poporodowa na dwa dni i był ze mną mąż ,co też było mega wsparciem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 20:22
Annia, Lalia lubią tę wiadomość
[/url]
Lalia wrote:Kic, a po porodzie bzyki dalej tak fajne jak przed? Jak wchodzę za głęboko (z pytaniami) to daj w łeb i nie odpisuj 🤣
Jasne! Cipka się szybko zrosła, pani dr dała zielone światło że już można i było wszystko tak ja kiedyś.
Tak jak nasze cipki są ciasne jak są za mało podniecone ,tak i wracają do swojego kształtu po porodzie czy nawret pęknięciu, luz oczywiście nie od razu, połóg trwa od 1.5-3 m-cy w zależności od kobiety, więc jest czas na właściwą jej regenerację
Lalia lubi tę wiadomość
[/url]
Annia wrote:Dzięki za odpowiedź. Ech, ja już psychicznie szykuję się na najgorszą wersję porodu bez nikogo, bo coś czuję, że do przełomu sierpnia i września wiele się nie zmieni. 🙄
A przy porodzie łożyska trzeba przeć? Czy ono samo wychodzi? Znieczulili Cię do szycia krocza?
Wydaje mi się że parłam, ale to była pestka, i to raczej było na zasadzie jakbym miała przeć do kupy 🙈 taki pikuś.
Tak tak, znieczulili mnie ,nic nie poczułam.Annia, Lalia lubią tę wiadomość
[/url]
Lalia wrote:Kic, a po porodzie bzyki dalej tak fajne jak przed? Jak wchodzę za głęboko (z pytaniami) to daj w łeb i nie odpisuj 🤣
Jest jeszcze lepiej niż przed ciążą, takie ja mam wrażenie 😂
Mówię to ja, która dwa razy rodziła naturalnie 😂Lalia lubi tę wiadomość