Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy naszego synka na początku kapalismy w sypialni. Rozstawialam wanienke na stelazu, obok zaraz przewijak z recznikiem. Kapalismy tak dopoki wyczaił ze mozna pochlapac potem sie przenieśliśmy do lazienki, wanienka na podloge a potem duza wanienke zmienilam na Stokke
Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:No właśnie Motylku, napisałaś że fajnie że wiesz co Ci się już przyda?
Zatem dziewczyneczki, co Waszym zdaniem jest wyprawkowym must have A co zbędną pierdołą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 15:54
Stokrotka027 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:No właśnie Motylku, napisałaś że fajnie że wiesz co Ci się już przyda?
Zatem dziewczyneczki, co Waszym zdaniem jest wyprawkowym must have A co zbędną pierdołą?
Tak naprawde ciezko powiedzieć, bo to co nam sie nie przydało, u Ciebie moze sie okazać niezbedne
Wanienka na stelazu to na pewno must have. Niania elektroniczna tez
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:jeju ja nie wiem nic z czym to się je 😨 😁 boję się, ze nakupuje multum zbędnych rzeczy. mam nadzieje, że poducze się tu od doswiadczonych mamusiek 😉
np czytalam, że dobrze sobie stworzyć przyjemny kąt do karmienia, żeby mieć pozytywne podejście i zeby bylo wygodnie i wszystko pod reka, myslalam nad slynnym fotelem uszakiem + podnozek. ale czy nie okazuje się potem, że i tak karmi się np na łóżku byle tylko wywalic cyca ? 😁
i czy taki uszak w ogóle jest wygodny i wystarczająco pojemny żeby manewrowac rękami i dzieckiem
nic nie wiem 🙈Zulugula, Martt95, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Nasze hity -> Łóżeczko z opcją dostawki. U nas mąż odkrecił jeden bok zwykłego łóżeczka na poczatku), Bujak ala babybjorn (my mamy podróbe), suszarka na bol brzuszka ( tylko to działało jak czarodziejska różdżka tylko później ciężko było oduczyć i suszarka ledwo zipie 😂), body kopertowe na początek, chusta, mata piankowa. To takie nasze top😊👍🏻
Zulugula, Anet.kaa, Lalia lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
ruda wrote:na pewno przetestuje, wszystkie już się łapię
Staraj się przede wszystkim podjadac coś czesto. Woda z imbirem letnia.
Ja od kilku dni z nieoceniona teraz pomocą mojej mamy staramy sie na mnie teraz testować motode właśnie czestego jedzenia (wcześniej nie bylam w stanie bo nie mialam sama sily gotować sobie obiadów czy przygotowywać ciągle posiłków) i moze nie czuje sie zupełnie super, mdłości potrafią męczyć mocniej lub słabiej, ale zdaje mi się ze juz dużo mniej wymiotuje, a chociaż więcej przyswajam (o co się najbardziej balam). Dziś nawet popołudnie jest super nawet teraz mi mdłości jakoś szczególnie nie doskwieraja .
Także nie doprowadzaj do tego żebyś czula głód, tylko jedz chociaż po trochu tak np co dwie godzinki.ruda lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:jeju ja nie wiem nic z czym to się je 😨 😁 boję się, ze nakupuje multum zbędnych rzeczy. mam nadzieje, że poducze się tu od doswiadczonych mamusiek 😉
np czytalam, że dobrze sobie stworzyć przyjemny kąt do karmienia, żeby mieć pozytywne podejście i zeby bylo wygodnie i wszystko pod reka, myslalam nad slynnym fotelem uszakiem + podnozek. ale czy nie okazuje się potem, że i tak karmi się np na łóżku byle tylko wywalic cyca ? 😁
i czy taki uszak w ogóle jest wygodny i wystarczająco pojemny żeby manewrowac rękami i dzieckiem
nic nie wiem 🙈
Zulu
to totalnie zbędna rzecz ten fotel do karmienia, zobaczysz że nauczysz się nawet na ulicy karmić na stojąco malucha.
A w domu dziecku jedyne co do szczęścia potrzebne będzie to mama i cyc, i czy to na krześle, na łóżku, na kanapie to obojętneZulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Ile kobiet tyle must have. Poza wózkiem, lozeczkiem itd dla mnie stelaż do wanienki i przewijak na komodzie / łóżeczku itd. Mi życie uratował miś szumiś i bujaczek na baterie (my mieliśmy hustawke hybrydowa). Przyj karmienie butelką podgrzewacz i pojemnik na odmierzone porcji mleka. Kosz na pieluchy. Kocyk z dziurka na pasy do fotelika samochodowego. Termometr do ucha. Musiałabym się głębiej zastanowić czy coś jeszcze.
Ooo tak tak!!! Szumidlo! My do dzis pink noise puszczamy ale z tel 😜
19.03.2020 -> Jest ❤
15.10.2020 -> usg 2520g
kic83 wrote:Zulu
to totalnie zbędna rzecz ten fotel do karmienia, zobaczysz że nauczysz się nawet na ulicy karmić na stojąco malucha.
A w domu dziecku jedyne co do szczęścia potrzebne będzie to mama i cyc, i czy to na krześle, na łóżku, na kanapie to obojętne
Hahaha z karmieniem na ulicy... 😂 ja młodą katmiłam na środku drogi na Morskie Oko w listopadzie 😂❤kic83, Wik89 lubią tę wiadomość
19.03.2020 -> Jest ❤
15.10.2020 -> usg 2520g
Możemy zrobić taką listę
U nas
- łóżeczko dostawne, po pół roku normalne
- bujak do odkładania w ciągu dnia
- niania audio video z czujnikiem ruchu (córcia ważyła 2450)
- przewijak na łóżku/komodzie tak żeby się nie trzebabylo schylać
- tym razem już pożyczyłam nosidełko baby Tula, żeby na szybko wyjść z dzieckiem a nie tarabanić się zawsze z wózkiem
- poduszka/rogal do karmienia
- mały pluszak z pozytywką - zawsze uspokajał, szumiś u nas się nie sprawdził
- laktator
- wózek
- nosidełko ,które jest jednocześnie bazą do auta i słuźy na początku jako fotelik + lusterko w aucie do podglądania malucha
- nie wspomnę o maści na bolące brodawki, nakładki na sutki, majtki siateczkowe na połóg, podpaski gigant na połóg, wkładki na wciąż zalane bluzki od mleka - dla pięknej pachnącej wypoczętej mamusi 😂
Kolejność przypadkowaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 16:24
Lalia, Iryska, SzalonaOna, Zulugula, Wik89, Annia, luthienn, Julik, doomi03, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny, z tą wanienka z przewijakiem to mi nie chodziło że to do łazienki, tylko jako 2 w 1 😁
To ma dwie półki, więc mogłyby tam być środki do pielęgnacji (pampersy, chusteczki, kremy itd) i do kąpieli. W ciągu dnia stałoby to w pokoju dzidzi obok komody i służyło do przewijania żebym nie musiała się schylać, a na wieczór jechałabym tym do łazienki i kąpała dzidzie bo to ma kółka 😁 a pokój dzidzi jest 2 m od łazienki, więc nie musiałabym mieć dodatkowego miejsca na wanienke i co wieczór rozstawiać stelaża 😁
Pomysł z listą podstawowych rzeczy super! Robię screeny 😍 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a co myślicie o OMEGA MED OPTIMA FORTE DHA? Cena wysoko ale na Pan tabletka 5/5. Są niby 2 formy kwasu foliowego
-Kwas pteroilomonoglutaminowy – 400mcg
-Forma aktywna Actifolin – 400mcg
to foliany czy nie?
Nie znam się.... a na wyniki trombofilii dalej czekam....6cs
11.04 II kreski ❤️
14.07 będzie dziewczynka ❤️
08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️