Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:też planuje mieć opłacona położną. tym bardziej, że lekarza prowadzącego nie mam ze szpitala.
dzis czytalam, że druga fala epidemii na jesieni będzie i że to nie hipoteza a pewność.. także nici z porodu z mężemZulugula lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Kic mam ostatnie intymne pytanie! Już więcej nie będę obiecuję! Kto ściągał ci szwy jak cipka się zagoiła? Położna na wizycie w domu? Ginekolog prowadzący? Ginekolog w szpitalu?
Szwy są samo rozpuszczalne. Ja przynajmniej takie miałam ☺️
Częściowo też same wychodząWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 20:35
Annia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Kic mam ostatnie intymne pytanie! Już więcej nie będę obiecuję! Kto ściągał ci szwy jak cipka się zagoiła? Położna na wizycie w domu? Ginekolog prowadzący? Ginekolog w szpitalu?
A to w Polsce nie ma rozpuszczalnych?
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Zulugula wrote:ja mam tez hardkorowe pytanie. o 💩 podczas porodu. chyba zawsze jest lewatywa przed? i czy to wystarczy żeby nie popuscic podczas porodu? wiele historii czytalam o 💩 podczas porodu
Lewatywa nie jest obowiązkowa, ale dla własnego komfortu psychicznego zrobiłam już w szpitalu, jak mnie przyjęli na trakt porodowy. Miałam sale z łazienką i prysznicem więc byłam tam sama z tatą dziecka ☺️
Ale nie martw się, lekarze i położne już nie jedną kupę widzieli haha 😅 -
SzalonaOna wrote:Mnie muli dość często w ciągu dnia, ale to po jedzeniu. Szczególnie apetytu nie mam, ale jak za długo zwleka z posiłkiem, to też mnie muli z głodu 🤔
Kurde, zapomniałam na tym USG zapytać o ćwiczenia.. Ale chyba skoro wszystko jest idealnie, to raczej nie ma przeciwwskazań nie?
A wiecie co mi doktorek powiedział?
Że duphaston to beznadzieja. Nie dość, że sztuczny, nie dość że drogi, to wg niego nie ma udowodniego działania. Ze luteina albo coś tam innego jest o niebo lepsza. Kurde, znacie się na tym? Bo ja nie. Co mi przepisała gin, to biorę i tyle...
Mój obecny prowadzący też jest bardziej za luteina, niż za duphastonem. Twierdzi ze lutka jest duzo bezpieczniejsza dla płodu.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Ja chciałabym rodzić SN, ale chciałam mieć właśnie tak jak piszesz o swojej kuzynce tą swoją położną. Już nawet brak męża przebolałam, ale to że w moim szpitalu wstrzymano możliwość wynajęcia "sobie" położnej to był dla mnie cios. Zwłaszcza, że to są Panie które pracują w tym szpitalu na codzień więc nie są z "zewnątrz". U mojej mamy w pracy kobietki też wynajmowały sobie położne i były zachwycone tą opcją, bo właśnie tak jak piszesz ktoś je super poprawadził. A nie jedna położna co ma parę rodzących do obskoczenia (co oczywiście nie jest jej winą, że tak jest).
-
Zulugula wrote:ja mam tez hardkorowe pytanie. o 💩 podczas porodu. chyba zawsze jest lewatywa przed? i czy to wystarczy żeby nie popuscic podczas porodu? wiele historii czytalam o 💩 podczas porodu
A więc ja miałam takie zaparcia , że juz będąc na porodowke blagalam o lewatywe ,żeby właśnie nie popuscic. Ja dostałam koktajl położnej, by ruszyć poród bo byłam już 42 tydzień i nic i niby on miał doprowadzić do 💩💩 ale nawet mnie nie ruszyło. I powiem wam że większość część porodu myślałam o tym żeby nie popuscic ale przez to nie mogłam normalnie rodzic .. polozna mowila ze to normalne dla nich, ze wiekszosci sie to przytrafia przy porodzie sn.. Z rozmów.z moimi koleżankami, same się przyznawały chodz to wrażliwy temat.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Annia wrote:Ula, Stokrotka - no tak zapomniałam o rozpuszczalnych szwach. Ja po prostu nigdy nie miałam niczego szytego, ani operowanego. Czyli krocze jest szyte tymi rozpuszczalnymi?
Tak , i po porodzie nie czuć prawie tego szycia .Bynajmniej poród mnie tak wykończył, że szycie to pikus 🤣
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Jejku, jak super móc Was zapytać o wszystko 😍😍😍
kic83, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Annia, a skąd wiesz, że opcja wynajęcia położnej jest zawieszona? Też chciałam wynająć...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
ruda wrote:Ja mam takie fale, jestem głodna zjem i za chwile mnie muli, trzyma godzinę dwie i puszcza i nagle odczuwam mega głód wiec znowu wciąż wciągnę i tak w kolko 🤢 wczoraj trzymało mnie aż do pójścia spać a dzisiaj o dziwo jakoś trochę lepiej, nawet spacer zrobiłam 🎉🍾🎊 a co do słodkiego to tez nie mogę nawet wypowiedzieć na głos słowa czekolada bo odrazu mi wszystko podchodzi do góry 😂 btw mówią ze to na chłopca jak odrzuca od słodkiego 🤷♀️
Mnie z kolei slodkie ratuje i mam częściej ochotę. Odrzuca mnie od mięsa, zapachu cebuli. Zobaczymy co to z tego wyjdzie xD -
Zulugula wrote:też planuje mieć opłacona położną. tym bardziej, że lekarza prowadzącego nie mam ze szpitala.
dzis czytalam, że druga fala epidemii na jesieni będzie i że to nie hipoteza a pewność.. także nici z porodu z mężem
czyli Ty Kic peklas a nie, że Cie nacieli?
jak potem się funkcjonuje z zeszyta cipka i w ogóle z taką cipka po porodzie? siedzenie chodzenie itd? ponoc połóg to straszna rzecz i że poród przy tym to pikus 🙈 potwierdzacie?
I pękłam i mnie nacieli.
Ciągnęło przez dwa tygodnie mega, siadałam póldupkiem na krześle.
Co do połogu to leci z Ciebie cały czas, jak karmisz masz takie skurcze cipki że masakra (ale to na początku jedynie).
Źle się czujesz, ale to kwestia przyzwyczajenia się do nowej sytuacji, baby blues i te sprawy, ale nie powiedziałabym że to gorsze niż poród.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Same się rozpuściły a lekarz na wizycie kontrolnej sprawdził tylko czy cipka już się zagoiła, jak ewentualne hemoroidy, czy można się seksićAnnia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność