Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny strasznie swedza mnie od tygodnia plecy, normalnie masakra. Zadrapać się moge czasami. Ale nic nie mam na nich zadnego uczelnia itp. Płyny do prania tez używam caly czas te same, jak i zele do mycia itp. Czy to moze byc spowodowane ciąża? Pierwszy raz w życiu mi się coś takiego przytrafiło 🤔02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ounai wrote:A w ogóle zaglądnęłam do aplikacji którą zainstalowałam rzucając palenie i zaoszczędziliśmy z mężem od momentu rzucenia 7 tyś zł. I żeby nie było, te pieniądze co miesiąc przelewam na konto i faktycznie je oszczędzamy. Tak że nasz Priam i fotelik są za to, że starzy cierpią i nie palą
fajny pomysł z tą aplikacją, my też kiedyś paliliśmy, najpierw rzucił mąż, potem ja, i potem wzięłam się za siebie i zaczęłam regularne treningi!
My niestety tej kasy nigdzie nie przelewamy, ale zaoszczędziliśmy już ok kilkadziesiąt złotych!!!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Inaa89 wrote:Dziewczyny strasznie swedza mnie od tygodnia plecy, normalnie masakra. Zadrapać się moge czasami. Ale nic nie mam na nich zadnego uczelnia itp. Płyny do prania tez używam caly czas te same, jak i zele do mycia itp. Czy to moze byc spowodowane ciąża? Pierwszy raz w życiu mi się coś takiego przytrafiło 🤔
na bank ciąża, ja w 1 ciąży drapałam się niemiłosiernie, potrafiłam budzić się w nocy i zadrapywać się do krwi, głównie nogi ;/Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Lalia wrote:Doomi, moja teściowa jest z tych co przywiązuje wagę do ubrań, wyglądu, stylu itd 🙈 i chyba spodziewa się, że wnuk to będzie jakiś trendy model, bo np dzisiaj mi pokazywała że zamówiła jakiś zestaw ubranek z firmy Pinokio i dobrała kolorystycznie półśpiochy, body, bluzę, sliniak i czapkę, bo "jej się tak strasznie podoba jak dzieci są tak fajnie, stylowo ubrane w zestawiki" 🙈 ja nie skomentowałam, bo to ich pierwszy wnuk więc niech się naciesza, ale ja jestem typem praktyka i owszem lubię ładne rzeczy ale jeśli chodzi o dziecko to stawiam przede wszystkim na wygodę 🤣 i jeszcze mówi że jak już kupimy wózek to kupi nam kocyk który kolorystycznie będzie pasować do wózka i tego "zestawiku" 🙈
Więc wracamy do domu i mówię do męża że trochę mi się śmiać chciało bo już widzę jak on będzie ubierał dziecko w zestawiki, żeby było dobrze kolorystycznie i stylowo, a on do mnie : "taaa, na pewno! Założę mu to co będzie najłatwiej ubrać" hahaha 😂😂😂moja kupowała młodemu różowe ciuchy albo w kwiatki bo było tanio.
Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Mnie pierwszy raz w ciąży boli dziś głowa przez to niespanie dzisiejsze w nocy ;/
Nie mogłam nawet usnąć, więc nie miałam drzemki.
Oczywiście nie mogłam usiedzieć na tyłku tylko poszłam na rower z córą.
Zaraz młoda pójdzie spać i ja coś czuję że do niej dołączę szybko i padnę.
W poniedziałek po usg jedziemy na działkę.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:na bank ciąża, ja w 1 ciąży drapałam się niemiłosiernie, potrafiłam budzić się w nocy i zadrapywać się do krwi, głównie nogi ;/02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ounai, totalnie się zgadzam jeśli chodzi o ubieranie! 👍 W prezencie niech daje co chce, a i tak ja później zdecyduje w co ubiorę 😂
Zrobiłam jeszcze parę zdjęć 😁
Sliniaki i rajstopy, kupiłam jedne żeby "mieć" 🙈
Czapki i niedrapki, koleżanka mówiła żeby mieć też wiązane bo małe bobo lubi zdejmować, a i żebym kupiła jedną w Pepco bo tam są malutkie, a nawet najmniejszy rozmiar ze smyka może być za duży 🤔
Zestawy matki wariatki 🤷♀️
Body (mam więcej, ale całe białe więc już nie dodawałam)
Edyciak, kic83, Ounai, Annia, doomi03, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupiłam sobie 4 książki o ciąży na początku, dwóch nawet nie otworzyłam, a pozostałe dwie przejrzałam tylko. 😬
Z książek o porodzie polecam "rodzić można łatwiej" Izy Dembińskiej, łatwo się czyta, ma ciekawą szatę graficzną i napisana jest w taki bardzo pozytywny sposób, nie ma tam żadnych negatywnych emocji. Teraz czaję się na jej drugą książkę "pierwsze chwile z noworodkiem".
A najchętniej przeczytalabym coś o wielopieluchowaniu - wciągnęło mnie to, ale jak czytam na forach, to nic nie kumam.. 🙈kłot, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Już zjadłam porcję o smaku Masła Orzechowego. Za 50 minut chwila prawdy. Ale były dobreee!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 20:59
BOY 2015
GIRL 2020 -
kic83 wrote:Laila
ale ilości ubrań! 😱🙈😂
Btw, mój chłop też przejął mycie syna. Nie mam już sił schylać się do wanny.
Ej, wysikałam się i prawie nie bolało :pkic83, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Inaa89 wrote:I dlugo tak mialas? Ja tez czasem az do krwi drapie, w dzień i w nocy, juz wytrzymać nie moge czasem..
Nie pociesze Cię, do końca, do rozwiązaniaCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai wrote:Taaaa powiedziała ta co ma pełną komodę 😂
Btw, mój chłop też przejął mycie syna. Nie mam już sił schylać się do wanny.
Ej, wysikałam się i prawie nie bolało :p
No i słusznie!
Ja nie myje, nie czytam na noc, spędzam z nią czas w ciągu dnia z a wieczory teraz należą do nich.
Niech się sobą cieszą.Ounai lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai wrote:Ale generalnie moim zdaniem nie czuć że to vege. Myślałam że będą gorsze
Kicuś mam nadzieję, że dzisiaj w nocy odeśpisz. 😘
Lalia ile ubranek! Chyba wygrywasz! Ale widzę że mamy podobny gust, ja też mam większość białych, szarych, niebieskich i jakieś naprawdę pojedyczne kolorki.Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kic, Ounai wiem że wydaje się dużo, ale patrząc na to że to rozmiary 56, 62 i 68 to podzielcie sobie tą ilość co najmniej na 3 🙈 wychodzi ok. 10 sztuk body na jeden rozmiar, przy 10 kupach dziennie prawdopodobieństwo że jedna wypłynie na plecy i będę musiała przebrać całe dziecko jest spore 🤣 więc wcale tych ubranek nie wychodzi dużo 😅
Pajaców też mam po ok. 10 na rozmiar, biorąc pod uwagę że 3 wezmę do szpitala, to w domu po powrocie będę miała 6 😅 a chyba pranie to nie będzie pierwsza rzecz o której będę marzyć 2 dni po porodzie 😂
-
Edyciak wrote:Ja kupiłam sobie 4 książki o ciąży na początku, dwóch nawet nie otworzyłam, a pozostałe dwie przejrzałam tylko. 😬
Z książek o porodzie polecam "rodzić można łatwiej" Izy Dembińskiej, łatwo się czyta, ma ciekawą szatę graficzną i napisana jest w taki bardzo pozytywny sposób, nie ma tam żadnych negatywnych emocji. Teraz czaję się na jej drugą książkę "pierwsze chwile z noworodkiem".
A najchętniej przeczytalabym coś o wielopieluchowaniu - wciągnęło mnie to, ale jak czytam na forach, to nic nie kumam.. 🙈
Jakie są główne zalety tego wielopieluchowania
? Oszczędność ? Ekologia ?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
kic83 wrote:fajny pomysł z tą aplikacją, my też kiedyś paliliśmy, najpierw rzucił mąż, potem ja, i potem wzięłam się za siebie i zaczęłam regularne treningi!
My niestety tej kasy nigdzie nie przelewamy, ale zaoszczędziliśmy już ok kilkadziesiąt złotych!!!BOY 2015
GIRL 2020