X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    A widzisz, zasugerowalam się opisem z Sinsaya 😛

2d27067ed891.png
    Każdy roznie nazywa i pojęcie pajac i spioch jest ok 😉😁

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Super ciuszki :)
    Chociaz śpiochy to właśnie masz z tego co dobrze rozróżniam, bo to są właśnie te co nazwalas je pajacami. Pajace są chyba bez zakrytych stópek, a śpiochy mają stopki zakryte :) ;)

Widzę że też się lubujesz w swojej kolekcji najbardziej w bielach, błękitach i szarościach 😁

Doomi03, znalazłam taką ściągę 😅
    tabelka%2Bubrania.JPG

Mam zamiar to wydrukować i schować w szufladzie dziecka mężowi 🤣

Śpiochy to te takie najbardziej "tradycyjne", czyli spodnie ze stópkami na szelkach 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 17:24

doomi03, Inaa89, luthienn lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Motylku
    jakiego wieloryba? Wyglądasz ślicznie!
    Zawsze chciałam mieć ogrodniczki!!!
    Pamiętam że jedne miałam jak chodziłam do liceum 😂
    Wiesz co jest najlepsze? Że przed ciąża w nie nie mogłam wejść 😂 a teraz są idealne!

kic83, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Dziewczyny zostawili mnie na obserwacji na oddziale mam krwiaka kosmowkowego 18mm przy ujsciu macicy tak zrozumialam lekarza nie wyraznie dosyć gadał.. Zagrozenie jest ale dziecko żyje i rozwija się dobrze.
    Tak sie boję bo lecze sie u lekarki i prowadzi mi ciążę nie z tego spzitala a pojechalam w swoim mieście do spzitala bo chciałam jak najszybciej
    Będzie dobrze. Jednak dobrze że posłuchałaś intuicji! Dawaj znać jak coś będziesz wiedzieć.

Ja cierpię strasznie. A mój mąż się ze mnie śmieje, że młody przystojny lekarz mnie wypisywał to dostałam małpiego rozumu i się nie odezwałam że źle reaguję na ten macmiror i teraz mam za karę.
    Jak siedzę na toalecie to przykładam zimne okłady, chodzę wrzuciłem koszuli nocnej bez majtasow (dobrze, że siostra napisała że nie przyjeżdżają jednak ze szwagrem do nas). Jest troszkę lepiej, już nauczyłam się robić siku tak żeby nie płakać. Myślę żem jutro już będzie dużo lepiej.

Nikaa, dobrze że już teraz chodzicie na terapię, bo tak jak Kic pisze, ciąża i pierwszy rok dziecka to sprawdzian dla związku. Naprawdę ociera się o rozwód bardzo często. Nawet "idealne" związki przechodzą kryzys.

Swoją drogą u nas też jakiś dzień awantur. Wściekłam się bo mąż jak zwykle wypakował zakupy i rzucił siatkę na podłogę. Bo 0,5m do szafki to już za daleko. On stwierdził że czepiam się bo dał mi spać a sam pojechał że synem na zakupy i jeszcze kupował mi moje drogie zachcianki dlatego że ja robiłam bezsensowną robotę (segregacja i układanie w szafkach ubrań małej). No i takie spiny mamy od rana. Że siedzę, nic nie robię a jeszcze jęczę, że moja wina bo zapomnieliśmy zapłacić ubezpieczenie auta, a to ja ogarniam rachunki w domu, że wózek wystarczyło kupić w tym miesiącu a nie w tamtym (tak jakby coś to zmieniło) no i taki świński dzień ma. W dodatku młody ma katar :/

Zjadłam połowę opakowania lodów weganskich.
    Cukier po 30 min 88
    Cukier po 60 min 99
    Po 70 min 90 - spada więc nie będę już mierzyć
    Dodam, że one są czekoladowej i pyszne, z Grycana. Koszt 15zl. Dużo, ale waaaarto!

Lalia, pięknej masz te rzeczy, nie mogę się doczekać reszty 😍

Motylku, a Ty kwitniesz jak zawsze :D Jak Ty funkcjonujesz po takiej mikroilosci snu?

Doomi, śpiochy tak jak Inaa mówi. To takie pajace tylko bez rękawów, albo inaczej - ogrodniczki ze stopkami. A półśpiochy to takie spodnie ze stopkami/skarpetkami wbudowanymi. Z kolei pajac bez stopek to rampers ;)
    [tak sobie myślę, biedne te nasze chłopy jak im człowiek rzuca te nazwy - spiochy, półśpiochy, body, pajac, rampers, kaftanik, koszulka. Skąd oni mają wiedzieć co jest co?]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 17:42

Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Będzie dobrze. Jednak dobrze że posłuchałaś intuicji! Dawaj znać jak coś będziesz wiedzieć.

Ja cierpię strasznie. A mój mąż się ze mnie śmieje, że młody przystojny lekarz mnie wypisywał to dostałam małpiego rozumu i się nie odezwałam że źle reaguję na ten macmiror i teraz mam za karę.
    Jak siedzę na toalecie to przykładam zimne okłady, chodzę wrzuciłem koszuli nocnej bez majtasow (dobrze, że siostra napisała że nie przyjeżdżają jednak ze szwagrem do nas). Jest troszkę lepiej, już nauczyłam się robić siku tak żeby nie płakać. Myślę żem jutro już będzie dużo lepiej.

Nikaa, dobrze że już teraz chodzicie na terapię, bo tak jak Kic pisze, ciąża i pierwszy rok dziecka to sprawdzian dla związku. Naprawdę ociera się o rozwód bardzo często. Nawet "idealne" związki przechodzą kryzys.

Swoją drogą u nas też jakiś dzień awantur. Wściekłam się bo mąż jak zwykle wypakował zakupy i rzucił siatkę na podłogę. Bo 0,5m do szafki to już za daleko. On stwierdził że czepiam się bo dał mi spać a sam pojechał że synem na zakupy i jeszcze kupował mi moje drogie zachcianki dlatego że ja robiłam bezsensowną robotę (segregacja i układanie w szafkach ubrań małej). No i takie spiny mamy od rana. Że siedzę, nic nie robię a jeszcze jęczę, że moja wina bo zapomnieliśmy zapłacić ubezpieczenie auta, a to ja ogarniam rachunki w domu, że wózek wystarczyło kupić w tym miesiącu a nie w tamtym (tak jakby coś to zmieniło) no i taki świński dzień ma. W dodatku młody ma katar :/

Cukier po 30 min 88
    Cukier po 60 min 99
    Dodam, że one są czekoladowej i pyszne, z Grycana. Koszt 15zl. Dużo, ale waaaarto!

Motylku, a Ty kwitniesz jak zawsze :D Jak Ty funkcjonujesz po takiej mikroilosci snu?

Doomi, śpiochy tak jak Inaa mówi. To takie pajace tylko bez rękawów, albo inaczej - ogrodniczki ze stopkami. A półśpiochy to takie spodnie ze stopkami/skarpetkami wbudowanymi. Z kolei pajac bez stopek to rampers ;)
    [tak sobie myślę, biedne te nasze chłopy jak im człowiek rzuca te nazwy - spiochy, półśpiochy, body, pajac, rampers, kaftanik, koszulka. Skąd oni mają wiedzieć co jest co?]

Tez miałam kiedyś w ciąży macmiror zlecony na grzybice !! Tak piekło !! Użyłam tylko jedna tabletkę

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    tabelka%2Bubrania.JPG

Śpiochy to te takie najbardziej "tradycyjne", czyli spodnie ze stópkami na szelkach 😁
    Właśnie męża wypytalam, zdał wszysto poza śpiochami 😂

doomi03, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kłot Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo widzę że chyba każda dziś jakis gorszy czas ma, ja nie mogłam też spać, mąż wrócił z pepkowki po 1 a ja zaczęłam rozkminiac że nie jestem w ogóle przygotowana na przyjście dziecka na świat. Ze tyle czasu niby miałam a za 2 miesiące dziecko się pojawi a ja nawet ani 1 książki nie przeczytałam, nie mam pokoiku, popranych i poprasowanych ubranek, fotelika do samochodu etc 🙈
    Ale właśnie zabrałam się za pranie ubranek. Jak to jest - na metce każdego ciuszka napisane jest żeby prac do 40 stopni a pranie na programie baby ma 60 i zalecane jest pranie w 60 stopniach żeby zabić wszystkie bakterie i wirusy... Włączyłam program baby i mam nadzieję że nie zmniejsza mi się te ciuszki

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Tez miałam kiedyś w ciąży macmiror zlecony na grzybice !! Tak piekło !! Użyłam tylko jedna tabletkę
    Też wzięłam jedną a cierpię już 2 dzień. No wszystko przez tego młodego lekarza. Nigdy więcej go nie wykupie. Wywalone 30zl w błoto

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Też wzięłam jedną a cierpię już 2 dzień. No wszystko przez tego młodego lekarza. Nigdy więcej go nie wykupie. Wywalone 30zl w błoto
    Oni tak na nas działają... Ten mój od prenatalnych I, II, III trymestru też dość młody i jak mnie zaskoczył, że na USG III trymestru musi zrobić jakieś pomiary przez pochwę to zaczęłam się rozbierać na środku gabinetu skacząc na jednej nodze. 🤪 A on do mnie z politowaniem, żebym się normalnie przebrała w łazience, bo mamy czas, nie muszę się spieszyć. 😂

doomi03, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia no tak to jest, stara gruba baba w ciąży zapatrzy sie na młodego chłopa i masz. Mąż to ma ładny polew ze mnie. A tak serio to wydawało mi się, że to mniej swędzi. Ale już się nauczę na resztę życia. Teraz sobie przypomniałam że poprzednio też tak tragicznie było jak je dostałam i też odstawiłam po 1 globulce. Ale lekarz ogólnie chyba super partia, bo nawet lekarki zaczynały tyłkiem kręcić na korytarzu jak obok niego przechodziły 😂

Annia, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zaglądnęłam do aplikacji którą zainstalowałam rzucając palenie i zaoszczędziliśmy z mężem od momentu rzucenia 7 tyś zł. I żeby nie było, te pieniądze co miesiąc przelewam na konto i faktycznie je oszczędzamy. Tak że nasz Priam i fotelik są za to, że starzy cierpią i nie palą ;)

Annia, Lalia, Inaa89, kic83, Edyciak lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Każdy roznie nazywa i pojęcie pajac i spioch jest ok 😉😁

Dla człowieka nowe to wszystko to się idzie pogubić 😌😳 dzięki za objaśnienie 😉😊

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja dobrze, że pojechałaś na tą izbę! Do kiedy będą Cię trzymać w szpitalu?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    tabelka%2Bubrania.JPG

Ja na to gadalam ogrodniczki 😂 co sklep to inaczej nazwane i az się pogubilam xD dobrze ze sa takie ściągawki 😁😁💪

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai mój mąż właśnie jedzie do Grycana po te lody co pisałaś. 😂

Lalia, kic83, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Cukier po 30 min 88
    Cukier po 60 min 99

Aaa właśnie rampers... Mowie Wam sinsay tak mnie w pole wywiódł z tymi nazwami 😂

W sumie racja 🤔 chyba też zacznę mojego zapoznawać z nazwami tych ciuszkow bo się biedny faktycznie pogubi jak przyjdzie co do czego.. .. Chyba ściąga Lalii też wyląduje przyklejona w szafie młodego 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 19:14

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot co do ubranek ja wyprałam w 40 stopniach i po prostu wyprasowałam - ta wyższa temperatura z prasowania wg mnie wystarczy. :) a co do książek o dzieciach dostałam kilka od koleżanek i nie jestem w stanie tego czytać. 🤷‍♀️

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Aaa właśnie rampers... Mowie Wam sinsay tak mnie w pole wywiódł z tymi nazwami 😂

W sumie racja 🤔 chyba też zacznę mojego zapoznawać z nazwami tych ciuszkow bo się biedny faktycznie pogubi jak przyjdzie co do czego.. .. Chyba ściąga Lalii też wyląduje przyklejona w szafie młodego 😂

Doomi, moja teściowa jest z tych co przywiązuje wagę do ubrań, wyglądu, stylu itd 🙈 i chyba spodziewa się, że wnuk to będzie jakiś trendy model, bo np dzisiaj mi pokazywała że zamówiła jakiś zestaw ubranek z firmy Pinokio i dobrała kolorystycznie półśpiochy, body, bluzę, sliniak i czapkę, bo "jej się tak strasznie podoba jak dzieci są tak fajnie, stylowo ubrane w zestawiki" 🙈 ja nie skomentowałam, bo to ich pierwszy wnuk więc niech się naciesza, ale ja jestem typem praktyka i owszem lubię ładne rzeczy ale jeśli chodzi o dziecko to stawiam przede wszystkim na wygodę 🤣 i jeszcze mówi że jak już kupimy wózek to kupi nam kocyk który kolorystycznie będzie pasować do wózka i tego "zestawiku" 🙈
    Więc wracamy do domu i mówię do męża że trochę mi się śmiać chciało bo już widzę jak on będzie ubierał dziecko w zestawiki, żeby było dobrze kolorystycznie i stylowo, a on do mnie : "taaa, na pewno! Założę mu to co będzie najłatwiej ubrać" hahaha 😂😂😂

doomi03 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai mój mąż właśnie jedzie do Grycana po te lody co pisałaś. 😂
    Ja właśnie się skusiłam bo na grupie je polecali. Trzymam kciuki żeby Tobie też nie wybiło.

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja właśnie się skusiłam bo na grupie je polecali. Trzymam kciuki żeby Tobie też nie wybiło.
    Już zjadłam porcję o smaku Masła Orzechowego. Za 50 minut chwila prawdy. Ale były dobreee!

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ