Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Jeśli ma Cię to stresować to jedź, choć myślę że takie małe ilości to nic złego. Ale ważne żebyś była spokojna.
Dziewczyny, co na otarcia i podrażnienie miejsce intymnych? Nie jestem w stanie się wysikać tak piecze. Moja wina, bo się podrapałam bo tak swędziało. Leżę na łóżku bez majtek ale przecież nie będę tak cały dzień jeszcze przy dziecku.
No to mam szkolenie z tego jak będzie w połogu, tyle, że jeszcze litry krwi nie wyciekają.
Edit
Przypomniało mi się że mam ginexid i tantum Rosa. Mogę coś jeszcze?
Krem cicatridina jest spoko na takie cos, mi przynosila ulge i alantan w maści ale krem też jest ok
Ale bardziej cicatridina na to co Ci dokucza teraz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 14:40
Ounai lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Kazda ma tu chwile zwatpienia, baaardzo pragnęłam ciąży ale inaczej sobie ja wyobrażałam jeżeli chodzi o zaangażowanie mojego męża . Jestem w tym wszystkim sama bo on się nie cieszy tak jak ja, nawet jak był na usg i się pytałam jak wrazanie to mówił że nic nie widział i nie słyszał serca chociaż tego dźwięku nie da się pomylić z niczym innym a lekarz dokładnie wszystko opisywał. Chodzimy na terapię bo się nie dogadujemy , on chce zmienić pracę na taką ze może się tak stać ze na końcówkę ciąży l, poród i polog go nie będzie i będę z tym wszystkim sama. Nie nadążam sprzątać a sil mi tez brakuje zwłaszcza że ja i on brudzimy a sprzątam tylko ja, potrafi mi dopieprzyć ze sie obijam siedząc w domu bo on to by z nudów wszystko posprzątał tylko nie pamieta ze mam zalecenie oszczędzania sie. Zaczyna mi brakować sil na to wszystko, gdyby nie ta mała kruszynka to dawno bym się poddała. Przepraszam ze Wam tak nasmecilam ale juz nie mam siły 😭😭😭
-
Nikaa92 wrote:Kazda ma tu chwile zwatpienia, baaardzo pragnęłam ciąży ale inaczej sobie ja wyobrażałam jeżeli chodzi o zaangażowanie mojego męża . Jestem w tym wszystkim sama bo on się nie cieszy tak jak ja, nawet jak był na usg i się pytałam jak wrazanie to mówił że nic nie widział i nie słyszał serca chociaż tego dźwięku nie da się pomylić z niczym innym a lekarz dokładnie wszystko opisywał. Chodzimy na terapię bo się nie dogadujemy , on chce zmienić pracę na taką ze może się tak stać ze na końcówkę ciąży l, poród i polog go nie będzie i będę z tym wszystkim sama. Nie nadążam sprzątać a sil mi tez brakuje zwłaszcza że ja i on brudzimy a sprzątam tylko ja, potrafi mi dopieprzyć ze sie obijam siedząc w domu bo on to by z nudów wszystko posprzątał tylko nie pamieta ze mam zalecenie oszczędzania sie. Zaczyna mi brakować sil na to wszystko, gdyby nie ta mała kruszynka to dawno bym się poddała. Przepraszam ze Wam tak nasmecilam ale juz nie mam siły 😭😭😭
Ja też muszę się oszczędzać, mój mąż jakoś się ogarnął żeby zmywać i robić pranie, ale reszta mu nie przeszkadza, np kurz na meblach czy podłoga niemyta tydzień. Muszę mu smęcić , żeby to ogarnął, to zawsze ma minę jakbym mu jakies tortury proponowała. Nie mówiąc o oknach, nie są myte od zimy , bo mąż czeka na pochmurny dzień bez deszczu😨Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 15:17
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
A mnie dopadły plecy. Wydaje mi się że muszę mieć ucisk macicy na coś, bo takie sekundowe pseudo napady rwy (prąd do pośladka). Ale ile mogę leżeć na lewym boku? 😥 Później lewe biodro mnie boli. Ech... Dupa.
Ounai współczuję! A coś chłodzącego? Zimny okład?
Nadzieja mam nadzieję, że to nic poważnego. Daj znać jak będziesz po badaniu.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nikaa
bardzo mi przykro ,że tak jest
Mężczyźni inaczej odbierają ciążę, nie cieszą się tak nią jak my, którą ją przeżywamy każdego dnia nosząc pod sercem przez 9 miesięcy nasze dziecko.
Bardzo dobrze, że chodzicie na terapię! Że ktoś Wam pomaga. Później jak Ounai pisała pod czym się podpisuje dwoma rękami jest bardzo ciężko.
Nie dość że się chce wyrzucić dziecko przez okno, to chce się co chwila rozwodzić z mężem, często się myśli o tym, że jest się tak zmęczonym ,że się chce umrzeć. Ja tak miałam...
W takich chwilach bardzo ważne jest wsparcie męża.
Musicie ze sobą rozmawiać ,wspierać się i szanować.
Trzymam za Was kciuki.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:A mnie dopadły plecy. Wydaje mi się że muszę mieć ucisk macicy na coś, bo takie sekundowe pseudo napady rwy (prąd do pośladka). Ale ile mogę leżeć na lewym boku? 😥 Później lewe biodro mnie boli. Ech... Dupa.
Nadzieja mam nadzieję, że to nic poważnego. Daj znać jak będziesz po badaniu.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Annia wrote:A mnie dopadły plecy. Wydaje mi się że muszę mieć ucisk macicy na coś, bo takie sekundowe pseudo napady rwy (prąd do pośladka). Ale ile mogę leżeć na lewym boku? 😥 Później lewe biodro mnie boli. Ech... Dupa.
Nadzieja mam nadzieję, że to nic poważnego. Daj znać jak będziesz po badaniu.
Kurczę, znów plecy?
Wiesz, ja z tą lewą stroną się nie zmuszam, jak mi wygodniej na prawej to kładę się na prawą porostu.
Co ćwiczysz? Może coś na rozciąganie?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Iryska wrote:Może spróbuj jakieś ćwiczenia rozciągające albo joga? Współczuję Ci, że tak Cię to dopadło 😥
Takie rozciągająco-wzmacniające. To nie jest stały ból ale nagle taka milisekunda prądu w plecach.
Z tych ćwiczeń co kiedyś Kic wrzucala plus parę które miałam pokazane przez swojego fizjo.
Kic leżę na lewym boku bo boli mnie prawy dlatego.Normalnie to sobie leżałam na zmianę jak miałam ochotę.
Jak jutro też mnie będzie łapać to chyba muszę się odezwać do fizjoterapeuty swojego.Edyciak lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny zostawili mnie na obserwacji na oddziale mam krwiaka kosmowkowego 18mm przy ujsciu macicy tak zrozumialam lekarza nie wyraznie dosyć gadał.. Zagrozenie jest ale dziecko żyje i rozwija się dobrze.
Tak sie boję bo lecze sie u lekarki i prowadzi mi ciążę nie z tego spzitala a pojechalam w swoim mieście do spzitala bo chciałam jak najszybciejSzalonaOna lubi tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nadzieja94 wrote:Dziewczyny zostawili mnie na obserwacji na oddziale mam krwiaka kosmowkowego 18mm przy ujsciu macicy tak zrozumialam lekarza nie wyraznie dosyć gadał.. Zagrozenie jest ale dziecko żyje i rozwija się dobrze.
Tak sie boję bo lecze sie u lekarki i prowadzi mi ciążę nie z tego spzitala a pojechalam w swoim mieście do spzitala bo chciałam jak najszybciej
Nadzieja, trzymaj się! To bez znaczenia, do którego lekarza trafiłaś. Każdy powie Ci to samo: odpoczynek, duphaston lub luteina albo to i to, i jeszcze raz odpoczynek. Dobrze, że Cię przyjęli, poczujesz się zaopiekowana. Rozumiem, że lokalizacja krwiaka to zaraz przy szyjce (skoro przy ujsciu macicy)? To najszczęśliwsze miejsce na to paskudztwo, bo się ewakuuje i nie jest blisko zarodka. Mój miał 35 mm i wszystko skończyło się dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 16:20
🦄 2021 r. -
KarolinaMaria wrote:Nadzieja, trzymaj się! To bez znaczenia, do którego lekarza trafiłaś. Każdy powie Ci to samo: odpoczynek, duphaston lub luteina albo to i to, i jeszcze raz odpoczynek. Dobrze, że Cię przyjęli, poczujesz się zaopiekowana. Rozumiem, że lokalizacja krwiaka to zaraz przy szyjce (skoro przy ujsciu macicy)? To najszczęśliwsze miejsce na to paskudztwo, bo się ewakuuje i nie jest blisko zarodka. Mój miał 35 mm i wszystko skończyło się dobrzeStarania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nadzieja94 wrote:Tak tylko ze lekarz powiedział że on nie jest świeży tylko już przestarzały i mimo ze biore luteine i acard i clexane on sie nie wchłonął jeszcze?
To tym bardziej super, że jest stary. Krwiak może wchłaniać się nawet 2 miesiące. Ja plamiłam ponad 4 tygodnie i to bardzo. A też od początku ciąży byłam na Duphastonie i mimo to krwiak powstał...
Edit: powód powstawania krwiaków nie jest do końca znany, dotyczy nawet 25% ciąż. Nie pocieszam Cię, żeby zrobiło Ci się miłoja wiem, że będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 16:32
Fragaria lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Lalia wrote:Kicuś, Aleksander lub Jan 😁 ale coś czuję, że chyba jednak będzie Aleksander 😅
Sylwia, będziesz najlepszą mamą jaką potrafisz być! 😘 A wątpliwości ma każda z nas, to normalne 😉
Zamiast myć podłogi, to nie wytrzymałam i zrobiłam dla Was sesję połowy garderoby 🤣
Uprzedzam, że wydaje się być tego bardzo dużo, ale to rozmiary 56, 62, 68 a jest też kilka 74 😉
Kupowałam głównie na Vinted, Allegro, w Smyku, Lidlu i kilka w lumpeksie. Dominują Primark, George, Cool Club, Lupilu, H&M. Wszystko kupuję w turbo promocjach 😂
Ogrodniczki i jeansy 😍
Dresy 😎
Cieńsze porteczki 😁
Skarpeteczki 🤩
Pajace 😅
I to wszystko z moich "dołów", nie mam żadnych śpiochów i polśpiochów i już nie będę kupować 😉
Kiedyś jak będę miała więcej czasu to dodam Wam body, koszulki, sweterki, bluzy, kombinezon i kurtkę 😁
Super ciuszki
Chociaz śpiochy to właśnie masz z tego co dobrze rozróżniam, bo to są właśnie te co nazwalas je pajacami. Pajace są chyba bez zakrytych stópek, a śpiochy mają stopki zakryte
Widzę że też się lubujesz w swojej kolekcji najbardziej w bielach, błękitach i szarościach 😁Lalia lubi tę wiadomość
-
Nadzieja94 wrote:Tak tylko ze lekarz powiedział że on nie jest świeży tylko już przestarzały i mimo ze biore luteine i acard i clexane on sie nie wchłonął jeszcze?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Nadzieja94 wrote:Tak tylko ze lekarz powiedział że on nie jest świeży tylko już przestarzały i mimo ze biore luteine i acard i clexane on sie nie wchłonął jeszcze?
Krwiaki az tak szybko się nie wchlaniaja, dlatego dziwi mnie w ogóle, ze nazwal go przestarzałym. Przestarzaly to by byl w 3trymestrze a nie na poczatku ciąży. Mi na prenatalnym wyszlo dopiero, ze sie wchlonal. Nie martw się na zapas, tak jak pisze KarolinaMaria, lokalizacja krwiaka przy szyjce dobrze rokuje, będzie dobrze💙
💗 -
Nadzieja94 wrote:Dziewczyny zostawili mnie na obserwacji na oddziale mam krwiaka kosmowkowego 18mm przy ujsciu macicy tak zrozumialam lekarza nie wyraznie dosyć gadał.. Zagrozenie jest ale dziecko żyje i rozwija się dobrze.
Tak sie boję bo lecze sie u lekarki i prowadzi mi ciążę nie z tego spzitala a pojechalam w swoim mieście do spzitala bo chciałam jak najszybciej02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
doomi03 wrote:Super ciuszki
Chociaz śpiochy to właśnie masz z tego co dobrze rozróżniam, bo to są właśnie te co nazwalas je pajacami. Pajace są chyba bez zakrytych stópek, a śpiochy mają stopki zakryte
Widzę że też się lubujesz w swojej kolekcji najbardziej w bielach, błękitach i szarościach 😁Lalia, dmg111, Edyciak lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰