Grudniowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
oliwia85 wrote:A ty juz mycha zaczynasz staranka? Ile dniowe masz cykle ?
fajna ta twoja pociecha
no jeszcze nie zaczynam mam duzo pracy maż też a jeszcze mama w szpitalu po operacji i codziennie jeździmy wiec za bardzo nie mamy chęci ani siłysamira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypost z wczoraj
A TO RESZTA WYNIKÓW ,JESTEM ZAŁAMANA ,JUŻ RYCZĘ...MAM DOŚĆ
3dc
FSH 29,28 mIU/ml
LH 14,09 mIU/ml
Estradiol 59,62 pg/ml
Progesteron 0,20 ng/ml
Prolaktyna 11,15 ng/ml
obliczyłam stosunek LH do FSH i jest tragiczny ehhh jestem do dupy
LH/FSH = 0,48 Obrazek
prolaktyna ok.
progesteron tez dobry w tym dniu cyklu -
nick nieaktualnyInga wrote:Tez wole dolozyc kila zloty wiecej. Lubie silikonowy i moja kicia chyba tez... O ile dziwńie to nie zabrzmi:) haha
Problem zwiru wokol kuwety mam z glowy odkad ma kuwete kryta. Rozniesie tyle co na lapkach wyniesie. Ale co tam kochana jest:) spimy razem jak M w pracy;) juz sie kolo mnie rozlozyla i czeka na mizianie;)Inga lubi tę wiadomość
-
samira wrote:post z wczoraj
3dc
FSH 29,28 mIU/ml
LH 14,09 mIU/ml
Estradiol 59,62 pg/ml
Progesteron 0,20 ng/ml
Prolaktyna 11,15 ng/ml
LH/FSH = 0,48 Obrazek
prolaktyna ok.
progesteron tez dobry w tym dniu cyklu
Nie zalamuj sie kochana. Powtorz badania w nastepnym cyklu. Wiadomo, ze kazdy cykl jest inny.
Pomysl o oznaczeniu AMH.
Glowa do gory
samira lubi tę wiadomość
-
O retu co za dzien dzisiaj, bez kawy ani rusz! Lubie kawke ale za bardzo nie mohe jej pic, bo mam pozniej rewolucje zoladkowe nawet po rozpuszczalnej z mleczkiem....ot taka jestem wrazliwa:)
Ale dzis trudno wypije czarnucha z ekspresu bo inaczej padne, a podlogi i kurze czekaja. Same sie niesttety nie sprzatna.
Musze zajac glowe do 16. Kurcze chyba pierwszy faz sie tak denerwuje przed monitoringiem....obym uslyszala dzis dobre wiesci:]samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInga wrote:O retu co za dzien dzisiaj, bez kawy ani rusz! Lubie kawke ale za bardzo nie mohe jej pic, bo mam pozniej rewolucje zoladkowe nawet po rozpuszczalnej z mleczkiem....ot taka jestem wrazliwa:)
Ale dzis trudno wypije czarnucha z ekspresu bo inaczej padne, a podlogi i kurze czekaja. Same sie niesttety nie sprzatna.
Musze zajac glowe do 16. Kurcze chyba pierwszy faz sie tak denerwuje przed monitoringiem....obym uslyszala dzis dobre wiesci:]Inga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInga wrote:Nie zalamuj sie kochana. Powtorz badania w nastepnym cyklu. Wiadomo, ze kazdy cykl jest inny.
Pomysl o oznaczeniu AMH.
Glowa do gory
(bo w sierpniu to tylko 2dnioowe plamienie) ,to wszystko jest zaburzone ...mam nadzieje ze bromek wyreguluje cykle ...jedynie jestem z TSH zadowolona bo spadło ładnie po tabsach euthyrox 25 (nie wiem czy dobrze napisałam nazwę )
jeszcze mam do zrobienia anty TG,anty TPO i kolejne TSH ale to od endo i muszę zrobić w ich labo...
-
nick nieaktualnyInga wrote:O retu co za dzien dzisiaj, bez kawy ani rusz! Lubie kawke ale za bardzo nie mohe jej pic, bo mam pozniej rewolucje zoladkowe nawet po rozpuszczalnej z mleczkiem....ot taka jestem wrazliwa:)
Musze zajac glowe do 16. Kurcze chyba pierwszy faz sie tak denerwuje przed monitoringiem....obym uslyszala dzis dobre wiesci:]
a powiem ci ze mogą się same posprzątać, wystarczy kupić odkurzacz RUMBA (ten z Perfekcyjnej Pani Domu) i siedzisz i kawkę pijesz a on sprząta podłogi
ja tez nie powinnam pić takiej kawy ,dlatego pije MOKATTE Poranna (ekstrakt zbożowej czyli mocna zbożówka) z mlekiemInga, Iwka lubią tę wiadomość
-
W takiej sytuacji to na pewno to bedzie przyczyna. Z reszta ten stosunek nie jest jeszcze tragiczny. Ponizej 0,3 mozna z pewnoscia stwierdzic obnizona rezerwe potwierdzajac to badaniem AMH i to tez niejednokrotnym.
Wiekszosci bromek pomaga. Mojej siostrze pomogl po miesiacu zazywania, a miala naprawde rozlegulowany cykl, prolaktyne w kosmos do tego testosteron ponad norme i to zdrowo.
Lekarz jej powiedzial, ze minie conajmniej pol roku zanim organizm wroci do rownowagi. Zapiasal leki....a tu niespodzianka za miesiac dwie krechy;)
samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:nawet w pogodzie mówił pogodynek ze co wrażliwsi będą niestety niefajnie się czuli dzisiaj...
a powiem ci ze mogą się same posprzątać, wystarczy kupić odkurzacz RUMBA (ten z Perfekcyjnej Pani Domu) i siedzisz i kawkę pijesz a on sprząta podłogi
ja tez nie powinnam pić takiej kawy ,dlatego pije MOKATTE Poranna (ekstrakt zbożowej czyli mocna zbożówka) z mlekiem
A moze tak Malgosia sama by do mnie wpadla i poukladala w szafie, w prezencie przywiozla mi Rumbe a po wszystkim chetnie napije sie z nia kawki:)
Zbozowa pije namietnie z mezem:) ale dzis potrzebuje kopa:) Anatol nie pomoze;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 11:36
samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
3dc
FSH 29,28 mIU/ml
LH 14,09 mIU/ml
Estradiol 59,62 pg/ml
Progesteron 0,20 ng/ml
Prolaktyna 11,15 ng/ml
LH/FSH = 0,48 Obrazek
prolaktyna ok.
Samirka, ja bym też oznaczyła AMH. FSH jest bardzo wysokie, ale skoro miałaś zawirowania, to może być ich efekt. A co do stosunku LH do FSH, ja znalazłam takie tłumaczenie:
"Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania"Inga, samira lubią tę wiadomość
-
samira wrote:jeszcze myślę ze te wyniki takie z tego powodu ze @ nie było prawie 4miechy
(bo w sierpniu to tylko 2dnioowe plamienie) ,to wszystko jest zaburzone ...mam nadzieje ze bromek wyreguluje cykle ...jedynie jestem z TSH zadowolona bo spadło ładnie po tabsach euthyrox 25 (nie wiem czy dobrze napisałam nazwę )
jeszcze mam do zrobienia anty TG,anty TPO i kolejne TSH ale to od endo i muszę zrobić w ich labo...
a mi endo nie chciał dać od razu tabsów choć moje TSH to 2,92:(
Kazał najpierw zrobić anty TG,anty TPO i usg tarczycy I dopiero 11 grudnia zrobie a 18 grudnia mam u niego wizytęsamira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymycha28 wrote:a mi endo nie chciał dać od razu tabsów choć moje TSH to 2,92:(
Kazał najpierw zrobić anty TG,anty TPO i usg tarczycy I dopiero 11 grudnia zrobie a 18 grudnia mam u niego wizytę
a to co pisałam wyżej muszę zrobić bo mam podejrzenie Hashimoto ... -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny ,może jeszcze jest szansa na dzidzię mam 18letniego syna ale zawsze chciałam mieć dwójeczkę dzieci a życie tak się ułożyło że o drugie staram się dopiero teraz ...
jak nie wyjdzie w tym cyklu to G robi badanie nasienia do kompletu -
3dc
FSH 29,28 mIU/ml
LH 14,09 mIU/ml
Estradiol 59,62 pg/ml
Progesteron 0,20 ng/ml
Prolaktyna 11,15 ng/ml
LH/FSH = 0,48 Obrazek
prolaktyna ok.
czy FSH i LH można robić w 4dc ????samira lubi tę wiadomość
-
mycha28 wrote:fajna ta twoja pociecha
dzieki mucha tak pociecha to mi sie udala teraz by sie przydalo rodzentwo dla niej:)
a ja juz w domku dzisaj 9 dzien cyklu powoli czuje troche sluzu juz niedlugo zaczynamy;psamira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Musze zajac glowe do 16. Kurcze chyba pierwszy faz sie tak denerwuje przed monitoringiem....obym uslyszala dzis dobre wiesci:] -
nick nieaktualnyoliwia85 wrote:mycha28 wrote:fajna ta twoja pociecha
dzieki mucha tak pociecha to mi sie udala teraz by sie przydalo rodzentwo dla niej:)
a ja juz w domku dzisaj 9 dzien cyklu powoli czuje troche sluzu juz niedlugo zaczynamy;p
dzidzia ładna a powiedz synuś czy córcia bo ze zdjęcia nie mogę poznać chociaż wydaje mi się ze dziewczynka
to czas zacząć serduszkowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 16:12