Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Alebazi - podobno alkohol i inne uzywki maja wplyw na płód od 15 dnia po zapłodnieniu
Nona lubi tę wiadomość
-
Nie myslalam,ze ten cykl bedzie mi sie tak dluzyl. Po poronieniu nawet oczekiwanie na @ szybciej lecialo. A jak juz przyszla to cykl sie wlecze,dopiero 8dc. Mam wrazenie,ze czas sie wlecze podwojnie i zanim doczekam sie owu to wieki mina. Tez tak macie?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyOd poronienia w sierpniu mam wrażenie, że wrzesień, październik mi szybko zleciały, ale odkąd zaczęliśmy się starać w listopadzie to było już gorzej. Ale nie aż tak źle, jak w grudniu! W tym miesiącu też mi się wlecze strasznie może dlatego, że to "magiczny" miesiąc i chciałoby się mieć prezent od losu w postaci dwóch kresek jeszcze bardziej
5ylwian, Nona lubią tę wiadomość
-
Grudzien chyba w ogole sie wszystkim wlecze przez oczekiwanie na Swieta... A jak jeszcze dochodzi do tego oczekiwanie na dwie kreski to juz w ogole kombo Mi sie chyba nigdy tak nie dluzyl czas jak w tym miesiacu. Jak pomysle, ze jeszcze tydzien pracy, to chce mi sie wyc, chce odpooooczac!
-
Mój pęcherzyk twardo się trzyma, 23mm, więc idealny na pękanie. Wracam do domu i dam mu w kość. Gorąca kąpiel, trochę brzuszków i nie wiem co jeszcze, poskakać? Niech tylko nie rośnie juz.
Jeszcze muszę mojego na dzisiaj jakoś namówić. W poprzednim cyklu w dzień owu odpuściliśmy, więc teraz nie popuszczę dla odmiany.
Też marzę o odpoczynku. Chcę wyciągnąć maszynę do szycia, zrobić siedzisko do przedpokoju. Zacząć w końcu planować wykończenie domku. Odbieramy w styczniu i nie mamy żadnych planów. Panieńskie mieszkanko to miałam zaplanowane pół roku przed odbiorem, a teraz nie mam głowy do tego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 13:29
przedszkolanka:), Anhydra, Domi_tur lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ogolnie poniekad jestem z siebie dumna w tym cyklu, odpuscilam forum, tylko czytalam na biezaco, by wjedziec co u Was. Nie doszukiwalam sie zadnych objawow. Test zrobilam dopiero dzis, czyli 13/14dpo - nie jestem pewna. Mimo, ze temperatura utrzymywala sie kolo 12dpo dosc wysoko, bylam twarda, olalam klucie jajnika - wyjatkowo mocne, do tej pory tak nie mialam. Zreszta co miesiac mam jakies inne ''dolegliwosci'', wiec udalo mi sie to olac. Nawet starania byly przypadkowe, ze tak to okresle hahah, bo po cyklu bezowulacyjnym, owu pojawila sie w 15/16dc, a nie 20-22dc jak zwykle. A dzis?! Przez ta impreze firmowa, caly moj spokoj gdzies sie ulotnil i latam co chwile do lazienki sprawdzac, czy moze juz @!
Ehh... cierpliwosci wroc!
5cs /po odstawieniu plastrow -
Ja dziś zrobiłam 6/7 dzień po owulacji i 10 dni po ovitrelle - jest tylko malutki cień kreski, ledwo widoczny. Chciałam zobaczyć czy hcg już zeszło, żebym wiedziała, że jak zrobie test to wynik nie jest fałszywie dodatni
Podjęłam decyzje- testuje 21.12 czyli ok 13 dzień po owulacji. Wtedyvteż mam wizyte u gin.
Trzymajcie kciuki... tak bardzo bym chciała oprócz ładnego zegarka dać na prezent mężowi pozytywny testWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 14:02
Wik89 lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Lami - ale Ci zazdroszcze odbioru domu w styczniu... my odbieramy mieszkanie w lipcu, a ja juz wszystko planuje i przebieram nogami na sama mysl az wprowadze to w zycie
Alebazi - gratuluje odpuszczenia i podziwiam Mi sie niestety nie udalo. Darowalam sobie kilka rzeczy, ale forum, owulaki i lekko obsesyjne myslenie nadal zostalo Trzymam kciuki, zeby to byl Twoj klucz do sukcesu w tym cyklu!
U mnie 15dc, a ja nadal nic nie wiem...Alebazi, Nona lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanko Ty sie nie zalamuj tylko działaj:) ja tez w tym cyklu bralam antybiotyk przez tydzien , potem naproksen na kregoslup a on ponoc pogarsza pkodnosc i nie ma po nim owu a jednak w 8dc pecherzyl mialam 11 mm. Nie przejmuj sie
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko, płucz szałwią i wodą utlenioną. Będzie dobrze, nie martw się. Wykorzystuj męża
Nikodemko, a to może twoje podwójne owulacje? Była jedną i się szykuje druga?
Alebazi, Promyk - trzymam kciuki!
Monia, a Ty na jakim etapie teraz? Który dzień?Alebazi, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Nona wrote:Julia, mega!!1
Laski, mogę skorzystac z sauny?A jeden drink?Jade na weekend...
6dpo
Może to mało mądre, ale w pierwszej ciąży wypiłam 3 piwa wieczór przed testowaniem. Testowałam jakoś 1,5 tygodnia po planowanej @, więc kreski były bardzo mocne.
Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że nawet mi przez myśl nie przeszło, że mogę być w ciąży.Nona lubi tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
OlivkowaMama wrote:Ja bym piła.
Może to mało mądre, ale w pierwszej ciąży wypiłam 3 piwa wieczór przed testowaniem. Testowałam jakoś 1,5 tygodnia po planowanej @, więc kreski były bardzo mocne.
Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że nawet mi przez myśl nie przeszło, że mogę być w ciąży.OlivkowaMama, MałaMi90 lubią tę wiadomość
-
Arashe wrote:Ja także w 1 ciąży o której nie wiedziałam niestety piłam whisky, a było już prawie 2 tyg po terminie. Po prostu myślałam, że okres się spóźnia, bo serduszkowalam jeden jedyny raz w tamtym cyklu i nie przeszło mi przez myśl że to ciąża. Moja córcia ma zaraz dwa lata i zdrowa jak ryba. Na szczęście
Dlatego ja żyję normalnie, niczego sobie nie odmawiam. Jakbym miała myśleć, że tego nie wolno po owu itp, to już ponad rok bym miała same wyrzeczenia. Nie dzięki.
Piję wino i drinki normalnie cały cykl. Każdy zresztą robi jak uważa.speakyourmind93, Lami, MałaMi90, Beti82, Sasanka5, Nona lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️