Forum Starając się - ogólne Grudniowe, świąteczne testowanie
Odpowiedz

Grudniowe, świąteczne testowanie

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 00:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra - no wlasnie nie mam PCOS, wszystkie hormony oprocz porgesteronu tez w normie, chyba ze cos sie zmienilo od wrzesnia... nie wiem juz o co chodzi. W styczniu na pewno ide na monitoring.

    Podlamalam sie... Chcialam sprawdzic sluz, bo zrobilo sie jakos mokro i znalazlam chyba plodny, bo rozciagliwy, ale nieprzejrzysty tylko mleczny. Znalazlam niestety cos jeszcze... Jakies zgrubienie na wargach sromowych, zaraz po wejsciu do pochwy. Jestem zalamana. Mam nadżerki, pojawiaja sie z powrotem mimo usuwania, pecherzyki Nabotha i jeszcze jakies cholerstwo teraz? Mam naprawde dosc i boje sie, bo na ostatniej wizycie moja ginekolog zmartwila mnie pytaniem tuz po obejrzeniu szyjki „czy ktos w rodzinie chorował na raka?”. Cytologia wychodzi II, wiec niby mam sie nie martwic, ale wkurza mnie, ze mam to wszytko i jeszcze miesniaka... :(
    Musiałam się wyżalić, mam nadzieje, ze rano bede mniej sie martwic.

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1795 2332

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Anhydra - no wlasnie nie mam PCOS, wszystkie hormony oprocz porgesteronu tez w normie, chyba ze cos sie zmienilo od wrzesnia... nie wiem juz o co chodzi. W styczniu na pewno ide na monitoring.

    Podlamalam sie... Chcialam sprawdzic sluz, bo zrobilo sie jakos mokro i znalazlam chyba plodny, bo rozciagliwy, ale nieprzejrzysty tylko mleczny. Znalazlam niestety cos jeszcze... Jakies zgrubienie na wargach sromowych, zaraz po wejsciu do pochwy. Jestem zalamana. Mam nadżerki, pojawiaja sie z powrotem mimo usuwania, pecherzyki Nabotha i jeszcze jakies cholerstwo teraz? Mam naprawde dosc i boje sie, bo na ostatniej wizycie moja ginekolog zmartwila mnie pytaniem tuz po obejrzeniu szyjki „czy ktos w rodzinie chorował na raka?”. Cytologia wychodzi II, wiec niby mam sie nie martwic, ale wkurza mnie, ze mam to wszytko i jeszcze miesniaka... :(
    Musiałam się wyżalić, mam nadzieje, ze rano bede mniej sie martwic.


    To zgrubienia to pewnie zapalenie gruczołu bartholina. Wbrew pozorom często się to dzieje u kobiet. Ja też miałam. Zniknęło samo po jakimś czasie. Jeżeli Cię niepokoi albo się powiększa idź do gina.

    zem3wn15hyz14zz5.png
    f2w3rjjgdzkxqe47.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już miałam zapalenie gruczołu bartholina, to jeszcze cos innego :( Ale nie wywoluje stanu zapalnego, wiec poczekam „na spokojnie” do styczniowej wizyty i bede liczyc, ze zniknie...

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1795 2332

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Już miałam zapalenie gruczołu bartholina, to jeszcze cos innego :( Ale nie wywoluje stanu zapalnego, wiec poczekam „na spokojnie” do styczniowej wizyty i bede liczyc, ze zniknie...

    Może jakiś inny gruczoł się zatkał ... depilujesz się maszynką? Może od tego?

    zem3wn15hyz14zz5.png
    f2w3rjjgdzkxqe47.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te zgrubienie jest dosc gleboko... na tyle, ze nie moge go zobaczyc, tylko wyczuc. Mam nadzieje, ze to zatkany gruczol, a nie poczatek jakiejs choroby...

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko dopytaj na wizycie;może faktycznie coś tam niegroźnego wyskoczyło tylko. Pytaniem dr się nie przejmuj bo moja też sie mnie co jakis czas przy badaniu pytala .

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko - mam nadzieje, bo juz za duzo zlych rzeczy mi sie tam tworzy... Jak Twój ząb?

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko dziekuje za dietę Chody :*

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus92 prośba o przepisanie testowania na 28/12

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko jestem pewna,że w styczniu wyeliminujecie wszystko i od razu sie uda ;)
    Dziękuje,opuchlizna mala,ból lżejszy ale jest. Dzisiaj jeszcze Płucze i dopytam tesciowej co mi radzi(ona wieloletnia asystentka dentysty).

    Monia tak na szybko bo mi wylecialo,jakbys chciala wiecej to daj znac ;)
    A dla lasuchow polecam ksiazke Ewy fit &sweet- przepisy swietne i proste ;)
    Ps.nie jestem jej wydawca czy menegerem hahah bo tak ja reklamuje ;pp

    Ciekawe jaki test dzisiaj bedzie..nakrecam meza od rana ;p

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ale to dobrze, ze nie wrocil wielki bol, moze stopniowo minie.

    Juz na sama mysl o tych badaniach w styczniu mam gesia skorke... Najbardziej boje sie wynikow badania nasienia i laparoskopii, ktora pewnie tez bede musiala w koncu miec pod katem endometriozy.

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet
    Postów: 4011 6573

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, będzie pozytyw!

    Kurcze Nikodemko, a może zacznij łykać jakieś probiotyki? Sanprobi czy coś. Moze osłabiony organizm? Albo idz do internisty i poproś o crp. Może jest jakiś stan zapalny w organizmie i coś takiego powychodziło.

    My wyjechaliśmy wczoraj do letniskowego domku na wieś. Zajeżdżamy a tu śnieg, ogień w kominku, super. Owu musiała być wieczorem, bo o 22 ból podbrzusza przeszedł całkowicie. 10dpo wychodzi w wigilię. Pewnie będę już sikać na testy od soboty, wiem, jestem niereformowalna. Chyba, że wciągną mnie święta i zapomnę o testowaniu. Hahaha, słaby żart :D
    .

    Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Alebazi Koleżanka
    Postów: 38 15

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    Ja już po imprezie, @ brak, temperatura w górę, test negatywny. 14/15dpo

    Wiem wiem... Wczorajsza wigilia mogła zawyzyc pomiar temperatury, ale do tej pory nawet po większych imprezach temp. Była ok

    5cs /po odstawieniu plastrow
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikopdemko po płukanou noc nie boli,wiec nadzieja..
    A wyniki jak wyniki,męża zawsze mozna podreperowac;)
    Lami oby :D
    Ale super,kominek,snieg <3 u nas tylko sanki w ogrodzie ;p
    To teraz odliczanie i oby do pozytywu <3 i nie szalej za szybko z testami!

    Alebazi w poniedzialek beta?

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Alebazi Koleżanka
    Postów: 38 15

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak... Muszę gdzieś odgrzebac informacje do której przychodni jestem przypisana hahahah

    Chyba że do poniedziałku coś się wydarzy

    5cs /po odstawieniu plastrow
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - dzieki za wskazowki, musze to sprawdzic :) Ale masz super z tym kominkiem i sniegiem... Mieliscie chyba klimatyczne swietowanie owulacji? :D U nas tez pruszy, ale z deszczem niestety...
    I chyba przez ta pogode mam totalny brak energii. Chwile pocwiczylam, padlam na kanape i zamykaja mi sie oczy, a robota czeka.

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro mam testować Ale chyba nie będę bo nie chce zobaczyć kolejnej bieli:)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ćwiczenia pobudzaja :D ja przez tego zęba odpuscilam i spalam do prawie 9 :p

    MałaMi który dpo?

    Edit: tesciowa mówi, że jak schodzi opuchlizna to stan zapalny sie zmniejsza i powinno się udać płukankami! Trzeba słuchac teściowej ;p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 12:14

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 dpo dziś lub jutro powinna przyjść @ o ile nie wymyslila że się spozni

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Melduje pozytywnego owulka, wielki spadek temp i najpiękniejszy śluz jaki miałam od początku starań.
    Nie wiem czy męczyć starego dzisiaj czy jutro wieczorem.
    Obszerniej co u nas napisze we wtorek/czwartek jak już zaliczę wszystkich lekarzy i będę miała wszystkie wyniki :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb313381f570.png

    patuniek86, Anhydra, Natalia1992, przedszkolanka:), Agagusia lubią tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego