Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Najmłodsza - mecz i dzis i jutro, korzystan z pieknego sluzu, moze to znak
Na ile przed owulacja nastepuje duzy spadek temperatury?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Najmłodsza - mecz i dzis i jutro, korzystan z pieknego sluzu, moze to znak
Na ile przed owulacja nastepuje duzy spadek temperatury?
Nie zawsze występuje, to sprawa indywidualna
U mnie owu myśle będzie jutro, najpóźniej w poniedziałek
Ale zawsze miałam dzień po pozytywnym teście owu02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Tak Nikodemko świętowaliśmy, że przy drinku posnęliśmy co ma być, to będzię.
Najmłodsza, powodzenia!
Na jakiejś stronie prywatnego gabinetu zajmującego się niepłodnością znalazłam obszerny artykuł. Były w nim dwie informacje, które mnie zaciekawiły. Po pierwsze, że jajeczko dojrzewa 3 miesiące. Więc jeśli biorę castagnus trzeci cykl, a infofem drugi i widzę, jakie dobre rzeczy dzieją się już w moim organizmie, to może faktycznie lada cykl zaskoczy. I druga informacja, że niekorzystne jest współżycie przed samą owulacją, w sensie w ten sam dzień, bo plemnik musi znajdować się w sluzie 6 h żeby dojrzeć i jeśli dobrze dedukuję, to jeśli dotrze do komórki jajowej taki "swieżak" to komórka nie będzie pełnowartościowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 14:21
przedszkolanka:), MałaMi90 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ja zgłaszam betę - 41. Nie powala na kolana, ale to 28dc więc może będzie git
przedszkolanka:), Lami, MałaMi90, Izaw, OlivkowaMama, Agagusia, patuniek86, Anhydra, SylwiaLu lubią tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Najmlodsza pięknie u mnie dzisiaj tez pozytyw(wczorajszy jednak mikro jaśniejszy wiec stawiam na negatyw). To dzialamy dzisiaj!
Co do spadku to u mnoe na ogól jest 6 nizszych przed a w sama owu ustabilizowana
Julia super za 48h powtorz -
Eh, u wszystkich pozytywy, u mnie nadal negatyw...
Miałam tego nie pisać, bo sama wiem, że to głupie, ale nadal mierzę temperaturę, mimo że nie robiłam tego od początku cyklu i dziś było 35,9. Dlatego zapytałam o ten spadekprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Ja bym powiedziała, że pozytywy, chociaż dziwne, że czasami ta kreska cała nie ciemnieje, też mi się tak robi.
-
Nikodemka wrote:Ja bym powiedziała, że pozytywy, chociaż dziwne, że czasami ta kreska cała nie ciemnieje, też mi się tak robi.
-
A to sorry, nie wiedziałam, że jest kolejka haha To już się przesataje martwić, że może bezowulacyjny
Przedszkolanko - ja bym poczekała z dupkiem do poniedziałku -
Przedszkolanko, nie bierze jeszcze. Ja bym jeszcze jutro potestowała. Jeśli faktycznie Kobitki biorą ok 2 dni po owulacji, to wstrzymaj się żeby mieć pewność. A jajniki cię coś kują?
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ja też mam luteinę zaleconą 2 dni po owulacji. Wtedy nie może być za wcześnie, a mniej więcej w takim czasie i ciałko żółte zaczyna wytwarzać więcej progesteronu, więc to nawet zgodne z naturą
Patrze na te facebookowe grupy i strasznie duzo dwóch kresek się tam sypie w grudniu... Oby i u nas poleciały.