X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe, świąteczne testowanie
Odpowiedz

Grudniowe, świąteczne testowanie

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    MUCHA to u mojej gin standard prze pierwszymi staraniami i teraz przed drugimi tez robilam, profilaktycznie. Powinni to zlecac, 200zl ale lepiej sprawdzic.

Też sądziłam, że to standard, a tymczasem moja bytność na forum pokazuje, że wcale tak nie jest... Zwłaszcza, że można mieć jakiś syf i zero objawów. Ja nawet po sobie wiem, że np. bakterie w pochwie złapałam w wakacje na basenie, bo posiew robiłam w lipcu i potem przed zabiegiem we wrześniu i zonk. O musze nie wspominając, bo ona może powodować milion problemów - od samego zapłodnienia, przez zrosty w jajowodach i złe wyniki nasienia, po poronienia. Stąd już w listopadzie gdzieś pisałam, że zamiast badać proga co miesiąc to lepiej kasę odłożyć na wymazy.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę do siebie dopuścić myśli o braku owulacji, eh.
    W piątek jeszcze gin.
    Mega mi smutno.

Tak pieknie się zapowiadało :(

Wymazy odbieram w czwartek, niby są juz gotowe, ale nam się wyjazd przedłużył.
    W styczniu chce zrobić laparoskopię. Nie chce czekać.

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Nikodemko, a może to owulacja, która jest prawidłowa? Oczywiście, jak każda z nas się naczytałam, że szybka owulacja często nie jest pełnowartościowa. Z kolei po każdej owulacji zaczyna wytwarzać się progesteron, który sprawia, że nastepny pęcherzyk też nie pęknie prawidłowo (tak jak u Ciebie były dwa w dużych odstępach czasu, pierwszy bardzo szybko pękał). Może teraz jest jeden pęcherzyk i pęknie prawidłowo i stąd ból.
    Ja nigdy wcześniej owulacji nie czułam (może ich w ogóle nie miałam), dopiero trzy ostatnie cykle.

Oby bylo tak, jak mowisz. Zastanawia mnie tylko ten pozytywny test w 10dc, ale mam nadzieje, ze po prostu pecherzyk sie „rozmyslil”, a nie ze zamienil sie w torbiel czy cos... Pytalam mojej ginekolog o wczesne owulacje. Powiedziala mi, ze nie ma co sie martwic o jej jakosc, ale problemem jest wtedy cienkie endometrium (przynajmniej u mnie). Co innego, kiedy owulacje sa dwie tak, jak piszesz... wtedy czesto z obywu nie ma szans.
    Wracam wlasnie ze zdjec i od razu robie owulaka, licze na mega pozytyw :)

Najmlodsza - o nie! A zapowiadalo sie ksiazkowo :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Milagros1 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, u mnie dziś niestety zawitała @ :(

Gratulacje dla wszystkich z Was, które ujrzały 2 kreseczki <3
    Powodzenia dla tych, które dopiero będą testować!

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada na to, ze moja owulacja idealnie pokryje sie z data z kalendarza ksiezycowego :p Owulak pozytywny, ale obstawiam, ze jutro bedzie jeszcze ciemniejszy. Bedzie ❤️ az do piatku, nie daruje...

przedszkolanka:), Lami, Sasanka5, Izaw lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagros, powodzenia! Będzie noworoczne podejście :)
    Nikodemka, Ty to nam emocji nadostarczasz :D Działajcie!

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi testami owulacyjnymi nie ma co się tak na 100% sugerować, w poprzednim cyklu też miałam owulację potwierdzoną na usg, a testy owulacyjne były jeszcze 3 dni po pozytywne.

Najmłodsza może jeszcze usłyszysz jakieś dobre wieści na kolejnej wizycie. Ja znam 3 przypadki, 2 tutaj z forum i jedna koleżanka, na usg dowiedziały się że ten cykl stracony, jest torbiel, a później jak okres nie przychodził to okazywało się że się udało i ciąża :) więc może jakoś niejednoznacznie czasem wygląda, ale to nie musi być torbiel

W tym cyklu u mnie też jakieś cuda, 7 dc i temperatura skoczyła do 36,87 :| nie wiem o co kaman, jestem zdrowa, chyba że zwiastuje to jakąś zbliżającą się infekcję.

27 lat
    9cs
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Wyglada na to, ze moja owulacja idealnie pokryje sie z data z kalendarza ksiezycowego :p Owulak pozytywny, ale obstawiam, ze jutro bedzie jeszcze ciemniejszy. Bedzie ❤️ az do piatku, nie daruje...

Ja próbowałam wczoraj otworzyć tą stronę z kalendarzem, ale chyba wzbudziłaś nią takie zainteresowanie że serwer padł :P

27 lat
    9cs
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaw - bardzo możliwe, dzis juz dziala w razie czego ;d
    Lami - żebyś wiedziała jakich ja sobie emocji dostarczam :D Mam skłonność do huśtawek nastrojów, nie tylko ze względu na starania. Więc moje życie to rollercoaster. Ale bardzo będę się starać, żeby zostać jak najdłużej w dzisiejszym nastroju. Jutro mam urodziny i zamierzam rzucić wszystko i zapomnieć na chwilę o dniach płodnych ;)

przedszkolanka:), Izaw, Wik89, Lami, Domi_tur lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:27

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko to do dzieła !;)

IzaW u Ciebie rośnie bo u mnie wczoraj dola złapała,rownowaga musi byc;p

Nona oby to cisza przed burzą-czyli ciążą :)

Nona, Izaw lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulak negatywny
    Jajnik od torbieli boli strasznie :(

W piątek ginekolog

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Najmłodsza..jak juz się zacznie leczyć i szukać,to już leci po całości..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy endo 4.7mm w 8dc (cykl 26dniowy) to masakra? Pamietam, jak ginekolog tego dnia powiedzial mi, ze rosnie mi juz pecherzyk owu, ze niebezpieczenstwo minelo (podejrzewal zasniad/ kosmowczaka) i ze w koncu moge zaczac sie starac. Nie wspominal nic o beznadziejnym endometrium, wrecz zachwalal, ze dobrze, ze jest jednolite, bo na poprzednim usg mialam przerosniete o 4mm z jednej strony. Fuck. Im wiecej Waszych postow przesledzonych przeze mnie, tym wieksza swiadomosc, ale i okrutny strach

• Lami Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, zabieraj się więc za endometrium. Witaminy z grupy B. Pestki z dyni, słonecznik, orzechy. Działa cuda.

Nona, Sasanka5 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Sasanka5 lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co oznacza endometrium dwuwarstwowe?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, Dziewczyny :* No ja badalam sie w takim terminie, zeby w ogole ustalic, czy ponowny zabieg bedzie konieczny. Szlam zaplakana, zastanawiajac sie, czy skieruja mnie na chemioterapie, wiec jak uslyszalam, ze wyniki sa ok, a do tego, ze moge zaczac starania, to juz nic innego sie nie liczylo. Dobra, od jutra wino bedzie sie lac hektolitrami, a na zagryche awokado i orzechy!

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

sunshine03, Sasanka5 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odebrałam wyniki na trombofilię i wyszedł mi nieprawidłowy układ PAI hetero. Właśnie wróciłam z pracy, więc biorę się za nadrabianie wątku i szukanie co dalej z PAI :)

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ