Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi - w podziekowaniu za wiruski przesylam wirtualne glaskanie brzuszka!
Jesli w tym miesiacu staran nie zajde, to naprawde jest cos z nami nie tak. Pobilismy z małżem rekord serduszkowania, nie ma szans, ze ominęliśmy dni płodne albo owu i jeszcze nie zamierzamy przestacNona, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fb38f3af07b.jpg
Ja też przesyłam bobaskowe wiruski i trzymam kciuki za pozostałe testy w tym miesiącu
Anhydra, Domi, piękny widok! rośnijcie zdrowoAnhydra, Domi_tur lubią tę wiadomość
27 lat
9cs -
Hej.
Domi cudowne te zdjęcia!:*
Nona jak u nas sie teraz /w styczniu nie uda to mojego wysyłam na badania.
Witam w 6dpo znowu z bólem malpowym..
Dzisiaj ostatnie zakupy przed świętami więc pół dnia z glowyNona, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
Uff, temperatura drugi dzien na wyzszym poziomie... Ale sie ciesze. W tamtym miesiacu moj wykres nic nie wnosil, tylko gorki i padolki, a teraz mimo, ze nie mierzylam od poczatku cyklu zaczyna wygladac ksiazkowo i mam nadzieje, ze tak zostanie. Jesli jutro nadal bedzie wzrost, to biore luteine. Za bardzo boje sie zaryzykowac
Anhydra, przedszkolanka:), Iga66, Izaw lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja co pomiar temp czekam aż ten wykres zacznie wyglądać jak bezowulacyjny, a tu nic takiego sie nie dzieje ..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56d909465bc5.png
Na 9 paznokcie, na 13 ginekologprzedszkolanka:), Beti82, Arashe lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Nona wrote:najmłodsza ile to badanie nasienia kosztuje i gdzie w krk zrobić?
Damian robił w Artvimedzie, płacił 700 zł
Tylko ze on robił od razu rozszerzone badania, a na początek wystarczy tak na prawdę badanie komputerowe z morfologia i posiew
Słyszałam jeszcze,ze klinika Parens jest polecanaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 08:54
Nona lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Słyszałam jeszcze,ze klinika Parens jest polecana
Potwierdzam co do Parensu, odradzam natomiast ProCreative.
Cena podstawowych badań to ok. 150 zł (piszę z pamięci, ale podstawowe to seminogram komputerowy z morfologią).Nona lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Domi_tur wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fb38f3af07b.jpg
Ja też przesyłam bobaskowe wiruski i trzymam kciuki za pozostałe testy w tym miesiącu
Gratulacje ! Urodzisz jajcarza! To już widac hahaDomi_tur lubi tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Przed chwila w ddtvn byl temat Rozenek. Podobno w jakims wywiadzie przyznala, ze od roku staraja sie o dziecko, ale nie udalo sie i zamierzaja podjac konkretne dzialania. Odpowiedz prowadzacej na tego newsa: „To zabawne, ze w ogole rozmawiamy o jakiejs ciazy, ktorej nie ma”. I wiecie co? Strasznie mnie to wkurzylo. Bezplodnosc albo po prostu bezsuteczne starania to jakis absolutny temat tabu... Kilka dni temu czytalam artykul dziewczyny, ktora od 12 lat stara sie o pierwsze dziecko, skonczylo sie to leczeniem depresji, na pewno nie u niej jedynej. Mowi sie o wpadkach, o nastoletnich matkach, o instamatkach... a dla tych kobiet, ktore po cichu przezywaja swoja mala tragedie nie robi sie nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 09:12
Nona, przedszkolanka:), Meggs, Agagusia, Izaw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Co nie tak z ProCtreative? Mam w pakiecie medycznym z pracy i chodze do dra Miki, Zofia Wasniewska a teraz ide do Bartłomiej Golański. Kojarzysz?
Badania są wysyłane do weryfikacji przez Parens i mam poważne obawy (potwierdzone przez androloga z Macierzyństwa), że to w pewien sposób zafałszowywuje wyniki. Dlatego polecam robić tam, gdzie całość badania jest sprawdzana na miejscu. Poza tym kliniki mają chyba większe doświadczenie.
U Golańskiego miałam pobierane dwa razy wymazy, do Miki chodziłam blisko rok, ale ostatecznie rozłożył ręce na mój przypadek i odesłał mnie do kogoś innego. Nie mniej jednak zlecał tylko część badań, resztą diagnozowałam sama, a on potem temu przyklaskiwał, że "o jak dobrze, że pani to zrobiła". Aczkolwiek prowadził mnie nieźle, zgodnie z wytycznym PTG, tyle, że dla mnie zbyt wolno.Nona lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:tzn seminogram komputerowy to jedno badania a morfologia z krwi to drugie?
Nie, morfologia nasienia. To zazwyczaj jest w seminogramie (tzn. na pewno w parensie robią to od razu łacznie w jednej cenie, w Artvimedzie z tego, co widziałam po wynikach Najmłodszej też to robią w ramach ceny).Nona lubi tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.