Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka2 wrote:RudaAnna no i dlaczego tak jest?
Właśnie szukam sobie lekarza, żeby zrobić chociaż jedno usg - zobaczę co dalej. Niestety do tej pory korzystałam ze swojego pakietu w luxmedzie, a tam idziesz na zwykłą wizytę i tylko jeśli lekarz zechce to da Ci skierowanie na usg - bo to jest zawsze osobna wizyta! ale za to nie płaciłam, z tym ze oni nie rozdają tych usg na prawo i lewo. Musze iść prywatnie.
Mi się wydaje ze wszystko siedzi w głowie ! Ona nam miesza a myśli uspokoić to ciężka sprawa. To po co wizyta jak nie robią usg oo to radziłabym iść prywatnie człowiek zapłaci ale będziesz wiedziała na czym stoisz:)15.08.19r. Wojciech ❤️ -
nick nieaktualny
-
kark wrote:Martek, a może beta ?
Jutro się przejdę dla pewności bo mam imprezę z alkoholem zapewne i sushi ale też mam mieć po południu rtg jamy brzusznej więc muszę być pewna ze nic się tam nie chowa.❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek&M wrote:hmm myślisz że 14dpo test o czułości 10 mógłby jeszcze nie wyjść?
Jutro się przejdę dla pewności bo mam imprezę z alkoholem zapewne i sushi ale też mam mieć po południu rtg jamy brzusznej więc muszę być pewna ze nic się tam nie chowa.przedszkolanka:), Sasanka5 lubią tę wiadomość
-
Martek&M wrote:Ja się witam z wątkiem grudniowym... przypuszczalnie testować będę koło 27-28 grudnia.
Chyba że mój organizm będzie dalej sobie robił ze mnie żarty :p Dzisiaj 14dpo, skok temperatury z 37.06 do 37,24 a test o czułości 10 negatywny.
O nie nie Ciebie to ja na pewno na listę nie wpisze jeszcze temperaturę masz piękną, a test zawsze mógł być wadliwy:) najlepiej zrób betę i będzie wiadomo nie poddawaj się tak szybko bo ja bym bardzo dużo dała chociaż za taki piękny wykres :p27 cykl starań
Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz ) -
Martek&M wrote:hmm myślisz że 14dpo test o czułości 10 mógłby jeszcze nie wyjść?
Jutro się przejdę dla pewności bo mam imprezę z alkoholem zapewne i sushi ale też mam mieć po południu rtg jamy brzusznej więc muszę być pewna ze nic się tam nie chowa.
Zgadzam się, jeszcze nie wszystko stracone, rób betę, trzymam kciuki27 lat
9cs -
Dziewczyny dzisiaj zrobilam test ciazowy po poronieniu juz 3tyg dzisiaj. I jest ledwo co widoczna kreska druga. I teraz pytanie. Czy jest mozliwe z beta hcg w organizmie zeby byla owulacja ? Badz czy jakies pecherzyki moga urosnac? Mialam po raz pierwszy sluz plodny w swoim zyciu i sie troche zdziwilam.10.09.2019 Marcel
-
Niezapominajka2 wrote:Dzień dobry
Eh, może wasza moc pomoże i szanowna Pani Owulacja znajdzie jednak do mnie drogę w tym cyklu. Ja się chyba do starań nie nadaję, od zawsze cykle po 27-30 dni, od pół roku jak nie dłużej mam objawy owulacji, zawsze w 14,15 lub 16 dc. Śluz płodny, libido, takie tam pierdoły, raz robiłam testy, już drugi wyszedł prawie pozytywnie, później trzeci był pozytywny a czwarty bladzieńki, dwa dni później lekarz potwierdził, że owulacja się odbyła z tego jajnika, co myślałam.
Dziś jest już 14 dc a u mnie cisza. W zeszłym cyklu libido i śluz plodny juz chyba od 11 dc miałam w kosmos, tylko ze wtedy była przerwa w staraniach. A w tym cyklu libido przeciętne, śluz wodnisty i mleczny, ja się pytam gdzie jest moje comiesięczne białko jaja???
Miało być testowanie w grudniu a tu się nawet na owulację nie zapowiada.
Jak się nie nastawiam na starania to organizm aż kipi płodnością a jak czekam na owu to jest d***
Może przesadziłam z suplami? Pierwszy raz biorę Donga. Do tego dużo magnezu, wit D, ovarin a w sobotę wzięłam 1/4 Dostinexu. Od początku cyklu jeszcze łykam castagnus.
Wiem, że niektóre z was czekają długo na owu, ale ja nigdy tak nie miałam.
Mam doła, bo ten cykl nie idzie wg mojego planu.Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Agus92 wrote:O nie nie Ciebie to ja na pewno na listę nie wpisze jeszcze temperaturę masz piękną, a test zawsze mógł być wadliwy:) najlepiej zrób betę i będzie wiadomo nie poddawaj się tak szybko bo ja bym bardzo dużo dała chociaż za taki piękny wykres :p
Dziękuję kochana że tak we mnie wierzycieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 18:31
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
pap86 wrote:Niezapominajka ja tez w tym cyklu wzielam donga bo czytalam o wpywie na endometrium a moje szału nie robi i tak samo-chyba nie mialam owulacji.zwykle kolo15dc mialam silny bol i jak pecherzyk prawdopodobnie pekal to od razu ulga a potem skok temperstury tak w tym cyklu bolu nie bylo a temp podnosi mi sie od 20dc powoli.. a tak mialo byc super z tym dongiem (dodam,ze nie mam pcos i tego typu rzeczy)
Ja jakiś czas temu kupiłam sobie Ashwagandę zachęcona opiniami. Po 3 tyg bardzo zaczęła mnie boleć głowa, cykl się wydlużył i przy badaniach krwi mi wyszło bardzo podwyższone żelazo...natychmiast odstawiłam. Po 2 tyg wszystko wrocilo do normy.Także z tymi suplami trzeba być ostrożnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 19:35
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualny
-
Cześć dzielne dziewczyny!
Zauważyłam tu drugi wątek grudniowy zatem i ja się chcę do Was dołączyć. Nic mi tak dobrze ostatnio na głowę nie robi jak to forum wierzę w Was wszystkie i trzymam mocno kciuki!
Dziś 10dc, ostatnio cykle nie do końca regularne, ale planuję testować 19.12.
To nasz 5cs. Wyniki podstawowych badań ok, owulacja testami, temperaturą i 1 raz usg dotychczas potwierdzana.
Nigdy natomiast nie widziałam u siebie "kurzego białka" zatem w tym cyklu zaczynamy stosować conceive+ (i w żelu i w aplikatorkach)
Niech ten grudzień będzie dla nas wszystkich owocny! Dziewczyny, nawet jeśli macie stwierdzone nieprawidłowości, myślcie pozytywnie - głęboki wdech i wydech. Pomyślcie o tym, że nakręcanie się to dodatkowy mikrostres, który organizm odczuwa na poziomie biochemicznym. NIE DAJCIE SIĘ!
Komfort psychiczny oraz wiara w siebie i partnera jest najważniejsza
Żołnierzyki - do atakusmeg, Niezapominajka2, Agus92 lubią tę wiadomość
-
Ja testuje 10 grudnia
Havana3 lubi tę wiadomość
Grudzień 2015 poronienie
Styczeń 2016ciąża biochemiczna
Kwiecień 2016 ciąża biochemiczna
Październik 2016 ciąża biochemiczna
Listopad cud
27 lipca2017 Synek jest z nami
Listopad 2018 ciąża biochemicZna