Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Anhydra, dzięki!
To troche o mnie:) U nas wlasnie konczy sie 7 cs, mam 29 lat, mąż 33 l., staramy sie o 1 dziecko. moje cykle to ok 27-31 dni, przdd rozpoczeciem staran robilam tylko podstawowe badania - usg, cytologia, prolaktyna, przeciwciala, wszystkie ok poza przeciwcialami ospy wietrznej i toksoplazmozy (nie przechodzilam toksoplazmozy ani ospy wietrznej). Poniewaz mam leukopenie, to doszczepianie przeciw ospie wietrznej nie bylo takie oczywiste i trafilam do hematolog, przez pare miesiecy robilam rozne badania krwi aby wykluczyc przeciwskazania do szczepienia. Ostatetecznie nie ma przeciwskazan ale tez nie jest to bezwzgledne zalecenie skoro nie mam kontaktu z malymi dziecmi itp. Na razie podjelam decyzje o nieszczepieniu ale mam to rozwazyc ponownie w lutym jesli do lutego nie zaciaze (szczepienie = 3,4 miesiace przerwy w staraniach z uwagi na to, ze jest to tzw. żywa szczepionka).
Dzis moj 30 dc. W tym cyklu milam usg 13 i 16 dc i 16 dc byl pecherzyk dominujacy ok 20 mm wiec wg gina ok, ale stuprocentowej pewnosci czy byla owulacja nie mam bo nie bylam na kolejnym usg. Mialam objawy, temp i progesteron 18,40 7 dnia po owu. Jednak dzis negatywny test ciazowy:(
Z uwagi na to ze konczy sie juz 7 cs chcemy zaczac robic dodatkowe badania. W kolejnym cyklu mam zamiar 3 dc powtorzyc prolaktyne i zbadac testosteron. PCOS niby wykluczono podczas ostatnich badan usg, ale kiedys pare lat temu gin robiacy mi usg powiedzial ze widzi pewna tendencje do PCOS:( Takze bede to obserwowac. Moj maz ma zamiar w gudniu pojsc na badania nasienia. Czy polecacie jakas klinike?
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Kochane mnie wpiszcie proszę na 6.12 Mikołaja, będę wtedy prawdopodobnie 11-12dpo.
Ten cykl był bardzo dziwny i trwa od 28.10 jak nigdy owy w 26 dniu cyklu. Ten miesiąc bez leków i działań na zawołanie.
Tak bardzo chciałabym taki prezent... -
Witam się w grudniowym 6 cyklu starań.
Jeśli wszystko będzie zgodnie z przewidywaniami to testować będę 26.12.2018smeg lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Niezapominajka2 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7787a13c52a.jpg
I tym sposobem wypstrykałam się z testów owu więcej nie kupię, bo już mam dość. Jak za tydzień nic nie będę czuła, żeby owulacja miała być to idę do lekarza. Jest mi smutno trochę.
Ale przynajmniej wiem, że zawsze powinnam robić testy wieczorem - wychodzą najciemniejsze. W 2 cs zawsze robiłam test wieczorem i wychwyciłam owu bez problemu, na jednym teście wyszły dwie takie same kreski.
Miało być grudniowe świąteczne testowanie a będzie lipa. Bywa.
Trzymam mocno kciuki, żeby jednak zaraz się owulka pojawiła!02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
U mnie dzisiaj 6 dc.
W poniedziałek mam ginekologa, robię wymazy.
Jestem w trakcie diagnostyki odnośnie zespołu antyfosfolipidowego i trmobofilii wrodzonej, więc nie liczę jakoś specjalnie na ten cykl.
Na szczęście przed terminem @ mam jeszcze immunologa i hematologa, więc w razie gdyby się udało, będę obstawiona lekami.
Dwa dni temu wprowadziłam glucophage xr, we wtorek idę do endo, bo działam trochę na własną rękę Ale wyniki mam porównywalne do wyników sprzed dwóch lat, wtedy też byłam na metmorfinie.
Od 14 dc ruszam z testami owu, liczę po cichutku, że uda się uwinąć z owu do 16dc, ale zobaczymy.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
Niezapominajka2 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7787a13c52a.jpg
I tym sposobem wypstrykałam się z testów owu więcej nie kupię, bo już mam dość. Jak za tydzień nic nie będę czuła, żeby owulacja miała być to idę do lekarza. Jest mi smutno trochę.
Ale przynajmniej wiem, że zawsze powinnam robić testy wieczorem - wychodzą najciemniejsze. W 2 cs zawsze robiłam test wieczorem i wychwyciłam owu bez problemu, na jednym teście wyszły dwie takie same kreski.
Miało być grudniowe świąteczne testowanie a będzie lipa. Bywa.
Niezapominajka, z moich obserwacji wynika że pierwszym sygnałem o zbliżającej się owu jest zmiana śluzu. Ja żeby nie zbańczyc na testach (bo u mnie te tanie allegrowe się nie sprawdzają) zaczynam zawsze robić testy jak zaobserwyje, że śluz robi się bardziej rozciągliwy (i jest go wiecej). Najlepiej powiedz sobie kilka razy, że nie chcesz tej owu to pewnie zaraz przyjdzieNiezapominajka2, Izaw lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Wik89 wrote:Anhydra, dzięki!
To troche o mnie:) U nas wlasnie konczy sie 7 cs, mam 29 lat, mąż 33 l., staramy sie o 1 dziecko. moje cykle to ok 27-31 dni, przdd rozpoczeciem staran robilam tylko podstawowe badania - usg, cytologia, prolaktyna, przeciwciala, wszystkie ok poza przeciwcialami ospy wietrznej i toksoplazmozy (nie przechodzilam toksoplazmozy ani ospy wietrznej). Poniewaz mam leukopenie, to doszczepianie przeciw ospie wietrznej nie bylo takie oczywiste i trafilam do hematolog, przez pare miesiecy robilam rozne badania krwi aby wykluczyc przeciwskazania do szczepienia. Ostatetecznie nie ma przeciwskazan ale tez nie jest to bezwzgledne zalecenie skoro nie mam kontaktu z malymi dziecmi itp. Na razie podjelam decyzje o nieszczepieniu ale mam to rozwazyc ponownie w lutym jesli do lutego nie zaciaze (szczepienie = 3,4 miesiace przerwy w staraniach z uwagi na to, ze jest to tzw. żywa szczepionka).
Dzis moj 30 dc. W tym cyklu milam usg 13 i 16 dc i 16 dc byl pecherzyk dominujacy ok 20 mm wiec wg gina ok, ale stuprocentowej pewnosci czy byla owulacja nie mam bo nie bylam na kolejnym usg. Mialam objawy, temp i progesteron 18,40 7 dnia po owu. Jednak dzis negatywny test ciazowy:(
Z uwagi na to ze konczy sie juz 7 cs chcemy zaczac robic dodatkowe badania. W kolejnym cyklu mam zamiar 3 dc powtorzyc prolaktyne i zbadac testosteron. PCOS niby wykluczono podczas ostatnich badan usg, ale kiedys pare lat temu gin robiacy mi usg powiedzial ze widzi pewna tendencje do PCOS:( Takze bede to obserwowac. Moj maz ma zamiar w gudniu pojsc na badania nasienia. Czy polecacie jakas klinike?
Dobrze, że jesteś pod kontrolą hematologa. Z badań warto zawsze jeszcze posprawdzac tarczycę (jeżeli jeszcze tego nie zrobiłaś). Póki co 7 cs nie jest jeszcze niby wskazaniem do jakiś poglebionych (i drogich na ogół) badań. Zwłaszcza, że z monitoringu wynika że do owu u Ciebie dochodzi.
Dobrze jest zacząć mierzyć rano temperaturę i/lub zaprzyjaźnić się z testami owulacyjnymi- wtedy bardziej można samemu wnioskować czy owu była czy nie. Trzymam kciuki za Was .Wik89 lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Już za chwilę grudzień.
W maju planowałam rodzić ! :p
Coś nie pykłoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 17:58
misza90 lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
przedszkolanka:) wrote:I ja się witam
Oficjalnie zaczęlam @,zaczynam cykl z clo i dupkiem wiec prosze o przepisanie na ostatniego grudnia. Zobaczymy jak zakonczę stary rok;)
Jak to jak, pozytywnie z II kreskamiOchmanka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
27 lat
9cs -
Hej! Mogę się wpisać na 6.12?
-
Najmlodsza podczytuje listopadowy i ten watek ale chcialam dopytac-ten glucophane sama sobie skombinowalas czy lekarz Ci dal? (Chyba to pierwsze co?)
Ja sie nie wpisuje na testowanie bo u mnie to bez sensu to 12cykl staran o drugie dziecko i juz nie kupuje testow bo szkoda kasy hahaha. Ja jiz od ok.26dc wiem,ze nic z tego nie bedzie bo mam niteczki krwi w sluzie. A dodatkowo w tym cyklu bralam dong quaia i chyba sobie spieprzylam cykl wiec szanse na ciunze sa niewielkie..wrecz minimalne. Dlatego podczytuje i udzielam sie malo.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Najmlodsza podczytuje listopadowy i ten watek ale chcialam dopytac-ten glucophane sama sobie skombinowalas czy lekarz Ci dal? (Chyba to pierwsze co?)
Ja sie nie wpisuje na testowanie bo u mnie to bez sensu to 12cykl staran o drugie dziecko i juz nie kupuje testow bo szkoda kasy hahaha. Ja jiz od ok.26dc wiem,ze nic z tego nie bedzie bo mam niteczki krwi w sluzie. A dodatkowo w tym cyklu bralam dong quaia i chyba sobie spieprzylam cykl wiec szanse na ciunze sa niewielkie..wrecz minimalne. Dlatego podczytuje i udzielam sie malo.
Skombinowalam :p
Ale we wtorek muszę wziąć receptę od endo na więcej :p02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Wik89 wrote:Anhydra, dzięki!
I nietsety testy owulacyjne mi wychodza pozytywne kiedy nie powinny takie byc... nawet po owulacji. Aczkolwiek w tym cyklu negatyw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 20:09
10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Tez mam podejzenie pcos. Hormony okej. Jestrm chuda, nie mam nadmiernego owlosienia ani pryszczy. Tylko mam duzo pecherzykow w jajnikach. A jak u ciebie to wykluczyli?
Same pecherzyki w jajnikach to pco a nie pcos pcos te zespół, chyba ze masz tez problemy z tarczyca, cukrami itd ?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2