Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:a propo cukru..dzisiaj pożeram dwa ostatnie pączki i robię detoks do Świąt. Która podejmuje wyzwanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 20:57
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Ja mam mega mieszane uczucia do tego cyklu.
Generalnie jestem bez większych nadziei, ale ciężko dopuścić do siebie taka myśl. Eh02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Oleczka94 wrote:Tez mam podejzenie pcos. Hormony okej. Jestrm chuda, nie mam nadmiernego owlosienia ani pryszczy. Tylko mam duzo pecherzykow w jajnikach. A jak u ciebie to wykluczyli?
I nietsety testy owulacyjne mi wychodza pozytywne kiedy nie powinny takie byc... nawet po owulacji. Aczkolwiek w tym cyklu negatyw.
U mnie podobnie, chuda, hormony ok, miałam podejrzenie pcos właśnie po usg, na jednym jajniku dużo pęcherzyków, ale wyniki ok więc po samym obrazie usg to właśnie można pco stwierdzić. A owulacje mam normalnie, i testy owulacyjne też wychodzą dopiero na owulację. Po owulacji też wychodzą mi jeszcze pozytywne, teraz np. 3 dpo i dalej pozytyw chociaż już nie aż tak intensywnie, ale widziałam że więcej dziewczyn tak ma, nie tylko z pco czy pcos27 lat
9cs -
Oleczka94, IzaW,
U mnie pare lat temu ginekolog powiedzial o „tendencji do pcos” z uwagi na obraz USG, kilka pecherzykow, zadnego dominujacego, problemy z cera i troche z owlosieniem. Cykle w miare regularne ale nie jak w zegarku (27-31 dni). W tym cyklu na dwoch usg dwoch roznych lekarzy wykluczylo pcos. Nie mam problemow z waga. Ale ciagle mam zla cere, wiec osobiscie niczego nie wykluczam, biorac pod uwage ze PCOS to nie jest do konca zdefiniowany syndrom z tego co slyszalam od lekarzy. W kolejnym cyklu (o ile przyjdzie @) robie badania hormonow.
Ktorego dni cyklu zaczynacie testy owulacyjne?II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Oleczka94, IzaW,
U mnie pare lat temu ginekolog powiedzial o „tendencji do pcos” z uwagi na obraz USG, kilka pecherzykow, zadnego dominujacego, problemy z cera i troche z owlosieniem. Cykle w miare regularne ale nie jak w zegarku (27-31 dni). W tym cyklu na dwoch usg dwoch roznych lekarzy wykluczylo pcos. Nie mam problemow z waga. Ale ciagle mam zla cere, wiec osobiscie niczego nie wykluczam, biorac pod uwage ze PCOS to nie jest do konca zdefiniowany syndrom z tego co slyszalam od lekarzy. W kolejnym cyklu (o ile przyjdzie @) robie badania hormonow.
Ktorego dni cyklu zaczynacie testy owulacyjne?
No to koniecznie zrób badania hormonów jak jeszcze nie miałaś, to Ci dużo powie. Ale jak @ nie przyjdzie, czego życzę, to masz spokój na długi czas
Ja zaczynam w 8-9 dc, bo u mnie owu różnie 10-12 dc.27 lat
9cs -
Witam się z rana i otwieram grudzień
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f1260e8c577.jpgIga66, Sung, OlivkowaMama, przedszkolanka:), Domi_tur, Niezapominajka2, makalotia, Agagusia, kark, Anhydra, Izaw, Lady_Dior, Paulina Nessa, Juusti69, RudaAnna, moyeu, Alfa_Centauri, Ochmanka, alis132, SylwiaLu, patuniek86 lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
nick nieaktualny
-
dziendobry kochane. Witam w grudniowym wontku I zycze nam wszystkim powodzenia. Umnie dzisaj 4 dpo I duzy skok temperatury wczoraj 36.58 a dzisaj 36.94. to bardzo duzy przezkok.
Anhydra, Izaw, smeg lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Witam sie z nowymi osobami w grudniu, listopadowki mnie juz znają.
U mnie niby wszystko Ok, dzis 14dpo, piersi nadal bola, nie plamie, ale dzis spadek tempki:( od trzech dni byla 37.1, a dzis 36,95
beta z czwartku 79, dzis ide na powtórkę i powiem Wam ze sie boje:(
Do świeżo zaciazonych - mierzycie temperatury, wahają sie, czy trzymaja jeden poziom?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 08:04
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
OlivkowaMama wrote:W sumie to teraz mi to obojętne. Byle nie grudzień, zamieszanie ze świętami a tu poród na głowie, wypisy, położne. O nie :p
A i jeszcze dodam że przewidywany termin porodu miałam na 24 grudnia
Edit. A i jeszcze pamiętam, że w dzień przed porodem zrobiłam pierniczki i potem na szkole rodzenia całą salę zapachniałam tymi pierniczkami:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 08:30
OlivkowaMama, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość