Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:Lady Dior, mi lekarka powiedziała, że jeśli jestem kawoszem to mam sobie rano robić przepyszna kawusie i delektować się jej smakiem, tak żeby drugiej nie pić. Jedna w nagrodę jak najbardziej
Ja też jestem kawoszem....ale w ciąży mam taką awersję, że na samą myśl mi się wszystko podnosi...
Ogólnie niedawno zjadłam śniadanie a już mnie mdli i tak przez cały dzień.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Niezapominajka2 wrote:Smeg gratulacje! Sierpniowe dziecko, jak ja wszystkim sierpnióweczkom zazdroszczę
Domi - fajnie, że można. Ja uwielbiam kawę, ale tylko w dobrym towarzystwie. Jak jestem sama, albo musze się spieszyć z piciem to nawet nie robię - nie smakuje mi.
Ja wiem, że to łatwo policzyć, ale może wy jesteście w tym bardziej biegłe - kiedy trzeba uważać, żeby nie urodzić dziecka w grudniu?
To wychodzi że tak marzec/kwiecieńNiezapominajka2 lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Niezapominajko teraz sily lap,nie ma co przeciążać organizmu. A kick fit nie robilam- chyba jedyny jej trening haha ;p ja lubię z Ewką ćwiczyć,moja córa jak ją widzi to krzyczy "o Chodakowska" i dzisiaj ze mną machała (norma,ale od 6 tyg.źycia.widzi matke sapiącą na macie ;p)
No a tych zakupów to tez moźna pozazdrościć. Ja juz nawet nie wspomina,że marzy mi sie remont salonu ;p po mikołajkach ja nie wiem jak my tu ogarniemy zabawki..
Sung jak się czujesz?Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Ja też jestem kawoszem....ale w ciąży mam taką awersję, że na samą myśl mi się wszystko podnosi...
Ogólnie niedawno zjadłam śniadanie a już mnie mdli i tak przez cały dzień.
Nie zazdroszczę, chociaż z drugiej strony jak maluszek ma zdrowo rosnąć to i pawika raz na czas można rzucić
Ja za to sikam jak szalona co godzinę, a do niedawna mogłam chodzić 3 razy dziennie i spoko. Choć czuje, że jakaś infekcja pęcherza się kroi i nie wiem jak się ratować Iladian na dyskomfort pomógł po jednej aplikacji ale pęcherz nie odpuszcza -
Dzięki dziewczyny za gratulacje jak ktoś chce się pocieszyć, to niech spojrzy na mój wykres owulacja w 34 dc, beznadziejna temperatura w drugiej fazie. Mam nadzieję że ciąża się potwierdzi, akurat wyjezdzam na weekend i betę będę mogła zrobić dopiero we wtorek. Co do objawów, to nie mam żadnych oprócz kłucia i rozpierania w jajniku co jakiś czas, ale to raczej normalne w tej fazie cyklu i bez ciąży. Ale miałam przeczucie że się udało, kilka dni temu gdy wracałam z pracy naszła mnie dziwna myśl, że jestem mamą dwójki piersi mnie nie bolą i mam nadzieję że nie będą, bo moja starsza na razie nie myśli o odstawieniu
Temperatury nie zamierzam już mierzyć, w pierwszej ciąży po teście tez przestałamNiezapominajka2, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
No mi lekarka pozwoliła jedną pić.Piję małą filiżankę może ze 150ml.a często tylko pół,byleby usta pomoczyć No i obowiązkowo na wierzch bita śmietanka mm mm Moje ulubione,to Dolce Gusto Lungo,Grande i Espresso ♡
Niezapominajka mnie rodzice ponoć w marcu robiliprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka2 wrote:Smeg gratulacje! Sierpniowe dziecko, jak ja wszystkim sierpnióweczkom zazdroszczę
Domi - fajnie, że można. Ja uwielbiam kawę, ale tylko w dobrym towarzystwie. Jak jestem sama, albo musze się spieszyć z piciem to nawet nie robię - nie smakuje mi.
Ja wiem, że to łatwo policzyć, ale może wy jesteście w tym bardziej biegłe - kiedy trzeba uważać, żeby nie urodzić dziecka w grudniu?
Ja mam syna z grudnia, ktory zostal poczety 17 kwietnia. Ale urodzil sie dwa tygodnie przed terminem. Wiec od tej daty odejmuj ok 2 tygodnie.
Smeg, gratki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 10:19
smeg lubi tę wiadomość
-
Smeg jak ja marzyłam,żeby urodzić w maju.Myslałam właśnie o tym,że całe lato będę mieć na spacery Jeśli Bóg da,to będzie to koniec czerwca,więc nie narzekam Oby tylko wszystko było dobrze Boże pliissss.
Dziś drugi dzień bym o zastrzyku zapomniała ehh .Siostra mówi,że to "ciążowe zgąbczenie mózgu" hahaha ale mówi też,żeby się nie przejmować,bo ponoć pociążowe jest jeszcze gorszesmeg lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Domi sprawdź tą infekcje. Ja wczoraj czytalam ulotke tego co mi dał (brzydkie ph) i to jest antybiotyk!!
Sprawdzę, choć mam wrażenie że u mnie zawsze tak się dzieje na samą myśl wizyty u gina zawsze potem tydzień dochodzę do siebie hehe i pęcherz mi doskwiera
Póki co podwójna dawka żurawiny, mam nadzieję że szybko odpuściprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalcia64 wrote:dziendobry kochane. Witam w grudniowym wontku I zycze nam wszystkim powodzenia. Umnie dzisaj 4 dpo I duzy skok temperatury wczoraj 36.58 a dzisaj 36.94. to bardzo duzy przezkok.
Niezapominajka, bo teściowe to najukochansze stworzenia na świecie
Jak mojej powiedziałam, że jestem w 3ciej ciąży to mi wyskoczyła, że jesteśmy nienormalni, że dzieci trzeba mieć z miłości, a nie same wpadki... -_- -
Dzieki dziewczyny za pocieszenie, obiecuje za jak dzis beta bedzie przynajmniej te 130to rzucam termometra w kat.
Smeg - wielkie gratulacje! Kiedy beta.
A ja dzis myslalam ze serce mi wyskoczy - stoję w przychodni, mowie ze poprosze betę i proga i nagle czuje jak mi cos leci dołem... od razu pomyslalam o tym spadki tempki i ze to koniec:( ald poleciałam szybko go wc - to tylko śluz, na szczescie! Piersi nadal bola mocno, leciutko mnie mdli, wiec jestem dobrej mysli, trzymajcie prosze mocno kciuki, odezwe sie Ok 18 z beta.Anhydra lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Smeg - Gratulacje ! Cieszę się że chociaż Ty pozytywnie rozpoczęłaś grudzień
U mnie jedna kreska ale nie dziwi mnie to bo cykl raczej bezowulacyjny. Ale @ jeszcze nie ma także malutka nadzieja jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:41
smeg lubi tę wiadomość
27 cykl starań
Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz ) -
Anhydra wrote:A co się dzieje z Beti? Dawno jej nie było.
Beti, daj proszę znać, co u Ciebie .Anhydra lubi tę wiadomość
-
Cześć! Dołączam i ja Prosze o wpisanie mnie na 7.12 aczkolwiek pierwsze testy zaczynam jutro (10dpo) temperatura od wczoraj utrzymuje się na poziomie 36,8 co jest u mnie niecodzienną temperaturą, bo zazwyczaj w 2fazie mam ok 36,4 - 36,6 co robi mi super nadzieję mimo że szanse są nikłe.
Smeg gratulacje!przedszkolanka:), Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻