Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Rżniecie pomaga
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPestkaa wrote:wit. a nie powinno się dodatkowo suplementować w czasie starań i w ciąży, bo jej nadmiar ma udowodniony negatywny wpływ na rozwój płodu, jeśli dieta jest zdrowa to spokojnie dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę jest organizmowi dostarczane i lepiej nie dodawać. Wit. a nie poleca się nawet w kosmetykach (retinoidy, retinol i wszelkie pochodne) w czasie starań i w ciąży. Wit. a na cerę jest bardzo dobra (trądzik, działanie przeciwstarzeniowe), ale w tym czasie lepiej odstawić jakiekolwiek dodatkowe zażywanie
mówisz o retinolu, ale jest jeszcze beta karoten. Zresztą to nie do końca tak. W niektórych prenatalach jest np. w seeking health, który uważam za najlepszy.
Z moimi dziećmi nie brałam witamin i poszło im tylko w zęby. Mają fatalne i gdzieś przeczytałam, że to o dziwo nie tylko iwt D za mało, ale głównie A.
XxMoniaXx wrote:Sung jak sie czujesz ?
Czyli mowisz ze te moje wyniki nie sa zle ?
Lekarz zdecyduje. Na moje oko nie, ale opieram się na wyliczeniach Lami.
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sung, zgadzam się z Tobą. To co napisałam o wit. a to duże uogólnienie, ale warto mieć ją na uwadze, zarówno, żeby jej nie było za mało i za dużo. Gdzieś to sobie trzeba zdroworozsądkowo wypośrodkować.
przedszkolanka:), Nona, Sung lubią tę wiadomość
-
Jest beta 169.
Zaczynam się stresować.
Chyba w pon nie pójdę na betę tylko się wbiję do gin na czwartek. Nie chcę latać do przychodni i co chwila upuszczać krwi. I tak mnie to czeka.
Co ma być, to będzie.Lami, Wik89, Nona, Agagusia, przedszkolanka:), fiorella82, patuniek86 lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Cześć dziewczynki dziś byłam sprawdzić czy była owulacja... jestem w 21dc i progesteron wczoraj wynosił 7,37 ng, lekarz od dzis kazał mi zażywać duphaston ... kurczę moje endometrium 5mm maks 6mm jest jakaś szansa? Bolą mnie baaardzo piersi nabrzmiale, we wrześniu popełniłam A piersi czuje tak samo ;(
-
nick nieaktualny