Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe, świąteczne testowanie
Odpowiedz

Grudniowe, świąteczne testowanie

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym "wylatywaniem" to na pewno zależy, ile tego było :). A to z kolei ma duży związek z częstością współżycia.
    Ja dodam od siebie, że u mnie też zawsze sporo wydostaje się na zewnątrz, często idę tez prawie od razu pod prysznic (bo mam skłonność do zapalen cewki moczowej) i powiem Wam, że za każdym razem gdy miałam potwierdzoną owulację do zapłodnienia dochodziło. Tak więc z pewnością to co ma to zostaje :)

Izaw, przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Reset co u Ciebie? Jakie plany na ten cykl? Ruszyło coś po ostatnich zabiegach, o których pisałaś?

Na razie czekam na okres po operacji, a póki co owulacji nie było... Biorę dupka już, który albo u mnie zadziała jak tryger owulacji albo po prostu wywoła okres i zaczniemy działać. Kolejny cykl bez stymulacji, kauteryzacja jajników ma je pobudzić do naturalnej pracy, więc będę tylko na estrofemie, dupku, encortonie, acardzie i metylach :) Tylko :P

Wszystkim starającym polecam za to lekturę najnowszych rekomendacji dotyczących leczenia niepłodności w Polsce wydanych przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne. Bardzo przystępnie i bardzo rozsądnie napisane:

http://www.ptmrie.org.pl/pliki/akty-prawne-i-rekomendacje/rekomentacje/Diagnostyka%20i%20leczenie%20niep%C5%82odno%C5%9Bci%20-%20rekomendacje%20PTMRiE%20i%20PTGP%202018.pdf

Izaw lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)

Ponieważ temat wypływania się toczy jakiś czas, to też się wypowiem - a co :-)

Podobnie, jak Anhydra, mam skłonności do infekcji dróg moczowych. Więc zawsze przed i po siusiam i idę pod prysznic. W przeciwnym razie gorączka i furagin murowane.
    Jednak przy staraniach opóźniałam ten moment o 5-10 minut i leżałam za każdym razem z tyłkiem w górze ;-) Ponieważ mam tyłozgięcie, już jakiś czas temu przeczytałam, że najlepsza pozycja to od tyłu, a potem tak leżeć-głowa i barki nisko, kolana na ziemi-a dupa w górze ;-)
    I dwa razy tak zaszłam, tylko rok temu niestety skończyło się zaśniadem. Natomiast w tym roku dostaliśmy zielone światło praktycznie przy samej owulacji, więc i tak wiedziałam, że niewiele z tego wyjdzie ;-) Ale w czerwcu przy codziennych staraniach (jak nigdy, zawsze 2-3 dni przerwy były), każdorazowo z tyłkiem w górze-i zaskoczyło :-)
    A wypływać będzie zawsze, bo w końcu pochwa nie zaciska się po wszystkim ;-)
    W przypadku inseminacji u Rudej, sperma została wprowadzona nie do pochwy, a bezpośrednio do jamy macicy :-) Więc tutaj już szyjka zatrzymuje chłopaków "w środku" :-) Tak to na mój chłopski rozum pasuje :-)

Ruda, trzymam mocno zaciśnięte kciuki :-)

Izaw, przedszkolanka:), RudaAnna, Nona lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gdzieś do 30 minut wstaję na siku żeby uniknąć infekcji, i zawsze coś tam wypłynie, reszta zwykle rano, ale tak jak już ktoś wspominał, to także w większości nasza wydzielina co wypływa, nie tylko sperma. Poza tym czytałam też kiedyś że to zupełnie naturalne, i tak naprawdę do celu na spotkanie z komórką jajową docierają tylko te najsilniejsze pleminiki, one od razu rozpoczynają wyścig w górę, i z tych milionów to dociera tam tylko ok 200-300 plemników, tych silnych i szybkich :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

27 lat
    9cs
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Na razie czekam na okres po operacji, a póki co owulacji nie było... Biorę dupka już, który albo u mnie zadziała jak tryger owulacji albo po prostu wywoła okres i zaczniemy działać. Kolejny cykl bez stymulacji, kauteryzacja jajników ma je pobudzić do naturalnej pracy, więc będę tylko na estrofemie, dupku, encortonie, acardzie i metylach :) Tylko :P

Wszystkim starającym polecam za to lekturę najnowszych rekomendacji dotyczących leczenia niepłodności w Polsce wydanych przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne. Bardzo przystępnie i bardzo rozsądnie napisane:

http://www.ptmrie.org.pl/pliki/akty-prawne-i-rekomendacje/rekomentacje/Diagnostyka%20i%20leczenie%20niep%C5%82odno%C5%9Bci%20-%20rekomendacje%20PTMRiE%20i%20PTGP%202018.pdf

Czyli miejmy nadzieję, że u Ciebie faktycznie wszystko się zresetowało ;) i od nastepnego cyklu jajniki podejmą normalną pracę. Ta elektrokauteryzacja to w ogóle jakaś magia, bo trudno uwierzyć, że wybiórcze nakłuwanie jajników może tak bardzo poprawiać gospodarkę hormonalną i znormalizować cykl u osób z PCOS. Biorąc pod uwagę, że kiedyś jedyną alternatywa było chirurgiczne wycinanie części jajników to jednak duży medyczny progres! Trzymam kciuki :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 21:22

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

Reset ciekawy dokument, dzięki za polecenie. (U mnie ten link nie zadziałał, ale można odnaleźć sobie na tej stronie
    http://www.ptmrie.org.pl)

No i trzymam kciuki żebyś szybko mogła wznowić starania :)

27 lat
    9cs
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratulacje wizyty i serduszka :)
    U mnie dzis 3 dc i krwawie juz duzo mniej niz zwykle.

Domi_tur lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez potwierdzam ze moim zdaniem przy tylozgieciu pomoga położenie sie po wszystkim na brzuchu z pupa w gorze. Ja kładłam poduszke pod biodra i tak leżałam badz zasypiałam.

tęczova lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia robimy z mezem dokladnie tak samo. Zawsze :)

tęczova lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:53

patuniek86, przedszkolanka:), Izaw, RudaAnna, Nona, k878 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem załamana:( piersi mnie zupelnie przestały bolec:(
    W ogole jakos wczoraj nad ranem obudziłam sie z przeświadczeniem ze cos jest nie tak... caly ranek walczyłam ze doba zeby nie zrobic bety, biochemie bylam wczoraj wątek przychodni w ktorej robie. Ale stwierdziłam ze nie robie jak obiecałam, ze za duzo nerwów mnie to kosztuje ten stres do wieczora. No i dzis to. Mierze teraz tempke i cala sie trzęś e ze strachu, bo jakis czuje ze sie skończyło co dobre:(((( choc mi i tak tempka spada w drugim dni okresu zwykle.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37,08, nie plamie, brzuch mocniej bolał wczoraj, teraz cisza. Ale mimo to czuje ze cos jest nie tak... nie chce tego przechodzić, tej straty!:(!:(!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry umnie dzis z pieknego skoku do 37 spadek do 36.62. zobaczymy co nastepne pare dni pokarze.Agusia nie martw sie na zapas

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • alis132 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wykres załamuje :( piękny spadek na @ :(((((((((((((((((((((((((((

7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • alis132 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze miałam nadzieje że implantacja ale za duzo tych spadków :<<<<<< ! Co jest nie tak że się nie udaje :( cały okres płodny na pełnych obrotach :<

7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do spadków temp o 0.2 :( jutro pewnie @

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus na pewno jest wszystko dobrze. Nie stresuj sie o to nie pomaga. Mnie z Polą piersi nie bolały od 2dni po terminie @ ;)

Przykro mi za dzisiejsze spadki.

U mnie za to skok to na szczęście do owu jeszcze chwila bo musze globulki skonczyc.
    Jade dzis na miasto to pozniej bede nadrabiać;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade po 9 na bete do labu gdzie sa szybciej wyniki, nie zniosę tej niepewności...jeszcze wczoraj wieczorem piersi byly pełne i bolały bardzo, dzis juz nie:(

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis ja dziś nawet kwasu nie wzięłam :( Już mam śluz rozciągliwy, dobrze wiem co to znaczy - do kilka godzin będzie @ :/
    Mam dość wszystkiego. Aktualnie mam fazę wyparcia jak Najmłodsza ten tydzień temu. Bo mam już dzieci, jestem młoda, a kurde zamiast się cieszyć życiem i rodziną to wypatruję skoków i cieni :/ Nie wiem już sama czy chce dziecka. To znaczy chcę, ale żeby magicznie ot tak znalazło się w brzuchu... Ech, idę pochlipać w kiblu, żeby małż nie widział.

Aga napewno jest dobrze kochana, spokojnie, sama dobrze wiesz, że cycki raz bolą mocniej raz słabiej :*

Kalcia, może zagniezdzenie ;)? 10dpo, to by tak ładnie pasowało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:12

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ