Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
BumBum23 wrote:A pragnienie też masz?
Ja mam 28dc, mąż krzyczy że okna mam zamykać bo ich rozchoruje
pragnienie ogromne, wypijam w pracy 6 kubków herbaty a przeważnie 2.Patryk ur. 17.01.2011
Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty -
RudaAnna wrote:U nas jak zdecydowaliśmy się pójść do kliniki niepłodności po bodajże 10miesiacsch staran na pierwszej wizycie doktorek wskazał męża na badanie nasienia ,podobno od tego trzeba zacząć bo u kobiet jest o wiele więcej badań
Przesłanką jest nie tylko większa ilość badań u kobiet, ale przede wszystkim ich inwazyjność oraz fakt, że jeśli np. u kobiety stwierdzi się problemy z owulacją to się ją szprycuje hormonami i innymi lekami, a potem voila po kilku latach okazuje się, że partner ma takie wyniki, że nawet z super zdrową kobietą dziecka by nie spłodził.
Poza tym, jeśli wyniki M. pozwalają na jego leczenie, to też to trwa minimum 3 miesiące (proces spermatogenezy zajmuje ok. 72 dni), stąd warto robić to równolegle z własnymi badaniami, o czym piszę tu od jakiegoś czasu. My, jeszcze wtedy bez wsparcia kliniki oraz mając na uwadze, że mój M. ma już dziecko, i tak badaliśmy M. po 4 - 5 miesiącach od rozpoczęcia starań. Kolejne badanie, rozszerzone miał 11 m-cy od startu.
Nie przemawia do mnie argumentacja, że faceci nie chcą/ wstydzą się/ nie mają czasu/ nie mają potrzeby, bo przecież jedno dziecko już mają itp.RudaAnna, Sung lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
BumBum23 wrote:No to witam w klubie bo parę ostatnich dni to nawet w nocy wstaje aby się napić haha
może to dobry objaw ile dni do @ masz ?Patryk ur. 17.01.2011
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty -
ja mało sikam mimo że pije ogromne ilości. Oby nic z pęcherzem
brzuch strasznie mnie boliPatryk ur. 17.01.2011
Dziewczyny staram się na bieżąco Was czytać i uzupełniać dane na liście ale jest ciężko bo jestem ostatnio nieco zabiegana:) także jeśli któreś nie zaznaczyłam lub @ to niech napisze jeszcze raz
A jeśli chodzi o mnie. Miałam testować 1 grudnia, w 30dc bo takie średnio mam. Tyle że mój wykres owulacji nie pokazywał i myślałam że mam cykl bezowulacyjny. Także czekałam na @. Ale zamiast tego ovu wyznaczył mi na 30dc owulacje ! Jakoś nie chciało mi się w to wierzyć ale faktycznie dziś 6dpo i temperatura miarowo i ładnie rośnie. Nigdy nie miałam tak później owulacji i co za tym idzie tak długiego cyklu. Czy tak późna owulacja jest ok? Bo coś kiedyś czytałam że jest "gorszej" jakości. Zastanawiam się też czy nie iść jutro na badanie progestreonu?27 cykl starań
Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz ) -
Agus92 wrote:Dziewczyny staram się na bieżąco Was czytać i uzupełniać dane na liście ale jest ciężko bo jestem ostatnio nieco zabiegana:) także jeśli któreś nie zaznaczyłam lub @ to niech napisze jeszcze raz
A jeśli chodzi o mnie. Miałam testować 1 grudnia, w 30dc bo takie średnio mam. Tyle że mój wykres owulacji nie pokazywał i myślałam że mam cykl bezowulacyjny. Także czekałam na @. Ale zamiast tego ovu wyznaczył mi na 30dc owulacje ! Jakoś nie chciało mi się w to wierzyć ale faktycznie dziś 6dpo i temperatura miarowo i ładnie rośnie. Nigdy nie miałam tak później owulacji i co za tym idzie tak długiego cyklu. Czy tak późna owulacja jest ok? Bo coś kiedyś czytałam że jest "gorszej" jakości. Zastanawiam się też czy nie iść jutro na badanie progestreonu? -
Agus92 wrote:Dziewczyny staram się na bieżąco Was czytać i uzupełniać dane na liście ale jest ciężko bo jestem ostatnio nieco zabiegana:) także jeśli któreś nie zaznaczyłam lub @ to niech napisze jeszcze raz
A jeśli chodzi o mnie. Miałam testować 1 grudnia, w 30dc bo takie średnio mam. Tyle że mój wykres owulacji nie pokazywał i myślałam że mam cykl bezowulacyjny. Także czekałam na @. Ale zamiast tego ovu wyznaczył mi na 30dc owulacje ! Jakoś nie chciało mi się w to wierzyć ale faktycznie dziś 6dpo i temperatura miarowo i ładnie rośnie. Nigdy nie miałam tak później owulacji i co za tym idzie tak długiego cyklu. Czy tak późna owulacja jest ok? Bo coś kiedyś czytałam że jest "gorszej" jakości. Zastanawiam się też czy nie iść jutro na badanie progestreonu?
Ja byłam dziś u ginekologa 10 dni po owulacji w 36 dc i mówił że progesteron super, endometrium dobrej grubosci więc chyba jest możliwa "dobra" owulacja
Od przyszłego cyklu (jeśli się nie uda) mam monitoring. bardzo się cieszę, mam brać też pół tabletki Bromergonu bo prolaktyna na granicy. Konkretny czlowiek!
Z objawów zgłaszam brak objawów Jeszcze nigdy nie miałam takiego cyklu żeby po potwierdzonej owulacji nie bolały mnie piersi... -
A jeśli chodzi o mnie. Miałam testować 1 grudnia, w 30dc bo takie średnio mam. Tyle że mój wykres owulacji nie pokazywał i myślałam że mam cykl bezowulacyjny. Także czekałam na @. Ale zamiast tego ovu wyznaczył mi na 30dc owulacje ! Jakoś nie chciało mi się w to wierzyć ale faktycznie dziś 6dpo i temperatura miarowo i ładnie rośnie. Nigdy nie miałam tak później owulacji i co za tym idzie tak długiego cyklu. Czy tak późna owulacja jest ok? Bo coś kiedyś czytałam że jest "gorszej" jakości. Zastanawiam się też czy nie iść jutro na badanie progestreonu?Agus92 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualny
-
Beti82 wrote:Agus moj gin twierdzi,ze z takiej poznej owu to juz nic nie bedzie.Ale z tego co czytalam to nie jedno dziecko i z pozniejszej jest heh Takze mozesz badac proga
Też czytałam i oglądałam nawet statystyki wykresów cykli i dość dużo było ciąż z owulacja powyżej 28dc. Jak to mówią póki nie ma @ jest nadzieja także przesuwam swoje testowanie na 14 grudnia27 cykl starań
Agus92 wrote:Też czytałam i oglądałam nawet statystyki wykresów cykli i dość dużo było ciąż z owulacja powyżej 28dc. Jak to mówią póki nie ma @ jest nadzieja także przesuwam swoje testowanie na 14 grudnia
-
nick nieaktualny
-
Szczęściara wrote:To nie prawda że późna owu jest gorsza. Moja córka jest z późnej owu. To był też pierwszy cykl w którym miałam późna owulacje. Także ten nie ma co czytać internetow.
Dajesz mi nadzieję27 cykl starań
nick nieaktualny