Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ktorych facet byl juz na badaniu nasienia, mam pytanie Jak to wyglada od strony „technicznej”? Trzeba od razu udac sie do kliniki leczenia nieplodnosci, czy dostaje sie skierowanie od ginekologa? Jestem totalnie zielona...
-
Nikodemka wrote:Dziewczyny, ktorych facet byl juz na badaniu nasienia, mam pytanie Jak to wyglada od strony „technicznej”? Trzeba od razu udac sie do kliniki leczenia nieplodnosci, czy dostaje sie skierowanie od ginekologa? Jestem totalnie zielona...
Można iść "z ulicy" bez skierowania. W niektórych klinikach trzeba się tylko umówić wcześniej na konkretną godzinę, w innych idzie się i czeka w kolejce.
Można też robić w laboratoriach typu Diagnostyka, ale z tego, co wiem, nie mają oni do tego przystosowanych pomieszczeń i np. w Krakowie odsyłają panów do toalety dla klientów, co uważam za poważne naruszenie godności mężczyzny jako pacjenta.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć? Dziś 1 dzień cyklu normalnego po poronieniu i jednocześnie 1 dzień dalszych starań. Pewnie w grudniu już nie zdażę testować ale przynajmniej za Was trzymam kciuki
Beti82, Nona, Izaw, tęczova, Agagusia, przedszkolanka:), NiespełnionaMama, Iga66, Anhydra, k878 lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
Nikodemka wrote:Dziewczyny, ktorych facet byl juz na badaniu nasienia, mam pytanie Jak to wyglada od strony „technicznej”? Trzeba od razu udac sie do kliniki leczenia nieplodnosci, czy dostaje sie skierowanie od ginekologa? Jestem totalnie zielona...
Można od razu do kliniki, tam mają do tego specjalny pokój dla panów, kobieta może towarzyszyć jeśli ma się taką ochotę. Ja tylko słyszałam żeby faktycznie udać się na takie badanie do kliniki, bo koszt praktycznie taki sam jak w zwykłym laboratorium, i komfort lepszy niż w toalecie, a w klinikach jest dokładniejsze, tam jest badane komputerowo ale wspomagane człowiekiem, w zwykłym labie tylko komputerowo i wyniki potrafią znacznie odbiegać.Nona lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Lami wrote:Toonney, trzymamy mocno kciuki!!!
Ja po pierwszym monitoringu, chyba jednak za szybko. Jest w lewym 10mm, a w prawym 11mm. Lekarka mówi, że nie ma opcji, żeby "pikały" na tak wczesnym etapie, a ja to wiem w poprzednim cyklu pikała lewa strona i w niej był pęcherzyk. No i czułam jajniki przy USG. Oby była podwójna szansa, niech rosną równiutko
Mam iść na krzywą insulinową, może jutro podjadę.
Tak samo miałam w tym cyklu, po pikaniu byłam przekonana że już po owu, a na monitoringu się okazało że wcale nie, i miałam jeszcze 2 dni27 lat
9cs -
nick nieaktualny
-
Nona, działacie jeszcze dzisiaj?
Izaw, wiedziałam, że owu nie będzie na godzinach, bo testy jeszcze jasne, ale fajnie, że wstępnie potwierdziło się uzasadnione pikanie z obu jajników Stawiam na środę/czwartek. W poprzednim cyklu w 12dc miał 23mm, a pękł mając 26mm. Może ten (albo te ) pęknie ciut mniejszy.
Bardzo wierzę w ten cykl!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 17:01
Izaw, Nona, Szczęściara, Iga66, madziorek86 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Dzięki za info dziewczyny! Muszę poszukać jakiegos miejsca, bo w naszym malym miescie jest tylko alab... Moze uderzymy do Wawy do kliniki.
U mnie 8dc, test owu negatywny, mam nadzieję, że nie bedzie poznej owulacji i zacznie ciemniec od poniedzialku -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:53
Nikodemka lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Dziewczyny, kamień z serca - beta 3029:) uff...
Ok, uspokoiłam sie, naprawde. Ciekawe tylko na jak dlugo... dlaczego to wszystko musi byc takie trudne???dlaczego nie da sie wyłączyć glowy?
Dziekuje za wsparcie, duzo to dla mnie znaczy.
nie też raz bolą, raz nie. Wiesz co mi pomogło? Koniec badania bety i usg. Zrobię dopiero genetyczne w 12 tc. Co ma być to będzie. I nie macam się po cyckach już.Kark2, Anhydra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja przełożyłam gina na poniedziałek.
Skoro w 11 dc nic nie było widać, to w 13 mogłoby być podobnie :p
Szkoda wydawać kasę
Bardzo wyluzowałam.
Nie wyluzowałam w sensie nic nie robie, ale zeszło ze mnie to uczucie, ze już teraz natychmiast muszę być w ciąży
W poniedziałek gin i konsultacja telefoniczna z genetykiem.
W poniedziałek będę próbowała tez umówić się do jednego z lepszych hematologów w krk. Zobaczę jak z terminami.
W czwartek immunolog, jak babka będzie beznadziejna to mam jeszcze w poniedziałek następny termin u innej :p
18.12 stary jest zapisany na badanie nasieni, wiec fajnie, gdybym była już jednak po owu, o ile będzie z lewej strony. Bo tak to bez roznicy. No i po weekendzie będę dalej próbowała dostać się na laparoskopię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:04
Sung lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualny
-
Nona to super,kciuki za owu!
Nikodemko a jakie masz kreski na testach? Moj dzisiaj mega ciemny jak na 8dc ale negatyw. Nie czuję jeszcze się na owu,chciałabym by tak byla za tydzień bo w środę kończę globulki..
Co do badania to mój w domu mogl i ja zanosilam (wtedy mieszkalismy 5 min.od labo).
Najmłodsza_staraczka plan jest,starania są
Nona lubi tę wiadomość