GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:KAL, wpisz mnie na 12.12, sama do tego ręki nie przyłoże, ale Ty możesz Dzięki!
Z przyjemnością!!! Znowu razem
Almond a Ty kiedy? Co do wyznaczania to ja zauważyłam że zawsze po 3 dniu od owulacji OVU wyznacza na wykresie więc spokojnie jutro lub we czwartek wyznaczy owulacje
Edziorro i Tekana Wy również wpisane i za wszystkie mocno sciskam kciuki &&&&&&&Tekana lubi tę wiadomość
Akceptacja! -
Sung masz dwie mutacje predysponujace do trombofilii i nie chcesz brac clexanu? Dlaczego??
To moze byc Twoja jedyna szansa na donoszenie ciazy...I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
Właśnie zauważyłam ze do ovu dołączyłam 07.12.2015 syna urodziłam 07.12.2016 więc mam nadzieję że i ten grudzień przyniesie dobre wieści
10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤
18 cs
07.12.2016 synek ❤ nasza miłość ❤
4cs o rodzeństwo ❤ 28.02.
II kreski 28.03.
01.02. zakończenie kp -
6 listopada dostalam okres.... Po owulacji bardzo bolaly mnie jajniki.... Prawy najbardziej.... Mam rozpulchniona macice... Bialy sluz.... Boli mnie glowa codziennie piersi bola i swedza ach doszukuje sie objawow ale mysle ze okres zas przyjdzie temp w pochwie mieze o roznych porach dnia 37,4 temp ciala 36,4 a zawsze mialam 35
Małgorzata
Małgorzata -
Hej
Ja po wizycie i cóż... wypisuje się z testowania cykl bezowulacujny w ogóle wszystko wskazuje, ze mam cykle bezowulacyjne lekarka powiedziała, ze jak chce to mogę bawić się w testy owu i mierzenie temp ale to tylko strata mojego czasu bo jak widać u mnie test owu pozytywny w niedziele skok temp dzisiaj a owu nie było ani w niedziele ani wczoraj ani nie ma pęcherzyka który by o tym mówił w dodatku nie ma wody za macicą któa by mówiła o owu tak więc tego ten... musze się wziąć w kupę bo póki co to drogę od lekarza (cały kraków w szerz) do domu przeryczałam i przekrzyczałam w samochodzie wiecie tak bardzo jestem zła że mam ochotę ty wszystko wy...walić mam dość
Mam się zgłosić do 4dc przepisze Lamette mąż ma badania zrobić... i weź tu człowieku czekaj rok... gdy bym czekała to może za 2 lata bym zaszła wciąże... już nawet nie chcę liczyć ile na badania wydaje bo wszystko prywatnie ahhh dziewczyny tak mi źle, że chyba się wyłącze narazie z forum... zobacze czy mi się poprawi humor...Akceptacja! -
nick nieaktualnyLenaAnna wrote:Sung masz dwie mutacje predysponujace do trombofilii i nie chcesz brac clexanu? Dlaczego??
To moze byc Twoja jedyna szansa na donoszenie ciazy...
Mam dwoje dzieci już a za sobą operacje, po których nigdy się nic nie działo.
Zbadałam nie tylko mthfr, ale pełen panel mutacji i u mnie nie jest to takie typowe i jasne. Mam również mutacje rozrzedzające krew oraz mutację, która powoduje, że jestem niewrażliwa na aspirynę a nadwrażliwa na warfarynę. Mogłabym sobie zrobić większą krzywdę niż pomóc. Badałam całą resztę, białka, ddimery i wszystko ok. Będę je oczywiście kontrolować w ewentualnej ciąży.
-
nick nieaktualny
-
Kal głowa do góry ! wiem kochana co czujesz, ja też miałam taką sytuację że mam cykle bezowulacyjne, 3 miesiąc dostaję lamette i zastrzyki na pęknięcie, i już chyba ostatni raz, ale wciąż staram się myśleć pozytywnie ! w tym miesiącu staram się wyluzować nie myśleć, nie doszukiwać się obiawów których nie ma. Kochana tak więc walczymy dalej !Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
nick nieaktualnyNo czyli wniosek z tego że te testy owu i wyznaczanie owu po temperaturze mozna sobie wsadzić między bajki.
KAL wiem że jesteś ultra mega wsciekla i smutna ale DIAGNOZA odpowiednia to jest krok na przód do celu!!! Dobrze ze nie czekałaś i teraz możesz dzialac skutecznie.
Takze w żadne zalamki prosze nie wpadać tylko poplakac sobie a potem dupa w troki i do dziela. Odpowiednie leki i będzie śliczna fasolka w nowym roku:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 14:57
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
KAL wrote:Hej
Ja po wizycie i cóż... wypisuje się z testowania cykl bezowulacujny w ogóle wszystko wskazuje, ze mam cykle bezowulacyjne lekarka powiedziała, ze jak chce to mogę bawić się w testy owu i mierzenie temp ale to tylko strata mojego czasu bo jak widać u mnie test owu pozytywny w niedziele skok temp dzisiaj a owu nie było ani w niedziele ani wczoraj ani nie ma pęcherzyka który by o tym mówił w dodatku nie ma wody za macicą któa by mówiła o owu tak więc tego ten... musze się wziąć w kupę bo póki co to drogę od lekarza (cały kraków w szerz) do domu przeryczałam i przekrzyczałam w samochodzie wiecie tak bardzo jestem zła że mam ochotę ty wszystko wy...walić mam dość
Mam się zgłosić do 4dc przepisze Lamette mąż ma badania zrobić... i weź tu człowieku czekaj rok... gdy bym czekała to może za 2 lata bym zaszła wciąże... już nawet nie chcę liczyć ile na badania wydaje bo wszystko prywatnie ahhh dziewczyny tak mi źle, że chyba się wyłącze narazie z forum... zobacze czy mi się poprawi humor...
KAL!! Tulę mocno :* ale tak jak mówią dziewczyny - dobrze, że jest diagnoza! Chwila oddechu i walczysz znowu!!! Bede caly czas trzymać kciuki!
A dla nas, to kolejna lekcja, by po kilku cyklach zrobić przynajmniej podst. badania i monitoring.
Ja czekam do konca tego cyklu, jak sie nie uda, to biegnę do lekarza!!
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lavendova wrote:No czyli wniosek z tego że te testy owu i wyznaczanie owu po temperaturze mozna sobie wsadzić między bajki.
KAL wiem że jesteś ultra mega wsciekla i smutna ale DIAGNOZA odpowiednia to jest krok na przód do celu!!! Dobrze ze nie czekałaś i teraz możesz dzialac skutecznie.
Takze w żadne zalamki prosze nie wpadać tylko poplakac sobie a potem dupa w troki i do dziela. Odpowiednie leki i będzie śliczna fasolka w nowym roku:)
tak doładnie powiedziała mi lekarka, ze testy ovu to zabawa zupełnie niemiarodajna do tego temp o niczym nie świadczy ona tylko pokazuje, ze weszłaś w drugą fazę cyklu że zwiększyła się produkcja progesteronu ale owulacji nie musiało być bo nie było jajeczka do uwolnienia
tak więc w grudniu lametta i zobaczmy czy będę wrześniową mamą...Akceptacja! -
KAL wrote:tak doładnie powiedziała mi lekarka, ze testy ovu to zabawa zupełnie niemiarodajna do tego temp o niczym nie świadczy ona tylko pokazuje, ze weszłaś w drugą fazę cyklu że zwiększyła się produkcja progesteronu ale owulacji nie musiało być bo nie było jajeczka do uwolnienia
tak więc w grudniu lametta i zobaczmy czy będę wrześniową mamą... -
Kal trzymam kciuki aby teraz juz po diagnozie bylo z górki najważniejsze ze wiesz co się dzieje teraz można działać a nie kolejny cykl czekać.
Magda - mbc wrote:
A dla nas, to kolejna lekcja, by po kilku cyklach zrobić przynajmniej podst. badania i monitoring.
Ja czekam do konca tego cyklu, jak sie nie uda, to biegnę do lekarza!!
I tu jest najlepiej powiedziane trzeba się badać i sprawdzać czy ta owulacja w ogóle jest. Tez jak sie nie uda ide na monitoring...
To straszne ze testy ovu i temp jednak nie sa wiarygodnym źródłem informacji
10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤
18 cs
07.12.2016 synek ❤ nasza miłość ❤
4cs o rodzeństwo ❤ 28.02.
II kreski 28.03.
01.02. zakończenie kp -
nick nieaktualnyKal wpisz mie prosze na 20 grudnia .
Kal tule najważniejsze że lekarka dała ci leki na wywołanie owulacji one działaja cuda .Ja miałam cykle bezowulacyjne po 6 miesiącach leczenia clo i luteina i bromegeronem pojawiła się u mie owulacja a w 5 miesiacu starań po zakonczeniu leczenia zaszłam w ciąże .
W grudniu ide na monitoring sprawdzić czy mam owulacje i czy znowu trzeba bedzie ja wywoływać lekami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:39
-
Sung wrote:Mam dwoje dzieci już a za sobą operacje, po których nigdy się nic nie działo.
Zbadałam nie tylko mthfr, ale pełen panel mutacji i u mnie nie jest to takie typowe i jasne. Mam również mutacje rozrzedzające krew oraz mutację, która powoduje, że jestem niewrażliwa na aspirynę a nadwrażliwa na warfarynę. Mogłabym sobie zrobić większą krzywdę niż pomóc. Badałam całą resztę, białka, ddimery i wszystko ok. Będę je oczywiście kontrolować w ewentualnej ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:30
-
Kasiulka90 wrote:Jak to na 2 grudnia? Ty byś mogła jutro testować!
A no bo to ze strachu:D przypuszczam że będę ryczeć ( albo ze szczęścia albo z rozpaczy) więc poczekam do soboty żeby na spokojnie to ogarnąć przez weekend bo potem ciężko byłoby się skupić w pracy.
Drugi argument jest taki że OF wyznaczył mi owu początkowo 4 dni później a potem zmienił na 20dc więc w razie czego jeśli ovu jednak byla pozniej to tez chce żeby wynik testu nie budził wątpliwościNiecierpliwaOna, Kasiulka90 lubią tę wiadomość