Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6930 5287

    Wysłany: 28 listopada 2017, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, wpisz mnie na 12.12, sama do tego ręki nie przyłoże, ale Ty możesz :D Dzięki!

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 28 listopada 2017, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    KAL, wpisz mnie na 12.12, sama do tego ręki nie przyłoże, ale Ty możesz :D Dzięki!

    Z przyjemnością!!! Znowu razem :)

    Almond a Ty kiedy? Co do wyznaczania to ja zauważyłam że zawsze po 3 dniu od owulacji OVU wyznacza na wykresie :) więc spokojnie jutro lub we czwartek wyznaczy owulacje :)

    Edziorro i Tekana Wy również wpisane i za wszystkie mocno sciskam kciuki &&&&&&&

    Tekana lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • Edziorro Koleżanka
    Postów: 83 15

    Wysłany: 28 listopada 2017, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Z przyjemnością!!! Znowu razem :)

    Edziorro i Tekana Wy również wpisane i za wszystkie mocno sciskam kciuki &&&&&&&
    Dziękuję :) Również trzymam kciuki za Nas wszystkie :) Najgorsze jest to czekanie..

    hashi, levothyroxine 37.5mg
    1cs
    oar83e3kx7q1e7jy.png
  • LenaAnna Ekspertka
    Postów: 146 129

    Wysłany: 28 listopada 2017, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung masz dwie mutacje predysponujace do trombofilii i nie chcesz brac clexanu? Dlaczego??
    To moze byc Twoja jedyna szansa na donoszenie ciazy...

    I IUI 12.2018 :(
    Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
    Aniołek 6tc(*) maj 2018
    MTHFR homozygota
    Hiperhomocysteinemia
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
    Nawracające polipy macicy
    Mąż super :)
    "Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat"
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 28 listopada 2017, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam ze do ovu dołączyłam 07.12.2015 syna urodziłam 07.12.2016 :D więc mam nadzieję że i ten grudzień przyniesie dobre wieści :D

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 28 listopada 2017, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie można dołączyć i zapisać się na testowanie? Wstępnie na 12.12 :-)

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Gosia262626 Koleżanka
    Postów: 142 1

    Wysłany: 28 listopada 2017, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 listopada dostalam okres.... Po owulacji bardzo bolaly mnie jajniki.... Prawy najbardziej.... Mam rozpulchniona macice... Bialy sluz.... Boli mnie glowa codziennie :( piersi bola i swedza ach doszukuje sie objawow ale mysle ze okres zas przyjdzie :( temp w pochwie mieze o roznych porach dnia 37,4 temp ciala 36,4 a zawsze mialam 35
    Małgorzata


    Małgorzata
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 28 listopada 2017, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :(
    Ja po wizycie i cóż... wypisuje się z testowania :/ cykl bezowulacujny :( w ogóle wszystko wskazuje, ze mam cykle bezowulacyjne :( lekarka powiedziała, ze jak chce to mogę bawić się w testy owu i mierzenie temp ale to tylko strata mojego czasu bo jak widać u mnie test owu pozytywny w niedziele skok temp dzisiaj a owu nie było ani w niedziele ani wczoraj ani nie ma pęcherzyka który by o tym mówił w dodatku nie ma wody za macicą któa by mówiła o owu :( tak więc tego ten... musze się wziąć w kupę bo póki co to drogę od lekarza (cały kraków w szerz) do domu przeryczałam i przekrzyczałam w samochodzie :( wiecie tak bardzo jestem zła że mam ochotę ty wszystko wy...walić mam dość :(
    Mam się zgłosić do 4dc przepisze Lamette mąż ma badania zrobić... i weź tu człowieku czekaj rok... gdy bym czekała to może za 2 lata bym zaszła wciąże... już nawet nie chcę liczyć ile na badania wydaje bo wszystko prywatnie :( ahhh dziewczyny tak mi źle, że chyba się wyłącze narazie z forum... zobacze czy mi się poprawi humor...

    Akceptacja!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2017, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaAnna wrote:
    Sung masz dwie mutacje predysponujace do trombofilii i nie chcesz brac clexanu? Dlaczego??
    To moze byc Twoja jedyna szansa na donoszenie ciazy...

    Mam dwoje dzieci już :) a za sobą operacje, po których nigdy się nic nie działo.
    Zbadałam nie tylko mthfr, ale pełen panel mutacji i u mnie nie jest to takie typowe i jasne. Mam również mutacje rozrzedzające krew oraz mutację, która powoduje, że jestem niewrażliwa na aspirynę a nadwrażliwa na warfarynę. Mogłabym sobie zrobić większą krzywdę niż pomóc. Badałam całą resztę, białka, ddimery i wszystko ok. Będę je oczywiście kontrolować w ewentualnej ciąży.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2017, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL :( ale jak to tak? Czyli i testy i temp się myliły? Jak to możliwe?? A bóle owu miałaś?

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2497 815

    Wysłany: 28 listopada 2017, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal głowa do góry ! wiem kochana co czujesz, ja też miałam taką sytuację że mam cykle bezowulacyjne, 3 miesiąc dostaję lamette i zastrzyki na pęknięcie, i już chyba ostatni raz, ale wciąż staram się myśleć pozytywnie ! w tym miesiącu staram się wyluzować nie myśleć, nie doszukiwać się obiawów których nie ma. Kochana tak więc walczymy dalej !

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2017, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czyli wniosek z tego że te testy owu i wyznaczanie owu po temperaturze mozna sobie wsadzić między bajki.
    KAL wiem że jesteś ultra mega wsciekla i smutna ale DIAGNOZA odpowiednia to jest krok na przód do celu!!! Dobrze ze nie czekałaś i teraz możesz dzialac skutecznie.
    Takze w żadne zalamki prosze nie wpadać tylko poplakac sobie a potem dupa w troki i do dziela. Odpowiednie leki i będzie śliczna fasolka w nowym roku:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 14:57

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 28 listopada 2017, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    KAL :( ale jak to tak? Czyli i testy i temp się myliły? Jak to możliwe?? A bóle owu miałaś?

    Właśnei to jest dziwne, że miałam ból jajnika lewego i przedwczoraj w nocy bardzo mocny :( a tu dupa blada...

    Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6930 5287

    Wysłany: 28 listopada 2017, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Hej :(
    Ja po wizycie i cóż... wypisuje się z testowania :/ cykl bezowulacujny :( w ogóle wszystko wskazuje, ze mam cykle bezowulacyjne :( lekarka powiedziała, ze jak chce to mogę bawić się w testy owu i mierzenie temp ale to tylko strata mojego czasu bo jak widać u mnie test owu pozytywny w niedziele skok temp dzisiaj a owu nie było ani w niedziele ani wczoraj ani nie ma pęcherzyka który by o tym mówił w dodatku nie ma wody za macicą któa by mówiła o owu :( tak więc tego ten... musze się wziąć w kupę bo póki co to drogę od lekarza (cały kraków w szerz) do domu przeryczałam i przekrzyczałam w samochodzie :( wiecie tak bardzo jestem zła że mam ochotę ty wszystko wy...walić mam dość :(
    Mam się zgłosić do 4dc przepisze Lamette mąż ma badania zrobić... i weź tu człowieku czekaj rok... gdy bym czekała to może za 2 lata bym zaszła wciąże... już nawet nie chcę liczyć ile na badania wydaje bo wszystko prywatnie :( ahhh dziewczyny tak mi źle, że chyba się wyłącze narazie z forum... zobacze czy mi się poprawi humor...

    KAL!! Tulę mocno :* ale tak jak mówią dziewczyny - dobrze, że jest diagnoza! Chwila oddechu i walczysz znowu!!! Bede caly czas trzymać kciuki!

    A dla nas, to kolejna lekcja, by po kilku cyklach zrobić przynajmniej podst. badania i monitoring.
    Ja czekam do konca tego cyklu, jak sie nie uda, to biegnę do lekarza!!

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 28 listopada 2017, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    No czyli wniosek z tego że te testy owu i wyznaczanie owu po temperaturze mozna sobie wsadzić między bajki.
    KAL wiem że jesteś ultra mega wsciekla i smutna ale DIAGNOZA odpowiednia to jest krok na przód do celu!!! Dobrze ze nie czekałaś i teraz możesz dzialac skutecznie.
    Takze w żadne zalamki prosze nie wpadać tylko poplakac sobie a potem dupa w troki i do dziela. Odpowiednie leki i będzie śliczna fasolka w nowym roku:)

    tak doładnie powiedziała mi lekarka, ze testy ovu to zabawa zupełnie niemiarodajna do tego temp o niczym nie świadczy ona tylko pokazuje, ze weszłaś w drugą fazę cyklu że zwiększyła się produkcja progesteronu ale owulacji nie musiało być bo nie było jajeczka do uwolnienia :(
    tak więc w grudniu lametta i zobaczmy czy będę wrześniową mamą...

    Akceptacja!
  • Edziorro Koleżanka
    Postów: 83 15

    Wysłany: 28 listopada 2017, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    tak doładnie powiedziała mi lekarka, ze testy ovu to zabawa zupełnie niemiarodajna do tego temp o niczym nie świadczy ona tylko pokazuje, ze weszłaś w drugą fazę cyklu że zwiększyła się produkcja progesteronu ale owulacji nie musiało być bo nie było jajeczka do uwolnienia :(
    tak więc w grudniu lametta i zobaczmy czy będę wrześniową mamą...
    Dziewczyny dobrze mówią, najważniejsze, że wiesz na czym stoisz. Teraz będzie już tylko lepiej :) Z całego serca życzę Ci więc wrześniowego bobasa :)

    hashi, levothyroxine 37.5mg
    1cs
    oar83e3kx7q1e7jy.png
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 28 listopada 2017, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal trzymam kciuki aby teraz juz po diagnozie bylo z górki :) najważniejsze ze wiesz co się dzieje :) teraz można działać a nie kolejny cykl czekać.


    Magda - mbc wrote:

    A dla nas, to kolejna lekcja, by po kilku cyklach zrobić przynajmniej podst. badania i monitoring.
    Ja czekam do konca tego cyklu, jak sie nie uda, to biegnę do lekarza!!


    I tu jest najlepiej powiedziane trzeba się badać i sprawdzać czy ta owulacja w ogóle jest. Tez jak sie nie uda ide na monitoring...

    To straszne ze testy ovu i temp jednak nie sa wiarygodnym źródłem informacji :(

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2017, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal wpisz mie prosze na 20 grudnia .
    Kal tule najważniejsze że lekarka dała ci leki na wywołanie owulacji one działaja cuda .Ja miałam cykle bezowulacyjne po 6 miesiącach leczenia clo i luteina i bromegeronem pojawiła się u mie owulacja a w 5 miesiacu starań po zakonczeniu leczenia zaszłam w ciąże .
    W grudniu ide na monitoring sprawdzić czy mam owulacje i czy znowu trzeba bedzie ja wywoływać lekami

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:39

  • Edziorro Koleżanka
    Postów: 83 15

    Wysłany: 28 listopada 2017, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Mam dwoje dzieci już :) a za sobą operacje, po których nigdy się nic nie działo.
    Zbadałam nie tylko mthfr, ale pełen panel mutacji i u mnie nie jest to takie typowe i jasne. Mam również mutacje rozrzedzające krew oraz mutację, która powoduje, że jestem niewrażliwa na aspirynę a nadwrażliwa na warfarynę. Mogłabym sobie zrobić większą krzywdę niż pomóc. Badałam całą resztę, białka, ddimery i wszystko ok. Będę je oczywiście kontrolować w ewentualnej ciąży.
    Sung mogłabyś napisać jaki to panel mutacji robilaś? To jakiś konkretny pakiet w laboratorium?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:30

    hashi, levothyroxine 37.5mg
    1cs
    oar83e3kx7q1e7jy.png
  • JustynaK90 Koleżanka
    Postów: 67 9

    Wysłany: 28 listopada 2017, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jak to na 2 grudnia? Ty byś mogła jutro testować! :)

    A no bo to ze strachu:D przypuszczam że będę ryczeć ( albo ze szczęścia albo z rozpaczy) więc poczekam do soboty żeby na spokojnie to ogarnąć przez weekend bo potem ciężko byłoby się skupić w pracy.

    Drugi argument jest taki że OF wyznaczył mi owu początkowo 4 dni później a potem zmienił na 20dc więc w razie czego jeśli ovu jednak byla pozniej to tez chce żeby wynik testu nie budził wątpliwości :)

    NiecierpliwaOna, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

    <3
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego