Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 28 listopada 2017, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Hej :(
    Ja po wizycie i cóż... wypisuje się z testowania :/ cykl bezowulacujny :( w ogóle wszystko wskazuje, ze mam cykle bezowulacyjne :( lekarka powiedziała, ze jak chce to mogę bawić się w testy owu i mierzenie temp ale to tylko strata mojego czasu bo jak widać u mnie test owu pozytywny w niedziele skok temp dzisiaj a owu nie było ani w niedziele ani wczoraj ani nie ma pęcherzyka który by o tym mówił w dodatku nie ma wody za macicą któa by mówiła o owu :( tak więc tego ten... musze się wziąć w kupę bo póki co to drogę od lekarza (cały kraków w szerz) do domu przeryczałam i przekrzyczałam w samochodzie :( wiecie tak bardzo jestem zła że mam ochotę ty wszystko wy...walić mam dość :(
    Mam się zgłosić do 4dc przepisze Lamette mąż ma badania zrobić... i weź tu człowieku czekaj rok... gdy bym czekała to może za 2 lata bym zaszła wciąże... już nawet nie chcę liczyć ile na badania wydaje bo wszystko prywatnie :( ahhh dziewczyny tak mi źle, że chyba się wyłącze narazie z forum... zobacze czy mi się poprawi humor...

    Kochana bardzo mi przykro ;( Mam nadzieję, że wrócisz do nas z piękną wiadomością. Trzymaj się! :*

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • BlackDi Przyjaciółka
    Postów: 104 310

    Wysłany: 28 listopada 2017, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Kobietki! Pierwszy raz udzielam się na forum. O ile @ nie przyjdzie wcześniej chciałabym dołączyć do testowania 14.12. Staramy się z mężem,, niezobowiazujaco'' od 5 lat... Kilka cykli z clo i luteiną, ale póki co nic. Teraz przygotowujemy się do inseminacji. Wczoraj, w 14 dniu cyklu czułam kłucie jajnika, po czym pojawiło się po południu jednorazowe ok 1,5 godzinne krwawienie - pierwszy raz mi się to przytrafiło! Było ♥️, a dziś ciągnięcie w podbrzuszu. Czy to już po owulacji? W poniedziałek wizyta u lekarza od leczenia niepłodności, odbiór wyników badań i instrukcje co dalej. Ale chciałabym, żeby jednak udało się w tym cyklu - bez inseminacji. Jak myślicie, ponowić starania jeszcze dziś? Trzymam kciuki za Was wszystkie i za siebie, bo czasem już można zwariować od tych urojonych objawów...

  • Sloneczko1909 Znajoma
    Postów: 26 26

    Wysłany: 28 listopada 2017, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.ja również chcę dołączyć do testowania w grudniu. Niestety listopad był mało łaskawy.

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2146 694

    Wysłany: 28 listopada 2017, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Drogie Kobietki! Pierwszy raz udzielam się na forum. O ile @ nie przyjdzie wcześniej chciałabym dołączyć do testowania 14.12. Staramy się z mężem,, niezobowiazujaco'' od 5 lat... Kilka cykli z clo i luteiną, ale póki co nic. Teraz przygotowujemy się do inseminacji. Wczoraj, w 14 dniu cyklu czułam kłucie jajnika, po czym pojawiło się po południu jednorazowe ok 1,5 godzinne krwawienie - pierwszy raz mi się to przytrafiło! Było ♥️, a dziś ciągnięcie w podbrzuszu. Czy to już po owulacji? W poniedziałek wizyta u lekarza od leczenia niepłodności, odbiór wyników badań i instrukcje co dalej. Ale chciałabym, żeby jednak udało się w tym cyklu - bez inseminacji. Jak myślicie, ponowić starania jeszcze dziś? Trzymam kciuki za Was wszystkie i za siebie, bo czasem już można zwariować od tych urojonych objawów...


    Witamy :) z tego co mi wiadomo to lekarze zalecają co dwa dni <3. :) Trzymam kciuki żeby się udało bez inseminacji :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • BlackDi Przyjaciółka
    Postów: 104 310

    Wysłany: 28 listopada 2017, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie Mała Mi

  • BlackDi Przyjaciółka
    Postów: 104 310

    Wysłany: 28 listopada 2017, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I się nie wysłała cała wiadomość... Czy to krwawienie nie oznacza, że już jest po owulce? Temp dziś 36,41, jak na mnie to raczej ta wyjściowa...

  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 28 listopada 2017, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    I się nie wysłała cała wiadomość... Czy to krwawienie nie oznacza, że już jest po owulce? Temp dziś 36,41, jak na mnie to raczej ta wyjściowa...


    Ja w tym cyklu tez pierwszy raz miałam takie plemienia i tez wczoraj :D
    To plamienie to chyba jest juz z powodu uwolnienia sie jajeczka wiec to wydaje mi się ze jest sie w trakcie owulacji :) ale jedyne co to lekarz moze takie zjawisko potwierdzić... Niestety okazuje sie ze można miec wszystkie objawy a jednak nie miec owulacji :/

    Miejmy nadzieje ze jednak będzie to dla nas owocne plamienie :D :P

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2146 694

    Wysłany: 28 listopada 2017, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w tym cyklu po raz pierwszy miałam takie plamienie, właśnie około owulacji, w czwartek Wam powiem czy jednak była bo idę na monitoring :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2017, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jak myslicie dzisiaj robiłam badanie na poziom progesteronu.

    wartości referencyjne:
    faza folikularna 0.10-0.54
    faza lutealna 1.50-20.00
    owulacja 0,12-6,22
    menopauza <0,41

    Ja mam wynik 15,17ng/ml jestem w 24 dniu cyklu. Zrobiłam teraz badanie bo lekarz
    radził. Jak myslicie o wyniku?

  • BlackDi Przyjaciółka
    Postów: 104 310

    Wysłany: 28 listopada 2017, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana tak mi się właśnie wydawało, ale mimo to będziemy pracować dalej, na wszelki wypadek

  • BlackDi Przyjaciółka
    Postów: 104 310

    Wysłany: 28 listopada 2017, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w 21 dniu cyklu lekarz da radę to stwierdzić - cykle ostatnio na 30 dniowe. Och niech w końcu zacznie się ten nowy rozdział życia

  • Edziorro Koleżanka
    Postów: 83 15

    Wysłany: 28 listopada 2017, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaK90 wrote:
    A no bo to ze strachu:D przypuszczam że będę ryczeć ( albo ze szczęścia albo z rozpaczy) więc poczekam do soboty żeby na spokojnie to ogarnąć przez weekend bo potem ciężko byłoby się skupić w pracy.

    Drugi argument jest taki że OF wyznaczył mi owu początkowo 4 dni później a potem zmienił na 20dc więc w razie czego jeśli ovu jednak byla pozniej to tez chce żeby wynik testu nie budził wątpliwości :)
    Zazdroszczę cierpliwości :)

    hashi, levothyroxine 37.5mg
    1cs
    oar83e3kx7q1e7jy.png
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 28 listopada 2017, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Czy w 21 dniu cyklu lekarz da radę to stwierdzić - cykle ostatnio na 30 dniowe. Och niech w końcu zacznie się ten nowy rozdział życia

    Jesli owulacja juz byla to lekarz powinien stwierdzić czy juz jest po na usg bedzie widac przynajmniej moj widział jak miałam 2lata temu monitoringi :P

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • BlackDi Przyjaciółka
    Postów: 104 310

    Wysłany: 28 listopada 2017, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mógłby jeszcze móc stwierdzić kiedy dokładnie była

  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6568 2446

    Wysłany: 28 listopada 2017, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Drogie Kobietki! Pierwszy raz udzielam się na forum. O ile @ nie przyjdzie wcześniej chciałabym dołączyć do testowania 14.12. Staramy się z mężem,, niezobowiazujaco'' od 5 lat... Kilka cykli z clo i luteiną, ale póki co nic. Teraz przygotowujemy się do inseminacji. Wczoraj, w 14 dniu cyklu czułam kłucie jajnika, po czym pojawiło się po południu jednorazowe ok 1,5 godzinne krwawienie - pierwszy raz mi się to przytrafiło! Było ♥️, a dziś ciągnięcie w podbrzuszu. Czy to już po owulacji? W poniedziałek wizyta u lekarza od leczenia niepłodności, odbiór wyników badań i instrukcje co dalej. Ale chciałabym, żeby jednak udało się w tym cyklu - bez inseminacji. Jak myślicie, ponowić starania jeszcze dziś? Trzymam kciuki za Was wszystkie i za siebie, bo czasem już można zwariować od tych urojonych objawów...

    Jak ciagnie jajnik tzn ze jajeczko sie uwalnia. Zaserduszkujcie jeszcze dzis, bo plemniki potrzebuja troche czasu aby dotrzec do jajeczka, dojrzec, i sprobowac sie dostac do niego. To wszystko trwa jakis czas. A teraz jest najwieksza szansa. Powodzenia!

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 28 listopada 2017, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, współczuję bardzo ;( Akurat wczoraj zastanawiałam się, czy aby na 100% np. w moim przypadku wystąpiła owulacja. Skok temperatury, potem utrzymująca się wyższa, ale zero śluzu, zero bólu, który opisują dziewczyny, nawet piersi jakieś takie małe. Być może nas bezowulacyjnych jest więcej, tylko po prostu nie zdajemy sobie z tego sprawy. Pomyśl, że Ty już jesteś do przodu i zaczniesz działać, podczas gdy np. ja zostanę z tyłu. No ale cóż, nie zakładam czarnego scenariusza. Cieszę się chwilą, bo mam powody do radości :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 22:36

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • JustynaK90 Koleżanka
    Postów: 67 9

    Wysłany: 28 listopada 2017, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziorro wrote:
    Zazdroszczę cierpliwości :)

    To się jeszcze okaże czy wytrzymam :D

    <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2017, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziorro wrote:
    Sung mogłabyś napisać jaki to panel mutacji robilaś? To jakiś konkretny pakiet w laboratorium?

    Mthfr.uk tam jest pełen panel. Tylko musisz mieć kogoś do odczytania go...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2017, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wzrosły przeciwciała tarczycowe :(
    i jak na razie objawów zero. Jednak mało mam nadziei w tym cyklu.

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 29 listopada 2017, 00:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL tule mocno :* wiem co czujesz, przezylam to jak sie dowiedziala ze nie mam owulki prawdopodobnie przez prolaktyne, ale trzeba patrzec na to pozytywnie, lepiej ze juz wiesz i mozna dzialac nic czekac 2 lata i nic.. my tez mamy leki do stymulacji, ale zdecydowalismy sie dopiero zaczac w styczniu, bo teraz nie ma mojego M a w grudniu wyjezdzamy a to musi byc pod scislym monitoringiem! Glowa do gory, bedzie niedlugo fasoleczka :***

    Ps. Ja w tym miesiacu nie testuje:)

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego