Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz całkowicie odpuszczam.. Nie mierzę temp ani nic jak to się mówi co ma być to będzie :)

Dominisia883 lubi tę wiadomość

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tego luzu :)

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine, myślę, że to jeden z lepszych pomysłów ;) Ja mierzę temp., bo w grudniu idę do kliniki i chciałabym, aby mieli wgląd jak się u mnie sytuacja rysuje. Wiadomo badania porobić trzeba będzie itp., ale niech chociaż zobaczą na moje wykresy. Powiem Ci, że od pt.-pon. zrobiłam sobie szlaban na internet i głupie pomysły typu "objawy ciąży np." minęły jak ręką odjął ;)

KAL, Kathrine, 1000 lubią tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • KAL Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki :) ja po wizycie u endo :) jest zadowolona wynikami moimi poleciła ovarin i dała skierowanie na prolaktyne z obciążeniem powiedzcie mi kiedy najlepiej ją zrobić? faktycznie w 2-5 dc? Zapomniałam zapytać jedynie co mówiła to by 2 dni przed nie sexić się, nie uprawiać sportów, nie pić alkoholu, przespać całą noc i nie strsować się... :)

ależ mam ochotę dzisiaj na małża hłe hłe hłe zwłaszcza, że we srode jedzie na delegacje do Niemiec... a mi się owulka zbliża tzn będzie gdzieś 7-10 dni mąż wraca w sobote to cza się przygotować na przywitanie i uczczenie 35 urodzin jego i moich "imieninów" :P może coś kupić z pazurem hmmmm ;)

1000 lubi tę wiadomość

Akceptacja!
  • KAL Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_mbc co u Ciebie Coś "ucichłaś" ostatnio...

Akceptacja!
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, prolaktynę bada się między 3, a 5 dniem cyklu ( liczy się od pierwszego dnia miesiączki).
    To Ty się zastanawiaj jak uczcisz z mężem te Wasze święta ;p Myślę, że Twój pomysł na pewno przypadnie mu do gustu.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam odpuścić , bo tak o wiele lepiej się czuje.. Wiem że nie każdy lubi żyć w niewiedzy.. Ja jestem z takich osób że jak zacznę coś kontrolować i nie idzie to po mojej myśli to masakrycznie źle to znoszę a jak jeszcze dochodzi do tego duzy stres to już w ogóle... Także biorę się za siebie i wrzucam na luz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 21:08

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine wrote:
    Ja postanowiłam odpuścić , bo tak o wiele lepiej się czuje.. Wiem że nie każdy lubi żyć w niewiedzy.. Ja jestem z takich osób że jak zacznę coś kontrolować i nie idzie to po mojej myśli to masakrycznie źle to znoszę a jak jeszcze dochodzi do tego duzy stres to już w ogóle... Także biorę się za siebie i wrzucam na luz :)
    Kochana witaj w klubie :D Ja również wyluzowałam chociaż myślałam, że to nie możliwe :). Do tego stopnia wyluzowałam, że nie zaglądam tu codziennie, nie mierze temperatury i w ogóle wszystko mam w nosie :). Mam nadzieję, że tak już pozostanie hehe bo czuję się cudnie.

Kathrine lubi tę wiadomość

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    460a2938729f3414med.jpg

• KAL Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung dziwna sprawa. Ja stosuje te testy i u mnie kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej 2 razy z robi enia 5 dni pod rząd mianowicie mam późne owulacje około 18-20dc robiłam testy 15, 16, 17, 18,19 i 17 i 18 mega ciemne testowe, ciemniejsze od kontrolnych a 15,16,19 jaśniejsze. Jutro wstawię foto to co pokaże :)

Akceptacja!
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung a może miałaś podejście do owu ale na nim się skończyło i ostateczna owulacja będzie pozniej. Ewentualnie masz wcześniejszą owulację

KAL mialam podobnie, także późna owulacja i same pozytywy tylko u mnie blada (rowna testowemu) była na początku jeden dzień a potem juz same mocniejsze i nie jasniały. Ja to interpretuje w ten sposób, że testy odczytuja stężenie ok. 25 więc jak jest ponad 25 jest ciemny pasek i oznacza, że niedługo będzie owu ale nadal stężenie lh w organizmie rośnie i jest sporo powyżej 25. Po owu spada ale nadal jest ponad granicą 25,więc odczytywane jest to jako pozytyw. Przykładowo w dzien owulacji lh jest ok. 30, 1 dpo 28, 3 dpo 26 itp. - spada ale test czyta to jako pozytyw dlatego też testy powinno się robić do pierwszego pozytywnego testu

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Helenka_mała Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuje Was ale dużo mniej w tym miesiącu, stwierdziałam że za mocno się nakręcałam. Obserwuje siebie dalej ale już spokojniej. Mam mnóstwo pracy na głowie więc głowa zajęta wszystkim innym, lepiej się z tym czuję. Pozdrawiam Was serdecznie i powodzenia :)

rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - poród SN, dziewczynka <3
    18.07.2023 - kriotransfer 4BB, 24.07. bHCG <0,2 :(
    18.08.2023 - kriotransfer ostatniej blastki 2BB na cyklu naturalnym
    23.08.2023 - pozytywne testy, bHCG- 29,77
    24.08.2023 - bHCG- 63,90
    28.08.2023 - bHCG - 571,00 <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja również się z Wami witam . Też myślę, że przyda mi się wyluzowanie od tematu ciąży, od forum.. pewnie będę czytać, ale zmniejszyć muszę częstotliwość ...

Wczoraj byłam u gina, usłyszałam że nie widać oznak aby była owu, że enometrium za cienkie, no i prolaktyna do zbicia. trochę mnie to przytłoczyło i od wczoraj energia ze mnie zeszła.

Zatem trzymam za Wszystkie kciuki ! Gin wczoraj powiedział, że grudzień sprzyja zajściu w ciążę, atmosfera, święta ... oby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 07:46

Helenka_mała, hondek lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proszę wpisać mnie na 06.12. Byłam grzeczna w tym roku, więc a nóż-widelec Mikołaj przyniesie mi super prezent :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung ja juz tu na forum rozne rzeczy widziałam a propo testów owu. Niby wygladało jakby już po owu było a pare dni pozniej na usg sie okazywało, że owu dopiero będzie... Nie ufałabym testom

• Kathrine Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Kochana witaj w klubie :D Ja również wyluzowałam chociaż myślałam, że to nie możliwe :). Do tego stopnia wyluzowałam, że nie zaglądam tu codziennie, nie mierze temperatury i w ogóle wszystko mam w nosie :). Mam nadzieję, że tak już pozostanie hehe bo czuję się cudnie.
    Dokladnie Kochana tez sie czuje cudnie jak o tym w ogole nie mysle :) Także ja znikam na jakis tydzien lub dwa :) Ściskam Wszystkie mocno i trzymam kciuki i pamietajcie nie dajcie sie zwariować :*

Dominisia883 lubi tę wiadomość

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung a moze mocz byl bardziej rozwodniony?

Paulinaaa ze statystyk wynika, ze najwiecej dzieci rodzi się we wrzesniu, czyli są to grudniowe II kreseczki :) Grudzien, zima, swieta, rodzina, postanowinia noworoczne... :) Powodzenia!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za Wasze opinie :) godzina testu ta sama, 2 h nie picia (no jeden łyk pewnie).
    Sprawdzę dziś o tej samej porze. Ciekawa jestem, bo jajnik kłuje i podbrzusze boli. Ale temperatura nie wzrosła.
    Na wszelki wypadek wykorzystałam męża ;)

Moje pierwsze dziecko jest zrobione w grudniu :D

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się urodziłam we wrześniu, nie był to dla mnie łaskawy miesiąc jeśli chodzi o starania ani rok temu ani w tym roku ;) więc może grudzień będzie :P

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej niesmialo sie witam z Wami i znowu z rozowa strona;) Niesmialo,gdyz 2 dni temu skonczylam @ a dzis wzielam ostatni tabs i postanowilam odstawic antykoncepcje. Niech sie dzieje co chce,zobbaczymy co przyniesie los:) Malz moj jest zachwycony i chce miec 3 dziecko a ja jako kobieta mam jakies obawy zeby tak do konca sie zdecydowac:) Boje sie chyba,ze nie podolam. Chce miec jeszcze 3 dziecko i jak nie teraz to kiedy? Za niecale 2 tyg koncze 30 lat i to juz nie idzie do mlodosci;) Trzymam za Was kciuki i za II kreseczki a sama poprosze o wpisanie na testowanie na dzien 13.12 Co prawda nie oczekuje po tym cyklu wiele,bo po tabsach raczej cykl bedzie dziwaczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 14:50

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ