Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Roslinka. Ja tez boje sie, ze bardziej zaboli przy negatywnym tescie, ale dlatego pracuje nad tym, zeby uwierzyc, ze moja fasoleczka juz tam jest tylko ujawni sie w innym cyklu
Migracja. Przykro mi. Powodzenia w styczniu
Lola. Nie nastawiaj sie na brak owu. Stres moze ja przesunac, wiec spokojnie 14 dc to nie za pozno na pierwszy test owu? Jak dlugie masz cykle?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Roslinka. Ja tez boje sie, ze bardziej zaboli przy negatywnym tescie, ale dlatego pracuje nad tym, zeby uwierzyc, ze moja fasoleczka juz tam jest tylko ujawni sie w innym cyklu
Migracja. Przykro mi. Powodzenia w styczniu
Lola. Nie nastawiaj sie na brak owu. Stres moze ja przesunac, wiec spokojnie 14 dc to nie za pozno na pierwszy test owu? Jak dlugie masz cykle? -
nick nieaktualny
-
@
Boli, oczywiście, że boli. Wczoraj zasnęłam szlochając, że nigdy nie poznam, co to znaczy mieć maluszka pod sercem.
Przy okazji zrobiłam eksperyment, Popołudniami mierzyłam temp. Spadła dopiero dziś, jak @ przyszła, co utwierdza mnie w przekonaniu, że nie ma co mierzyć, zwłaszcza w II fazie.
Badanie szyjki również zostawiam. Przeczytałam, że nawet ginekolodzy nie lubią badać we wczesnej ciąży, bo to niebezpieczne. Więc po ovu zostawiam ją w spokoju.
Życzę, aby już nikt w tym miesiącu nie przeżył rozczarowania!!!14.04.2018 Théo -
mi_lejdi wrote:@
Boli, oczywiście, że boli. Wczoraj zasnęłam szlochając, że nigdy nie poznam, co to znaczy mieć maluszka pod sercem.
Przy okazji zrobiłam eksperyment, Popołudniami mierzyłam temp. Spadła dopiero dziś, jak @ przyszła, co utwierdza mnie w przekonaniu, że nie ma co mierzyć, zwłaszcza w II fazie.
Badanie szyjki również zostawiam. Przeczytałam, że nawet ginekolodzy nie lubią badać we wczesnej ciąży, bo to niebezpieczne. Więc po ovu zostawiam ją w spokoju.
Życzę, aby już nikt w tym miesiącu nie przeżył rozczarowania!!!
Ja chyba tak właśnie będę robić. Mierzyć do potwierdzenia ovu a potem luz.mi_lejdi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam wyniki, beta 214, przyrost w normie. Mam nadzieje ze teraz juz z gorki. Zycze wam wszystkim owocnych nocy i dwupaskowych testow.
Annie1981, JednazWielu, Najmłodsza_staraczka, roslinka, Lola83, eMM, anciaa, AiCha4811, Migracja lubią tę wiadomość
-
MiLejdi. Przykro mi kochana. Teraz nic Cie nie pocieszy, musisz przezyc to rozczarowanie, ale bedzie lepiej. W koncu i my sie doczekamy fasoleczki
Jezeli chodzi o tempke i szyjke to popieram Twoja decyzje. Przynajmniej nie bedziesz sie stresowac, co moze tylko pomoc
Asienka. Gratuluje, ciesze sie bardzo
Ja wlasnie wracam z pracy, zeby sie przebrac i wrocic na Christmas Dinner. Wcale mi sie nie chce, ale nie wypada nie pojsc. A potem to juz weekend i testowaniemi_lejdi, AiCha4811 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
mi_lejdi wrote:@
Życzę, aby już nikt w tym miesiącu nie przeżył rozczarowania!!!Annie1981, mi_lejdi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wczoraj miałam lekkie plamienie. Tzn. minimalna ilość krwi raz przy podcieraniu. Nie była taka jak zwykle przed okresem (zazwyczaj jest brązowa) tylko taka czysta jasna krew. Jestem 13dpo. Dziś po plamieniu nie ma śladu, Śluz biały i kremowy. Szyjkę mam nisko, twardą i mocno zamkniętą. Fl mam zazwyczaj 13 dni. Temp. mi trochę spadła, ale jest wysoko ponad linię podstawową. Jak myślicie są jakieś szanse?Aniołek 07.2017
-
barbarah wrote:Dziewczyny wczoraj miałam lekkie plamienie. Tzn. minimalna ilość krwi raz przy podcieraniu. Nie była taka jak zwykle przed okresem (zazwyczaj jest brązowa) tylko taka czysta jasna krew. Jestem 13dpo. Dziś po plamieniu nie ma śladu, Śluz biały i kremowy. Szyjkę mam nisko, twardą i mocno zamkniętą. Fl mam zazwyczaj 13 dni. Temp. mi trochę spadła, ale jest wysoko ponad linię podstawową. Jak myślicie są jakieś szanse?
jak sie okres nie rozkręci, zrobiłabym jutro test. tak planowałam, jak najpierw zobaczyłam niewielkie plamienie u siebie. dziwne tylko, że nie brązowe, ale moim zdaniem, podstawowa tutaj reguła, to to, że nie ma regułyAnnie1981 lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
lilka1984 wrote:Powoli dochodzę do podobnych wniosków w kwestii mierzenia temperatury po owulacji. Przejrzałam ileś tam wykresów ciążowych i wysnuwanie wniosków przed pojawieniem się miesiączki lub zielonej kropki jest loterią. Możesz patrzeć na 2 takie same wykresy, lub bardzo podobne, jeden kończy się miesiączką a inny zieloną kropką. A subiektywne objawy w fazie 2 sa bardzo podobne. Zastanawiam się tylko czy obserwacja tempki w 2 fazie moze ewentualnie w dluzszym okresie dac jakies wskazanie lekarzowi.
Stabilna temperatura w 2. fazie albo jest stały wzrost świadczy z dużym prawdopodobieństwem o tym, czy poziom proga jest odpowiedni, czy nie spada na przykład nagle w połowie fl utrudniając, o ile nie uniemożliwiając zagnieżdżenie.
Mnie uczono, żeby nigdy nie porównywać wykresów. To, co dla jednej kobiety jest niską tempką, dla innej będzie wysoką. Jednej temperatura będzie zawsze spadała przed @, innej dopiero w jej trakcie. Obserwacja SIEBIE pozwala zauwazyć pewną regularność i reagować na zaburzenia, a przynajmniej mieć ich świadomość. Nie sugerujcie się też, że INNYM pomogło niemierzenie temperatury. Mi na przykład wręcz przeciwnie - nie pomaga. Zastanawiam się, jaka by była. A kiedy widzę, że temperatura spada, to szykuję się na @. JEst mi ją wtedy łatwiej przyjąć niż gdyby pojawiła się znienacka.Molyx, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie czytam na bieżąco, ale wczoraj któraś pisała o spadającym progesteronie w ciąży. U mnie to samo. Najpierw ciut ponad 25 a po 4 dobach prawie 19. Mi gin kazał brać luteinę dopochwową 2x1tabletka.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
nick nieaktualny
-
evve wrote:Tulę i życzę dzieciątka w Nowym Roku - najlepiej takiego wrześniowego.
Cisza - pewnie wszystkie testujace czekają na sobotę Czuję w sobotni poranek wysyp zdjeć z dwoma kreseczkami! Cóż, ja jeszcze mam 8 dni do testowania - chyba że nie wytrzymam i zrobię wcześniej - odciążę trochę ten wigilijny poranek. Mam niecny plan, ze jak się uda to mężowi zapakuję teścik do koperty i dołożę do prezentu pod choinkę Juz sobie wyobrażam jego minę - teraz tylko trzeba wysikać dwie kreski...ale na to już teraz wpływu nie mam...Annie1981, evve lubią tę wiadomość