X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
Odpowiedz

Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka, w trakcie starań- to nasz 6cs. Nie wiem kiedy to minęło. Oboje jesteśmy po 30, więc, jeśli to coś więcej niż brak szczęścia, to wolałabym o tym wiedzieć kiedy nie będzie za późno.

Annie1981, masz całkowitą rację- taka wiedza to ważna sprawa, zresztą wychodziłam z podobnego założenia, tyle, że jak czasem tu czytam, że czasami po roku czy dwóch starań dopiero przychodzi niektórym myśl o badaniach, to zastanawiam się czy nie przesadzam przypadkiem. No, ale już mnie przywołałaś do porządku ;)

Dobuska, udanego wypoczynku :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha. Tak się właśnie zastanawiałam czy to okolica owu, że tak wypatrujesz kłucia ;) W takim razie trzymam kciuki za bóle ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

A mnie dopadlo jakies chorobsko

I nie wiem czy cos brac czy jak eh..ja juz po owu za 10 dni testowanie

Boli mnie tchawica krtan jak kaszle to tak piecze w srodku ze masakra...

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tempka spadla mi do 36, wiec @ czai sie za rogiem :( To jest rownoznaczne z negatywnym testem, wiec po raz kolejny nawet nie bede testowac. To dla mnie najtrudniejszy moment w cyklu i jest mi dzisiaj bardzo przykro :(
    Za chwile juz oficjalnie bede na tym watku.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Dzisiaj tempka spadla mi do 36, wiec @ czai sie za rogiem :( To jest rownoznaczne z negatywnym testem, wiec po raz kolejny nawet nie bede testowac. To dla mnie najtrudniejszy moment w cyklu i jest mi dzisiaj bardzo przykro :(
    Za chwile juz oficjalnie bede na tym watku.

Oj... Trzymaj się . Wiem co czujesz , miałam tak tydzień temu :( Niestety u mnie skończyło się na @. Ale póki u Ciebie nie ma @ , jest nadzieja . :) Buziaki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Końcówka cyklu to chyba najgorszy moment, zaraz za nim jest moment oczekiwania na owulację i domyślania się czy będzie czy nie...

Przytulam Was dziewczyny i życzę powodzenia w kolejnych cyklach. Sama za 2 tygodnie będę też wiedziała czy kontynuujemy starania czy się może uda tym razem. Taki prezent lub nieprezent na mikołajki. Tymczasem w bieżącym cyklu mam straszne skoki temperatury i ten wykres taki niewyraźny...

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny. Ja juz nie wierze, ze @ nie przyjdzie i obmyslam strategie na kolejny cykl ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 trzymaj się mocno! uważam, że bardzo dobrze robisz, ja też w zasadzie, jak już szyjka zdradziła rychłą @ kupiłam wiesiołka, orzechy brazylijskie, cynk dla męża, nawet w jakiś sposób mnie to ekscytowało.

Czytałam też wypowiedzi rosax3 i Twoje rozmyślania. Ja już chce tylko na 1 forum się udzielać, ale sama głęboko wierze, że psyche i energia wokół nas przyciąga pewne sprawy. Z drugiej strony często udaje się dziewczynom kiedy KOMPLETNIE przestają o tym myśleć albo godzą się, że się nie uda, więc już nie wiem...

Mi w 1 cs przytrafiła się taka sytuacja. Czytałam sobie książkę i poczułam metaliczny posmak w ustach. tak mi to zaczęło przeszkadzać, że zaczęłam googlować i co? typowy objaw wczesnej ciąży. byłam przekonana, że wyszło, zaczęłam rozmawiać nawet ze swoim brzuchem. skończyło się nagatywnym testem i okresem. więc już sama nie wiem, co mam robić.
    Osobiście wydaje mi się, że przynajmniej u mnie kluczem do sukcesu będzie kompletne przekierowanie myśli. W grudniu 3 razy wyjeżdżamy, od stycznia zaczynam nowe wyzwania w pracy... może?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 16:21

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta95 o jacieee.. i 15 cs ?? No nieźle a ja myślałam że się wcześnie staram! Heh
    Czemu tak szybko starania ? Oczywiście nie musisz odpowiedzieć jeśli nie chcesz, to prywatne pytanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 15:23

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aicha4811 możesz mnie wpisać na listę, na 26 grudnia.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Hej dziewczyny

A mnie dopadlo jakies chorobsko

I nie wiem czy cos brac czy jak eh..ja juz po owu za 10 dni testowanie

Boli mnie tchawica krtan jak kaszle to tak piecze w srodku ze masakra...

Ja umieram na bóle głowy codziennie ale twardo nic bie biore bo tez za tydzień testowanie

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska wypocznij i wracaj :-)

Lady savage wpisana :-)
    Sorki ze ostatnio mało intensywnie się udzielam ale w pracy zamęt a w domu nie mam sily na kompie siedzieć bi pracuję 8 h przy kompie :-\

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiLejdi. Ja tez juz nie wiem na ktorym watku lepiej pisac. Z listopada wszystkie uciekaja, wiec poki co pisze tu i tu ;)

Ja mysle, ze dziewczyny ktore kompletnie przestaja myslec o dziecku po prostu przestaja koncentrowac sie na BRAKU ciazy i w rezultacie przestaja blokowac pozytywna energie, ktora wczesniej nie byla z nimi kompatybilna ;)
    To, ze Tobie wtedy nie udalo sie, mimo afirmacji jeszcze o niczym nie swiadczy ;) Rozne sa wytlumaczenia. Przede wszystkim bardzo trudno jest uwierzyc tak na prawde, bez watpliwosci. Podobno tylko to dziala w 100%. Te watpliwosci moga psuc efekt dzialania. Po drugie moze tez tak byc, ze otrzymamy to co chcemy wtedy kiedy bedziemy na to gotowe, a nie kiedy nam sie tylko tak wydaje ;) I po trzecie, aby cos otrzymac czasami potrzeba splotu pewnych zdarzen, w przypadku ciazy moze chodzic o zdarzenia w naszym i partnera organizmie, a to czasami zajmuje troche czasu. Dlatego trzeba miec zaufanie, ze predzej czy pozniej otrzymamy to o co prosimy i nie poddawac sie kiedy to nie nastepuje w wyznaczonym przez nas czasie. Rosax pisala o tym jak ladnie udawalo jej sie akceptowac, ze to jeszcze nie ten cykl :)
    Cala trudnosc w uwierzeniu bez watpliwosci i zaufaniu :) Ja mam z tym problem ale chce w tym cyklu to zmienic :)
    To wszysko jest skomplikowane, mam nadzieje, ze przekazalam to w zrozumialy sposob ;)
    Widzialas film 'Sekret'? Jak nie to polecam w tym temacie. Szczegolnie teraz, przy staraniach, potrzeba nam takiej pozytywnej energii :)

Kea06, mi_lejdi, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:

Lady savage wpisana :-)

Dzięki :)
    Powodzenia wszystkim :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    MiLejdi. Ja tez juz nie wiem na ktorym watku lepiej pisac. Z listopada wszystkie uciekaja, wiec poki co pisze tu i tu ;)

Ja mysle, ze dziewczyny ktore kompletnie przestaja myslec o dziecku po prostu przestaja koncentrowac sie na BRAKU ciazy i w rezultacie przestaja blokowac pozytywna energie, ktora wczesniej nie byla z nimi kompatybilna ;)
    To, ze Tobie wtedy nie udalo sie, mimo afirmacji jeszcze o niczym nie swiadczy ;) Rozne sa wytlumaczenia. Przede wszystkim bardzo trudno jest uwierzyc tak na prawde, bez watpliwosci. Podobno tylko to dziala w 100%. Te watpliwosci moga psuc efekt dzialania. Po drugie moze tez tak byc, ze otrzymamy to co chcemy wtedy kiedy bedziemy na to gotowe, a nie kiedy nam sie tylko tak wydaje ;) I po trzecie, aby cos otrzymac czasami potrzeba splotu pewnych zdarzen, w przypadku ciazy moze chodzic o zdarzenia w naszym i partnera organizmie, a to czasami zajmuje troche czasu. Dlatego trzeba miec zaufanie, ze predzej czy pozniej otrzymamy to o co prosimy i nie poddawac sie kiedy to nie nastepuje w wyznaczonym przez nas czasie. Rosax pisala o tym jak ladnie udawalo jej sie akceptowac, ze to jeszcze nie ten cykl :)
    Cala trudnosc w uwierzeniu bez watpliwosci i zaufaniu :) Ja mam z tym problem ale chce w tym cyklu to zmienic :)
    To wszysko jest skomplikowane, mam nadzieje, ze przekazalam to w zrozumialy sposob ;)
    Widzialas film 'Sekret'? Jak nie to polecam w tym temacie. Szczegolnie teraz, przy staraniach, potrzeba nam takiej pozytywnej energii :)

o ten film chodzi ?

http://www.filmweb.pl/film/Sekret-2007-211625 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ten :

http://www.filmweb.pl/film/Sekret-2006-408150/descs ? :P

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie znam Sekret, traktuję to jak baśń, w której zawarte są pewne prawdy ;) Myślę, że wiem o czym mówisz. Nie wymagajmy też od siebie rzeczy niemożliwych, wiadomo, że gdzieś tam małe obawy mogą wracać. Chodzi o to, żeby ta dobra energia przeważała. A piszę o tym dlatego, żeby ochronić się przed błędnym kołem i niepotrzebną frustracją "o nie znów zaczynam się martwić, to na pewno nic nie wyjdzie". Trzeba też te swoje emocje polubić i podejść do nich z humorem. skarcić się i do przodu! ;)

Ja myślę, że przez to długo nie mogłam spotkać życiowego partnera. Po przykrych doświadczeniach, tak jak piszesz, byłam nastawiona na w pewien sposób na brak miłości i lęk, że tak już zostanie. Aż postanowiłam się otworzyć na to, co przyniesie życie i się nim nim cieszyć. To był oczywiście długi proces z wybojami i dołkami. Mój mąż nawet wspomina tę otoczkę wokół mnie. więc coś w tym przyciąganiu jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 18:58

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kea06. Tak, dokładnie ten :) Zdaje się, że on gdzieś na Youtube jest. Polecam :)

mi_lejdi. Tak, oczywiście zgadzam się :) Pozytywna energia ma przeważać i nie ma co panikować jak chwilowe zwątpienie się pojawi :)
    Tak, na pewno coś w tym przyciąganiu jest :) Ja zaczęłam się tym interesować po rozwodzie, kiedy życie mi się posypało i nie miałam pojęcia w jakim kierunku pójść dalej. Poznałam narzędzia Prawa Przyciągania i całe życie mi się zmieniło :) Tak jak piszesz, to był dłuższy proces.
    Naczytałam sie o tym, obejrzałam sporo filmów. Tak w skrócie - człowiek wytwarza energię (pole magnetyczne), które jest uzależnione od myśli i fizyka kwantowa to udowadnia :) Dlatego jest w tym coś więcej niż baśń, chociaż film 'Sekret' jest komercyjną wersją Prawa Przyciągania, więc ma formę baśni :)

Pikselka lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Jest ktoś może z Poznania?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Marta95 o jacieee.. i 15 cs ?? No nieźle a ja myślałam że się wcześnie staram! Heh
    Czemu tak szybko starania ? Oczywiście nie musisz odpowiedzieć jeśli nie chcesz, to prywatne pytanie
    Który to Twój cs ?
    Dlaczego szybko? Po slubie a nawet już przed doszlismy do wniosku ze do pełni szczęścia brakuje nam maleństwa, więc postanowiliśmy że będziemy starać się tak na poważnie. Niestety po slubie już ponad rok a my dalej sami...ciężkie to bo czuje taka pustkę :(

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ